پیام
خوزستان - شاهدان عینی بمباران عشایر توسط رژیم پهلوی در سال 1342، در مراسمی با عنوان «بلوط و برنو» خاطرات خود را از این فاجعه بازگو کردند. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از باشت، در مراسمی با عنوان «بلوط و برنو» که به مناسبت هفته هنر انقلاب و همزمان با سالروز بمباران عشایر کهگیلویه و بویراحمد توسط رژیم پهلوی دوم در سال 1342 در سالن باغ هنر باشت برگزار شد، خاطرات و روایتهای شاهدان عینی از این واقعه تلخ بازگو شد.
این مراسم که به همت دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری استان کهگیلویه و بویراحمد و با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی استان برگزار گردید، با حضور مسئولین، هنرمندان و جمعی از مردم منطقه همراه بود.
رئیس حوزه هنری استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اهمیت این رویداد تاریخی، بمباران عشایر را مقدمهای بر قیام 15 خرداد 1342 و شکلگیری انقلاب اسلامی در سال 1357 دانست.
شریف اسلامی با اشاره به اینکه مردم عشایر و روستایی این منطقه نقش بسزایی در این نبرد تاریخی ایفا کردند، بیان کرد: حکومت مرکزی وقت برای سرکوب عشایر، تمامی امکانات خود را بسیج کرده بود.
وی به بمباران گسترده روستاها و مناطق عشایری توسط جنگندههای نیروی هوایی ارتش پهلوی دوم اشاره کرد و افزود: واقعیت امر کمبود اطلاعات و مستندات درباره این رویداد مهم و کهولت سن بازماندگان و راویان نگران کننده بوده و ثبت و حفظ این خاطرات ضروری است.
اسلامی مقاومت تاریخی عشایر استان در طول جنگهای مختلف و نقش فرهنگ عشایری در شکلگیری حماسههای دفاع مقدس را ستود و بر تلاش برای نشر این فرهنگ و روحیه حماسی در کشور تأکید کرد.
وی همچنین به وسعت بمبارانها در منطقه اشاره کرد و گفت: این فاجعه تنها محدود به باشت نبود بلکه بخش وسیعی از مناطق کهگیلویه و بویراحمد از جمله لواب، جلیل، سپیدار، پشتکوه جلیل و روستاهای اطراف این مناطق را نیز دربرگرفت.
رئیس حوزه هنری استان کهگیلویه و بویراحمد از برگزاری این مراسم در مناطق مختلف استان از جمله سپیدار، دوروهان و منطقه لوداب در آینده خبر داد و افزود: این برنامه، گامی مهم در جهت زنده نگهداشتن یاد و خاطره شهدای این واقعه و انتقال ارزشهای مقاومت و پایداری به نسلهای آینده بود.
به گزارش تسنیم، حوزه هنری استان در راستای حفظ و انتقال این تاریخ شفاهی، اقدام به گردآوری خاطرات مبارزات عشایر در سال 1342 کرده است، مرحله اول این پروژه به پایان رسیده و بهزودی منتشر خواهد شد و همچنین تولید فیلمهای مستند و موشنگرافیهایی با موضوع بمباران عشایر در دستور کار قرار دارد که در فضای حقیقی و مجازی منتشر خواهند شد.
در این مراسم، 10 نفر از شاهدان عینی بمباران که روایتگر رنجها و مقاومتهای آن دوران بودند، خاطرات خود را بازگو کردند و در پایان مراسم به رسم یادبود هدایایی به این بزرگان و هنرمندان اهدا شد.


انتهای پیام/
http://www.khozestan-online.ir/fa/News/1083697/بمباران-عشایر؛-روایتگری-مقاومت-تصویر