پیام خوزستان

آخرين مطالب

سیرهای سفره هفت سین از کجا می آید؟ شهرستان ها

سیرهای سفره هفت سین از کجا می آید؟
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - به گزارش همشهری ‌آنلاین رسم برداشت سیر در دزفول از نیمه اسفند آغاز می‌شود و تا پایان اردیبهشت ادامه دارد. کیفیت درجه یک سیر در دزفول سبب شده تا این شهرستان به قطب سیر کشور شناخته شود. مدیر جهاد کشاورزی دزفول می‌گوید که جشن شکرانه برداشت سیر به زودی برای تقدیر از کشاورزان و معرفی صنایع تبدیلی برگزار می‌شود.
ویژگی خاص سیر دزفول عطر سیر در مزارع دزفول پیچیده. کشاورزان دسته‌های بزرگ و کوچک سیر را روی هم می‌چینند تا بار وانت شود و به دور و نزدیک برسد. آمار نشان می‌دهد تولید سیر در کشور فقط به دزفول محدود نمی‌شود، اما در بین شهرهای تولید کننده، دزفول ازآن جهت به قطب سیر شناخته می‌شود که محصولی متفاوت دارد، اما از نظر سطح زیر کشت، همدان با 4400 هکتار اراضی زیرکشت سیر، رتبه نخست تولید سیر خشک را به خود اختصاص داده است. مدیر جهاد کشاورزی دزفول به همشهری می‌گوید: «طعم بی‌نظیر، درشتی، تازگی و یک دست بودن محصول، سبب شده تا دزفول به ویژه منطقه جندی‌شاپور دزفول به قطب تولید سیر معروف باشد.»
بهروز قمرزاده ادامه می‌دهد: «از نیمه اسفند فصل برداشت سیر در دزفول آغاز می‌شود و تا نیمه بهار ادامه دارد. سیر علاوه بر شهرهای دیگر به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس هم صادر می‌شود.»
تکمیل پایانه صادرات‌ هوایی جشن شکرانه برداشت هم رسمی قدیمی است که در گوشه و کنار برای برداشت برنج، گندم و میوه‌هایی مثل انار، گردو و زیتون برپا می‌شود. در دزفول هم از دیرباز جشن شکرانه برداشت سیر از سوی کشاورزان رواج داشته‌است. مدیر جهاد کشاورزی دزفول می‌گوید: «در نظر داریم برای نخستین بار این جشن را به شکل جشنواره سیر در دزفول برگزار کنیم. جشنواره‌ای که در روزهای آخر سال و با حضور بهره‌برداران در منطقه جندی‌شاپور برگزار می‌شود. در این جشنواره علاوه بر معرفی کشاورزان نمونه، صنایع تبدیلی معرفی می‌شود.» شوریجات و ترشیجات، سیر خشک، پودر سیر و استفاده در صنایع دارویی از جمله صنایع تبدیلی سیر است.
بهروز قمرزاده هدف اصلی از برپایی این جشنواره را گسترش تولید و رونق صنایع تبدیلی می‌داند و ادامه می‌دهد: «برای اشتغالزایی بیشتر و استفاده از این فرصت در دزفول، فعالیت‌های مقدماتی برای حضور سرمایه‌گذار و راه‌اندازی صنایع تبدیلی انجام شده‌است.»
پایانه هوایی صادراتی حجم بالای تولید سیر و همچنین صیفی‌جات در دزفول ساخت پایانه هوایی صادراتی را ضروری کرده‌است. بهروز قمرزاده، مدیر جهاد کشاورزی دزفول می‌گوید: «سالانه 3.5 میلیون تن محصول زراعی و باغی در دزفول تولید می‌شود. این پایانه که با کمک بخش خصوصی اجرا می‌شود، حدود 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و اگر تسهیلات بانکی به موقع تامین شود، پایانه در نیمه نخست سال 1404 افتتاح می‌شود.» افتتاح پایانه صادرات دزفول اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم را برای اهالی بیشتر می‌کند.
سیر در دزفول سطح زیر کشت : 530 هکتار پیش‌بینی برداشت امسال : 13000 تن برداشت سال قبل: 9000 تن بهره‌بردار : 177 نفر تولید کنندگان سیر : 10 استان کد خبر 932752 برچسب‌ها خبر مهم کشاورزی استان خوزستان

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1065289/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هنوز هم بناهای شاخص زیادی در بافت تاریخی رشت موجود است

بخشی از کتاب/ می‌خواهم سهمم را ببخشم

«اگر غم لشکر انگیزد» با خوانش «سید مهدی شجاعی» منتشر شد

واکنش سخنگوی دولت به افزایش قیمت‌‌ها

فلاحت پیشه: ایران باید مستقل از چین و روسیه موضع هسته‌ای بگیرد

محکومیت تیم‌های فوتبال هوادار و فولاد

قرار گرفتن ذخیره هزینه مشاغل سخت و زیان‌آور در ردیف هزینه قابل قبول مالیاتی

کهگیلویه و بویراحمد قطب اسکان راهیان نور کشور می شود‌.

