پیام
خوزستان - گروه بینالملل دفاعپرس: نوار غزه، این سرزمین کوچک، اما تاریخی نه فقط از نظر جغرافیایی بلکه از نظر فرهنگی و سیاسی از اهمیت و جایگاه بسیار بالا و بااهمیتی برای مردم و ملت فلسطین برخوردار است. اهمیتی که به خوبی و روشنی مشاهده میکنیم که با وجود جنگ غزه از فلسطینیان خالی نشده و مردم غزه از کوچکترین فرصتی برای بازگشت به سرزمین خود استفاده میکنند.
اگر بخواهیم دلایل ماندگاری غزه برای مردم فلسطین را مورد بررسی قرار بدهیم باید به این مهم توجه کنیم که نوار غزه به عنوان بخش جدایی ناپذیر از هویت فلسطین مطرح است. ضمن اینکه نوار غزه یکی از مهمترین بخشهای سرزمینهای فلسطین است که حتی در طرحهای تقسیم سازمان ملل متحد در سال 1947 به عنوان بخشی از دولت عربی فلسطین به رسمیت شناخته شده است.
نکته جالب توجه و بسیار مهم اینجاست که اگرچه نوار غزه پس از جنگهای سال 1948 و 1967 تحت کنترل مصر و سپس «اسرائیل» قرار گرفت، اما هرگز هویت فلسطینی خود را از دست نداد و تا امروز به عنوان نماد مقاومت و پایداری مردم و ملت فلسطین شناخته میشود. موضوع مهمتر اینکه نوار غزه امروز و در جریان جنگ غزه به نماد مقاومت و ایستادگی در برابر رژیم صهیونیستی تبدیل شده است.
اما مهمترین موضوعی که غزه را به کانون مقاومت و ایستادگی در برابر ماشین متجاوز و اشغالگر صهیونیستی تبدیل کرده وجود گروههای مقاومت اسلامی فلسطینی همچون «جنبش حماس» و «جهاد اسلامی» در این باریکه است. گروههای مقاومتی که حتی برای یک لحظه رژیم کودککش و اشغالگر صهیونی را به حال خود رها نکرده و با انجام عملیاتهای مختلف و متنوع مقاومتی آرامش و آسایش را از دشمن صهیونیستی سلب کرده است.
البته اگرچه این مقاومت و ایستادگی در برابر دشمن صهیونیستی هزینههای سنگین مالی و جانی را برای این گروههای مقاومت و همچنین مردم نوار غزه درپی داشته ولی همین مبارزه و نبرد در میدان جنگ موجب شده تا رویای شوم رژیم صهیونیستی برای تسلط بر نوار غزه و مناطق اطراف آن تعبیر نشود.
در واقع با قدرت میتوان گفت که حضور و فعالیت گروههای مقاومت در نوار غزه نه فقط یک استراتژی نظامی است بلکه حرکتی سیاسی، اجتماعی و حتی فرهنگی برای حفظ آرمان و موجودیت فلسطین در برابر زیاده خواهیها و خوی اشغالگری رژیم صهیونیستی است.
دلیل مهم دیگری که موجب ماندگاری غزه برای مردم فلسطین شده حمایتهای منطقهای و بینالمللی از فلسطینیان به خصوص مردم غزه است. البته اگرچه برخی از کشورهای عربی به سوی عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی حرکت کردند ولی همچنان شاهد حضور و فعالیت جریانهای مردمی و غیر دولتی هستیم که با تمام توان از مردم فلسطین و ساکنان غزه حمایت و پشتیبانی میکنند.
بر همین اساس هم امروز شاهد هستیم که جریانهای مردمی و غیر دولتی حامی فلسطین قبل از آغاز جنگ غزه و بعد از تحمیل این جنگ نابرابر و خونین به مردم غزه، فشارهای فراوانی را در سطح جهان به سران و مقامات تلآویو وارد میکنند تا به این جنگ وحشیانه و نسلکشی مردم غزه و از آن مهمتر به محاصره نوار غزه پایان بدهند.
از طرف دیگر، رژیم صهیونیستی چالشهای بسیار جدی و غیرقابل حلی را برای اشغال غزه و حذف آن از نقشه فلسطین پیش روی خود دارد. رژیم صهیونیستی با وجود برتری نظامی بر گروههای مقاومت فلسطینی و تمامی حمایتها و پشتیبانیهای دنیای غرب و آمریکا از خود همچنان نتوانستند غزه را از نقشه فلسطین حذف کنند. ضمن اینکه تمامی اقدامات رژیم صهیونیستی برای کوچاندن اجباری مردم غزه به خارج از این سرزمین با واکنشهای شدید جهانی روبهرو شده و با مقاومت فلسطینیان به شکست انجامیده است.
و در آخر، تا امروز تمامی طرحها و نقشههای سران و مقامات رژیم صهیونیستی برای کوچاندن اجباری مردم و ساکنان نوار غزه به خارج از این باریکه به خصوص به اردن و صحرای سینا با مخالفتهای شدید و بسیار جدی دو کشور مصر و اردن روبهرو شده است. ضمن اینکه جامعه جهانی نیز با طرح رژیم صهیونیستی و آمریکا برای انتقال فلسطینیان غزه به سرزمینهای دیگر مخالفت کرده است.
انتهای پیام/ 134