پیام خوزستان

آخرين مطالب

دانشمندان باید شوخی کنند! علمي

دانشمندان باید شوخی کنند!
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا /محققان می‌گویند وجود مقداری شوخی و طنز به دنیای علم کمک می‌کند و دانشمندان باید شوخ‌طبع باشند.
طنز و طنازی هرگز در ارتباطات علمی جای خود را پیدا نکرده است. دانشمندان اغلب از استفاده از یک رویکرد همراه شوخ‌طبعی پرهیز کرده‌اند، به این دلیل که استفاده از شوخی در طول ارتباطات علمی ممکن است اعتبار آنها یا اعتبار یافته‌های آنها را تضعیف کند.
با این حال، یک پژوهش جدید این مفهوم را به چالش می‌کشد. مطالعه الکساندرا لین فرانک(Alexandra Lynn Frank)، دانشجوی دکترا در کالج ارتباط جمعی گرِیدی دانشگاه جورجیا نشان داد که شوخ‌طبعی مناسب می‌تواند هم دوست داشتنی و ارتباط دهنده باشد و هم درک مخاطب از مشروعیت پیام علمی دانشمندان را افزایش دهد.
مطالعه فرانک و همکارانش مبتنی بر تحقیقات قبلی است که نقش شوخ‌طبعی در ارتباطات علمی، به ویژه در زمینه پست‌های رسانه‌های اجتماعی توسط دانشمندان را بررسی می‌کند. هدف آن پر کردن این شکاف با بررسی نحوه واکنش افراد به طنز و در عین حال ارائه بینش‌های عملی برای ارتباط‌دهندگان علم است.
این پژوهش همچنین بر روی محتوای مرتبط با هوش مصنوعی، با استفاده از کاریکاتورهایی که توسط یک دانشمند خیالی به نام دکتر جیمی دوون(Jamie Devon) در شبکه اجتماعی X پست شده بود، متمرکز شد.
طنز به کار رفته در این محتواها به سه دسته تقسیم می‌شود. اول طنز ملایم، دوم انسان‌گرایی (به تصویر کشیدن حیوانات یا اشیاء با ویژگی‌های انسانی) . سوم، ترکیبی از هر دو.
روش‌شناسی
این مطالعه از یک نظرسنجی آنلاین با یک آزمایش داخلی استفاده کرد که در آن شرکت‌کنندگان از انجام یک نظرسنجی اطلاع داشتند، اما از جنبه آزمایشی آن بی‌اطلاع بودند. برای اطمینان از یک نمونه متنوع، 2212 شرکت‌کننده با استفاده از نمونه‌گیری سهمیه‌ای همسو با داده‌های سرشماری ایالات متحده انتخاب شدند.
به هر یک از شرکت کنندگان یکی از هشت نسخه از یک مکالمه خیالی توسط دکتر «دوون» نشان داده شد که شامل یک کارتون در مورد هوش مصنوعی بود. طنز آن در چهار دسته بدون شوخ طبعی، انسان‌گرایانه، شوخی و ترکیبی از هر دو دسته‌بندی می‌شد.
شرکت‌کنندگان پس از مشاهده محتوا میزان خنده‌دار بودن آن را ارزیابی کردند و گفتند که چقدر این دانشمند را دوست‌داشتنی می‌دانند و اینکه آیا محتوای مشاهده شده را شکل معتبری از ارتباط علمی می‌دانند یا خیر.
یافته‌های مطالعه
فرانک می‌گوید سیاستمداران، سرگرمی‌ها و تبلیغ‌کنندگان از طنز برای ارتباط با مردم استفاده می‌کنند، زیرا انتقال ایده‌ها با رویکردی ساده‌تر، احتمال کمتری دارد که موجب استدلال و رد پیام یا شخص ارائه‌دهنده آن شود.
وی گفت: طنز می‌تواند به تلاش‌های ارتباطی دانشمندان کمک کند، اما تنها در صورتی که مردم هم فکر کنند آنها خنده‌دار هستند.
با این حال، فرانک اضافه کرد که طنز باید مؤثر باشد و واقعاً باعث خشنودی مخاطب شود، در غیر این صورت می‌تواند اثر معکوس داشته باشد.
این مطالعه اشاره کرد که اشکال خشن طنز را می‌توان تهاجمی دانست که ممکن است اعتبار منبع اطلاعات علمی را تضعیف کند.
فرانک خاطرنشان کرد که بینش‌های حاصل از این مطالعه مهم هستند، زیرا می‌توانیم به دانشمندان در توسعه استراتژی‌های ارتباط عمومی کمک کنیم.
این پژوهش همچنین نشان می‌دهد که استفاده از کنایه یا هدف قرار دادن مستقیم افراد باید متوقف شود. زمانی که شوخ‌طبعی به طور متفکرانه به کار رود، می‌تواند به دانشمندان کمک کند تا با مردم ارتباط برقرار کنند و ایده‌های پیچیده را در دسترس‌تر و جذاب‌تر کنند.
در ادامه این مطالعه آمده است که این کار نه تنها حسن نیت ایجاد می‌کند، بلکه می‌تواند با اطلاعات نادرست به روشی غیر تقابلی مبارزه کند.
علاوه بر این، طنز، پتانسیل ایجاد کنجکاوی را دارد و افراد را تشویق می‌کند تا موضوعات علمی را بیشتر بررسی کنند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1062333/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انهدام باند سارقان مسلح منازل در خوزستان

