پیام خوزستان

آخرين مطالب

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران اعلام کرد

صرفه‌جویی 6 هزار میلیارد تومانی با راه‌اندازی خط لوله بندرعباس - رفسنجان وزارت نفت

صرفه‌جویی 6 هزار میلیارد تومانی با راه‌اندازی خط لوله بندرعباس - رفسنجان
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران از بهره‌برداری فاز نخست پروژه خط لوله بندرعباس - سیرجان -رفسنجان با ظرفیت 100 هزار بشکه در روز خبر داد و اظهار کرد: راه‌اندازی این پروژه سبب صرفه‌جویی سالانه 6 هزار میلیارد تومانی در هزینه انتقال فرآورده می‌شود.

محمد مشکین‌فام در گفت‌وگو با خبرنگار شانا با بیان اینکه پالایشگاه بندرعباس و پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس حدود 50 درصد بنزین و سایر فرآورده‌های نفتی کشور را تأمین می‌کنند، گفت: با احداث پالایشگاه ستاره ‌خلیج ‌فارس و افزایش حجم فرآورده‌های تولیدی، احداث خط لوله بندرعباس - سیرجان - رفسنجان در دستور کار قرار گرفت.
وی با بیان اینکه خط لوله بندرعباس - سیرجان - رفسنجان که عملیات احداث آن با ظرفیت 300 هزار بشکه اجرایی شده است، فرآورده‌های تولیدی پالایشگاه‌های بندرعباس و ستاره خلیج‌فارس را به مرکز و شمال کشور منتقل می‌کند، اظهار کرد: با وارد مدار شدن پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس تولیدات کشور به شکل قابل‌توجهی افزایش یافت.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران با اشاره به اینکه خط لوله 26 اینچ فرآورده‌های نفتی بندرعباس - سیرجان - رفسنجان با طولی حدود 460 کیلومتر و ظرفیت انتقال 300 هزار بشکه در روز (48 میلیون لیتر) با هدف انتقال فرآورده نفتی بنزین، نفت سفید و گازوئیل از انبار شهید رجایی بندرعباس به پایانه رفسنجان احداث شد، افزود: با بهره‌برداری از این خط، درمجموع امکان انتقال روزانه 96 میلیون لیتر فرآورده از مبدأ بندرعباس به نقاط مرکزی و شمال کشور فراهم می‌شود.
بهره‌برداری از فاز نخست با ظرفیت 100 هزار بشکه
مشکین‌فام با بیان اینکه عملیات عمرانی و اجرایی خط لوله بندرعباس - سیرجان - رفسنجان تکمیل ‌شده است و فاز نخست این پروژه 17 آذر امسال با ظرفیت 100 هزار بشکه در روز به بهره‌برداری رسید، اظهار کرد: عملیات انتقال فرآورده از طریق این خط لوله هم‌اکنون با یک‌سوم ظرفیت انجام می‌شود. امیدواریم تا پایان امسال ظرفیت این خط به ظرفیت نهایی یعنی انتقال 300 هزار بشکه در روز (معادل روزانه 48 میلیون لیتر) برسد.
وی در ادامه با بیان اینکه این خط لوله با طولی حدود 460 کیلومتر از مرکز انتقال نفت بندرعباس آغاز می‌شود و در ادامه از مراکز انتقال قطب‌آباد و مهرآران عبور می‌کند و به پایانه رفسنجان می‌رسد، افزود: این خط لوله جدید که دارای سه تلمبه‌خانه بندرعباس، قطب‌آباد و مهرآران است، انبار نفت شهید رجایی بندرعباس را به پایانه رفسنجان متصل می‌کند.
حذف تردد حدود 1600 نفتکش در روز
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران با بیان اینکه سرمایه‌گذاری این طرح حدود 450 میلیون یورو (120 هزار میلیارد ریال) است، گفت: حذف تردد حدود یک هزار و 600 نفتکش در روز و کاهش قابل‌توجه مقدار ترافیک و مخاطرات جاده‌ای ازجمله مزایای بهره‌برداری از خط لوله بندرعباس - سیرجان - رفسنجان است.
مشکین‌فام ادامه داد: با بهره‌برداری از این خط لوله و حذف تردد روزانه یک هزار و 600 کامیون سوخت‌بر افزون بر کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی و خطرات جاده‌ای، صرفه‌جویی قابل‌توجهی در مصرف سوخت خواهد شد، همچنین افزایش ضریب ایمنی و پایداری انتقال فرآورده‌ها را نیز در این مسیر به‌دنبال دارد.
وی با بیان اینکه هدف اصلی احداث این خط، انتقال فرآورده‌های تولیدی پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس است، گفت: درمجموع تولیدات پالایشگاه بندرعباس حدود 32 میلیون لیتر در روز بود که از طریق خط لوله قدیمی منتقل می‌شد، اما با وارد مدار شدن پالایشگاه ستاره‌ خلیج‌فارس حدود 63 میلیون لیتر در روز به تولیدات اضافه شده است، از این رو خط قدیم ظرفیت لازم را برای انتقال فرآورده‌ها نداشت و عملیات انتقال فرآورده از جنوب کشور به مرکز با استفاده از هزار و 600 نفتکش جاده‌پیما که سبب ایجاد ترافیکی سنگین شده بود، انجام می‌شد. با راه‌اندازی خط لوله بندرعباس - سیرجان - رفسنجان، انتقال فرآورده از جنوب کشور به مرکز با استفاده از این خط انجام می‌شود.
