پیام
خوزستان - نامه نیوز / سخنگوی اسبق وزارت خارجه گفت: ادامه پاسخگویی جبهه مقاومت و توانایی بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران می تواند تبدیل به فرصتی شود تا منافع مشترک ایران و آمریکا را برای ایجاد ثبات در منطقه به دنبال داشته باشد.
از روزی که ترامپ رئیس جمهور آینده آمریکا لقب گرفت؛ دیدگاه ها در داخل ایران راجع به تأثیر او بر تحولات و درگیری های منطقه غرب آسیا متنوع و بعضا متضاد بود. برخی تحلیلگران از پیروزی ترامپ به عنوان گشایش روزنه ای برای دیپلماسی یاد کردند و در مقابل گروهی دیگر معتقدند «نه تنها جنگ در منطقه تمام نمی شود بلکه شعله ورتر نیز خواهد شد.
رامین مهمانپرست در گفتوگو با نامه نیوز درباره تأثیر پیروزی ترامپ بر تحولات خاورمیانه گفت: شعار اصلی ترامپ «اول آمریکا» است، از این رو برای تأمین منافع آمریکا هیچ تقیّدی به موافقت نامه های بین المللی نخواهد داشت. پیش بینی می شود جنگ اقتصادی بین آمریکا و چین اوج می گیرد چون بر واردات کالاهای چینی تعرفه می گذارد؛ در قبال اروپا نیز ترامپ اولویتی برای تأمین امنیت قاره سبز قائل نیست و معتقد است آنها باید سهم خودشان را برای این منظور پرداخت کنند، از طرفی بر کالاهای اروپایی نیز تعرفه وضع می کند که عامل رقابت بین کالاهای آمریکایی و اروپایی خواهد شد.
وی افزود: در منطقه غرب آسیا، ایجاد ثبات و کنترل درگیری ها بیشتر منافع آمریکا را تأمین خواهد کرد بنابراین به نظر می آید به دولت ترامپ دنبال راهکاری برای مهار درگیری ها در منطقه باشد. البته از مهار درگیری ها دو تعبیر بیرون می آید. نخست آنکه شدت عملیات رژیم صهیونیستی را افزایش دهند و با حمایت گسترده تری سعی کنند اهداف تیم جنایتکار نتانیاهو زودتر به نتیجه برسد. دوم آنکه تیم ترامپ به این جمع بندی برسد که راهکار اول شدنی نیست چون عکس العمل جمهوری اسلامی ایران و جبهه مقاومت می تواند برای آمریکا هزینه های سنگینی را ایجاد کند.
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی اظهار کرد: ترامپ روحیه تاجر مسلکی دارد بنابراین برآورد آنکه ادامه جنگ می تواند هزینه های آمریکا را افزایش دهد، می تواند او را به سمت توافقی برای ثبات در منطقه پیش ببرد. تحقق این مسئله بستگی به میزان ایستادگی جبهه مقاومت و هزینه زا بودن جنگ برای آمریکا دارد. اگر جبهه مقاومت و ایران بتوانند به لحاظ بازدارندگی قدرت نمایی کنند و آمریکایی ها احساس کنند ادامه رویه نتانیاهو منجر به گسترش درگیری ها می شود و منافع آمریکا را بیشتر به خطر می اندازد و واشنگتن را به پرداخت هزینه های بیشتر مجبور می کند این یک فرصت برای آتش بس و توافق به نفع طرفین با هدف ایجاد ثبات و امنیت در منطقه می شود.
وی با اشاره به همکاری های ایران و آمریکا در موضوع افغانستان و عراق ادامه داد: ادامه پاسخگویی جبهه مقاومت و توانایی بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران می تواند تبدیل به فرصتی شود تا منافع مشترک ایران و آمریکا را برای ایجاد ثبات در منطقه به دنبال داشته باشد بنابراین معتقدم شاید دولت ترامپ سراغ گزینه نخست نرود. اگر برآوردشان این باشد که هدف از بین بردن جبهه مقاومت عملی نشده و نخواهد شد؛ قطعا وقتی آقای ترامپ به کاخ سفید برود دیگر دنبال اجرای گزینه اول نمی رود. در آن زمان ما می توانیم براساس یک سیاست خارجی خلاق و به روز از فرصت به وجود آمده برای آتش بس و ایجاد ثبات در منطقه استفاده کنیم.
مهمانپرست گفت: ما از فاصله گرفتن اروپا از آمریکا می توانیم دوباره روابط تعریف شده ای را با اروپا داشته باشیم و فرصتی را برای این تعریف روابط جدید به وجود آوریم.
http://www.khozestan-online.ir/fa/News/980744/مهمانپرست--ترامپ-دنبال-راهکار-برای-مهار-درگیریها-در-منطقه-است