پیام خوزستان

آخرين مطالب

برگزاری جشن نوروز در سازمان ملل؛ از نوای موسیقی‌های سنتی تا سفره هفت سین سیاسی

برگزاری جشن نوروز در سازمان ملل؛ از نوای موسیقی‌های سنتی تا سفره هفت سین
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایرنا / گرامیداشت روز جهانی نوروز در سازمان ملل متحد، فرصتی است تا ایران و 11 کشور حوزه نوروز میزبان سایر کشورها و مشتاقان به این آیین، همزمان با فرا رسیدن بهار طبیعت باشند و آداب و سنن کهن خود را جشن بگیرند.
مراسم گرامیداشت روز جهانی نوروز امسال نیز به میزبانی ایران برگزار شد و «امیرسعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران میزبان همتایان خود از کشورهای مختلف جهان و نیز خانم امینه محمد معاون دبیرکل سازمان ملل و نماینده یونسکو بود.
ایران: بیش از هر زمان دیگری، نیازمند روح و پیام‌های نوروز هستیم

پیام خوزستان


بازار


امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل پس از خوشامدگویی به شرکت کنندگان در این مراسم، در سخنانی گفت: نوروز، کهن‌ترین جشن سال نو، فراتر از مرزهای ملی بوده و توسط میلیون‌ها نفر در سراسر جهان گرامی داشته می‌شود. این آیین، نمادی از پیوندهای فرهنگی، برادری میان ملت‌ها، و احترام عمیق به طبیعت و زمان است.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد افزود: قرن‌هاست که نوروز در گستره‌ای وسیع از آسیای جنوبی تا بالکان، و از آسیای مرکزی تا قفقاز گرامی داشته می‌شود. این جشن، الهام‌بخش محبت، شفقت، صلح و شادمانی است، و در عین حال فصل جدیدی از امید، شکوفایی، سعادت و استقامت را نوید می‌دهد.
ایروانی تصریح کرد: این جشن دیرینه، ما را به خرد کهن و حکمت برخاسته از عمق تاریخ رهنمون می‌سازد و پیام‌آور آرامش، تحول و همزیستی مسالمت‌آمیز است.
سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل ادامه داد: نوروز، این حقیقت را به تصویر می‌کشد که ملت‌ها، فارغ از مرزهای جغرافیایی یا اختلافات سیاسی، می‌توانند حول ارزش‌های مشترک انسانی متحد شوند و در جهت ایجاد جهانی مبتنی بر صلح پایدار و دوستی مشارکت کنند.
ایروانی گفت: در ایران، نوروز صرفاً یک مناسبت تقویمی نیست، بلکه فرصتی ژرف برای بازاندیشی در گذشته، ارزیابی حال، و پذیرش فرهنگی است که امید، صلح و سعادت را برای همگان ترویج می‌کند.
سفیر ایران در سازمان ملل گفت: جمهوری اسلامی ایران، به‌عنوان یکی از زادگاه‌های این سنت کهن، همواره بر اهمیت گفت‌وگو و همکاری فرهنگی میان ملت‌هایی که نوروز را جشن می‌گیرند، تأکید داشته است.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: در دنیای امروز، بیش از هر زمان دیگر، نیازمند روح و پیام‌های نوروز هستیم.
ایروانی در پایان، صمیمانه‌ترین آرزوهای خود را برای جشنی فرخنده و باشکوه ابراز کرد و گفت: باشد که نوروز امسال، صلح، شادی و سعادت را برای همگان به ارمغان آورد و ما را به سوی آینده‌ای سرشار از امید، اتحاد و پیشرفت رهنمون سازد.
در مراسم امسال گرامیداشت روز جهانی نوروز علاوه بر جمهوری اسلامی ایران و نیز 11 کشور حوزه نوروز شامل جمهوری آذربایجان، ازبکستان، افغانستان، پاکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ترکیه، عراق، قرقیزستان، قزاقستان و هند، سفرای کشورهای مختلف از روسیه و امارات متحده عربی تا فلسطین حضور یافتند.
در این مراسم، سفرای کشورهای حوزه نوروز در سخنانی بسیار کوتاه درباره نوروز و نمادهای آن سخن گفتند و با تبریک نوروز و بهار طبیعت، آرزوی صلح و سلامتی برای همه جهان کردند.
نواختن موسیقی دلنشین ایرانی و برخی کشورهای حوزه نوروز بصورت زنده، این مراسم را از سایر مراسم های سازمان ملل متمایز کرده بود. طنین دلنواز این موسیقی های سنتی و مهارت نوازندگان، همه شرکت کنندگان را مجذوب ساخته بود.


