پیام خوزستان

آخرين مطالب

جلالی: تیم ملی با تعدادی بازیکن که کیفیت ویژه‌ای دارند، سرپاست/ مقاومت در برابر تغییرات، خیلی زیاد خواهد بود شهرستان ها

جلالی: تیم ملی با تعدادی بازیکن که کیفیت ویژه‌ای دارند، سرپاست/ مقاومت در برابر تغییرات، خیلی زیاد خواهد بود
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - رئیس کمیته توسعه و پیشرفت فدراسیون فوتبال توضیحاتی درخصوص طرح فرهنگستان فوتبال ارائه داد. جلالی معتقد است اجرای این طرح می‌تواند عقب افتادگی فوتبال ایران را جبران کند.
به گزارش سرویس ورزشی تابناک، فوتبال ایران در شرایطی سال 1403 را پشت سرگذاشت که با چالش‌های زیادی مواجه بود و از سویی در دو عرصه باشگاهی و ملی، شرایط چندان مناسبی وجود ندارد.
گرچه تیم ملی نتایج خوبی در مسابقات انتخابی جام جهانی کسب کرد و ساعاتی پس از آغاز سال 1404 هم از سد امارات گذشت و حالا تنها به یک امتیاز برای جشن صعود به جام جهانی 2026 نیاز دارد، اما تیم‌های باشگاهی به هیچ عنوان عملکرد قابل دفاعی نداشتند. در این شرایط گفت‌وگویی با مجید جلالی، مربی و کارشناس فوتبال‌مان انجام دادیم و او به سؤالات خبرنگار ورزشی تابناک پاسخ داد. نکته حائز اهمیت اینکه در حال حاضر مجید جلالی به عنوان رئیس کمیته توسعه و پیشرفت فدراسیون فوتبال فعالیت می‌کند و به طور همزمان رئیس کمیته فنی و مشاور مهدی تاج هم محسوب می‌شود.
تابناک: ارزیابی شما از فوتبال ایران در سال 1403 در دو بخش ملی و باشگاهی چیست؟
اگر فوتبال‌مان را از جنبه‌های مختلف مثل استانداردسازی بازی‌ها، استاندارسازی باشگاه‌ها یا استانداردسازی استادیوم‌ها، بررسی کنیم ما در مسیر پیشرفت قرار داریم. به لحاظ الزاماتی که ای‌اف‌سی و فیفا برای برگزاری مسابقات دارند، ما در مسیر پیشرفت هستیم و در سال 1403 هم در این مسیر بسیار کار شد و من خودم از نزدیک می‌دیدم که فعالیت‌های خوبی شده است. اما اگر بخواهیم درباره حوزه فنی صحبت کنیم، باید بگویم که ما به هیچ وجه در مسیر پیشرفت نیستیم. به خاطر اینکه تمام انرژی و بودجه فدراسیون در حوزه‌هایی مثل استانداردسازی، برگزاری مسابقات یا آیین نامه‌ها صرف می‌شود و تمام بخش‌های مدیریتی در فدراسیون تمرکزشان روی این موارد است.
