پیام
خوزستان - مدیر انتشارات کتاب: گفت: مسئله فلسطین نیازمند دغدغهمندی و احساس وظیفه است.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، متن گفتگوی محمدحسین قاسمی، مدیر انتشارات کتابک در زیر می خوانید:
آیا میزان تولید کتاب در حوزه فلسطین در ایران مطلوب است؟ راهکار افزایش تولید چیست؟
متأسفانه خیر. با توجه به ظرفیتها و پتانسیلی که این موضوع دارد و حوادث و چالشهای بزرگی که برای مردم غزه ایجاد شده است، همچون نسلکشی، از بین بردن تأسیسات و منازل مسکونی و حتی بیمارستانها و مراکز درمانی، بهخصوص در حوزه کودکان و نوجوانان میزان تولید کتاب کافی و مطلوب نیست.
ما راهکار افزایش اینگونه کتابها را ایجاد احساس وظیفه و دغدغهمندی میان اهالی فرهنگ، نویسندگان، تصویرگران، ناشران و همه اهالی نشر میدانیم. تأکید میکنم مسئله فلسطین نیازمند دغدغهمندی و احساس وظیفه است؛ چراکه اقدام در این خصوص نیازمند شخصی باانگیزه است تا بتواند این موضوعات را روایت کند.
در مواجهه با مسئله فلسطین و جنگ اخیر محور مقاومت با رژیم صهیونیستی، مهمترین رسالت اهالی فرهنگ و نشر چیست؟
مهمترین رسالت اهالی فرهنگ و تمام دوستانی که در این زمینه دستی بر آتش دارند، این است که مظلومیت و مقاومت ستودنی فلسطین را با صدا و تصویر و سلاح خودشان، قلم و کتاب، به گوش جهانیان برسانند، جنایتهای رژیم صهیونیستی را افشا کنند و دولتها و ملتها را برای همدلی و همنوایی با آنها تشویق کنند. مهمتر از همه، بتوانند موضوع فلسطین را برای قشر جوان، دانشآموز و دانشجو بهخوبی تبیین کنند و با روشنگری، اطلاعاتی را که بهدلیل کم بودن محتوا و تولیدات آثار در حوزه فلسطین هنوز برای افراد بسیاری ناشناخته است، ارائه کنند.
ضرورت تأسیس یک جایزه ادبی جهانی با موضوع فلسطین بهعنوان یک پیشران در تولید آثار و غفلتزدایی از ملتها، خصوصاً نسل جوان را چگونه ارزیابی میکنید؟
اگر تمامی اهالی نشر مثل نویسنده، تصویرگر و... بدانند جایی وجود دارد که در کنار توجهات معنوی و اخروی، از آنها حمایت و کارهایشان را ارزیابی میکند، اشتیاق بیشتری برای تولید کتاب پیدا میکنند. حتی برای کیفیت بهتر آثار زمان بیشتری میگذارند. بسیاری از نویسندگان ترجیح میدهند زمان و وقت بیشتری برای نوشتن کتاب صرف کنند و در تحقیقات، دقت بالاتری به خرج بدهند و تاجاییکه ظرفیت و استعدادش را دارند، کتابی با کیفیت عالی ارائه بدهند؛ اما متأسفانه بعضی از نویسندگان کارِ عجلهای را ترجیح میدهند و دوست دارند صرفاً موضوع را منتقل کنند. به همین دلیل، شاهد تولیدات و آثار ضعیفی هستیم که دلیلش عجله همین افراد است. امیدوارم کارشناسی خوبی که در این جوایز اعمال میشود، باعث شود آن دسته از نویسندگان و ناشرانی که کار عجلهای انجام میدهند، توجیه شوند و وقت بیشتری برای تولید کتاب بگذارند؛ چراکه اینچنین کارهای عجلهای بیشتر از اینکه مفید باشند، آسیبزا هستند. دوستانی هم که کارهای باکیفیت انجام میدهند، به همان رویه ادامه دهند و بقیه افراد را هم به این سبک کار تشویق نمایند.