نمایندگی جمهوری اسلامی ایران همچون هر سال، سفره هفت سینی را با ذوق و همت همسران دیپلمات های ایرانی تدارک دیده بود و دیگر کشورها نیز نمادی از کشور خود را در کنار این سفره قرار دادند و شرکت کنندگان در کنار این سفره، عکس های یادگاری بسیاری گرفتند.

پیام خوزستان


جشن نوروز در سازمان ملل متحد، امسال شامگاه 18 مارس 2025 برابر با 28 اسفند ماه 1403 و همزمان با ماه مبارک رمضان شد و شرکت کنندگان پس از پایان این جشن، در ضیافت افطار شرکت کردند و با غذاهای خود میهمان شرکت کنندگان بودند.
این مراسم، امسال در ضلع شمال شرقی مجمع عمومی سازمان ملل و در فضای بازتری برگزار شد و شرکت کنندگان بیشتری در مقایسه با سال قبل حضور یافتند.
نوروز، نخستین بار در سال 2009 به ابتکار ایران و با همراهی و مشارکت آذربایجان، ترکیه، هند، پاکستان، ازبکستان و قرقیزستان به عنوان یکی از بزرگترین و کهن ترین میراث های ناملموس بشری در فهرست میراث ناملموس بشریت به ثبت رسید که متعاقب آن در سال 2016 پنج کشور افغانستان، ترکمنستان، تاجیکستان، قزاقستان و عراق نیز به آن پیوستند و تعداد اعضای آن به 12 کشور رسید.

پیام خوزستان


در هفتاد و یکمین نشست شصت و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در 23 فوریه سال 2010 میلادی (4 اسفند 1388 ) در مقر این سازمان در نیویورک، قطعنامه 253/64 به ابتکار جمهوری اسلامی ایران و 11 کشور حوزه نوروز به تصویب رسید.
این قطعنامه 21 مارس هر سال مطابق با اول فروردین را به عنوان روز بین المللی نوروز به رسمیت شناخته و از کشورهای عضو این سازمان خواسته است برای ارتقای آگاهی درخصوص نوروز، تلاش و برای بزرگداشت این روز، آیین‌های سالانه برگزار کنند.

پیام خوزستان


در این قطعنامه تصریح شده است: نوروز به عنوان آغاز سال نو توسط بیش از 300 میلیون نفر در سراسر جهان جشن گرفته می‌شود و بیش از سه هزار سال است که مردم مناطق بالکان، دریای سیاه، قفقاز، آسیای مرکزی، خاورمیانه و سایر مناطق این روز را گرامی می‌دارند.
این قطعنامه می گوید: نوروز به عنوان مظهر وحدت میراث فرهنگی و سنت‌های چندین سده‌ای، نقش بسزایی در تقویت روابط انسانی بر اساس احترام متقابل و آرمان‌های صلح و حسن همجواری ایفا می‌کند.
پیشتر سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) نوروز را در فهرست میراث فرهنگی معنوی بشر قرار داده بود.

پیام خوزستان


پیام خوزستان


پیام خوزستان


supports HTML5 video

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1066534/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سخنان ارزشمند عبدالجبار کاکایی

انتقاد موسویان از عراقچی

اژه‌ای: برای تامین امنیت سرمایه‌گذاری باید عزم جدی‌تر داشته باشیم

چین: آمریکا در تجارت ما با ایران دخالت نکند

وعده جدید پزشکیان به مردم ایران در اولین روز سال

قطعی برق در آزادی در جریان دیدار ایران و امارات/ اتفاقی غیر قابل پیش بینی با نمونه‌های خارجی

