پیام خوزستان

آخرين مطالب

معاون بانک مرکزی: بازار رسمی ارز در سال 1404 حتما ثبات خواهد داشت اقتصادي

معاون بانک مرکزی: بازار رسمی ارز در سال 1404 حتما ثبات خواهد داشت
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - تسنیم / معاون سیاستگذاری پولی بانک مرکزی با بیان این که بانک مرکزی در دو سال اخیر بحث با ثبات کردن بازار ارز را در دستور کار قرار داده است گفت: بازار رسمی ارز حتماً بازاری خواهد بود که در سال جاری با یک شرایط با ثباتی در آن مواجه خواهیم بود.
شیریجیان با بیان اینکه نظام بانکی در دهه‌های اخیر سهم بالایی در تامین مالی بخش‌های خرد و کلان اقتصادی کشور داشته است، گفت: برآورد‌ها نشان می‌دهد بالای 90 درصد بار تامین مالی اقتصاد کلان کشور بر دوش شبکه بانکی بوده است. این از یک سو، مزیت است و نشان می‌دهد نظام بانکی سهم موثر و تعیین کننده در توسعه شمولیت مالی در کشور داشته و نقش محوری را در تامین مالی کسب و کار‌ها و فعالیت‌های اقتصادی و خانوار‌ها ایفا کرده است.
معاون سیاستگذاری پولی بانک مرکزی ادامه داد: از طرف دیگر باید توجه کنیم اگر بار زیادی بر دوش شبکه بانکی برای تامین مالی اقتصاد ایجاد شود؛ این بار تامین مالی تناسبی با وضعیت منابع بانک‌ها نداشته باشد و این تامین مالی به بهای تشدید ناترازی شبکه بانکی داشته باشد، هرچند ممکن است به لحاظ کمی میزان تسهیلات و سهم بانک‌ها در تامین مالی کشور افزایش پیدا کند، اما عملاً به لحاظ کیفی این امر تنزل پیدا کرده است؛ به دلیل آنکه تأمین مالی که از محل تشدید ناترازی باشد منجر به خلق نقدینگی مخربی در اقتصاد می‌شود که از طرفی شاهد آثار تورمی خواهیم بود که قدرت واقعی و ارزش حقیقی این تسهیلات را کاهش می‌دهد.
وی تصریح کرد: لذا مهم‌ترین وظیفه همه بانک‌های مرکزی در دنیا کنترل تورم است؛ بدین معناکه این نهادها به سمت تامین مالی‌های غیر تورمی حرکت کنند تا شرایط را برای فعالان اقتصادی پیش‌بینی پذیر کند.
معاون سیاستگذاری پولی بانک مرکزی در ادامه درباره رویکردهای تامین مالی غیرتورمی مدنظر بانک مرکزی عنوان کرد: این بانک مجموعه‌ای از اقداماتی را پیاده سازی کرده و اقدامات جدیدی را نیز در دستور کار دارد. در این مسیر رویکرد اصلی آن است که منابع اعتباری کشور به صورت حداکثری به سمت بخش‌های مولد هدایت شود و رویکرد دوم نیز حداقل سازی انحراف این منابع اعتباری از بخش‌های مولد است.
دکتر شیریجیان با بیان اینکه تأمین مالی مورد نیاز بنگاه‌ها یا برای تامین سرمایه در گردش آنها یا طرح‌های توسعه‌ای و ایجادی است، تصریح کرد: برای تأمین سرمایه در گردش روش‌هایی که منجر به تأمین مالی غیرتورمی شود، شامل مواردی است که بتواند زنجیره تولید را تامین کند، براین اساس مجموعه‌ای از ابزار‌های اعتباری که در قالب ابزار‌های تامین مالی زنجیره‌ای تعریف می‌شود؛ اعم از ابزار اوراق گام، فکتورینگ، برات الکترونیک، توسعه ابزار‌های تعهدی که از آن طرف هم حجم نقدینه خواهی شبکه بانکی را کمتر کند و در همان حال منابع مذکور به صورت حداکثری در زنجیره تولید به چرخش در بیاید.
