پیام
خوزستان -
دانشکده نفت آبادان، یا شهید تندگویان به علت قدمت تاریخی و نوع معماری و طراحی آن به عنوان میراث فرهنگی کشور ثبت شده است. سال 1318 نخستین دانشکده نفت ایران در
آبادان افتتاح شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
ساختمان این دانشکده به سبکی انگلیسی – هندی و با استانداردهای آن روزگار ساخته شده بود. در این ساختمان می شد یافتههای تکنولوژی روز، مهندسی و ساخت، طراحی و وسایل منحصربهفرد را مشاهده کرد؛ حتی ساعتهایی که همگی با ساعت برج به صورت شبکه وصل بودند و برج ساعت که از نقاط دور
آبادان قایل رویت بود، از جمله ویژگیهای خاص این ساختمان در آن زمان بود. آزمایشگاه این دانشگاه، هنوز گرمای نفس هزاران دانشجوی فارغالتحصیل را با خود دارد. وسایل آزمایش، همگی قدیمی هستند و با آرم دانشکده نفت آبادان، در درون قفسهها خود را نشان میدهند. حتی درها، پنجرهها، کفپوشها و کمدها، همگی به رنگ لاکی و قهوهای، به همان شکل قدیم باقی ماندهاند.
اتاق چرچیل: منظور از اتاق چرچیل سالن کوچکی است با صندلیهای پلکانی که برای حدودا 40 نفر در طبقه فوقانی ساختمان دانشکده ساخته شده و اطراف دیوارهای آن با پردههای ضخیم پوشانده شده است. در قسمت پایین اتاق میزی چوبی و بزرگ ساخته شده که درون آن وسایل آزمایشگاهی و دستشویی و شیرآب قرار دارد و مجهز به آپارات و پرده نمایش متحرک برقی است که دانشجو هنگام دفاع از پایان نامه میتواند به وسیله فیلم و یا انجام آزمایشهای شیمیایی، موضوع پایان نامه خود را برای اساتید و حاضران تشریح کند.
وجه تسمیه این اتاق کاملا روشن نیست، ولی امکان دارد از آنجا که چرچیل به همه موضوعات وارد بوده، دانشجویان نیز باید به موضوع خود کاملا تسلط می داشتند!
این دانشکده از سال افتتاح تا سال 1341 به نام آموزشکده تکنولوژی
آبادان (AIT) نامیده شده است و از سال 1341 به دانشکده نفت
آبادان تغییر نام داده است. از سال 1368 نیز دانشکده نفت
آبادان به دانشگاه نفت ملحق گردید.
مقام اول در تقدیم شهدا: دانشکده نفت
آبادان با تقدیم بیش از سی شهید در ایام دفاع مقدس بالاترین تعداد شهدا را در بین مراکز آموزشی به خود اختصاص داده است که بارزترین شهدا، شهید مهندس تندگویان وزیر نفت دولت شهید رجایی است.
آویختن کلاه از راست به چپ: دانشجویان فارغالتحصیل این دانشکده پس از پایان تحصیلات و در مراسمی خاص ضمن دریافت عنوان ورزشی اجازه مییافتند کلاه خود را از سمت راست به سمت چپ متمایل کنند! در سال 1350 مهندس سرالله حق شناس رئیس این دانشکده بود.
به موزه
آبادان سربزنید: موزه
آبادان هم واقعاً دیدنی است؛ یکی از موزههای قدیمی ایران که سال 1338 در محله بوآرده شمالی در ضلع جنوب غربی دانشکده نفت
آبادان ساخته شد و سال 1340 به بهرهبرداری رسید. ساختمان موزه با گنبدی به ارتفاع 23 متر، برگرفته از معماری گنبد دانیال نبی در شهر
شوش است.
با شروع جنگ تحمیلی، تصمیم گرفته شد تا برای نجات اموال موزه، تمام آثار موجود در آن، جمعآوری و به جای امن برده شود. بدین ترتیب این آثار از گزند بمبارانها در امان ماند. بعد از پایان جنگ نیز موزه مدتها در دست مرمت بود.
این موزه، بار دیگر حیات دوباره خود را آغاز کرد، اما ساختمان آن، به یک تالار اصلی و دو تالار جنبی تفکیک شد؛ تالار اصلی، به آثار دائمی موزه از جمله آثار به دست آمده از
شوش و و آثار دوره صفوی و قاجاری اختصاص یافت و سالن جنبی سمت راست هم به موزه مردم شناسی و پوشاک محلی مردم
خوزستان و اقوام عرب، بختیاری، قشقایی و صابئین مندایی تبدیل شد.