پیام خوزستان
آمادگی تیم‌های روانشناختی خوزستان برای کمک به مردم هرمزگان
سه شنبه 9 ارديبهشت 1404 - 20:54:41
پیام خوزستان - به گزارش خبرنگار مهر، مهران کریمیان ظهر امروز سه شنبه در همایش گرامیداشت روز جهانی روانشناس و مشاور که در سالن اجتماعات بهزیستی خوزستان برگزار شد ضمن گرامیداشت دهه کرامت و ولادت حضرت معصومه (س) بیان کرد: امروز جامعه ما بیش از هر زمان دیگری به خدمات روانشناختی نیاز دارد؛ در کشور ایران طی سال‌های اخیر تلاطم‌ها و بحران‌های مختلفی از جمله جنگ تحمیلی، تحریم‌ها، مشکلات اقتصادی، کرونا و … پیش آمده است که همه دست به دست هم داده تا سلامت روان مردم جامعه ما با مشکل مواجه شود.
مدیرکل بهزیستی خوزستان افزود: در حال حاضر سلامت اجتماعی و سلامت روانی با مشکل مواجه است، لذا جامعه، شهر و مردم ما به شدت نیازمند مداخلات روانشناختی و خدمات مشاوره هستند.
وی شعار امسال روز روانشناسی را «نقش روانشناسی بر تقویت تاب آوری» اعلام و عنوان کرد: طیق آمارها، تاب آوری در جامعه، کشور و جامعه بشدت کاهش یافته است.
مدیر کل بهزیستی خوزستان تصریح کرد: در حوزه سالمندی که یکی از بحران‌هایی است که در آینده با آن مواجه خواهیم شد، در حال حاضر حدود 12 درصد جمعیت کشور سالمند و افراد دارای 60 سال هستند که این آمار به سرعت در حال افزایش است.
کریمیان ادامه داد: براساس پژوهش‌های صورت گرفته تا سال 1430 بیش از 30 درصد جمعیت کشور سالمند خواهد شد و هیچ گونه زیرساختی خصوصاً در حوزه مشاوره برای بحران سالمندی آماده نشده است.
وی بیان کرد: سالمندی فرد را دچار افسردگی‌های مختلف، تنهایی و انزوا می‌کند لذا موضوعات روانشناختی برای سالمندان بسیار حایز اهمیت است که باید از هم اکنون برنامه لازم در این زمینه داشته باشیم.
مدیر کل بهزیستی خوزستان افزود: براساس آمار اعلام شده تاکنون حدود 20 هزار روانشناس و مشاور کشور دارای پروانه اشتغال هستند که به نسبت استانداردهای جهانی بسیار آمار پایینی بوده لذا لازم است اقداماتی توسط نظام روانشناختی و سازمان بهزیستی صورت گیرد تا تعداد مراکز مشاوره‌ای که خدمات با کیفیت به مردم ارایه دهند در کشور افزایش یابد.
کریمیان با بیان اینکه بیش از 170 خدمت توسط سازمان بهزیستی انجام می‌شود، گفت: یکی از موارد خدمات مشاوره و روانشناختی است؛ روانشناسان و مددکاران ارکان اصلی سازمان بهزیستی هستند و می‌توان گفت روانشناسانه ترین دستگاه دولتی، سازمان بهزیستی است.
به گفته وی، در خوزستان بیش از 60 درصد پرسنل و بخش خصوصی که ارایه خدمت می‌کنند روانشناسان هستند.
مدیر کل بهزیستی خوزستان عنوان کرد: در حال حاضر 164 مرکز غیردولتی خدمات روانشناختی با مجوز سازمان بهزیستی در خوزستان فعالیت دارند که سال گذشته بیش از 31 هزار و 410 نفر به صورت حضوری به مراکز مراجعه داشته اند.
کریمیان ادامه داد: همچنین در حوزه مرکز 1480 که مشاوره تلفنی سازمان بهزیستی را برعهده دارد، سال گذشته 69 هزار و 224 نفر با مرکز مشاوره تلفنی سازمان تماس گرفته و از خدمات روانشناختی بهره برده اند.
وی اظهار کرد: سال گذشته یک هزار و 171 کارگاه آموزشی در زمینه‌های مختلف روانشناختی از جمله مهارت‌های زندگی، مهارت‌های پیش از ازدواج و … در خوزستان برگزار شده که 35 هزار و 118 نفر شرکت داشته و آموزش دیده اند.
مدیر کل بهزیستی خوزستان با بیان اینکه مداخله در طلاق از دیگر اقدامات انجام شده این سازمان در سال گذشته بوده تصریح کرد: سه هزار و 559 زوج متقاضی طلاق به مراکز مشاوره دولتی و غیردولتی بهزیستی مراجعه داشته اند که پس از ارایه خدمات مشاوره 790 زوج به کانون خانواده برگشته اند.
کریمیان به اقدامات انجام شده در حوزه کودکان اشاره و عنوان کرد: سال گذشته 7 هزار و 459 کودک در خوزستان مورد غربالگری اضطراب قرار گرفته اند، کودکان دچار اضطراب و استرس شناسایی و برای درمان آنها اقدامات لازم انجام شد.
به گفته وی، 200 تیم محق در خوزستان آماده ارائه خدمات روانشناختی و حوادث هستند و همچنین اکنون آماده خدمت رسانی به مردم حادثه دیده استان هرمزگان هستند.
کد خبر 6451487

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/1091396/آمادگی-تیم‌های-روانشناختی-خوزستان-برای-کمک-به-مردم-هرمزگان
بستن   چاپ