در واقع در جنبه‌های فنی طی سالیان متمادی، اقدامی نشده و بیش از 30، 35 سال در حوزه‌های فنی کاری نشده و اگر هم شده کار باکیفیتی نبوده است. مثلاً امکان دارد شما بگویید ما این همه دوره‌های مربیگری برگزار می‌کنیم، اما از دل این دوره‌ها چیزی بیرون نیامده، چون اساساً نظام آموزش مربیان ما نظام صحیحی نیست و به خاطر همین مدل برگزاری کلاس‌هاست که مربی از آن در نمی‌آید.
تابناک: بنابراین شما معتقدید فوتبال ایران در بُعد فنی از رقبا جا مانده و فاصله زیادی ایجاد شده است؟
در مجموع باید بگویم در حوزه‌های غیرفنی پیشرفت داشته‌ایم، اما در حوزه فنی اصلاً. الان به وضوح می‌بینید که باشگاه‌های ما در آسیا با هر حریفی که بازی می‌کنند، اختلاف کلاس در مدل بازی مشخص است. دیگر اینطور نیست که بگوییم از برتری‌های فیزیکی‌مان یا خلاقیت‌های فردی‌مان استفاده کنیم. حتی برای اینها هم حریفان راهکار پیدا کرده‌اند. از نظر فیزیکی قوی‌تر از حریفان‌مان هستیم، اما وقتی می‌رویم در زمین به دلیل مدل بازی که فاصله زیادی با آنها پیدا کردیم، غالبا نمی‌توانیم کاری از پیش ببریم. چون فوتبال مبتنی بر اقدامات گروهی شده و یکسری مدل بازی که روی مالیکت توپ و بازی در عمق است، ما اینها را نداریم و در این موارد کاملاً عقب مانده‌ایم و شاید مدل بازی ما برای 20 یا 25 سال پیش است؛ بنابراین می‌بینیم در حوزه باشگاهی و حتی پایه، با وجود تلاش‌ها و زحماتی که صورت می‌گیرد از عوامل اجرایی و تدارکاتی تا مربیگری، اما موفقیتی نمی‌توانیم داشته باشیم. اگر هم تیم ملی موفق می‌شود به لحاظ وجود تعدادی از بازیکنان است که کیفیت ویژه‌ای نسبت به فوتبال آسیا دارند و اینها الان تیم ملی ما را سر پا نگه داشته‌اند.
تابناک: آیا صرف صعود تیم ملی به جام جهانی می‌توان گفت که فوتبال‌مان در عرصه ملی، در مسیر درست و پیشرفت قرار دارد؟
معنای صعود تیم ملی به جام جهانی این نیست که فوتبال‌مان در عرصه ملی در مسیر درست و پیشرفت قرار دارد. حتی ممکن است تیم ملی ما برای دو سال آینده موفقیت‌هایی هم داشته باشد، اما اگر در همین مسیری که هستیم باقی بمانیم به هیچ وجه این موفقیت‌ها نمی‌تواند پایدار باشد. مگر اینکه مجموعه تصمیم گیرندگان فوتبال و مجموعه تمام ذی نفعان فوتبال بپذیرند که مسیر کنونی باید کاملاً در حوزه‌های مختلف تغییر کند. این تغییر را هنوز کسی نپذیرفته و اگر بپذیرند و شروع کنیم، می‌توانیم از چالش سختی که دو سال آینده در انتظارمان است، رهایی پیدا کنیم وگرنه دو سال بعد از اینجایی که الان هستیم به مراتب شرایط سخت‌تری خواهیم داشت.