برخورد پژو و تریلی در محور اندیمشک 2 فوتی مجهول‌الهویه داشت

امضای تفاهم‌نامه همکاری فدراسیون‌های هندبال ایران و بلاروس

کار ساماندهی گلزار شهدا در مازندران در سال 1404 به پایان خواهد رسید

ادامه روند افزایش قیمت طلا و ارز؛ نیم سکه به کانال 49 میلیون تومان رسید

احساس میکنم که کمی دیر است!

اعلام نامزدهای نهایی «مدال کارنگی»

آغاز دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب

اکسیوس: ویتکاف دیروز به ابوظبی رفت و نامه ترامپ به ایران را تحویل اماراتی‌ها داد

رهبر انقلاب: بر خلاف نگاه ناقص و سطحی دشمنان از جهات مختلف قوت‌ها و توانایی‌هایی داریم که سال گذشته نداشتیم

رئیس‌جمهور: تهمت می‌زنیم تا طرف مقابل را از میدان حذف کنیم و ما بمانیم

نامه ترامپ به عراقچی تحویل داده شد

112شب و روز به فکر ازدواجه

دوره رئیس‌های قدیمی سرآمده!

ساعت رو بندازم زنم بهم شک می‌کنه

وقتی بعد از سال ها مهمون بیاد خونت

تو شوهرت را به کشتن دادی

نفس‌های برقرار و یک خیال راحت!

شبی شگفت‌انگیزی را با ورود دنباله‌دار C/2024 G3

بزرگترین جت پلاسمای جهان هستی

آمادگی جزیره هندورابی برای میزبانی ازگردشگران نوروزی

هم افزایی سرمایه گذاران در مسیر توسعه کیش

هم افزایی بیمارستان کیش و دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در مسیر رفع موانع

فن‌‌دایک: هر کسی بگوید تمدید می‌کنم، دروغ می‌گوید!

مهدی‌پور: سپاهان تیم شهرم است، اما الان فقط نساجی

مارکو: فرستاپن در سال 2025 قهرمان خواهد شد

حکم تبرئه کنعانی از پرونده جنجالی

گشایش نمایشگاه خوشنویسی و نقاشی در موزه شهدا همزمان با هفته شهید

شعرخوانی امیر حسین ماحوزی

سخنان ارزشمند دکتر قمشه ای

تقدیر سازمان بسیج اساتید کشور از پاسخ پزشکیان به تهدید ترامپ

تصاویر هوایی از رژه اقتدار ناوشکن‌های ایران، چین و روسیه

بقائی: دیپلمات ارشد اماراتی حامل نامه ترامپ به ایران است

لحظه ورود رهبر انقلاب به حسینیه امام خمینی (ره) و آغاز دیدار با دانشجویان

عارف: تربیت مدیران جوان با گزینش‌های سیاسی همراه نباشد

عراقچی: نباید به وضع موجود راضی باشیم

دروغ نگفته، خدا زد تو کمرش!

چهره ها/ یک سلفی خیلی متفاوت از بهاره کیان‌افشار!

رکوردشکنی مرد استرالیایی با قلب مصنوعی

بازوی رباتیک در سودای رکورد جهانی گینس

وزیر اقتصاد رفت، تورم و رکود و افزایش قیمت طلا و ارز ماند

دیدار مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با نمایندگان تاکسی داران جزیره

سلاحی خطرناک‌‌تر از مسی و رونالدو برای شکار رئال

نامجومطلق: استقلال نیازمند تصمیمات درست و منطقی است

گلزار: پدل ایران حرف اول را در آسیا می‌زند

مدودف همچنان شماره یک روسیه

اعلام فهرست نهایی تیم ملی فوتبال ساحلی برای جام ملت‌های آسیا

تغییر زمان دیدار تراکتور - استقلال

پورابراهیمی: 90 درصد حجم تجارت ایران با 10 کشور است

بازار طلا درخشید؛ تحلیلی به آخرین وضعیت طلا و ارز