پیام خوزستان

آخرين مطالب

معاون وزیر نفت:

اگر فکر کنیم می‌توانیم با افزایش تولید و ذخیره‌سازی ناترازی گاز را حل کنیم، اشتباه کرده‌ایم گفتگو

اگر فکر کنیم می‌توانیم با افزایش تولید و ذخیره‌سازی ناترازی گاز را حل کنیم، اشتباه کرده‌ایم
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری گفت: اگر فکر کنیم می‌توانیم با افزایش تولید و ذخیره‌سازی ناترازی گاز را حل کنیم، اشتباه کرده‌ایم، چراکه فاصله بین تولید و تقاضا پر نمی‌شود مگر اینکه انرژی‌های تجدیدپذیر و بهینه‌سازی نیز به کمک ما بیاید.

به گزارش شانا، امید شاکری یکشنبه (23 دی) در نشست تخصصی «سیاست‌گذاری در حوزه انرژی و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر با رویکرد رفع ناترازی و جذب سرمایه» در دومین همایش و نمایشگاه ایران پتروکم با بیان اینکه مدت‌هاست حرکت جهانی به سمت گذار انرژی برای فاصله از سوخت‌های فسیلی و سوق یافتن به انرژی پاک آغاز شده است، اظهار کرد: بر اساس پیش‌بینی‌های آژانس بین‌المللی انرژی، رشد انرژی‌های تجدیدپذیر طی سال‌های آینده فرآیند شتابانی یافته و تا سال 2050 تأمین‌کننده اصلی انرژی خواهند بود، به نحوی که از حامل‌های فسیلی فاصله خواهیم گرفت.
وی افزود: اما نکته مهم این است، حتی در سال‌هایی که انرژی تجدیدپذیر سهم بالایی در سبد انرژی جهانی به خود اختصاص می‌دهد، باز هم مجموع سهم انرژی نفت و گاز در سبد جهانی انرژی بیشتر از تجدیدپذیرهاست، یعنی قرار نیست انرژی‌های تجدیدپذیر تمام انرژی دنیا را تأمین کنند.
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با بیان اینکه این مسئله اهمیت بالایی برای ایران که مزیت اقتصادی آن بر پایه نفت و گاز است، دارد، افزود: ما فرصت کمی تا زمان رسیدن به اوج تقاضای نفت داریم. باید افزون بر اینکه به سمت گذار انرژی حرکت می‌کنیم، حداکثر تولید را از نفت و گاز داشته باشیم و این ثروت زیرزمین را به اقتصاد مولد تبدیل کنیم.
سهم 92 درصدی نیروگاه‌ها از سوخت‌های فسیلی
شاکری با اشاره به بحث ناترازی انرژی که این روزها ایران با آن مواجه است، گفت: نتیجه سیاست‌گذاری‌هایی که طی سال‌های قبل در حوزه انرژی صورت گرفته سبب شده ما اکنون با مشکل ناترازی انرژی مواجه شویم. برای نمونه 60 درصد برق دنیا با سوخت‌های فسیلی تولید می‌شود که این آمار در ایران 92.4 درصد است. علت هم مشخص است، زیرا ما فرض کرده‌ایم به منبع بی‌نهایت گاز وصل هستیم، بنابراین توسعه همه بخش‌های اقتصادی کشور را بر مبنای گاز تدوین کردیم.
وی بیان کرد: در 10 سال گذشته نرخ رشد گاز در همه بخش‌ها 5 درصد بوده و با وجودی که تولید همواره روند افزایشی داشته است، اما در مسابقه تولید و مصرف گاز، بخش تولید همیشه بدهکار بخش مصرف بوده است که نتیجه خود را در ناترازی گاز نشان داده است، به نحوی ‌که شرکت‌های تولیدی بیشترین آسیب را از ناترازی گاز در فصل زمستان می‌بینند.
مصرف گاز نیروگاه‌ها معادل 4 فاز پارس جنوبی
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری ادامه داد:‌ هم‌اکنون مصرف گاز نیروگاه‌ها سالانه به 90 میلیارد مترمکعب رسیده که معادل تولید گاز در چهار فاز پارس جنوبی است، در حالی که اگر تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر صورت می‌گرفت، گاز تولیدشده به سمت بخش صنعت منتقل می‌شد و ارزش افزوده بیشتری را برای کشور به همراه داشت.
شاکری با بیان اینکه هم‌اکنون افزون بر ناترازی گاز، ناترازی برق و ناترازی فرآورده‌های نفتی هم داریم، افزود: برای حل این مشکل باید به مسئله انرژی نگاه جامع داشته باشیم و از نگاه بخشی پرهیز کنیم.
وی با بیان اینکه باید برای حل ناترازی انرژی چاره اساسی بیندیشیم، ادامه داد: با توجه به افزایش سالانه تقاضای گاز در کشور، اگر برای افزایش تولید سرمایه‌گذاری نکنیم به‌دلیل افت تولید میدان‌های نفتی و گازی تا چند سال دیگر تولید روند کاهشی خواهد داشت.
ناترازی گاز به 700 میلیون مترمکعب خواهد رسید، اگر کاری نکنیم!
