پیام خوزستان
حشدالشعبی زیر تیغ فشار، روی خط اقتدار
چهارشنبه 27 فروردين 1404 - 08:21:22
پیام خوزستان - در حالی‌که فشارهای آمریکا برای تضعیف و انحلال حشدالشعبی شدت گرفته، این نیروی برخاسته از بطن ملت عراق نه‌تنها عقب ننشسته، بلکه با قانون جدید، جایگاهش در ساختار نظامی تثبیت شده؛ حشد همچنان سپر بغداد در برابر نقشه‌های دشمنان است.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، محور مقاومت در سالی که گذشت، از هجوم طوفان‌های پیاپی در امان نماند.
از غزه که در محاصره و خاکستر سوخت، تا لبنان که زخم‌های عمیقی بر پیکر مقاومتش نشست، و یمن که شعله‌های جنگ بر آسمانش سایه انداخت. سوریه نیز در این معرکه فرسایشی، فروریخت. اما در میانه این زنجیره زخمی، عراق هنوز ایستاده است؛ به پشتوانه حشدالشعبی. در دل نبرد «طوفان الأقصی»، نیروهای مقاومت عراق با ترور محدود برخی فرماندهان از سوی آمریکا روبه‌رو شدند. اما برخلاف سایر جبهه‌ها، خبری از باران آتش بر پایگاه‌ها، مراکز لجستیکی یا ستون‌های رزمی نبود؛ نه از سر مروت دشمن، که از هوشمندی راهبردی بغداد و اقتدار آرام حشد.
عرصه عراق، میدان نبردی خاموش اما سرنوشت‌ساز شده است. پس از توقف عملیات مقاومت علیه نظامیان آمریکایی در عراق و سوریه و پایان گرفتن حملات به سرزمین‌های اشغالی، واشنگتن پا را فراتر گذاشت: تهدید به انحلال گروه‌های مقاومت و فشار مستقیم برای تضعیف حشدالشعبی. اما برخلاف تصور آمریکایی‌ها، حشد نه یک گروه شبه‌نظامی، که ریشه در خاک، خون و تاریخ عراق دارد. میراثی است از فتوای دفاع، از روزهایی که داعش تا آستانه بغداد رسید و این مردان، قامت‌سپر کردند.
مقامات عراقی، با مانورهای سیاسی دقیق، تاکنون توانسته‌اند مانع از اجرایی شدن خواسته‌های واشنگتن و تل‌آویو شوند؛ در تلاشند تا تعادلی شکننده را حفظ کنند و نگذارند آتش جنگ‌های نیابتی به تمامیت ارضی عراق سرایت کند. اما خطر همچنان در کمین است، و صحنه می‌تواند هر لحظه دگرگون شود.
در این میان، طرح قانون جدید درباره حشدالشعبی دوباره بحث‌ها را شعله‌ور کرده است. برخی رسانه‌ها آن را زمینه‌ساز انحلال تعبیر کرده‌اند، اما به‌گفته‌ی «فالح فیاض»، رئیس هیئت حشد، قانون جدید نه‌تنها چنین هدفی ندارد، بلکه با هدف تثبیت ساختاری حشد در چارچوب نیروهای مسلح عراق تدوین شده است. قانونی که وضعیت حقوقی، مالی و بازنشستگی نیروهای این نهاد را سامان خواهد داد و به آن مشروعیت و استحکام بیشتری می‌بخشد.
حشدالشعبی امروز، تنها یک نیروی نظامی نیست؛ تندیس اراده ملت عراق است در برابر زیاده‌خواهی بیگانگان. نمادی است از اینکه خاک بین‌النهرین، هنوز مردانی دارد که اگر لازم باشد، بار دیگر به میدان بازگردند.
حشدالشعبی؛ سد مقاوم در برابر قلدری‌های آمریکا در عراق محدثه رضایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به فشار دولت آمریکا برای انحلال حشدالشعبی در عراق اظهار کرد: فشارهای آمریکا برای انحلال حشدالشعبی پس از عملیات طوفان الاقصی و آتش‌بس افزایش یافت چراکه حملات مقاومت عراق به سرزمین‌های اشغالی، ابتدا از پایگاه‌های آمریکایی آغاز شد و سپس به اردن کشیده شد.
وی افزود: حمله به پایگاه الرکبان در اردن و کشته شدن سه سرباز آمریکایی، این فشارها را تشدید کرد. آمریکا در واکنش، به پایگاه‌های نیروهای مقاومت در عراق حمله کرد و دو فرمانده مهم مقاومت عراق و حشدالشعبی به شهادت رسیدند که یکی ابوتقوی، معاون نظامی جنبش النجبا و دیگری ابوباقر الساعدی بود که الساعدی به عنوان «پدر موشکی عراق» شناخته می‌شد و گفته می‌شود در یک ترور در خودروی شخصی خود شهید شد.
