پیام خوزستان

آخرين مطالب

ابداع نسل جدید سلول‌های ایمنی برای مبارزه با سرطان علمي

ابداع نسل جدید سلول‌های ایمنی برای مبارزه با سرطان
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا /محققان آمریکایی نسل جدید درمان CAR-T را برای از بین بردن سرطان‌هایی که به سختی قابل درمان هستند، توسعه داده‌اند.
برای بیش از یک دهه است که روش سلول‌درمانی CAR-T انقلابی در درمان سرطان ایجاد کرده و ابزاری قدرتمند برای مهار سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سرطان ارائه داده است.
با این حال، با وجود موفقیت آن، برخی از سلول‌های سرطانی راه‌هایی برای فرار از تشخیص پیدا کرده‌اند که منجر به عود و مقاومت در برابر درمان می‌شود.
به نقل از آی‌ای، اکنون محققان پردیس پزشکی آنشوتز(Anschutz) در دانشگاه کلرادو رویکردی نوآورانه را معرفی کرده‌اند که می‌تواند اثربخشی این درمان را افزایش دهد.
یافته‌های آنها پیشرفت جدیدی به نام ALA-CART (سلول‌های CAR-T فعال کننده LAT کمکی) را ارائه می‌دهد که هدف آن بهینه‌سازی درمان CAR-T و بهبود نتایج بیماران است.
ALA-CART چیست؟
روش سلول‌درمانی CAR-T با استخراج سلول‌های ایمنی موسوم به «T» از بدن بیمار، مهندسی آنها برای شناسایی و حمله به سلول‌های سرطانی و سپس تزریق مجدد آنها به بدن عمل می‌کند.
در حالی که این رویکرد، پیشگامانه بوده است، انواع خاصی از سرطان می‌توانند مکانیسم‌هایی برای فرار از سلول‌های سنتی CAR-T ایجاد کنند و موفقیت طولانی مدت این درمان را محدود کنند.
به طور مشخص شناخته شده است که «لوسمی لنفوسیتی حاد» در برابر درمان CAR-T از طریق مکانیسم‌های فرار آنتی‌ژنی مقاومت می‌کند.
تیم دکتر کاترین دانیس(Catherine Danis) روش ALA-CART را که یک درمان CAR-T نسل جدید است، برای هدف‌گیری و عملکرد بهتر به منظور رفع این مشکل توسعه دادند.
روش درمانی ALA-CART توانایی سلول‌های CAR-T را برای شناسایی و حمله موثرتر به سلول‌های سرطانی مقاوم بهبود می‌بخشد.
اریک کولر(Eric Kohler) یکی از اعضای مرکز سرطان دانشگاه کلرادو و نویسنده ارشد این مطالعه توضیح داد که این روش می‌تواند به نتایج طولانی‌تری منجر شود، حتی زمانی که سایر درمان‌ها شکست خورده باشند.
یک جهش بزرگ در ایمنی‌درمانی سرطان
محققان از سلول‌های T انسانی و سلول‌های سرطان خون در مدل‌های تخصصی موش برای آزمایش توانایی روش ALA-CART در مبارزه با سلول‌های لوسمی که قبلاً به درمان CAR-T مقاوم بودند، استفاده کردند.
نتایج بسیار امیدوارکننده و نشان دهنده بهبود تشخیص و تخریب سلول‌های سرطانی و به طور بالقوه کاهش عوارض جانبی بود که معمولاً با درمان‌های فعلی مرتبط است.
دکتر کولر تاکید کرد که این پیشرفت مهم است و خاطرنشان کرد که در حالی که درمان CAR-T یک تغییر دهنده بازی در درمان سرطان بوده است، اما در 15 سال گذشته تا حد زیادی بر همان طرح اولیه خود تکیه کرده است.
وی افزود: وقتی به گذشته نگاه می‌کنید، به راحتی می‌توانید متوجه شوید که سلول‌های CAR-T چقدر انقلابی بوده‌اند. اما برای بسیاری از بیماران، این درمان کافی نیست و با گامی به عقب متوجه می‌شوید که ما در 15 سال گذشته این سلول های CAR-T را با همان طراحی اولیه هدایت کرده‌ایم.
وی ادامه داد: زمانی که این پروژه را شروع کردیم، می‌خواستیم بفهمیم که چرا این طرح به سلول‌های سرطان خون اجازه می‌دهد از درمان فرار کنند. هنگامی که متوجه شدیم، فهمیدیم که چگونه سلول‌های ALA-CART خود را طراحی کنیم. آنچه شگفت‌آور بود این است که ما فقط مشکل فرار سلول‌های سرطان خون را حل نکردیم، بلکه چندین جنبه از سلول‌های ALA-CART را بهبود بخشیدیم و امیدواریم که این به نتایج بهتری برای بیماران در آینده تبدیل شود.
مرحله بعدی برای روش درمانی ALA-CART، آزمایشات بالینی است که محققان امیدوارند طی دو سال آینده آغاز شوند.
این تیم علاوه بر هدف قرار دادن «لوسمی لنفوسیتی حاد»، در حال بررسی کاربردهای بالقوه آن برای سایر سرطان‌های سخت‌درمان از جمله «لوسمی میلوئید حاد»، «مولتیپل میلوما» و تومورهای جامد است.
دکتر دانیس اظهار داشت: این یک تغییر بزرگ در ایمنی‌درمانی سرطان است که یک نوآوری پیشگامانه ارائه می‌کند تا در نهایت بتواند بقا و کیفیت زندگی را برای بیماران مبتلا به برخی از سخت‌ترین سرطان‌ها بهبود بخشد.
کارشناسان می‌گویند اگر روش درمانی ALA-CART در آزمایش‌های انسانی نیز موفق عمل کند، می‌تواند گامی رو به جلو در غلبه بر چالش‌های مقاومت درمان CAR-T باشد و امید جدیدی را برای بیمارانی که با سرطان‌های تهاجمی و تاکنون غیر قابل درمان مبارزه می‌کنند، ایجاد کند.
این مطالعه در مجله Cancer Cell منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1062192/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