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با اشاره به صحبت‌های اخیر وزیر نفت مبنی بر اینکه سرمایه‌گذاری برای اجرای طرح‌های فشارافزایی در پارس جنوبی از نان شب هم برای کشور واجب‌تر است، گفت: اگر این اتفاق رخ ندهد، ناترازی در فصل سرد زمستان که به 300 میلیون مترمکعب در روز رسیده است، طی سال‌های آینده به 700 میلیون مترمکعب در روز هم می‌رسد
شاکری ادامه داد: برای رفع ناترازی باید در چهار بخش افزایش تولید گاز کشور از طریق اجرای طرح‌های توسعه میدان‌های جدید و فشارافزایی در پارس جنوبی، چهار برابر کردن ظرفیت ذخیره‌سازی گاز در کشور که در برنامه هفتم توسعه نیز تکلیف شده است، بهینه‌سازی مصرف انرژی و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و اصلاح نظام تعرفه‌ای اقدام کنیم.
وی گفت: ترکیب این اقدامات قیمتی و غیرقیمتی همان سیاست‌های اصلاح الگوی مصرف است که سال 1389 از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد.
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری تصریح کرد: البته اگر فکر کنیم می‌توانیم با افزایش تولید و ذخیره‌سازی ناترازی گاز را حل کنیم، اشتباه کرده‌ایم، چراکه فاصله بین تولید و تقاضا پر نمی‌شود مگر اینکه انرژی‌های تجدیدپذیر و بهینه‌سازی نیز به کمک ما بیاید.
شاکری با بیان اینکه می‌توانیم ناترازی را در یک برنامه هشت ساله کاملاً برطرف کنیم، تصریح کرد: اجرای این برنامه نیازمند 104 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری است، یعنی باید سالی 13 میلیارد دلار در این بخش سرمایه‌گذاری کنیم که انجام آن نیازمند هماهنگی همه ارکان کشور است.
تکالیف وزارت نفت برای رفع ناترازی
وی گفت: در برنامه هفتم توسعه تکالیفی برعهده وزارت نفت نهاده شده است، از آن‌جمله حساب سرمایه‌گذاری نفت و گاز که قرار است بخشی از طرح‌های توسعه‌ای از محل این حساب اجرا شود. همچنین در قالب مولدسازی، بخش‌های صنعتی که از ناترازی گاز رنج می‌برند می‌توانند در توسعه میدان‌های گازی مشارکت و از این طریق کمبود خوراک خود را جبران کنند.
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با اشاره به تشکیل سازمان مدیریت راهبردی انرژی ادامه داد: تشکیل این سازمان به مدیریت بخش تقاضا که تاکنون رها شده بود، پرداخته و سبب می‌شود با اصلاح ساختارها به مدیریت لجام‌گسیخته مصرف بپردازیم.
شاکری یادآور شد: در خصوص بهینه‌سازی مصرف انرژی نیز هدف‌گذاری شده است که 12 هزار مگاوات انرژی از محل انرژی‌های تجدیدپذیر تولید شود که این مهم نیز سازوکار کارآمدی است که فضا را برای اجرای پروژه‌های بهینه‌سازی، همچنین صرفه‌جویی در مصرف گاز فراهم می‌کند.
وی تصریح کرد: البته رسیدن به این اهداف هم کار جدی و هم منابع مالی بالایی می‌طلبد، اما با اجرای آن تا پایان برنامه شاهد صرفه‌جویی یک میلیون و 285 هزار بشکه‌ای خواهیم بود که عدد قابل ملاحظه‌ای است.
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری ادامه داد: هم‌اکنون کل ظرفیت نامی نیروگاه‌ها از تولید برق غیرفسیلی 2.3 درصد است که این آمار در پایان برنامه هفتم به 12 درصد می‌رسد. اگرچه عدد خوبی است اما با توجه به اینکه سهم جهانی نیروگاه‌ها از تجدیدپذیرها 60 درصد است، بنابراین باز هم باید هرچه بیشتر به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر حرکت کنیم.
نوآوری در مدل‌های تأمین مالی انرژی‌های تجدیدپذیر
شاکری تصریح کرد:‌ البته برای اینکه بتوانیم هدف‌گذاری‌های انجام‌شده در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر را محقق کنیم باید در مدل‌های تأمین مالی نیز نوآوری داشته باشیم که تابلوی برق سبز کارآمدترین آنها است، البته به‌تازگی وزارت نفت در قالب قراردادهای توسعه میدان‌های نفتی و گازی، به سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر توجه کرده است و امیدواریم با سازوکارهایی که در این ارتباط اندیشیده است، سرمایه‌گذاران را به حرکت به این سمت علاقه‌مند کنیم و شاهد افزایش سرمایه‌گذاری در این بخش باشیم.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1027727/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صحبت های شنیدنی از مهران مدیری

