پیام خوزستان

آخرين مطالب

قاچاق ماهیانه 10 تن زعفران از کشور اقتصادي

قاچاق ماهیانه 10 تن زعفران از کشور
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا /نایب‌رئیس شورای ملی زعفران گفت: در حال حاضر، حدود 10 تن زعفران در ماه به‌صورت قاچاق از کشور خارج می‌شود که این موضوع ناشی از محدودیت‌هایی است که برای صادرکنندگان رسمی ایجاد کرده، درحالی‌که مسیر قاچاق عملاً هموار شده است.
غلامرضا میری اظهار کرد: در حال حاضر افزایش قیمت زعفران نداریم و تنها پس از پایان فصل برداشت، قیمت زعفران بین 25 تا 30 درصد افزایش یافته بود و هم‌اکنون قیمت‌ زعفران ثابت و مشمول افزایش قیمتی نشده است.
قیمت زعفران افزایش نیافته است
وی با اشاره به قیمت‌های فعلی بازار ادامه داد: در حال حاضر، قیمت زعفران دسته بین 80 تا 83 میلیون تومان، زعفران پوشال بین 92 تا 94 میلیون تومان، زعفران سرگل بین 98 تا 100 میلیون تومان و زعفران نگین بین 102 تا 104 میلیون تومان است. همچنین، قیمت سوپر نگین از 108 میلیون تومان به بالا تعیین شده است.
بازار
نائب رئیس شورای ملی زعفران با تأکید بر تأثیر سیاست‌های جدید ارزی و تجاری بر بازار زعفران عنوان کرد: هنوز نمی‌توان به‌طور قطعی درباره تأثیر این سیاست‌ها اظهار نظر کرد. معمولاً افزایش نرخ ارز تأثیر مستقیمی بر قیمت داخلی زعفران ندارد، زیرا واردکنندگان خارجی بر مبنای نرخ ارز، قیمت نهایی را محاسبه کرده و خرید خود را تنظیم می‌کنند.
میری با اشاره به مشکلات ناشی از تحریم‌ها و محدودیت‌های بانکی گفت: متأسفانه به دلیل نبود ارتباطات بانکی مؤثر، صادرکنندگان در موقعیت ضعف قرار دارند و افزایش نرخ ارز لزوماً به افزایش قیمت زعفران منجر نمی‌شود.
وی با بیان اینکه از سال 1397 تاکنون، بازگشت ارز حاصل از صادرات یکی از چالش‌های اصلی صادرکنندگان زعفران بوده است، اظهار کرد: زعفران محصولی بدون ارزبری و معاف از مالیات است، اما الزام صادرکنندگان به بازگرداندن ارز حاصل از فروش به سامانه نیما مشکلاتی را برای آنان ایجاد کرده است. با این حال، ما هیچ مخالفتی با بازگشت ارز نداریم و همواره تلاش کرده‌ایم در حد توان به اقتصاد کشور کمک کنیم.
کاهش صادرات زعفران ناشی از محدودیت‌های ارزی و قاچاق
رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان رضوی اظهار کرد: صادرات زعفران از مبادی قانونی برای صادرکنندگان دشوار شده و این مسئله راه را برای خروج غیررسمی این محصول و فعالیت گسترده قاچاقچیان، باز کرده است.
میری با اشاره به آمار صادرات زعفران ادامه داد: در سال‌هایی که رکورد صادرات ثبت شد، ما 325 تن زعفران به 47 کشور صادر می‌کردیم، اما اکنون با وجود افزایش تعداد کشورهای واردکننده به 67 کشور، صادرات رسمی کاهش یافته و به 223 تن رسیده است. این کاهش 100 تنی در صادرات، مستقیماً توسط قاچاقچیان جبران شده است.
وی با تأکید بر تأثیر سیاست‌های ارزی بر بازار زعفران عنوان کرد: پیش‌تر اختلاف نرخ سامانه نیما با بازار آزاد 8 تا 12 هزار تومان بود، اما با راه‌اندازی اتاق مبادلات ارزی، این اختلاف به 30 تا 35 هزار تومان رسیده است. این شرایط به‌جای تسهیل صادرات، کار را برای صادرکنندگان سخت‌تر کرده و سودآوری این حوزه را به حداقل رسانده است.
نایب‌رئیس شورای ملی زعفران با بیان اینکه حفظ و حمایت از کسب‌وکارهای موجود باید در اولویت قرار گیرد، گفت: به‌جای سرمایه‌گذاری‌های جدید با آینده‌ای نامشخص، لازم است از زعفران‌کاران و صادرکنندگان فعلی که به بازارهای خارجی راه یافته‌اند، حمایت شود تا این صنعت بیش از این آسیب نبیند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1068500/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روز قدس روز مقابله مستضعفان با مستکبران است

