پیام
خوزستان - اداره اطلاعات انرژی آمریکا پیشبینی کرد قیمتهای نفت در ماه جاری از 80 دلار در هر بشکه فراتر میرود.
به گزارش خبرگزاری رویترز ، اداره اطلاعات انرژی آمریکا روز سهشنبه در گزارش چشمانداز کوتاهمدت انرژی ضمن افزایش پیشبینی خود درباره تقاضای جهانی نفت در سال جاری، اعلام کرد قیمتهای نفت خام برنت در این ماه از 80 دلار در هر بشکه فراتر میرود.
این نهاد انرژی در گزارش خود اعلام کرد: کاهش بیشتر عرضه نفت سبب افزایش برداشت نفت از ذخیرهسازیهای جهان میشود و قیمت نفت خام برنت را در بازار فیزیکی در ماه جاری به بالای 80 دلار در هر بشکه میرساند.
بنا بر اعلام اداره اطلاعات انرژی آمریکا، میانگین قیمت نقدی نفت خام برنت در روز ششم سپتامبر (جمعه، 16 شهریور) به 73 دلار برای هر بشکه رسید. قیمت معاملههایی آتی نفت خام شاخص جهان روز سهشنبه برای نخستین بار از دسامبر 2021 به زیر 70 دلار برای هر بشکه سقوط کرد.
این نهاد انرژی پیشبینی کرد تقاضای جهانی نفت در سال جاری بهطور میانگین حدود 103 میلیون و 100 هزار بشکه در روز خواهد بود. این رقم حدود 200 هزار بشکه در روز بیشتر از پیشبینی پیشین مبنی بر تقاضای روزانه 102 میلیون و 900 هزار بشکهای نفت در سال جاری است.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا افزود: پس از آنکه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) برنامه خود را برای افزایش تولید نفت به تأخیر انداخت، هماکنون پیشبینی میشود میانگین تولید نفت جهان به 102 میلیون و 200 هزار بشکه در روز برسد که این رقم کمتر از پیشبینی قبلی مبنی بر تولید 102 میلیون و 400 هزار بشکه نفت در روز است.
اعضای اوپک و تولیدکنندگان غیراوپک (اوپکپلاس) برای افزایش تولید نفت در ماه اکتبر برنامهریزی کرده بودند، اما با کاهش قیمت نفت در اقتصاد ضعیف جهان، هفته گذشته اعلام کردند افزایش تولید نفت را به پس از ماه دسامبر موکول میکنند.
اوپک روز سهشنبه پیشبینی خود را درباره رشد تقاضای نفت در سال جاری به حدود 2 میلیون بشکه در روز کاهش داد که هنوز دو برابر برآورد کنونی اداره اطلاعات انرژی آمریکا مبنی بر رشد یکمیلیون بشکهای تولید روزانه نفت است.
پیشبینیهای اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان میدهد که تقاضای روزانه نفت جهان در سال جاری حدود 900 هزار میلیون بشکه از تولید پیشی خواهد گرفت، این در حالی است که پیشبینی پیشین این نهاد انرژی 500 هزار بشکه بود.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد: اگرچه نگرانیهای بازار درباره رشد اقتصادی و رشد تقاضای نفت، بهویژه در چین، افزایش یافته و سبب کاهش قیمتهای نفت شده است، اما کاهش تولید اوپکپلاس به این معناست که تولید نفت نسبت به مصرف آن در جهان کمتر میشود.