به‌کارگیری 4500 نیرو به‌صورت مستقیم و غیر مستقیم
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران با بیان اینکه در این پروژه هزار و 500 نفر به‌صورت مستقیم، اعم از کارفرما، پیمانکار و مشاور مشارکت داشتند، افزود: همچنین 3 هزار نفر به‌صورت غیرمستقیم شامل نیروهای سازندگان، تأمین‌کنندگان و بخش حمل‌ونقل در این پروژه حضور داشتند.
مشکین‌فام با بیان اینکه در اجرای مراحل این طرح از ظرفیت‌های فنی - مهندسی داخل با نگاه توانمندسازی سازندگان ایرانی استفاده شده است، اظهار کرد: تمام تجهیزات اصلی این طرح شامل پمپ‌ها، تجهیزات ارسال و دریافت توپک، صافی، مخازن زیرزمینی، پمپ‌های جانبی، شیرهای دستی و برقی و لوله‌ها توسط سازندگان داخلی تهیه شده است، همچنین برخی از تجهیزاتی که تاکنون از خارج از کشور تأمین می‌شد با بهره‌گیری از شرکت‌های دانش‌بنیان و سازندگان داخل، در این طرح برای نخستین بار در کشور ساخته شد.
پروژه خط لوله بندرعباس_سیرجان_رفسنجان در چهار گستره
وی با بیان اینکه راه‌اندازی خط لوله بندرعباس - سیرجان - رفسنجان صرفه‌جویی در هزینه‌های انتقال فرآورده به مقدار 6 هزار میلیارد تومان در سال را به‌دنبال دارد، افزود: این پروژه با توجه به وسعت خود به گستره 1، گستره 2، گستره 3 و برق‌رسانی تقسیم شده است.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران ادامه داد: گستره یک این پروژه خط لوله 26 اینچ از تلمبه‌خانه بندرعباس تا تلمبه‌خانه مهرآران با مبلغ قراردادی 2 هزار و 43 میلیارد ریال و 66 میلیون یورو با طول 244 کیلومتر است که با مشارکت پیمانکاران قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) و تدبیر انرژی گستر ایرانیان هم‌اکنون در مراحل پایانی قرار دارد.
مشکین‌فام با اشاره به گستره دوم این پروژه تصریح کرد: گستره دوم این پروژه با طول 212 کیلومتر و با مبلغ قرارداد یک هزار و 640 میلیارد ریال و 44 میلیون یورو با مشارکت پیمانکار جهاد نصر کرمان و مهندسان مشاور سی‌سخت به بهره‌برداری رسیده است.
وی با بیان اینکه گستره 3 این پروژه شامل احداث تأسیسات تلمبه‌خانه‌ها و پایانه خط لوله با مبلغ قرارداد یک هزار و 447 میلیارد ریال و 46 میلیون یورو با مشارکت شرکت‌های رامپکو و EIED بوده است، تصریح کرد: این گستره هم‌اکنون به پیشرفت نزدیک به 75 درصدی رسیده است و پس از تکمیل و پیشرفت صددرصدی این گستره تا پایان امسال خط لوله بندرعباس - سیرجان - رفسنجان با ظرفیت 300 هزار بشکه در روز وارد مدار می‌شود.
استفاده از فناوری فناوری VFD برای نخستین‌بار در کشور
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران با بیان اینکه احداث تأسیسات برق‌رسانی خط مسیر بندرعباس - رفسنجان با مبلغ یک هزار و 300 میلیارد ریال بخش چهارم این پروژه است، ادامه داد: این بخش با 105 کیلومتر خط انتقال برق 132 کیلوولت و سه پست برق در بندرعباس، قطب‌آباد و مهرآران تکمیل شده است.
مشکین‌فام با بیان اینکه عبور از موانع بزرگ و مسیرهای طولانی از میان کوه‌ها، دره‌ها، مزارع کشاورزی و حاشیه شهرها ازجمله چالش‌های اصلی این پروژه بوده است، اظهار کرد: اجرای همزمان این پروژه با پروژه‌های بزرگ در کشور مانند خط لوله گوره - ‌جاسک سبب ایجاد تأخیر در ارسال تجهیزات و منابع مورد نیاز می‌شد که خود چالشی بزرگ بود.
وی با بیان اینکه تحریم‌ها سبب شد بومی‌سازی تجهیزات مورد استفاده در این پروژه در دستور کار قرار گیرد، گفت: تمام لوله‌های این پروژه ساخت داخل است، همچنین پمپ‌های این پروژه به فناوری VFD مجهز است که نقش ‌قابل‌توجهی در مصرف انرژی دارد.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران با اشاره به دیگر پروژه‌های در دست اجرای این شرکت اظهار کرد: خط لوله رفسنجان - یزد با طول 228 کیلومتر و پیشرفت حدود 50 درصد ازجمله دیگر پروژه‌های در دست اجرای شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران است که از طریق این خط لوله فرآورده‌ها به رفسنجان و سپس به یزد و سرانجام با استفاده از خط لوله موجود به تهران منتقل می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1003550/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نشانه های هولناک آخرالزمان/ جنگ بزرگ در دمشق و یمن/ زلزله بزرگ در سوریه/ ویدئو