روایت مقاومت در زندگی امام رضا با دیوارنگاره تعاملی در حرم رضوی

امام جمعه بوشهر: با تمام وجود از فلسطین حمایت می‌کنیم

فریادهای آزادی در قلب کرمانشاه/ شکوه راهپیمایی قدس+فیلم

ائمه جمعه استان تهران: روز قدس ضامن بیداری امت اسلامی است

مسئله فلسطین تنها مربوط به جهان اسلام نیست

نمایی از جلوه گری اهوازی‌ها در مراسم روز جهانی قدس + فیلم و عکس

خلاقیت تهرانی‌ها در حمایت از مردم فلسطین/ سنگ تمام مردم در حمایت از جبهه مقاومت

راهبرد مقاومت و اتحاد مسلمین، تنها راه نجات و آزادی قدس شریف و سرزمین فلسطین است

حجت‌الاسلام نوفرستی: هم‌افزایی و همت مضاعف دولت و ملت در راستای حل مشکلات اقتصادی کشور

جنازه متعفن رژیم صهیونی روی دست آمریکا مانده است

کودکان و نوجوانان؛ ستاره‌های درخشان راهپیمایی قدس

وحدت عامل پیروزی بر دشمن است

قالیباف: رابطه اسرائیل و انگلیس یک رابطه پدر و فرزندی است

وحدت و همبستگی در برابر ظلم همواره باید در اولویت باشد

راهپیمایی پرشکوه روز جهانی قدس نشان داد که جبهه مقاومت تنها نیست

امیر صباحی‌فرد: امپراتوری رسانه‌ای استکبار جهانی در برابر روشنگری ایران دچار شکست شده است

جغرافیای قدس شرافت، مردانگی و مقاومت است

مقاومت فلسطین نماد مبارزه با ظلم است

روز قدس به یک حرکت جهانی علیه مستکبرین تبدیل شد

فرمانده پدافند هوایی: ایران نماد مقاومت در برابر مستکبرین جهان است

مقاومت فلسطین مشعل امید علیه ظلم اسرائیل است

سوال روز بیست و ششم مسابقه «زندگی با آیه‌ها» در خوزستان اعلام شد

روز قدس گامی استوار برای آزادی فلسطین مظلوم

مدیرکل تبلیغات اسلامی خوزستان ازحضور حماسی مردم در روز قدس قدردانی کرد

ملت ایران انتقام خون شهدای محور مقاومت را خواهند گرفت

راهپیمایی روز قدس - آبادان

راهپیمایی روز قدس - خرمشهر

رئیس قوه قضاییه: ایران پیشتاز دفاع و حمایت از مردم فلسطین و آرمان آزادی است

گیلانی‌ها پیام مقاومت را به جهانیان رساندند

توطئه‌های اسرائیل برای تجزیه کشورهای اسلامی در حال اجراست

علم الهدی: همه داستانهای مربوط به هولوکاست دروغ محض است/ انگلستان هولوکاست را به راه انداخت تا جبران ظلم یهودیان در جنگ جهانی شود

قطعنامه راهپیمایی روز جهانی قدس در بندرعباس

قدس، گواه شکست سیاست‌های شیطانی اسرائیل و آمریکا است

قدم‌های مؤمنانه مردم اصفهان به سوی آزادی قدس و جهانی بدون ظلم

رژیم صهیونیستی در برابر مقاومت فلسطین عاجز شده است

راه آزادی قدس همان راهی است که انقلاب اسلامی ایران از ابتدا مطرح کرد

راه آزادی قدس همان راهی است که انقلاب اسلامی ایران از ابتدا آن را مطرح کرد

روز جهانی قدس نقطه عطفی برای همه ملت‌های آزادی‌خواه جهان است

بی‌تفاوتی در برابر ظلم با اصول اسلام سازگار نیست

دشمنان ماجراجویی نکنند چون پاسخ قاطع دریافت خواهند کرد

جغرافیای قدس «آزادگی، شرافت، مردانگی و مقاومت» است

وزیر دفاع: پاسخ قاطعی به ماجراجویی دشمنان می‌دهیم

رئیس کل دادگستری فارس :آزادی قدس شریف وعده صادق الهی است

اتحاد ملت‌های مسلمان شکست استکبار جهانی را نزدیک می‌کند

بیداری جهانی علیه صهیونیسم دستاورد انقلاب اسلامی است

دفاع از فلسطین وظیفه دینی و انسانی ما است

عارف: راه آزادی قدس همان راهی است که انقلاب اسلامی ایران از ابتدا مطرح کرد

حذف رژیم صهیونیستی هدف اصلی ایران و محور مقاومت است

نمایش پشتیبانی از جبهه مقاومت در راهپیمایی روز جهانی قدس