پیام
خوزستان - به گزارش ، محمدمهدی فیضآبادی در پاسخ به این سؤال که «مقاومت نسبت به آنتیبیوتیکها چگونه میتواند منجر به مرگ شود؟» گفت: میکروبهای بیماریزا از توانمندی بالایی برای تکثیر، رشد و تولید زهرابهها یا توکسینهای میکروبی برای آسیبزایی به بافتهای بدن برخوردار هستند؛ بنابراین تکثیر زیاد میکروبها و تولید زهرابهها یا سموم میکروبی میتواند منجر به آسیب بافتهای بدن در اندامهای مختلف شود، ایجاد شوک سپتیک (شوک عفونی) کند و در نهایت باعث ایجاد اختلالات قلبی عروقی و موجب مرگ شود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در واقع ایست قلبی تنفسی به دلیل ناراحتیهایی که در اثر رشد متابولیتهای میکروبی یا افزایش فرآوردههای میکروبی در بدن به وجود میآید، رخ میدهد. عفونتهای خونی، ریوی، عفونت و یا التهاب پردههای مغزی و بافت مغز میتوانند با خطر بالای مرگ همراه باشد.
وی ادامه داد: بنابراین آنتی بیوتیکها میتوانند تعداد متابولیتهای میکروبی را کنترل کنند، آنها را از بین ببرند و تولید آنها قطع شود. اما آنتی بیوتیک وقتی نتواند عمل کند با رشد بیاندازه و طغیان میکروب ها، باکتریها و سایر موجودات ریز بینی که میتوانند برای بدن آسیب ایجاد کنند روبرو خواهیم شد که در نهایت موجب مرگ میشود.
رئیس انجمن میکروبشناسی ایران در واکنش به تخمینهای زده شده مبنی بر اینکه طی بیست و پنج سال آینده حدود سی و نه میلیون نفر در جهان در اثر عفونتهای مقاوم به آنتی بیوتیک فوت خواهند کرد، اظهار کرد: آمار مرگ بر اثر عفونتهای مقاوم به آنتی بیوتیکها میتواند بیشتر هم شود. چرا که ما سلاح موثر و کاربردی علیه میکروبها نداریم و روز به روز دستمان در مقابل آنها بستهتر میشود. از طرف دیگر میکروبها نیز سعی میکنند از طریق ایجاد جهشها در ساختمان ژنتیکی خود و از طریق ایجاد ترکیبات خنثی کننده آنتی بیوتیک، خود را از آسیبهای آنتی بیوتیک حفظ کنند.
http://www.khozestan-online.ir/fa/News/960393/چگونه-مقاومت-به-آنتیبیوتیکها-میتواند-منجر-به-مرگ-شود؟