پیام خوزستان
رفع تنش آبی در 4 روستای استان خوزستان
يکشنبه 31 فروردين 1404 - 11:11:06
پیام خوزستان - معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب خوزستان با تاکید بر مدیریت مصرف آب گفت: حدود 200 تا 300 روستای خوزستان در تابستان پیش‌رو با چالش کم‌آبی یا بی‌آبی روبه‌رو می‌شوند؛ اقدامات خوبی در روستاهای شوش، اندیمشک، اندیکا و دزپارت در حال انجام است و تا پایان خرداد دغدغه تنش آبی رفع شود.
افشین محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خوزستان اظهار کرد: حدود 4000 روستای ثبت شده در در خوزستان وجود دارد که حدود 3000 روستا از این تعداد تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب خوزستان هستند، بنابراین 70 تا 80 درصد روستاهای ثبت شده خوزستان تحت پوشش خدمات آب و فاضلاب خوزستان قرار دارد.
وی افزود: از سال 99 که بحث یکپارچه‌سازی شرکت آب و فاضلاب خوزستان آغاز شد، بیش از 90 درصد فعالیت‌ها در حوزه روستایی انجام می‌شود و پروژه‌های زیادی در این زمینه در حال اجرا است.
معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب خوزستان درباره تنش آبی در روستاها و مدیریت نکردن مصرف آب در حوزه روستایی گفت: در بعضی روستاها از قدیم از نظر کمی تنش آبی وجود داشت که این مسئله به دلیل طولانی بودن خطوط انتقال است و امکان آبرسانی 24 ساعته وجود ندارد.
محمدی با بیان اینکه در بعضی روستاها هر دو سه روز یک بار آبرسانی انجام می‌شود اما با ذخیره مشکلی از نظر تأمین آب ندارد، اضافه کرد: حدود 200 تا 300 روستای خوزستان در تابستان پیش‌رو با چالش کم آبی یا بی‌آبی روبه‌رو می‌شوند.
وی تصریح کرد: در روستاهای شمال خوزستان بیشتر از چاه و آب‌های زیرزمینی و در جنوب خوزستان از آب‌های سطحی برداشت می‌شود، از یک سال پیش اجرای دو پروژه بزرگ در شهرهای شمالی همچون روستاهای اندیکا و دزپارت، برای آبرسانی از دو دریاچه سد کارون 3 و سد شهید عباسپور آغاز شده است که در دزپارت آبرسانی انجام شد و در اندیکا شاید تا دو ماه آینده به نتیجه برسد.
معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب خوزستان ادامه داد: در روستاهای شوش، اندیمشک، اندیکا و دزپارت کارهای خوبی در حال انجام است و تا پایان خرداد دغدغه در بحث تنش آبی رفع شود.
محمدی با اشاره به احتمال افزایش EC آب در پی کاهش آورد رودخانه‌ها و بروز مشکل از نظر کیفی خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه منبع تأمین کننده آب روستاهای جنوبی خوزستان سازمان آب و برق است و با خطوط طولانی آب را منتقل می‌کند، احتمال می‌رود به دلیل وضعیت ذخیره آب در پشت سدها بعضی جاها برداشت آب با چالش روبه‌رو شود و اگر وقفه‌ای در این زمینه ایجاد شود نه تنها روستاها بلکه شهرهای جنوبی هم تحت تأثیر قرار می‌گیرد.
وی اضافه کرد: یکی از چالش‌های جدی احتمالی پیش‌رو قطعی‌های مکرر برق است، هرچند در حوزه شهری ظرفیت دیزل ژنراتورها تا اندازه‌ای جوابگو است اما در حوزه روستایی به دلیل پراکندگی تأسیسات و دور افتادگی، در صورت قطعی‌های مکرر برق، تأمین آب نیز با چالش روبه‌رو خواهد شد.
معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب خوزستان گفت: با توجه به شرایط خاص اقلیم خوزستان، کاهش شدید نزولات جوی، افت تراز آب‌های زیر زمینی و اهمیت تأمین آب مورد نیاز و به منظور مدیریت تنش آبی در تابستان، مقرر شده است تا با کمک دستگاه‌ها و شرکت‌های دیگر تانکرهایی تأمین و در صورت بروز مشکل آبرسانی سیار به روستاها انجام شود.
محمدی اضافه کرد: برای تأمین اقلام، تجهیزات و کالاهای ضروری و به منظور عبور از تنش آبی پیش‌رو باید اعتبار مورد نیاز برای تهیه و تکمیل طرح‌های ضروری و کوتاه مدت از طریق مدیریت بحران در اختیار آبفا خوزستان قرار داده شود.
کد خبر 858964

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/1085475/رفع-تنش-آبی-در-4-روستای-استان-خوزستان
بستن   چاپ