پیام خوزستان

تابناک: عقب افتادگی فنی، مدیریتی و زیرساختی نسبت به رقبای آسیایی که به وضوح مشخص است را چطور می‌توان جبران کرد؟
عقب افتادگی زیرساختی که یک سری بودجه می‌خواهد؛ با یک سری شرکت‌های حالا چه داخلی یا خارجی قرارداد بسته می‌شود و آنها استادیوم‌ها و زمین‌ها را به روز و استاندارد می‌کنند. پول‌هایمان صرف موضوعات روزمره می‌شود مثل این که فلان مربی را بیاوریم یا فلان بازیکن خارجی را بیاوریم و پول‌های سنگینی هم در این زمینه هزینه می‌کنیم. در این زمینه باید تغییراتی در دیدگاه مدیران ایجاد شود. مثلاً مدیری که در طول یکسال بالغ بر هزار میلیارد تومان هزینه می‌کند این هزار میلیارد را می‌تواند صرف زیرساخت‌ها کند. یا حداقل بخش عمده‌ای از آن را صرف چنین مسائلی کند. اما عقب افتادگی فنی، هیچ راهی ندارد جز اینکه دارای یک برنامه استراتژیک بلندمدت شویم.
ما این برنامه را طراحی کردیم، 10 ماه حدود 100 نفر روی این برنامه واقعاً کار کردند و زحمت کشیدند که آدم‌های بسیار ارزشمند و نخبه‌ای هستند. این برنامه باید مصوب شود و ضمانت اجرایی داشته باشد، باید بودجه و پرسنل و... داشته باشد. اگر بتوانیم از امسال شروع کنیم، می‌توانیم بگوییم که اثراتش را از دو سال بعد به مرور خواهیم دید. بخش مهمی از عقب افتادگی فنی ما شامل دوره‌های مربیگری است که نظام آن کاملاً باید تغییر کند. یا مثلا نظام آموزش بازیکنان ما در فوتبال پایه که از 7 سال تا 18 سال است و باید دارای یک نظام هماهنگ در کل کشور شود؛ در تمام مدارس و آکادمی‌های فوتبال. یا مثلاً انتخاب مربیان در سطوح ملی، یا تشکیل تیم‌های ملی در سطوح مختلف. یک طرحی تحت عنوان فرهنگستان فوتبال ایران داریم که تقریباً تمام روستا‌ها حتی دورافتاده‌ترین روستا‌ها را هم از لحاظ آموزشی تحت پوشش خود می‌گیرد. طبق این طرح دیگر لازم نیست بچه‌ای از روستا‌های خوزستان یا هرمزگان بیاید تهران تست بدهد که همه می‌دانیم در کنارش چه ناهنجاری‌های اجتماعی به وجود می‌آید یا بعضاً از خانواده‌ها پول‌های سنگینی گرفته می‌شود. اینها همه می‌تواند در طرح فرهنگستان فوتبال که در برنامه 1414 ارائه شده، از بین برود و ما می‌توانیم عقب افتادگی‌مان در حوزه فنی را در یک دوره 4 ساله جبران کنیم.
تابناک: چالش‌های اصلی فوتبال ایران در سال 1404 چیست و چطور باید با آنها مواجه شد؟
اصلی‌ترین چالش ما در سال 1404 مقاومتی است که در برابر تغییراتی که باید به وجود بیاید، می‌شود و مطمئنم این مقاومت‌ها خیلی زیاد خواهد بود. من از شهریور 1403 این مقاومت‌ها را دیدم و لمس کردم و شاید اگر دوام آوردم دلگرمی‌هایی بود که یک یا دو نفر به من می‌دادند. این مقاومت‌ها، مقاومت‌های بسیار سختی است. از درون و از بیرون. معتقدم که ما در خیلی زمینه‌ها باید تغییر کنیم، اما به هر حال کسانی که صاحب منصب هستند، خیلی موافق تغییرات در حوزه‌های مختلف نیستند. مثلاً ما حتماً باید مدل برگزاری مسابقات‌مان در حوزه پایه را تغییرات عمده بدهیم. مثلاً یک تیم امید از چابهار برود در ارومیه بازی کند، اصلاً غیرمنطقی‌ترین کاری است که ما برای این بچه‌ها انجام می‌دهیم.
فکر کنید از چابهار می‌رود ارومیه بازی کند یا بالعکس. اینها که با هواپیما نمی‌توانند بروند، با اتوبوس می‌روند و ساعت‌ها در مسیر رفت و برگشت هستند. چند روز از درس و زندگی‌شان می‌افتند. خستگی و فرسودگی راه هم هست. آیا این به پیشرفت کمک می‌کند؟ ما مدل برگزاری مسابقات‌مان را باید کاملا تغییر بدهیم. مدلش این است که ما هم در عرصه باشگاهی مسابقه داشته باشیم و هم در عرصه منتخب‌های استان‌ها. هر دو را باید به موازات هم پیش ببریم. اینها برنامه‌هایی است که در برنامه استراتژیک 1414 پیش‌بینی شده و من امیدوارم که بتوانیم مجموعه فدراسیون فوتبال، مجموعه وزارت ورزش و مجموعه نهاد‌هایی که در ارتباط با فوتبال و ذینفع هستند را برای اجرای این برنامه متقاعد کنیم، در این صورت می‌توانیم به آینده امیدوار باشیم.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1068447/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

