پیام خوزستان
6 خوراک محلی مخصوص روزهای بارانی
دوشنبه 5 آذر 1403 - 16:39:33
پیام خوزستان -

پیام خوزستان

در روزهای بارانی خوراکی های گرم و نرم و مقوی می چسبد. سفره ایرانی هم که غنی از آش ها و غذاهای خوشمزه با طبیعت هماهنگ با جغرافیا و اقلیم است و خودش داروست.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در ادامه چند خوراکی گرم و نرم شهرهای مختلف کشور را معرفی می کنیم.
آش غلغل ؛ آشی خوشمزه و مقوی

پیام خوزستان

آش غلغل آشی خوشمزه و مقوی و دستپخت اهوازی ها است . بر خلاف غذاهای قبل که بیشتر گیاهی بودند، در این خورشت از گوشت گوساله (معمولا سر دست) استفاده می‌شود. دیگر مواد تشکیل دهنده این آش، لپه باقالی، گندم پوست‌کنده، برنج، نخود، لوبیای چشم بلبلی، لوبیا قرمز، عدس، نعناع و سیر داغ و البته نمک و فلفل و زردچوبه است.
برای تهیه آش غلغل ابتدا برنج و گندم را کاملا می‌پزیم. گوشت را نیز همینطور. بهتر است گوشت را با یک عدد پیاز خام بگذارید تا بپزد. حبوباتی را که از شب قبل حتما خیس کرده‌اید، به ترتیبی می‌گویم بپزید : اولین‌شان نخود است. نخود که نیم پز شد، لوبیا قرمز و چشم بلبلی را اضافه کنید. بعد از آن‌که آن‌ها نیز نیم‌پز شدند، لپه باقالی را به همراه عدس درون قابلمه بریزید.
حالا باید بگذارید تمام حبوبات خوب مغزپخت شوند. نوبت اضافه کردن گندم و برنج پخته شده رسیده است. بهتر است با گوشت‌کوب کمی مواد را له کنید. گوشت ریش‌ریش شده را به مواد اضافه کرده، سپس ادویه‌جات تفت داده شده را بریزید. حواستان باشد که آب گوشت پخته شده را دور نریزید و حتما به آش اضافه کنید، چرا که به آن لعاب می‌دهد. آش غلغل شما آماده است.
آش ارده غذای مخصوص روز های بارانی مردم دزفول

پیام خوزستان

آش ارده، از قدیم الایام غذای محلی شهر دزفول است که مردمان این شهر غالبا در یک روز بارانی میل می کنند. این غذای لذیذ و مقوی بر خلاف اسمش اصلا آش نیست و یک پلو به حساب می آید.
آش ارده از برنج،ماش و اَرده درست می شود و به همراه سِیلون(شیره ی خرما) و تربچه خورده می شود. مایه اصلی این غذا ” اَرده ” است که یکی از سوغاتی های دزفول می باشد.
این غذا که از گذشته تا کنون محبوبیت خود را در میان غذاهای محلی دزفول حفظ کرده، بسیار مقوی و انرژی زاست و از آنجایی که طبیعتی گرم دارد، خوردن آن در فصول سرد سال بدن را در برابر سرما مقاوم میکند.
در گذشته مرسوم بوده که دزفولی ها این غذا را در یک سینی بزرگ می ریختند و اعضای خانواده دور هم غذا را میل کرده اند. گویا گرمی این غذا فقط محدود به خواص غذایی آن نیست و موجب گرمی کانون خانواده هم می شود. شاید این همان رمز ماندگاری و محبوبیت این غذا بین مردم دزفول باشد.
غذاهای مخصوص اصفهان – کله جوش

پیام خوزستان

نمی دونم چندسال پیش که سریال قصه های مجید پخش می شد شما هم اونو دنبال می کردید و ازش خوشتون میومد یا نه. به هر حال این غذا یکی از غذاهای سالم و خوشمزه قدیمیه که مزه کشکی که توش هست همیشه زیر دندون آدم می مونه.
اول از همه پیازها رو خرد کرده و تفت می دهیم.بعد زردچوبه رو به پیاز داغ ها اضافه می کنیم و هم می زنیم تا زردچوبه هم داغ بشه شنبلیله خشک رو هم اضافه می کنیم و کمی تفت می دیم.حالا آب رو هم داخل مواد می ریزیم.
کشک رو هم اضافه می کنیم و میذاریم چند تا جوش بزنه !!در مرحله آخر هم گردوها رو داخل بقیه مواد می ریزیم ..اما نمی ذاریم خیلی بپزه چون رنگ غذا سیاه میشه.خب حالا غذای ما آماده شده، می تونید توش نون خرد کرده و نوش جان کنید.
شولی یزد از غذاهای محلی یزد
شولی یکی از غذاهای محلی یزد به حساب می آید که بی لطفی است اگر در سفر به یزد این غذا را امتحان نکنید. آش شولی طعم متفاوتی نسبت به سایر آش ها دارد به همین دلیل برای بار اول شما را غافلگیر خواهد کرد. این غافلگیری به لطف طعم ترش سرکه ای است که در آن می ریزند. در فرهنگ مردمان یزد آش شولی یکی از غذاهای مهمی است که در شب یلدا می پزند. مواد اصلی این آش عدس، چغندر برگ، سرکه، ادویه، تره، شوید، اسفناج، شنبلیله و جعفری است.
ساطری پلو خوراک خراسانی

پیام خوزستان

ساطری پلو یکی از غذاهای محلی، متعلق به منطقه خراسان است که بیشتر در خراسان شمالی و رضوی پخته می شود. موادی که برای تهیه این غذا استفاده می شود؛ هویج خلال شده، کشمش پلویی، گوشت چرخ کرده، زعفران، روغن، پیاز و ادویه است. این غذا به خاطر کشمش و هویج طعم شیرینی دارد که محبوب دل طرفداران غذای شیرین است.
یوان آش غذای محلی کرج

پیام خوزستان

کرج که یک شهر در مرکز استان البرز است نیز غذاهای مختص به خود را دارد و اگر بخواهیم به بعضی از غذاهای محلی کرج اشاره کنیم می‌توان به حلیم و گوشت گوسفند اشاره کرد. همچنین یوان آش و خوراک لوبیا پیله و خورشت عدس طالقان جزو غذاهای محلی کرج می‌باشد که در ادامه شما را با مواد لازم برای تهیه ی یوان آش آشنا خواهیم کرد .
این آش جزو غذاهای محلی کرج می‌باشد که هم به عنوان پیش غذا و هم غذای اصلی می توانید آن را تهیه کنید. به منظور تهیه این غذا باید برنج و عدس را با یک لیتر آب بپزید و بعد سبزی ها را خرد کرده و کمی شلغم به آن اضافه کنید. سپس در یک قابلمه دیگر گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده تفت دهید و بعد از اینکه پختند به شکل گلوله های گرد کوچکی در بیاورید و آن را به آش خود اضافه کنید‌. وقتی که آش جا افتاد می‌توانید آن را نوش جان کنید.

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/992421/6-خوراک-محلی-مخصوص-روزهای-بارانی
بستن   چاپ