تمجید معاون وزیر از وزنه‌برداری/اسبقیان:تیم مدیریتی انوشیروانی دارند تلاش زیادی می‌کنند/این آینده روشن است – خبرگزاری ورزش ایران

اسکوربرد ورزشگاه غدیر در خواب زمستانی!

دو غایب کلیدی استقلال خوزستان در هفته آخر

آزاد سازی 38 هکتار از اراضی کشاورزی در بستان آباد

تصاویر/ هفته چهاردهم لیگ برتر فوتبال ایران، استقلال خوزستان - فولاد خوزستان

ارائه تسهیلات بانکی در خوزستان 18 درصد کمتر از میانگین کشوری

طرح مرخصی زندانیان مددجو؛ فرصتی برای بازگشت به کانون خانواده و جامعه

تمدید یامال با بارسا؛ قطعی در زمان نامعلوم!

کول پالمر: سه فرد مشهور برای قرار شام کریسمس؟

مدارس تهران هفته آینده تعطیل خواهد شد؟+ هواشناسی ایران در هفته آینده

گل‌محمدی استقلال را با خاک یکسان کرد!

برترین گل‌های سال 2024

خلاصه بازی لیورپول 3 - لسترسیتی 1

محمد سنوار؛ گزینه رهبری حماس و معمار مقاومت فلسطین کیست؟

عصبانیت هواداران لیورپول؛ مه نگذاشت بازی را ببینیم!

کشته شدن برادر ناتنی اندریک در یک حمله مسلحانه

رد گل سوم لیورپول به لسترسیتی توسط VAR

ضربه دیدنی صلاح؛ گل سوم لیورپول به لسترسیتی

درگیری شدید در بازی کیا - پرسپولیس

شوت فنی خاکپو؛ گل اول لیورپول به لسترسیتی

تصویر دلگرم‌کننده میلاد محمدی علیه ویروس!

از گل آزمون تا پاس گل طارمی؛ عملکرد لژیونرها در هفته اخیر

گل اول لیورپول به لسترسیتی توسط کودی گاکپو در دقیقه 45

گل دوم لیورپول به لسترسیتی توسط کورتیس جونز در دقیقه 49

آخرین تغییرات در حزب اتحاد ملت؛ پسر رئیس جمهور سابق عضو شورای مرکزی شد

اتهام‌پراکنی اتحادیه عرب علیه مواضع ایران پیرامون سوریه

پزشکیان، خراسان شمالی را ترک کرد

آملی لاریجانی: عده‌ای احساس کردند باید هر لحظه طعنه‌ای بزنند، این از خطا‌های جاهلین است

جزییات هولناک از آتش‌سوزی در پالایشگاه آبادان

کنایه سنگین سرمربی استقلال به یحیی گل‌محمدی

کشتی فرنگی قهرمانی کشور| فینالیست‌های 5 وزن دوم مشخص شدند

فرمانده سپاه خوزستان، حضرت فاطمه (س) را الگوی زندگی زنان عالم دانست

فوری، افزایش 25 درصدی قیمت نان تصویب شد/ قیمت جدید نان لواش چند؟

صفری: شهید سلیمانی نماد امیدآفرینی و الگویی برای جوانان است

نفرات برتر 5 وزن نخست پیکار‌های کشتی فرنگی قهرمانی کشور مشخص شدند

پنج فرنگی کار قهرمان دیگر ایران فردا چه کسانی هستند؟

معرفی فینالیست های 5 وزن دوم انتخابی تیم ملی کشتی فرنگی

صحبت های بهزاد فراهانی در مراسم تشیع بانو «ژاله علو»

بی بی سی، مستند افشاگرانه درباره «نتانیاهو» را رد کرد

احتیاط در تطبیق روایات آخرالزمانی با تحولات خاورمیانه / واقعه شریف ظهور در گرو تقدیر الهی است، نه تدابیر انسانی

ایران به عضویت اتحادیه اقتصادی اوراسیا درآمد

گل اول لسترسیتی به لیورپول توسط آیو

خلاصه بازی ولورهمپتون 2 - منچستریونایتد 0

علی پاکدامن قهرمان شمشیربازی ایران شد

بازدید معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت از پردیس رازی

رمان «شهر بانو» برازنده عنوان مادر ادبیات ایران

کتاب « مریم » از مجموعه کتاب‌های زنان تاریخ ساز است

روایت کتاب « شهربانو » روایت زندگی یک مادر با پسر جوانش است

روز پر برنامه رئیس جمهور در خراسان شمالی؛ از بازدیدهای بدون اطلاع قبلی تا پیگیری پرمصرف‌های انرژی