وی خاطرنشان کرد: ظرفیت دیگری که مبتنی بر ماده 21 قانون رفع موانع تولید است، تعریف حساب ویژه سرمایه در گردش است؛ حساب‌های ویژه‌ای که متصل به یکدیگر هستند و مشخصاً برای تامین سرمایه در گردش بنگاه‌ها به کار می‌روند. 
وی افزود: در حوزه سرمایه در گردش اگر بتوانیم ابزار‌ها را توسعه دهیم، موجب می‌شود منابع اعتباری و نقدی کشور به صورت حداکثری در زنجیره‌های تولید به چرخش در بیاید و که می تواند منجر به تامین مالی مولد شود و در عین حال آثار تورمی را به حداقل برساند.
معاون سیاستگذاری پولی بانک مرکزی یادآور شد: تقریباً در طی این سال‌ها تسهیلاتی که توسط شبکه بانکی پرداخت می‌شود که تمام تسهیلات یاد شده، جدید نیست، بدین معناکه بیش از 70 درصد آنها از جنس تسهیلات تمهیدی، تجدیدی و تبدیلی است و تقریباً 30 درصد آنها تسهیلات جدید است. ولی از مجموع تسهیلات پرداختی حدود 76 درصد سهم بنگاه‌ها و 24 درصد سهم خانوار‌هاست و سهم خانوار‌ها در طی سال‌های اخیر حدود 12 یا 13 درصد افزایش پیدا کرده است.
شیریجیان در خصوص تأمین مالی همزمان خانوارها و بنگاه های اقتصادی نیز گفت: یکی دیگر از ابزار‌هایی که تعریف شده است و سال گذشته رونمایی شد و انشاالله امسال به صورت گسترده عملیاتی می‌شود، کارت رفاهی متصل به اوراق گام است که به واسطه آن تامین مالی مصرف کنندگان نهایی انجام می شود و در همان حال، تامین مالی از خانوار‌ها به زنجیره تولید سرایت پیدا می‌کند.
وی افزود: علاوه بر این، ابزار گواهی سپرده خاص برای طرح‌های توسعه‌ای و ایجادی تعریف شده است که منابع، بابت پروژه تامین مالی شود و بابت همان پروژه هم تخصیص پیدا می‌کند.
* شرایط باثبات بازار رسمی ارز در سال 1404
بازار
معاون سیاستگذاری پولی بانک مرکزی همچنین با بیان اینکه بیش از 90 درصد واردات از جنس ملزومات تولیدی اعم از مواد اولیه، کالا‌های واسطه‌ای و سرمایه‌ای است گفت: یکی از موضوعاتی که بانک مرکزی در دو سال اخیر در دستور کار قرار داده بحث با ثبات کردن بازار ارز است و پیش بینی نرخ ارز برای فعالان اقتصادی است. براین اساس بازار رسمی که نیاز‌های تجاری کشور در آن تأمین می‌شود، حتماً بازاری خواهد بود که در سال جاری در آن با یک شرایط با ثباتی مواجه خواهیم بود.
وی ادامه داد: همچنین تامین مالی ارزی را هم مشخصاً در مرکز مبادله در دستور کار قرار دادیم. از این رو، تمام تامین ارز تجار و بازرگانان و فعالان اقتصادی در این بازار بصورت کاملا شفاف انجام می‌گیرد و مشکلی در این باره وجود ندارد. تامین نیاز‌های ارزی حتماً بگونه‌ای است که شرایط برای فعالان اقتصادی پیش‌بینی‌پذیر باشد.
شیریجیان تصریح کرد: برای تامین مالی ارزی بخش تولید نیز بانک مرکزی از طریق مرکز مبادله ارز و طلا و در قالب صکوک ارزی و مشخصا اوراق مرابحه ارزی که در حال حاضر نیز عملیاتی شده است اقدامات خود را در سال جاری توسعه خواهد داد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1070897/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صحبت های شنیدنی دکتر گبور مته نویسنده کتاب«وقتی بدن نه می گوید»

