پیام خوزستان
یک مربی به ازای هر 3.5 دانش‌آموز معلول در خوزستان وجود دارد
يکشنبه 11 آذر 1403 - 15:43:12
پیام خوزستان - عبدلله حبیبی روز یکشنبه در آیین گرامیداشت روز جهانی معلولان در تالار کتابخانه مرکزی اهواز، بیان کرد: درحال حاضر حدود 5هزار دانش‌آموز در مدارس استثنایی و یکهزار و 500 نفر از دانش‌آموزان با نیازهای خاص در مدارس عادی مشغول به تحصیل هستند.
وی با اشاره به اینکه معلولیت امری نسبی است افزود: با نگاهی متفاوت‌تر متوجه خواهیم شد ما انسان‌ها نیز به نسبت بسیاری از موجودات در میزان بینایی، شنوایی و یا سرعت حرکت معلول هستیم اما هیچ کدام از اینها مانع پیشرفت انسان نشده است و انسان امروزی دست به ابتکاراتی زده که این محدودیت را جبران کند.
حبیبی تصریح کرد: انسان‌ها فراتر از جسم خود دارای استعدادهایی هستند. جامعه معلولان نیز خود به خوبی می دانند که شرایط پیش آمده برای آنها مانع حرکت و پیشرفت آنها نخواهد بود.
همچنین علی ممبینی رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان خوزستان در این مراسم خاطر نشان کرد: مجموعه آموزش و پرورش استثنایی در قالب طرح سنجش نوآموزان، اقدام به غربالگری دانش آموزان می کند. هرسال تمام نوآموزان ورود به پایه اول ابتدایی سنجش بینایی، شنوایی و هوش می شوند.
وی ادامه داد: با تدبیر وزارتخانه سنجش کودکان از 4 سالگی آغاز شده است که این امر سبب می شود مشکلات و معلولیت احتمالی زودتر شناسایی شود تا بتوانیم در فرصت کافی برای کنترل یا حل آن اقدام کنیم.
به گفته ممبینی، درحال حاضر پایگاه‌های ما درحال سنجش نوآموزان هستند. دانش‌آموزان با نیازهای ویژه مانند معلولیت بینایی، شنوایی، جسمی- حرکتی، ذهنی و اوتیسم در مدارس استثنایی درحال تحصیل هستند.
وی افزود: بیش از 5هزار دانش آموز با معلولیت های مختلف در استان درحال تحصیل هستند. حتی در مناطق عشایری و دوردست ترین نقاط نیز مدارس و یا کلاس‌‌هایی ویژه دانش آموزان دارای معلولیت راه‌اندازی شده است.
ممبینی یادآور شد: در برخی روستاهای بزرگ نیز که دارای دانش آموز با نیازهای ویژه هستند کلاس درس مخصوص راه‌اندازی شده است.
وی ادامه داد: این دانش آموزان هرسال مقام‌های کشوری در حوزه‌های مختلف را کسب می‌کنند به نوعی این دانش‌آموزان سرمایه و پشتوانه‌ای برای مسابقات پارالمپیک محسوب می شوند.
ممبینی با تاکید بر لزوم آموزش این دانش آموزان و جلوگیری از ترک تحصیل آنها یادآور شد: در جذب نیروی انسانی موفق عمل کرده‌ایم و درحال حاضر یکهزار و 500 نیرو در مدارس استثنایی فعالیت می کنند.
وی ادامه داد: حل مشکل تردد دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، یکی از مهترین مطالبات خانواده‌های این دانش آموزان است. دولت در قانون بودجه مصوب کرده که شهرداری‌ها موظف به نقل و انتقال این دانش آموزان هستند.
رییس اداره آموزش و پرورش استثنایی خوزستان گفت: کمک‌های ناچیزی از سوی شهرداری ها آغاز شده است اما کافی نیست از مسئولان درخواست می کنم در این حوزه ما را یاری کنند تا مانع از ترک تحصیل این دانش آموزان شویم.
وی ادامه داد: در استان خوزستان آمار ابتلا به اوتیسم درحال افزایش است درحال حاضر 2 مدرسه تخصصی برای دانش آموزان اوتیسم داریم اما پاسخگو نیست و ناگزیر شدیم در چند نقطه شهر کلاس‌هایی دایر کنیم. نیاز به فضاهای مناسب داریم که امیدوارم با کمک خیرین این مشکل تاحدودی برطرف شود.

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/996059/یک-مربی-به-ازای-هر-35-دانش‌آموز-معلول-در-خوزستان-وجود-دارد
بستن   چاپ