کارشناس ارشد مطالعات عراق تصریح کرد: پس از این واقعه کمی از فعالیت‌های گروه‌های مقاومت عراق کاسته شد و پس از کاهش فعالیت‌ها، شهادت سید حسن نصرالله باعث افزایش حملات مقاومت عراق به سرزمین‌های اشغالی شد؛ حتی یک حمله به خوابگاه سربازان صهیونیستی انجام شد که طبق گزارش‌های رسانه‌های صهیونیستی، چند نفر کشته و تعدادی زخمی شدند.
وی ادامه داد: آمریکا در ادامه برای حمایت از منافع اسرائیل در منطقه، فشارهای خود را بر گروه‌های مقاومت افزایش داد تا نفوذ خود را در عراق، چه از نظر اقتصادی و چه نظامی و دیگر مسائل گسترش دهد.
رضایی تاکید کرد: گروه‌های مقاومت عراق تنها نیروهایی هستند که در برابر زورگویی‌های آمریکا مقاومت کرده‌اند و خط مشی فکری و مکتبی جمهوری اسلامی ایران را دنبال می‌کنند. البته این بدان معنا نیست که آنها نیروهای نایب ایران باشند بلکه بدان خاطر است که دغدغه‌های مشابهی با ما دارند که به اشتباه به عنوان وابستگی کامل به ایران تعبیر می‌شود. این فشارها به ویژه پس از حوادث سوریه علیه نیروهای مقاومت عراق تشدید شده است و اقتصاد عراق که به شدت به آمریکا وابسته است، با تهدید و تحریم و مسائل دیگر مواجه است.
وی اضافه کرد: این موضوع باعث شده است که آمریکایی‌ها تلاش کنند تا نشان دهند ارتباط با آمریکا برای عراقی‌ها مزایای بیشتری نسبت به ارتباط با ایران دارد. آنها با اعمال فشار بر گروه‌های مقاومت، سعی می‌کنند که بدنه اجتماعی مردم عراق را از این گروه‌ها دور کنند. این کار با ایجاد ترس از تحریم‌ها و ایجاد نگاه بدبینانه نسبت به گروه‌های مقاومت در جامعه عراق انجام می‌شود.
کارشناس ارشد مطالعات عراق ابراز کرد: با وجود همه چالش‌ها، بسیاری از مردم عراق به ویژه شیعیان از فداکاری‌های گروه‌های مقاومت در برابر داعش قدردانی می‌کنند چراکه این گروه‌ها امنیت را در بسیاری از استان‌ها و مناطقی که هیچ‌گونه امنیتی حتی قبل از حمله داعش وجود نداشت، برقرار کرده‌اند.
وی تاکید کرد: قطعاً مردم عراق و رهبران گروه‌های مقاومت اجازه نمی‌دهند که دستاوردهای گروه‌های مقاومت از بین برود. در حال حاضر بحث ادغام یا انحلال این گروه‌ها در عراق مطرح نیست، اگرچه آمریکایی‌ها به طور غیرمستقیم فشارهایی را برای این منظور اعمال می‌کنند.
قانونی که خوشایند آمریکا نیست رضایی با اشاره به تصویب پیش‌نویس قانون ساختاری حشدالشعبی در هیئت دولت عراق یادآور شد: این قانون که از دو سال پیش مطرح شده، به مسائل داخلی عراق و حشدالشعبی می‌پردازد. هدف از این قانون، ارائه امتیازاتی مانند بیمه و خدمات بازنشستگی به سربازان حشدالشعبی است. همچنین، این قانون قصد دارد حقوق کارکنان با تحصیلات مختلف را تعدیل کند و سن بازنشستگی را مشخص کند. این اصلاحات ضروری است زیرا حشدالشعبی در مقایسه با سه گروه مشابه دیگر که تحت نظارت نخست وزیر عراق هستند، از خدمات مشابهی برخوردار نبوده است.
وی ادامه داد: اگرچه این قانون دو سال است که در حال بررسی است، اما ارتباط مستقیمی با فشارهای آمریکا ندارد. با این حال، تصویب این قانون در شرایط فعلی برای آمریکایی‌ها خوشایند نیست، زیرا تثبیت وجه حقوقی و اعتبار حشدالشعبی در عراق را به دنبال دارد. این موضوع می‌تواند برای آمریکایی‌ها در تحت فشار قرار دادن این نیروها مشکل‌ساز باشد.
کارشناس ارشد مطالعات عراق خاطرنشان کرد: از طرف دیگر، تصویب این قانون باعث ارتقای جایگاه حقوقی و اعتبار گروه‌های مقاومت از جمله حشدالشعبی در عراق می‌شود و آنها را در رتبه‌ای مشابه با سایر گروه‌های مشابه در عراق قرار می‌دهد.
کد خبر 857664

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/1081759/حشدالشعبی-زیر-تیغ-فشار،-روی-خط-اقتدار
بستن   چاپ