راهنمای جامع گشت‌وگذار در 50 ساحل جذاب ایران

مشاور پزشکیان: روابط ایران و جمهوری آذربایجان در مسیر گام‌های مثبت قرار دارد

شورای نگهبان بیانیه داد

ناگفته‌هایی از توافقِ ویدیوکُنفرانسی روحانی-ترامپ در سال 99

رهبر انقلاب روز رای‌گیری برای جمهوری اسلامی در کدام شهر بودند؟

فولاد خوزستان در دقایق پایانی از سقوط به لیگ دسته یک نجات پیدا کرد؛ ناجی؟ همان گلزن همیشگی!

رکورد تاریخی توزیع بنزین در کشور ثبت شد

حمله 3 سرنشین موتور‌سیکلت به یک پاکبان/ دادستان دستور ویژه داد

پیشکسوت استقلال مسعود جمعه را شست و پهن کرد

پرسپولیس با دو غایب قطعی مقابل استقلال خوزستان

اقدام مهم باشگاه فولاد برای هواداران خانم

دستور ویژه برای شناسایی عاملان حمله به یک پاکبان

حمله تند پیشکسوت استقلال به مسعود جمعه

ثبت رکورد تاریخی توزیع بنزین در کشور

علی ربیعی: 12 فروردین نباید به یک حادثه تاریخی و موزه ای تبدیل شود/ با غنی کردن نهاد های پیشا و پسا صندوق رای و بیشتر و بیشتر کردن جمهوریت می‌توان استقلال ، آزادی و جمهوریت را هر روز نو و عمیق تر کرد

دستور ویژه دادستان بهبهان برای شناسایی عاملان حمله به یک پاکبان + فیلم

12 فروردین مهر تاییدی بر ماهیت قیام الهی ملت ایران است

حریم شنیدن، چگونه شنیدن، فهمیدن و درک کردن

جناب خان: قلیه ماهی نخورید!

هتل ترانسیلوانیا یا پایتخت؟

جوک های بی مزه مهران غفوریان و رامین ناصر نصیر در شب خوش

«اوپن‌ای‌آی» در ماه‌های آینده یک مدل زبانی وزن باز را معرفی می‌کند

ساعت کاری ادارات به روال عادی بازگشت

دستور ویژه دادستان بهبهان برای شناسایی عاملان حمله به یک پاکبان

ممنوعیت تردد کلیه تریلر‌ها و کامیون‌ها در کلیه معابر شهری اهواز

گواردیولا: هالند را پنج تا هفت هفته نداریم

مسی با امباپه و هیچ بازیکنی قابل مقایسه نیست

مهم‌ترین چالش‌های اقتصادی 1404؛ بهترین استراتژی سرمایه‌گذاری در سال جدید

تکنیک‌های زندگی بهتر؛ از خواب مفید تا نوشتن‌درمانی

هشدار روسیه نسبت به ماجراجویی نظامی علیه ایران

صدر: با صدور حکم اعدام سلمان رشدی، مسلمانان جهان امام را به عنوان رهبر جهان اسلام پذیرفتند

انگلیس: دیپلماسی، بهترین راه‌حل در موضوع هسته‌ای ایران است

امام جمعه کرمان: انقلاب اسلامی ایران، در مقایسه با دیگر انقلاب‌های جهان بی‌نظیر است

افزایش 87 درصدی سفرهای درون‌استانی در خوزستان

حمله به یک پاکبان در بهبهان + فیلم |‌ دستور ویژه دادستان برای شناسایی عاملان حمله

دستور ویژه دادستان برای شناسایی عاملان حمله به پاکبان

فصل جدید سریال مستوران

ذوق و خوشحالی زیاد مهران غفوریان لحظه دیدن علی صادقی و بغل و ماچ با او

هوش مصنوعی مولد تصویر «اوپن‌ای‌آی» اکنون در دسترس همه کاربران است

قیمت نفت نزدیک 75 دلار تثبیت شد

پرونده اولمو؛ رای نهایی شورای عالی ورزش نزدیک است

فلیک: رئال فوق‌العاده است اما نباید با ما مقایسه شوند

واکنش محافظ شخصی مسی به محرومیتش

قبل از بارسلونا با اتلتیکو امضا کرده بودم

امیدواری قهرمان المپیک از سرشاخ دوباره با تانک روس

بودجه‌های دولتی را کم کنید!

مصرف بنزین از 140 میلیون لیتر بنزین گذشت

به آرزو نرسیدیم و دیر دانستیم

زیدآبادی: بحران‌ها بسیار رشد کرده و به نقطه خطرناکی رسیده است