پیام خوزستان
ضرورت مدیریت مصرف برق و آب در تابستان امسال در خوزستان
پنجشنبه 4 ارديبهشت 1404 - 02:32:55
پیام خوزستان - با توجه به پیش بینی مصرف بالا، مدیریت مصرف برق و آب در خوزستان در فصل تابستان سال جاری ضروری است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان ، مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق اهواز شامگاه چهارشنبه (3 اردیبهشت) در برنامه گفت‌و‌گو ویژه خبری شبکه خوزستان افزود:اختلاف مصرف برق بین تابستان و زمستان در خوزستان حدود چهار تا پنج برابر است که این افزایش عمدتاً به دلیل استفاده از سیستم‌های سرمایشی است. 
فراتی با بیان اینکه 80 درصد مصرف برق در اهواز به سیستم‌های سرمایشی اختصاص دارد، اظهار کرد: اگر مردم در ساعات اوج مصرف از وسایل پرمصرف خودداری کنند و کولر‌ها را روی دمای 25 درجه تنظیم کنند، می‌توانیم تابستان را بدون خاموشی پشت سر بگذاریم. 
وی عنوان کرد: برق در حال حاضر به قدری حیاتی شده است که بسیاری از امکانات شهری مانند پمپ‌ها و آسانسورها، به‌ویژه در مناطق گرم، به شدت وابسته به تأمین برق هستند و هرگونه قطعی می‌تواند مشکلات زیادی را به دنبال داشته باشد.
ضرورت مصرف بهینه در شرایط کمبود تولید برق
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق اهواز گفت: ما به دلیل خشکسالی و کاهش ظرفیت تولید برق در نیروگاه‌ها، امکان تأمین برق به اندازه نیاز تابستانی را نداریم. در این شرایط، مدیریت مصرف بهینه اهمیت دوچندانی پیدا می‌کند. 
فراتی به اقدامات وزارت نیرو برای افزایش ظرفیت تولید برق اشاره کرد و افزود: با همکاری وزارت نیرو پویش "هوای گرم، به تازگی راه‌اندازی شده است که هدف از آن تشویق مشترکان به مصرف بهینه برق می‌باشد و در سال جاری نیز برنامه‌های تشویقی برای مشترکان کم‌مصرف در نظر گرفته شده است. 
آب شرب اهواز؛ چالش‌های موجود در آبرسانی و راهکار‌های مقابله با مشکلات
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز نیز در این برنامه با اشاره به مشکلات موجود در تأمین آب شرب اهواز گفت: شهر اهواز با طول شبکه آبرسانی بیش از دو هزار و سیصد کیلومتر، به پنج تصفیه‌خانه برای تأمین آب شرب نیاز دارد. یکی از مهم‌ترین مشکلات ما در فصل تابستان افت فشار آب و گاهی قطعی‌های موقت است که به ویژه در مناطق دور از مراکز تولید آب، بیشتر مشاهده می‌شود. 
سعید دشتی زاده با اشاره به مشکلات ناشی از استفاده غیرمجاز از پمپ‌های خانگی، افزود: استفاده غیرمجاز از پمپ‌ها باعث افت فشار و آلودگی‌های نقطه‌ای در شبکه می‌شود.
وی همچنین از فرسودگی 60 درصدی شبکه توزیع آب در اهواز خبر داد و عنوان کرد: این شبکه بیشتر از 40 سال قدمت دارد و نیازمند به‌روزرسانی است
راهکار‌های مقابله با بحران آبرسانی در تابستان
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز از اقدامات گسترده برای مقابله با بحران آبی در تابستان خبر داد و گفت: در ماه‌های اخیر اقدامات زیادی برای بهبود شرایط برداشت آب انجام شده است. علاوه بر توسعه تصفیه‌خانه‌ها، در طرح آبرسانی غدیر و همچنین بهینه‌سازی ایستگاه‌های آب‌گیری، تلاش کرده‌ایم تا مشکلی در تأمین آب نداشته باشیم.
دشتی زاده همچنین بر لزوم استفاده بهینه از آب تأکید کرد و گفت: مصرف بی‌رویه و نداشتن الگوی مصرف باعث بروز مشکلاتی در تابستان می‌شود. در حال حاضر 90 درصد منابع آب اهواز از منابع بالادستی مانند رودخانه‌های دز، کرخه و کارون تأمین می‌شود و تنها 10 درصد از آب از چاه‌ها برداشت می‌شود.

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/1088235/ضرورت-مدیریت-مصرف-برق--و-آب-در-تابستان-امسال-در-خوزستان
بستن   چاپ