پیام خوزستان

آخرين مطالب

تکذیب ادعاهای محمد توسلی، دبیرکل سابق نهضت آزادی از سوی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی سیاسی

تکذیب ادعاهای محمد توسلی، دبیرکل سابق نهضت آزادی از سوی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - تسنیم / امام خمینی(ره) در پیامی در 25 اسفند 1357 دستور توقف موقت محاکمات و محدود کردن اختیارات دادگاه ها را صادر کرد و خواستار تنظیم آئین نامه ای جدید در شورای انقلاب برای رسیدگی به جرائم ضدانقلابی شد.
موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی رحمه الله علیه به ادعای محمد توسلی دبیرکل سابق نهضت آزادی علیه امام راحل، واکنش نشان داد.
بنا بر این گزارش در جوابیه صادره از سوی روابط عمومی موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (س) آمده است.


بسم الله الرحمن الرحیم
اخیرا آقای مهندس محمد توسلی دبیرکل سابق نهضت آزادی در گفت وگوی تاریخ شفاهی دیده بان ایران ، در بیان ماجرای اعدام های سران رژیم گذشته در اول انقلاب با ادبیات و روایتی در تضاد آشکار با واقعیت های تاریخی، مطالبی کاملا کذب و نادرست به بنیانگذار جمهوری اسلامی امام خمینی نسبت داده اند که جهت تنویر افکار عمومی ، پاسخ موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی بشرح زیر ارائه می‌گردد:
1. آقای مهندس توسلی به نقل از آقای دکتر ابراهیم یزدی و اعتراض ایشان به اعدام های آقای خلخالی مدعی شده که امام خمینی گفته اند " alt="پیام خوزستان" width="100%" />

افزون بر آن مصاحبه های آقای دکتر ابراهیم یزدی در مقاطع مختلف خلاف آنرا به‌وضوح اثبات می‌نماید.
از جمله دکتر ابراهیم یزدی در مصاحبه با برنامه خشت خام مورخ 16 آبان 95، در پاسخ به سوال مجری درباره اینکه: «بعضی از این اعدام ها خلاف نظر امام بود؟»
می گوید: « بله! ولی گروه های چپ جمع می شدند می گفتند: خلخالی! اعدام اعدام، یکی از مشوقین خلخالی در این اعدام ها خود گروه های چپ: حزب توده، مجاهدین، چریک ها بودند.» و در این مصاحبه آقای یزدی هیچ اشاره ای به داستان شمر انقلاب ندارد.
2. دکتر ابراهیم یزدی در تاریخ 23 فروردین 1358 در مصاحبه ای با شبکه بی بی سی با زبان انگلیسی به صراحت از اعدام های سران رژیم گذشته دفاع می‌کند و می‌گوید:
"همه حرف من این است که آنان مجرم بودند و باید اعدام می‌شدند نمی‌دانم شما چرا این‌قدر نسبت به این موضوع حساس هستید و هرگز نمی پرسید این افراد در گذشته چه کرده اند این ها هزاران نفر را کشته اند"
همچنین آقای یزدی در پاسخ به این پرسش که پس شما این شیوه مجازات و اعدام را قابل قبول میدانید میگوید "دارم، می‌گویم که آنان مستحق این مجازاتند چون مرتکب جنایت شده اند"
ایشان در ادامه با لحنی طنز آلود خطاب به گوینده بی بی سی می‌گوید: "من توصیه شما را به اطلاع مسئولین خواهم رساند که اینها را با دوازده گلوله نکشند بلکه با شلیک دو گلوله در سرشان بکشند من چند تیرانداز ماهر احتمالا از انگلستان یا آمریکا استخدام خواهم کرد که یک گلوله به سرشان بزنند!"
3. در شرایطی که برخی عوامل نهضت آزادی از جمله آقای ابراهیم یزدی خود از عوامل و همکاران دادگاه انقلاب در اعدام های سران رژیم گذشته بوده اند و در همان زمان به‌دنبال نفوذ جریانات و گروه های چپ نظیر سازمان مجاهدین در بسیاری از محاکم و نهادهای قضائی و تاثیر بر تشدید مجازات عوامل رژیم گذشته، امام خمینی در پیامی در 25 اسفند 1357 دستور توقف موقت محاکمات و محدود کردن اختیارات دادگاه ها را صادر کرد و خواستار تنظیم آئین نامه ای جدید در شورای انقلاب برای رسیدگی به جرائم ضدانقلابی شد و این منجر به تصفیه عناصر افراطی و تندرو سازمان مجاهدین (منافقین) از دادگاه ها و تغییر در فرآیند روند دادگاه ها شد در این مقطع برخی از عوامل افراطی سازمان مجاهدین نیز در جایگاه های حساس و مهم دولت موقت نفوذ کرده و عمده خشونت ها و ناآرامی‌ها از سوی آنان در سراسر کشور برنامه ریزی ،هدایت و اجرا می‌شد.
4. همچنین در این گفتگو ادعا شده آقای بازرگان هیچ بیعتی با امام نکرد چنانچه دکتر یزدی در مصاحبه ای دیگر اذعان داشته اند که ما اگر می‌دانستیم امام می‌خواهد ولایت فقیه داشته باشد ما با او بیعت و همراهی نمی‌کردیم.
ناگفته نماند که جریانات مختلف نهضت آزادی و ملی مذهبی ها از همان بدو ورود حضرت امام به فرانسه برای نزدیکی و همراهی بیشتر با امام با هم رقابت و جدال میکردند و گاهی این رقابت منجر به ایجاد تنش در بین چهره های مطرح آنان بخصوص آقایان یزدی قطب زاده و بنی صدر میشد.
از طرفی تنها دولتی که از ابتدای انقلاب تاکنون بدون رای مردم برسر کار آمد دولت موقت آقای بازرگان و همفکران ایشان بوده که با حکم شخص حضرت امام منصوب و سپس با حمایت امام مورد حمایت مردم قرار گرفت.
در آن مقطع تاریخی که بحثی از بیعت نبود لیکن اگر این آقایان بر نپذیرفتن رهبری امام خمینی، صادق بوده اند پذیرش حکم انتصاب و مسئولیت دولت موقت که به امضاء امام صادر گردید چه معنا پیدا می کند؟
به‌ نظر می‌رسد آنچه در پس از چند دهه از سوی عوامل نهضت آزادی در بیان روایت و تحلیل رویدادها و مسائل دوران انقلاب بر خلاف مواضع و اقدامات دوره مسئولیت خود و همفکرانشان ارائه می‌گردد بر جستجوگران حقیقت پوشیده نخواهد ماند.
این رویه خلاف اصول بدیهی تاریخ نگاری صادقانه است.
والسلام علی من اتبع الهدی
روابط عمومی موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (س)