آیا اثری از نشر شما در دور دوم جایزه فلسطین حضور دارد؟
بله. کتاب «برگههای سفید، دیوهای سیاه» با هدف آشنایی کودکان و نوجوانان کشورمان با موضوع فلسطین و اشغالگری و جنایت صهیونیستها منتشر شده است. حجتالاسلام سید محمد مهاجرانی نویسنده این کار ارزشمند است که با صبر و حوصله پس از عملیات طوفانالاقصی بهخاطر دِین و هدفی که داشت، این کار را نوشت. شکر خدا این لطف شامل حال ما شد که بتوانیم در چاپ کتاب سهیم باشیم. در ادامه با آقای سعیدی شمس، هنرمند واقعاً توانمند و متعهدمان، همکاری کردیم که با صبر و حوصله تصویرگری کتاب را به عهده گرفت. طی روند تصویرگری، رفت و برگشتهای مختلف و زیادی داشتیم تا این کتاب به بهترین کیفیت ارائه شود. امیدواریم که این کتاب با توجه به محتویات و تصویرگری زیبایی که دارد، بتواند کودکان را با بخشی از الفبای مقاومت و میهنپرستی و مبارزه با ظلم و زورگویی آشنا کند و کودکان ما بهتر و بیشتر با کودکان مظلوم غزه آشنا شوند. گرافیست آن نیز محسن خرقانی است. این کتاب به زبانهای عربی، فرانسوی، انگلیسی و آذری ترجمه شده و انشاءالله بهزودی منتشر خواهند شد. امیدواریم کارشناسان عزیز کتاب را ببینند و نقدها و پیشنهادهای خود را بفرمایند تا ما بتوانیم برای کیفیت بهتر در ادامه مسیر از نظراتشان بهرهمند شویم.
این جایزه میتواند نویسندگان جدیدی را به ادبیات مقاومت جذب کند؟ چگونه؟
اگر این جایزه و پویش فراگیر شود، تبلیغات وسیعتر و بُعد رسانهای قوی داشته باشد، میتواند نویسندگان جدیدی را به ادبیات مقاومت جذب کند؛ اما اگر صرفاً بخواهد کاری محدود انجام دهد، همان نویسندگانی هم که قبلاً در این جایزه شرکت میکردند، شاید کامل متوجه جایزه نشوند و نتوانند همکاری کنند. مطمئناً هرچه اقدامات باکیفیتتر باشد، کار بهتری شکل میگیرد. آن دوستانی هم که برای کار در این زمینه دودل هستند، انشاءالله دلگرم شوند و قدم در این میدان بگذارند. ما شاهد این قضیه بودیم که بعضی افراد بهدلیل فشارهای سیاسی و محدودیتهایی که از طرف همکارانشان اعمال میشود، بالاخص تصویرگرهای عزیز، با توجه به اینکه اکثراً جوان هستند، ترجیح میدهند در حوزه مقاومت یا موضوعات سیاسی فعالیت نکنند، غیر از چند نفری که واقعاً باید به افتخارشان ایستاده دست زد.
آیا جایزه جهانی ادبیات فلسطین در تولید کتابهای شما تأثیری دارد؟ به چه شکل؟
نشر کتابک بنا دارد با توجه به ظرفیتهایش ادامهدهنده این مسیر باشد؛ اما نه صرفاً با تولید کارهای عجلهای و فقط برای افزایش آمار؛ بلکه در تلاش است کار فاخر و مفید که توجه کارشناسان را جلب کند و مردم هم از آن استقبال کنند، تولید کند.
http://www.khozestan-online.ir/fa/News/993911/مدیر-انتشارات-کتابک--مسئله-فلسطین-نیازمند-دغدغهمندی-و-احساس-وظیفه-است