پیام خوزستان
مهندسان ساختمان به استفاده از مصالح ساختمانی سنتی عادت کرده‌اند
پنجشنبه 10 آبان 1403 - 13:22:41
پیام خوزستان - ایسنا/یزد یکی از کارشناسان حوزه تولید مصالح نوین ساختمانی، عادت کردن مهندسان ساختمان به استفاده از مصالح سنتی ساختمان‌سازی را مهمترین علت عدم تمایل آنان به استفاده از مصالح نوین ساختمانی دانست.
«محمدرضا زارع» در گفت‌وگو با ایسنا پیرامون علت بهره نگرفتن صنعت ساختمان کشورمان از مصالح نوین ساختمانی و شیوه‌های جدید ساخت و ساز، اظهار کرد: متاسفانه یکی از علل اهتمام بسیاری از مهندسان صنعت ساختمان به استفاده از مصالح نوین ساختمانی که بعضاً ارزان‌تر، ایمن‌تر و حتی به لحاظ استفاده در مرحله ساخت و ساز بسیار راحت‌تر از مصالح ساختمانی سنتی است، ‌ عادت کردن آنها به سیستم‌های سنتی ساخت و ساز و عمدتاً مقابله ناخودآگاه آنها با اعمال تغییر است.
وی افزود: از طرفی طراحان ساختمان نیز که عمدتاً طراحی‌های خود را براساس مصالح ساختمانی سنتی دنبال کرده‌اند نیز برای استفاده از مصالح نوین ساختمانی نیازمند تغییر محاسبات خود در طراحی‌هایشان هستند و غالباً نیز تمایلی به یادگیری محاسبات این حوزه ندارند لذا در صنعت ساختمان کشورمان تمایل کمتری نسبت به ساخت و ساز با استفاده از مصالح نوین را شاهدیم.
زارع با اشاره به مصالح ساختمانی جدیدی مانند تیرچه‌های پیش تنیده، گفت: این تیرچه‌ها به دلیل برخورداری از مقاومت بالا تا دهانه 12 متر را پوشش می‌دهند یا به دلیل تولید صنعتی و انبوه این قبیل مصالح در جریان ساخت و ساز با کاهش 30 تا 70 درصدی قیمت تمام شده سازه مواجه خواهیم بود.
وی یکی دیگر از ویژگی‌های این نوع مصالح ساختمانی را مصرف به مراتب کمتر بتن ذکر کرد و گفت: همین ویژگی باعث کاهش هزینه‌های بتن ریزی در سازه می‌شود.
این کارشناس حوزه تولید مصالح ساختمانی نوین با تاکید بر لزوم ارائه آموزش‌های بیشتر در این حوزه جهت شناساندن مصالح و شیوه‌های نوین ساختمان سازی در کشورمان، از همکاری خوب نظام مهندسی ساختمان در این رابطه قدردانی کرد و گفت: خوشبختانه در دوره‌های آشنایی که برای مهندسان ساختمان برگزار می‌شود، ویژگی‌های این قبیل مصالح ساختمانی بسیار جذاب و مورد تایید آنان بوده است.
وی خاطرنشان کرد: برخی مصالح نوین ساختمانی به رغم این که در کشورمان جدید است ولی در دنیا جزو مصالح با قدمت بالاست به عنوان نمونه بتن پیش تنیده که تا هفت یا هشت سال قبل در استان یزد ناشناخته بود، پیشینه‌ای 100 ساله در دنیا دارد و اوائل به دلیل مقاومت بالا برای دهانه پل‌های بزرگ مورد استفاده قرار می‌گرفت.
زارع در پایان راجع به علت مقاومت بالای این نوع تیرچه نیز اظهار کرد: وایرها و فولاد مورد استفاده در بتن پیش تنیده که چهار برابر مقاومت کششی میل‌گردها مقاومت دارد، تا 65 درصد مقاومت کششی کشیده می‌شود و بعداً در قالب بتن‌ریزی گذاشته می‌شود و در نهایت به دلیل آزاد شدن وایرها و فولاد شاهد مقاومت بسیار بالا و فوق‌العاده مقطعی و کاربردی به دلیل پیش تبندگی بتن خواهیم بود.
انتهای پیام

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/972711/مهندسان-ساختمان-به-استفاده-از-مصالح-ساختمانی-سنتی-عادت-کرده‌اند
بستن   چاپ