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی: ابعاد جدیدی از ظرفیت‌های بازدارندگی و تهاجمی ایران طی روزهای آینده رونمایی می‌شود

دیدار نماینده سازمان ملل در امور یمن با معاون دبیرخانه شورای‌عالی امنیت ملی

آزادی 3 زندانی جرایم مالی و غیرعمد با کمک کارکنان بنیاد مسکن مازندران

آزادی میزبان بازی استقلال و الشرطه

نامه دیمیتریوس به باشگاه برای مشکلات صدور ویزا

تجمع بازنشستگان مخابرات در فارس، تهران، کردستان، همدان، گیلان، اصفهان، خوزستان و چند استان دیگر

ماجرای شایعه‌سازی برای تضعیف مقاومت عراق چه بود؟ + فیلم

دبیر اعتکاف نوجوانان استان بوشهر منصوب شد

بومی‌سازی 1500 تجهیز صنعتی در آغاجاری

شرکت‌ نفت و گاز آغاجاری و توسعه پتروایران تفاهم‌نامه امضا کردند

عملکرد 9ماهه فولاد خوزستان در 3 سال گذشته چگونه بود؟

بسکتبال|شکست خانگی گلنور مقابل پالایش نفت آبادان

کی گفته 13 عدد نحسی هست؟!

اگه آدم یکی رو دوست داشته باشه باید چیکار کنه؟!

رقابت 11 مستند برای سیمرغ بلورین فیلم فجر چهل و سوم

تشخیص زودهنگام «خودایمنی» توسط هوش‌مصنوعی

شصت‌وهشتمین شماره «متنا»

تبریک روز پدر توسط مدال‌آوران تکواندو و پاراتکواندو ایران در بازی‌های المپیک و پارالمپیک 2024 پاریس

عرضه سکه‌های ضرب سال 1403 در مرکز مبادله

جنگ چهره زنانه هم دارد

رئیس سازمان انرژی اتمی: پیشرفت واحدهای 2 و 3 نیروگاه اتمی بوشهر به بیش از 16 درصد رسید

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلی شورای اسلامی: ابعاد جدیدی از ظرفیت‌های بازدارندگی و تهاجمی ایران طی روزهای آینده رونمایی می‌شود

رئیس سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع: پهپادهای متنوعی داریم

نامه اساتید دانشگاه به پزشکیان درباره «محسن رنانی»؛ شاهد تضییع حق آزادی بیان بوده‌ایم

صحت‌سنجی تخصیص سوخت دریایی بدون نصب «AIS» ممکن نیست

تارقلی‌زاده:به زودی آزادی هم مورد بازدید قرار می‌گیرد

تاثیر دو پدیده روانی بر نیم فصل اول لیگ فوتبال/ حس تبعیض و خشم از VAR

آغاز داوری مرحله استانی چهارمین جشنواره ملی تئاتر درسی در خوزستان

خبر خوش به هواداران استقلال و پرسپولیس/ بازگشت میزبانی به تیم های ایرانی در آسیا

اخبار غزه | شگفت زدگی نظامیان صهیونیست از عملیات‌های دقیق مقاومت

تارقلی‌زاده: فیفا فوتبال ایران را رصد می‌کند؛ ورزشگاه آزادی از سوی AFC بررسی می‌شود

«مقاومت» حاصل ایمان رزمندگان است/ ما در فلسطین با محوریت «مقاومت» برای فرزندانمان لالایی می‌خوانیم

گفت‌وگو با منیره گرجی در تابستان 58/ چگونه می‌توان گفت که یک زن در نظام اجتماعی سهمی نداشته باشد؟!

بوژوویچ: شرایط فعلی استقلال خوزستان برای بقا هم دشوار است!

(تصاویر) وضعیت قرمز هوا در اهواز

مدافع ناراضی استقلال خوزستان نامه داد!

جنجال داوری در فوتبال ایران: آیا VAR تبعیض قائل می‌شود؟

اهدا 500 سری جهیزیه به سربازان مرزنشین/ کمک‌های خیرین به جبهه مقاومت رسید

رشد 11 درصدی فروش در فولاد خوزستان

آزادی 21 افغان از زندان‌های پاکستان

داریوش ارجمند: نوکری امام علی (ع) را کردم و الان 30 سال است آقایی می‌کنم

ماهواره ظفر 2 و پایا اوایل سال آینده با پرتابگر خارجی پرتاب می‌شوند

انتقال پایتخت با هزینه بخش خصوصی انجام می‌شود؟

صحبت‌های سعید دقیقی پس از پیروزی مقابل استقلال در بازی تدارکاتی

حاشیه‌های این روزهای لیگ برتر والیبال از نحوه تشویق تماشاگران تا اعتراض بی پایان به داوران

اردوی تیم ملی تیراندازی با هفده ملی پوش به منظور آمادگی در المپیک 2028

قیمت جدید روغن اعلام شد

طراحی سامانه ایرانی معاملات بورس

شعر خوانی زیبایی از مرحوم فریدون مشیری