شب بیست و یکم؛ شب رحمت الهی و آمرزش گناهان

پیام استاندار خوزستان به مناسبت فرا رسیدن نوروز

پیام تسلیت مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت خراسان جنوبی در پی درگذشت مادر شهیدان " سید احمد و سید علیرضا رحیمی"

لطفاً برای بازی ازبکستان باتری دم دست‌تان باشد/ مقصران افتضاح ورزشگاه آزادی باید محاکمه شوند

شعار"سرمایه‌گذاری برای تولید" راه‌حل رفع مشکل های اقتصادی و شکوفایی کشور است

تهدید مستند برنده اسکار به جایی نرسید

نقش مورد علاقه متین ستوده

ضامن جوان یک مادر!

چطور به سرعتی بیشتر از سرعت نور برسیم؟/ 13 ایده دیوانه‌وار برای عبور از مرز سرعت!

تاج تاکید کرد؛ با قلعه‌نویی تا پایان جام جهانی 2026

حکایت شیرین سعدی با نگاه قرآنی

پنجره متفاوتی به سخنرانی نوروزی رهبر انقلاب در جمع اقشار مختلف مردم

کمالوندی: زلزله‌ امروز تاثیری بر تاسیسات هسته‌ای نطنز نداشت

روایت دو مقام پیشین از رفتار چین با ایران؛ عزت یا خفت؟

روایتی از دیدار نوروزی رهبر انقلاب در روز اول سال 1404

1523 بسته معیشتی میان نیازمندان سردشت توزیع شد

مهدی تاج: وزیر پیگیر قطعی برق در آزادی است؛ با قطبی مذاکره نداشتیم

تاج: قطعی برق ورزشگاه آزادی به دلیل بارندگی بود/ قلعه‌نویی تا پایان جام جهانی قرارداد دارد

ملتی که ارتباط خوبی با خدا و دین اسلام دارد شکست را نمی‌پذیرد

اکران دوباره فیلم صعود تیم ملی در آزادی

جزئیات تازه و مهم درباره قطعی برق ورزشگاه آزادی | عذرخواهی می کنیم

عذرخواهی شرکت توسعه و تجهیز بابت قطعی نورافکن ورزشگاه آزادی

امام جمعه اهواز: مسئولان برای ملموس شدن شعار سال در زندگی مردم تلاش کنند

سکانسی از سریال «دختران کوچه غم» که پربازدید شد

مجری تلویزیون اینگونه مشکل تورم مملکت رو حل کرد!

روایت تجربه‌گر مرگ موقت از کرامت و بخشش اهل بیت

فقط خداست که زن‌هارو میشناسه!

روایت تجربه‌گر مرگ از دیدار با امام رضا(ع)

مغز شیشه ای را ببینید

اعمال شب بیست و یکم ماه رمضان

4 ثانیه کذایی که اجازه نداد کامران قاسم پور، تانک روس را منهدم کند

لوکاکو به دایی نزدیک‌تر شد

قیمت مرغ در بازار

افزایش قیمت سوخت هوایی از فروردین 1404

تیپ و استایل جدید پزشکیان پربازدید شد

تصویری از شهید حاج قاسم سلیمانی در ایام نوروز

توضیحات تاج درباره قطعی برق ورزشگاه آزادی در بازی دیروز

تعطیلی موقت چغازنبیل به دلیل بارندگی شدید/ فردا موزه‌ها و امکان تاریخی خوزستان تعطیل است

واکنش تاج به خاموشی پروژکتور ورزشگاه آزادی

شروع کننده درگیری نبودیم اما شروع کنید سیلی خواهید خورد | نیروی نیابتی یعنی چه؟ جمهوری اسلامی نایب نیاز ندارد

مسعود پزشکیان: پیروزی تیم ملی فوتبال ایران، نماد غرور و همبستگی ملی

«سرمایه‌گذاری برای تولید» راه‌حل کلیدی برای مشکلات اقتصادی است

طارمی پس از پیروزی تیم ملی فوتبال ایران: ورزشگاه آزادی آبروریزی بین‌المللی است

ملت ایران با راهبرد مقاومت مسیر عزتمندانه استقلال را ادامه می‌دهد