پیام
خوزستان - ایسنا/خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به اجرای پویش خود مراقبتی بیماری دیابت و فشار خون بالا و اهمیت شناسایی مبتلایان به دیابت و فشار خون بالا، گفت: در این پویش هدفگذاری شده است که 70 درصد جمعیت بالای 18 سال شهری و 100 درصد جمعیت بالای 18 سال روستایی مورد غربالگری قرار بگیرند.
دکتر پژمان بختیارینیا در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: طرح ملی پویش خود مراقبتی بیماری دیابت و فشار خون بالا برای غربالگری و مراقبت افراد 18 سال و بالاتر از 20 آبانماه تا 15 دیماه امسال در سراسر کشور از جمله در استان
خوزستان اجرا میشود.
وی افزود: در این پویش هدفگذاری شده است که 70 درصد جمعیت بالای 18 سال شهری و 100 درصد جمعیت بالای 18 سال روستایی مورد غربالگری قرار بگیرند. از ابتدای آغاز این پویش ملی سلامت تا دوازدهم آذرماه حدود 150 هزار نفر از جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز غربالگری شدهاند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: 3 هزار و 461 نفر از این تعداد، مشکوک به دیابت و فشار خون بالا شناسایی و برای تشخیص نهایی و مراقبت به سطح بالاتر ارجاع داده شدهاند. همچنین از این جمعیت غربالگری شده، 9 هزار و 789 مورد سابقه دیابت و 16 هزار و 201 مورد سابقه پرفشاری خون داشتهاند.
بختیارینیا بیان کرد: در این طرح علاوه بر ارائه خدمت غربالگری به عموم مردم در خانههای بهداشت، پایگاههای سلامت و مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاههای سیار به صورت فرصتطلبانه در مکانهایی از جمله سازمانها، ادارات، بیمارستانها، درمانگاهها و مصلاهای نماز جمعه، جمعیت تحت پوشش را غربالگری میکنند.
رئیس مرکز بهداشت
خوزستان گفت: بیماریهای مزمن از جمله دیابت و پرفشاری خون میتوانند مدتها بدون علامت بالینی باشند و فرد از بیماری خود اطلاع نداشته باشد و به دلیل عدم اطلاع، درمان و مراقبت مؤثر دریافت نمیشود بنابراین غربالگری و شناسایی زودهنگام میتواند موجب کاهش بروز عوارض این دو بیماری در افراد شود.
وی افزود: با همکاری و مشارکت مردم در این برنامه، بیماران زودتر شناسایی میشوند و با دریافت مراقبت، درمان لازم، اصلاح رژیم غذایی و انجام فعالیت بدنی مناسب در پیشگیری از بروز عوارض آن اقدام میشود.
انتهای پیام
http://www.khozestan-online.ir/fa/News/805094/غربالگری-دیابت-و-فشارخون-در-خوزستان-چگونه-انجام-میشود؟