پیام خوزستان
گام‌های تازه برای بازتعریف توسعه خوزستان
يکشنبه 7 ارديبهشت 1404 - 17:14:19
پیام خوزستان - سفر سه‌روزه سید محمدرضا موالی‌زاده استاندار خوزستان به منطقه عمومی منگشت و شهرستان‌های دزپارت، ایذه، صیدون و باغملک، یکی از نمونه‌های بارز سیاست «حضور میدانی برای تصمیم‌سازی اجرایی» در سطح مدیریت استان به شمار می‌رود.

سفر سه‌روزه سید محمدرضا موالی‌زاده استاندار خوزستان به منطقه عمومی منگشت و شهرستان‌های دزپارت، ایذه، صیدون و باغملک، یکی از نمونه‌های بارز سیاست «حضور میدانی برای تصمیم‌سازی اجرایی» در سطح مدیریت استان به شمار می‌رود.
این سفر، با هدف بازدید میدانی، شنیدن مستقیم مشکلات مردم و صدور دستورات فوری برای رفع چالش‌های عمرانی، ورزشی، صنعتی و فرهنگی انجام شد؛ سفری برای مردم که علاوه بر دستاوردهای منطقه ای، دستاوردهایی فرا استانی هم داشت.
یکی از محورهای این سفر بازخوانی هویت فرهنگی و تاریخی منطقه منگشت بود؛ بازدید از بنای تاریخی قلعه تل در باغملک و همچنین اشکفت سلمان و دستور آغاز عملیات مرمت و بازسازی این بناها، بیانگر درک استاندار از اهمیت حفظ میراث فرهنگی به عنوان بخش مکمل توسعه پایدار است. تأکید بر هماهنگی میان نهادهای اجرایی و سازمان‌های تخصصی در فرآیند مرمت، حاکی از تجربه و نگاه سیستمی به موانع اجرایی پروژه‌های میراثی بود.
در این سفر سه روزه یکی از مهمترین محورها حمایت از صنایع کوچک و متوسط بود.
حضور در شهرک صنعتی ایذه و باغملک و بازدید از واحدهای تولیدی فعال در این شهرک‌ها نشان داد که حمایت از تولید محلی و رفع موانع اقتصادی، یکی از اولویت‌های جدی مدیریت ارشد استان است. تاکید استاندار بر حمایت عملی از فعالان اقتصادی و تسهیل شرایط کسب‌وکار، می‌تواند به عنوان نقطه شروعی برای رونق نسبی صنایع شهرستانی و ایجاد اشتغال پایدار تلقی شود.
یکی دیگر از محورهای اصلی سفر توجه به زیرساخت‌های ورزشی محلی منطقه بود. بازدید از تنها زمین چمن شهرستان دزپارت و صدور دستورات فوری برای تأمین تجهیزات ورزشی و ترمیم زیرساخت‌ها، نشانگر توجه استاندار به نیازهای پایه‌ای و دغدغه‌های اجتماعی-فرهنگی جوانان منطقه بود. این اقدام، در کوتاه‌مدت می‌تواند امید اجتماعی را در میان نوجوانان و جوانان دزپارت افزایش دهد و در بلندمدت زمینه‌ساز توسعه ورزش همگانی در مناطق کمتر برخوردار شود.
برای تحلیل اثرگذاری سفر استاندار خوزستان به منطقه عمومی منگشت باید مباحث زیادی را مورد نظر قرار داد اما این متن مجال زیاده گویی ندارد و فقط به برخی از مباحث کلی خواهیم پرداخت.
ترمیم سرمایه اجتماعی شاید یکی از مهمترین مولفه هایی است که باید در این یادداشت به آن پرداخت. استقبال پرشور مردم و پیگیری مستقیم مشکلات آن‌ها توسط استاندار، گامی موثر در جهت بازسازی اعتماد میان مردم و حاکمیت محلی بود. این مدل از ارتباط میدانی و بی‌واسطه، سرمایه اجتماعی فرسوده در مناطق کمتر برخوردار را تا حدی احیا کرده و الگوی قابل تکراری برای مدیریت استان فراهم می‌آورد.
یکی دیگر از اثرات و خروجی های سفر استاندار خوزستان به منطقه عمومی منگشت، تصمیم‌گیری در محل و کوتاه شدن زنجیره بروکراسی بود. این شیوه، زنجیره طولانی و کند بوروکراسی اداری را دور زد و امید به حل سریع‌تر مشکلات را در بین مردم زنده کرد.
دومین سفر استاندار خوزستان درقالب سفرهای سه روزه به شهرستان های مختاف استان، آغاز تغییر نگرش به توسعه در خوزستان است. تلفیق نگاه زیرساختی، نوعی تغییر رویکرد در سیاست‌گذاری استانی را نشان می‌دهد؛ توسعه‌ای که فقط متکی بر پروژه‌های عمرانی نیست، بلکه ریشه‌های اجتماعی و هویتی مناطق را نیز در نظر می‌گیرد.
سفر سه‌روزه استاندار خوزستان به منطقه عمومی منگشت، فراتر از یک بازدید نمادین است. این سفر، پیامی روشن دارد و آن هم این است که توسعه پایدار در خوزستان نیازمند تلفیق نگاه‌های عمرانی، فرهنگی و اجتماعی است و مدیریت اجرایی استان، در تلاش برای بازتعریف این مسیر است.
موفقیت نهایی این سیاست، به میزان تداوم پیگیری مصوبات، شفافیت عملکرد و حفظ ارتباط مستقیم با مردم بستگی دارد؛ مسیری که موالی زاده به خوبی آن را آغاز کرده می تواند با تداوم آن زمینه ساز تحول در خوزستان و حرکت با شتاب به سمت توسعه شود.
نعیم حمیدی
سرپرست اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری خوزستان

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/1090287/گام‌های-تازه-برای-بازتعریف-توسعه-خوزستان
بستن   چاپ