داستانک/ هدیه ای برای سال نو

چاپ هشتم «هزار سال شعر فارسی»، مناسب کودکان و نوجوانان منتشر شد

هیچ سروده‌ای در دیوان نظامی جز زبان پارسی نیست

8 نفر در پرونده کرسنت محکوم شدند

قالیباف: یک میلیارد دلار برای صنعت هسته‌ای در برنامه هفتم پیش‌بینی شده است

مشاور و دستیار رهبر انقلاب با خانواده شهیدان عبداللهی دیدار کرد

روایت قائم‌پناه از واکنش پزشکیان به توهین‌ها: هرکس آزاد است هر حرفی به من بزند، ثبت شکایت نکنید

نگاهداری: مذاکره با آمریکا عواید اقتصادی زیادی به همراه ندارد

پاسخ سفارت ایران به شایعه لغو روادید اتباع کویت

پیام فرمانده نیروی دریایی ارتش به دشمن: ما منزوی نخواهیم شد

روایت خانعلی زاده از فرستنده نامه ترامپ به ایران

چرا رضا کیانیان جرئت نکرد از کتابش درباره ناصرملک مطیعی رونمایی کند؟

ستایش اسمشو عوض کرد!

بعد 150 سال یه خواستگار اومد!

بررسی قصه زندگی 2 طلبه در تلویزیون و شبکه خانگی

چه خبر از آزاده صمدی و پدرام شریفی؟

تراشه جدید بدون سیلیکون چین، «اینتل» را مغلوب کرد

هشدار زودهنگام ابتلا به آلزایمر در چشم نمایان شد

جراحی دندان برای احیای بینایی فراگیر می‌شود

این سوسک رباتیک کاری را انجام می‌دهد که انسان قادر به انجام آن نیست

بهینه‌سازی انواع ساختارهای هندسی گرافن‌اکسید و آب

حفاری در دل جهنم زمین برای رسیدن به انرژی پاک!

مدیرعامل باشگاه فولاد خوزستان معرفی شد؛ بازگشت حسین فرکی به اهواز

پلمب دندانسازی غیرمجاز در دزفول

تصادف 2 خودروی پژو در شوش 7 مصدوم داشت

رجزخوانی پیروز قربانی: باید به فجر سپاسی احترام بگذارید

آغاز بلیت فروشی دیدار پرسپولیس و ملوان

اسبقیان: سرپرست‌های فدراسیون‌ها حق شرکت در انتخابات را ندارند

طعنه عربستانی‌ها به بیرانوند

استقلال و پرسپولیس به خاطر دربی 260 میلیون جریمه شدند

دیدار مشاور و دستیار رهبری با خانواده شهیدان عبداللهی

افزایش عرضه حبوبات در بازار برای تنظیم قیمت‌ها

پورمحمدی: یارانه این ماه زودتر از موعد پرداخت می‌شود

بخشی از کتاب/ دنیایی از استعداد برای زندگی محدود

انتشار چند کتاب تاریخی

اظهارات وزیر کار درخصوص سوال از وی در مجلس: کاملا سیاسی بود

پایان آخرین جلسه مجلس در سال 1403؛ زمان جلسه بعدی اعلام شد

واکنش رئیس مجلس به اصرار رسایی برای تذکر خارج از دستور در مورد توزیع خبرنامه

کل کل مسئولان بر سر قانون حجاب/ سخنگوی هیئت رئیسه مجلس: اجرا می‌شود؛ معاون پزشکیان: رئیس جمهور نمی‌تواند اجرا کند

قالیباف: هیات عالی نظارت اختیار قانون‌گذاری ندارد

واکنش معاون پزشکیان به هتاکی اخیر برخی جریان‌های سیاسی به رئیس جمهور

درخواست نمایندگان از دولت: تعامل خود را در راستای حل مسائل مردم با نمایندگان بیشتر کنید

واکنش وزیر خارجه به توئیت نمایندگی ایران در نیویورک درباره مذاکره با آمریکا

4 سوال از وزرای کشاورزی و کار اعلام وصول شد

پاسخ سخنگوی دولت به سوالی درخصوص معرفی وزیر اقتصاد

ورژنی عجیب از علی ضیا که هرگز آن‌را ندیده‌اید!

کارگردان «دختران کوچه غم»: بازیچه شدیم، پروانه ساخت دادند اما نظرشان تغییر کرد!

نمایش خانگی به روزمرگی افتاد؟!

طفره رفتن رئیس صداوسیما از پاسخ به حواشی کارگردان «تاسیان»

روایت رضا کیانیان از آخرین باری که به یک نهاد امنیتی فراخوانده شد