احمد آرام که بود؟

حفاری بیش از 113 هزار متر چاه‌های نفت و گاز در سال 1403

آغاز راهپیمایی روز قدس در سراسر ایران اسلامی

دختر شهید نصرالله: مقاومت در برابر اسرائیل ادامه دارد

سردار نقدی: آمریکا و اسرائیل در سراشیبی سقوط قرار دارند

آغاز مراسم راهپیمایی روز جهانی قدس

خروش ولایتمداری خراسان شمالی در حماسه راهپیمایی روز قدس 1404

«روز قدس»، فریاد همبستگی با مظلومان و یادآور مسئولیت هر انسان آزاده

درخواست ترامپ درباره حشدالشعبی در نامه خود به ایران | پاسخ ایران چه بود؟

آغاز راهپیمایی روز قدس در اهواز

نمودار قیمت سکه بهار آزادی و امامی در هفته گذشته + جدول

آغاز باشکوه راهپیمایی روز جهانی قدس در سیستان و بلوچستان

فلسطین دیگر تنها نیست

حضور باشکوه مردم خوزستان در راهپیمایی روز قدس

حماسه عظیم در دیار مقاومت؛کرمان یکپارچه فریاد حمایت ازفلسطین

پلیس اهل میامی در درگیری با اشرار شرق کشور به درجه رفیع شهادت نائل شد

طوفان الاقصی بیداری جهانی را رقم زد/ با شهادت رهبران مقاومت آرمان بزرگ آنها از بین نخواهد رفت

راهپیمایی روز قدس در کردستان

طنین فریاد آزادی قدس در دیار سردار جبهه مقاومت + تصاویر

نمایندگی ایران: راهپیمایی روز قدس نماد مقاومت است

مردم فارس یکصدا آزادی مردم غزه و فلسطین را سر دادند

پیام تجمع علمای مسلمان لبنان به مناسبت روز جهانی قدس

چرا آثار دفاع مقدس در اکران شکست می‌خورند؟

استاد روسی آندری زویاگینتسف فیلم جدیدی می‌سازد

فیلم‌های «کارو» با «ایلیا جستجوی قهرمان» در 8 فروردین

چهره ها/ سوگل طهماسبی در قابی سبز

وقوع اولین خورشیدگرفتگی 1404 که از ایران قابل مشاهده نیست

داستانک/ زندگی هرچی باشه خوبه!

سفیر ایران در عراق: ترامپ در نامه خود به ایران خواستار انحلال حشد الشعبی شده است

سخنگوی دولت: روز قدس، روز رسوایی جنایتکاران است

آغاز راهپیمایی روز قدس با شعار «علی العهد یا قدس» در شهر های مختلف ایران

چین: آماده همکاری دریایی با ایران هستیم

سرمایه‌گذاری در تولید مانند جریان خون در کالبد اقتصاد است

راهپیمایی روز جهانی قدس نماد اتحاد امت اسلامی

پیام نمایندهٔ مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری برای دعوت از مردم برای حضور در راهپیمایی روز قدس

شاخ به شاخ شدن نیسان و دنا خونین شد

پیام نمایندهٔ مردم استان گلستان در مجلس خبرگان برای دعوت در راهپیمایی روز قدس

روز و ساعت دیدار استقلال و خیبر در لیگ برتر

خوزستان روزانه میزبان 8 هزار گردشگر سلامت است

تجلیل از دختر شهید سید حسن نصرالله در دوره طرح ولایت دانشجویی

بیانیه حزب اعتدال و توسعه به مناسبت روز جهانی قدس 1404 و دعوت از مردم برای شرکت در راهپیمایی

تجدید عهد وزارت راه و شهرسازی با مردم مظلوم فلسطین

شکست تلخ در آزادی: رویای صعود ایران در برابر عربستان به کابوس تبدیل شد | 8 فروردین 1388: شکست تلخ ایران در آزادی و پایان کار علی دایی

فرزندان انقلاب در اوج آمادگی هستند

حماس: در روز جهانی قدس مسئله فلسطین بار دیگر احیا می‌شود

حضور بازیگران سریال «جان سخت» در اکران مردمی

دورخیز جنیفر لوپز برای فصل جوایز

عصبانیت نقی از بوس فرستادن نیکا برای نامزدش!

استایل بهاری الناز حبیبی جلب‌توجه کرد

چت‌بات‌ها در حال جایگزینی با تراپیست‌ها هستند