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1058303/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برد مهم لیورپول مقابل نیوکاسل؛ بوی قهرمانی زودهنگام می‌آید

حذف یوونتوس در ضربات پنالتی؛ چهره 4 تیم نیمه‌نهایی مشخص شد

رئال مادرید بازی رفت را از سوسیه‌داد برد

سهم کولبران در بودجه افزایش پیدا خواهد کرد

زکی‌پور پای ثابت بازی‌های نفس‌گیر و حیثیتی

لغزش بنزما و یارانش در بدترین زمان ممکن

مامور مهار سردار پرسپولیس یک برزیلی است

پیروزی دو منچستر در یک شب و توقف آرسنال

عراقچی و فرحان درباره نشست جده رایزنی کردند

استوری ارسلان مطهری به یاد دربی پایتخت

جانشین بوژوویچ تا پایان فصل مشخص شد

لیست تیم ملی برای تورنمنت برزیل اعلام شد

پیرترین بازیکن فوتبال دنیا 58 ساله شد!

پدیده والیبال ایران به غول کوبایی رسید

اختتامیه مسابقات وزنه‌برداری ایثارگران سراسر کشور در مازندران برگزار شد

شعری از علیرضا رجبعلی‌زاده کاشانی

تو به من گفتی شب باش!

شاعرانه/ نمی‌پرسی ز حال ما، نه از ما یاد می‌آری

کشف سلاح و محموله‌های انفجاری گروهک تروریستی در سیستان وبلوچستان

معاون رئیس جمهور: حضور زنان در دولت بر اساس شایستگی‌های آنان است

رحمانی فضلی: روس‌ها و چینی‌ها به ما واکسن کرونا ندادند

شوخی پزشکیان با نیچروان بارزانی: فارسی‌ بهتر از کردی حرف می‌زنی

عباس آخوندی: اگر دشمن تمایل به صلح دارد، مؤمن نیز باید به صلح روی آورد

حضور هیأت نمایندگی رهبر انقلاب در مراسم ترحیم رهبران شهید حزب‌الله

گفت‌وگوی تلفنی وزیر خارجه عربستان با عراقچی

عراقچی: اراده مشترکی برای پیشبرد روابط ایران و مالزی وجود دارد

جزئیات سفر رئیس‌جمهور به رباط کریم اعلام شد

گلایه جناب خان از مسئولین فرهنگی

قمپوز در کردن نصرت

هیچ مانعی نمیتونه جلوی روایت ما رو بگیره

رونمایی از آنونس فیلم سینمایی پیشمرگ با بازی ساناز سعیدی

شعری که اکبر منانی دوبلور پیشکسوت در فراق منوچهر والی‌زاده خواند

هر چی بین تو و من بود

بهترین خانواده سه نفره سریال های تلویزیونی

چهره ها/ عکس‌های جذاب و متفاوت بیتای سریال آوای باران

قاب جذاب و تازه زوج پرحاشیه سریال آبان

هر دومون حیف شدیم!

چرا مریخ سرخ رنگ است؟

تصویری جالب از تنوع سنگ های سیاره ی مریخ

سقوط 1.4 تریلیون دلاری غول‌های فناوری؛ تسلا در صدر زیان‌ده‌ها

کالابرگ تا چند روز دیگر شارژ می شود/ ویدئو

خودروی حامل 9 تن ضایعات ماهی غیرمجاز در اندیمشک توقیف شد

رونمایی بالگرد بازسازی شده توسط متخصصان شرکت پارس تک نیکو کیش

کسب مدال طلای آتش‌نشان فرودگاه کیش درمسابقات دبی ماسل بیج 2025

رضایی مؤمنی در مسابقات رنکینگ اتحادیه جهانی طلایی شد

مبارزه گلیج و اسنایدر در دور اول مسابقات رنکینگ جهانی آلبانی

عموزاد در مسابقات کشتی آزاد رنکینگ اتحادیه جهانی کشتی به مدال طلا رسید

کارتال: به دربی‌ها عادت کرده‌ام

خبر تلخ کارتال درباره اوستون اورونوف

پیش بینی قیمت طلا و سکه 9 اسفند 1403