همسر سابق ترامپ از رئیس‌جمهور خواست: برکناری دادستان علیه راجر ورش

چرا سکه گران شد؟

افزایش 30 درصدی زائران راهیان نور/ مراسم اعتکاف از 28 اسفند در خرمشهر برگزار می‌شود

اعطای نشان افتخار اقتصاد مقاومتی به پتروشیمی بوعلی سینا

تحریم وزیر نفت غیرقانونی است

سردار کارگر: ساخت موزه دفاع مقدس و مقاومت در بوشهر مطالبه رزمندگان بوشهری است

تصاویر/ بازدید معاون امور عمرانی استاندار اردبیل از مرکز فرهنگی دفاع مقدس و مقاومت

افزایش قیمت سکه و طلا در روزهای پایانی سال

راه اندازی 9 سایت جدید تلفن همراه در روستاهای چهار شهرستان خوزستان

مرزهای لبنان در آتش توطئه؛ تکفیری‌ها در کمین مقاومت

آزادی 65 زندانی جرایم غیرعمد خوزستان با کمک خیران

کشف بیش از 9 هزار عدد انواع مواد محترقه غیرمجاز

آزادی زندانیان جرائم غیرعمد مالی از عواید برگزاری مسابقات فوتسال جام رمضان

رگبار، رعد و برق و کاهش دما در راه خوزستان

حجت‌الاسلام فردآقایی: احیای شب‌های قدر در بیش از 2 هزار مسجد خوزستان برگزار می‌شود

دیدار استاندار بوشهر با رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت

مرادی: درهای تیم ملی به روی همه باز است/ با وجود سن کم اما حاضران در اردو رکوردهای خوبی می زنند

مدارس نوبت عصر فردا سه‌شنبه بهبهان غیرحضوری شد

قیمت سکه به 87 میلیوت تومان رسید

انفجار ترقه دست ساز سه نوجوان را راهی بیمارستان کرد

وحدت یمن، کلید مقاومت در برابر تجاوزات است

کاشت 45 اصله نهال به یاد شهدا در دانشگاه آزاد اسلامی اهواز+ تصاویر

آمادگی کامل راهداری خوزستان برای سفرهای نوروزی

عکس/ شور و حال مراسم جهانی نوروز در برج آزادی تهران

هشدار سطح زرد هواشناسی برای استان خوزستان صادر شد

حرکت تحسین برانگیز در شبکه سه، اهدای مو سر به کودکان سرطانی

رقابت «موسی کلیم‌الله (ع)» با 2 فیلم کمدی در صدر گیشه

اولین آنونس فیلم سایه های روشن

مانتو جدید و شاد المیرا شریفی‌مقدم در ویژه برنامه تلویزیون

بخاطر عشق به جواد رضویان، شاعر شده!

یک شب خاص برای یک زندگی معمولی

وقتی مهمان برنامه وسط پخش زنده به عوامل می‌گوید راننده‌ام روزه است لطفا برایش افطاری تهیه کنید

تمرین المیرا شریفی مقدم و ابراهیم شفیعی برای شرکت در مسابقه محله

پدر جدو‌آبادش رو درآورد

مجوز یک جشن اورژانسی

ساخت ورق‌های فلزی 100000 برابر نازک‌تر از موی انسان!

درخشش یک کهکشان مارپیچی ستاره‌زا در عکس «تلسکوپ فضایی هابل»

تایم‌لپسی جالب از لحظه رسیدن فضانوردان کرو-10 به ایستگاه فضایی

مدل‌های هوش مصنوعی و کشف عملکرد مغز در پردازش زبان

پشت پرده گم شدن 61 تن طلا؛ جنجال رسانه‌ای یا واقعیت تلخ اقتصادی؟/ ویدئو

ازسرگیری پروازهای شبانه فرودگاه ماهشهر

کشف بیش از 9 هزار عدد مواد محترقه غیرمجاز در خوزستان