پیام خوزستان
طی نشستی سه‌جانبه در بغداد مطرح شد
تأکید بغداد، ریاض و مسکو بر تضمین ثبات بازار نفت
چهارشنبه 7 آذر 1403 - 11:56:45
پیام خوزستان - عراق، عربستان و روسیه پیش از برگزاری نشست وزارتی اوپک‌پلاس در ماه دسامبر طی نشستی سه جانبه در بغداد بر لزوم تضمین ثبات بازار نفت تأکید کردند.

به گزارش خبرگزاری رویترز ، دفتر نخست وزیر عراق روز سه‌شنبه (ششم آذر) اعلام کرد: عراق، عربستان سعودی و روسیه از اعضای ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و غیراوپک (اوپک‌پلاس) طی نشستی در بغداد بر اهمیت حفظ ثبات بازارهای نفت و قیمت‌های منصفانه این کالای راهبردی توافق کردند.
این در حالی است که به گفته منابع اوپک‌پلاس قرار است نشست روز یکشنبه هفته آینده (11 آذر) اعضای این ائتلاف به‌صورت ویدیوکنفرانس برگزار می‌شود، به‌طوری که این منابع از بررسی گزینه تعویق احتمالی دوباره در اجرای برنامه تعدیل تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه 2 میلیون و 200 هزار بشکه‌ای هشت عضو این ائتلاف (افزایش روزانه 180 هزار بشکه‌ای در مرحله نخست) خبر داده‌اند.
محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق، عبدالعزیز بن‌سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی و الکساندر نواک، معاون نخست‌وزیر روسیه در این نشست حضور داشتند.
دفتر نخست وزیری عراق اعلام کرد: سه کشور درباره اوضاع بازارهای جهانی انرژی و مسائل مربوط به تولید نفت خام، عرضه به بازارها و پاسخگویی به تقاضای موجود گفت‌وگو و تبادل‌نظر کردند.
بر اساس اعلام دفتر نخست‌وزیر عراق، السودانی، بن‌سلمان و نواک بر اهمیت حفظ ثبات، تعادل و قیمت‌های منصفانه و در عین حال بر نقش حیاتی ائتلاف اوپک‌پلاس در تحقق این اهداف تأکید کردند.
بر اساس عکسی که در حساب کاربری دفتر رسانه‌ای نخست‌وزیر عراق در شبکه اجتماعی اکس (توئیتر پیشین) منتشر شده است، علی ماریج، کفیل وزارت نفت عراق، زیاد علی فاضل، وزیر برق عراق، با سرگئی تسیویلیف، وزیر انرژی روسیه و پاول سوروکین، معاون وزیر انرژی روسیه هم در این نشست حضور داشتند.
به گزارش شانا، اعضای ائتلاف اوپک‌پلاس که نیمی از نفت جهان را تولید می‌کند، به‌منظور حمایت از وضع قیمت و بازارهای جهانی نفت خام، با در نظر گرفتن برنامه کاهش عرضه گروهی در کنار کاهش‌ عرضه داوطلبانه در مجموع روزانه 5 میلیون و 860 هزار بشکه از تولید خود کاسته‌اند که معادل 5.7 درصد تقاضای جهانی است.
هشت عضو ائتلاف اوپک‌پلاس متشکل از عربستان سعودی، روسیه، عراق، امارات متحده عربی، کویت، قزاقستان، الجزایر و عمان به‌تازگی تعدیل کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه 2 میلیون و 200 هزار بشکه‌ای خود را برای یک ماه دیگر تا پایان دسامبر 2024 تمدید کردند؛ کُند شدن رشد تقاضای نفت چین و جهان و افزایش تولید کشورهای خارج از ائتلاف اوپک‌پلاس از دلایل اصلی آن به‌شمار می‌آید.
سه منبع مطلع از گفت‌وگوهای اوپک‌پلاس هفته گذشته به رویترز گفتند ممکن است به‌دلیل ضعف تقاضای جهانی برای نفت خام، در نشست وزارتی یکم دسامبر (11 آذر) دوباره برنامه تعدیل تدرجی کاهش عرضه روزانه (افزایش روزانه 180 هزار بشکه‌ای در مرحله نخست) را به عقب براند.
قیمت نفت در سال جاری میلادی بیشتر در محدوده 70 تا 80 دلار برای هر بشکه داد و ستد شده است.
پرویز شهبازوف، وزیر انرژی جمهوری آذربایجان هم روز دوشنبه (پنجم آذر) به رویترز گفته بود: احتمال دارد اوپک‌پلاس کاهش عرضه کنونی خود را ادامه دهند.
وی با بیان اینکه موضوع ادامه کاهش تولید نفت می‌تواند در این نشست مطرح شود، تصریح کرد: پیش‌بینی درباره اینکه اوپک‌پلاس می‌تواند یا نمی‌تواند در نشست پیش‌رو درباره کاهش تولید نفت مذاکره کند، دشوار است.
این گفت‌وگوها در میانه بحث‌ها درباره تخطی بعضی از کشورهای عضو از سهمیه تولید تعیین شده در توافق کاهش عرضه اوپک‌پلاس برگزار می‌شود، عراق و روسیه اغلب به اهداف خود در سال 2024 میلادی پایبند نبوده‌اند.
بر اساس نظرسنجی مؤسسه پلتس از مؤسسه اس‌اندپی گلوبال کامودیتی اینسایتس (S&P Global Commodity Insights) درباره تولید اوپک‌پلاس، عراق، دومین تولیدکننده بزرگ اوپک، تولید خود را در ماه اکتبر کاهش داده است، اما هنوز روزانه 235 هزار بشکه بالاتر از سهمیه روزانه 4 میلیون و 140 هزار بشکه‌ای خود تولید می‌کند.
عراق طبق برنامه‌های جبرانی ارائه شده به دبیرخانه اوپک متعهد شده است تولید خود را کاهش دهد.
بر اساس این نظرسنجی، روسیه هم از ماه آوریل بیش از سهمیه تعیین‌شده در اوپک‌پلاس نفت تولید کرده است.، روس‌ها در ماه اکتبر روزانه 9 میلیون و 30 هزار بشکه نفت تولید کرده که 52 هزار بشکه فراتر از سهیمه 8 میلیون و 890 هزار بشکه‌ای این کشور است.
این نظرسنجی نشان داد که مجموع تولید روزانه اوپک‌پلاس در ماه اکتبر 169 هزار بشکه بالاتر از هدف تعیین‌شده بوده است.

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/993826/تأکید-بغداد،-ریاض-و-مسکو-بر-تضمین-ثبات-بازار-نفت
بستن   چاپ