پیام خوزستان
ذخیره‌سازی نفت چین در دوران رکود مصرف رکورد زد
سه شنبه 27 شهريور 1403 - 12:17:05
پیام خوزستان - چین در ماه اوت 2024 حجم عظیمی از نفت خام را با قیمت‌های پایین ذخیره‌سازی کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز ، چین ذخیره‌سازی‌های نفت خام را در ماه اوت به بالاترین سطح طی 14 ماه اخیر رساند و اعلام کرد که افزایش واردات این کشور با هدف ذخیره‌سازی بوده و بهبودی در مصرف سوخت رخ نداده است.
براساس محاسبات و داده‌های رسمی، درمجموع روزانه یک‌میلیون و 850 هزار بشکه به ذخیره‌سازی‌های تجاری و راهبردی اضافه شد.
این رقم بزرگ‌ترین حجم ذخیره‌سازی نفت در مخازن از ژوئن 2023 (2 میلیون و 100 هزار بشکه) به شمار می‌آید که در مقایسه با افزایش روزانه 280 هزار بشکه‌ای در ژوئیه بود.
چین حجم نفت خام ورودی یا خروجی از ذخیره‌سازی‌های راهبردی و تجاری را فاش نمی‌کند، اما می‌توان با کسر مقدار نفت خام فرآوری‌شده از کل نفت خام موجود از واردات و تولید داخلی، این رقم را برآورد کرد.
براساس داده‌های منتشرشده در 14 سپتامبر (شنبه، 24 شهریور) از سوی اداره ملی آمار، پالایشگاه‌های چین در ماه ژوئیه 59 میلیون و 70 هزار تن نفت خام معادل حدود روزانه 13 میلیون و 910 هزار بشکه فرآوری کردند.
این رقم تنها اندکی بالاتر از حجم روزانه 13 میلیون و 908 هزار بشکه‌ای در ماه ژوئیه، ضعیف‌ترین ماه برای توان عملیاتی پالایشگاه‌ها، از اکتبر 2022 بود.
این رقم در دوره مشابه سال 2023، 15 میلیون و 230 هزار بشکه در روز بود.
بزرگ‌ترین واردکننده نفت خام جهان در ماه اوت روزانه 11 میلیون و 560 هزار بشکه نفت وارد کرد، درحالی‌که تولید داخلی این کشور 4 میلیون و 200 هزار بشکه در روز بود که درمجموع روزانه 15 میلیون و 760 هزار بشکه در اختیار پالایشگاه‌ها قرار گرفت.
بنابراین با کم‌کردن حجم پالایش روزانه 13 میلیون و 910 هزار بشکه‌ای از رقم روزانه 15 میلیون و 760 هزار بشکه‌ای، مازادی معادل یک‌میلیون و 850 هزار بشکه در روز ایجاد می‌کند.
در هشت ماه نخست امسال، چین روزانه یک‌میلیون و 110 هزار بشکه به ذخیره‌سازی‌ها اضافه کرده که حدود 300 هزار بشکه در روز بیشتر از مدت مشابه پارسال بوده است و از رقم روزانه 800 هزار بشکه‌ای ذخیره‌شده در هفت ماه نخست سال، شتاب بیشتری را نشان می‌دهد.
در شرایطی که مقدار بهره‌گیری از ظرفیت پالایشی در پالایشگاه‌های چین همچنان پایین است، این پرسش مطرح می‌شود که چرا پالایشگاه‌های چین حجم مازاد نفت خام را برای تحویل در ماه اوت خریداری کردند و پاسخ، به احتمال زیاد، روند کاهشی قیمت است که در زمان برنامه‌ریزی برای خرید محموله‌های ورودی ماه اوت در بازار حاکم بود.
تأثیر قیمت
محموله‌هایی که در ماه اوت وارد شدند، به احتمال زیاد در ماه‌های مه و ژوئن، زمانی که قیمت جهانی نفت خام روند کاهشی داشت، برنامه‌ریزی شده بودند.
نفت خام برنت در 12 آوریل به بالاترین سطح خود در سال جاری میلادی یعنی 92 دلار و 18 سنت برای هر بشکه رسید، درحالی‌که این رقم در 5 اوت سیر نزولی خود را به‌سمت 75 دلار و 5 سنت برای هر بشکه آغاز کرد.
این بدان معناست که پالایشگاه‌های چین احتمالاً به خرید نفت خام بیشتری در این دوره تشویق می‌شوند، به این معنا که واردات اوت و سپتامبر ممکن است نسبت به ماه‌های نخست امسال نسبتاً قوی باشد.

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/944411/ذخیره‌سازی-نفت-چین-در-دوران-رکود-مصرف-رکورد-زد
بستن   چاپ