پیام خوزستان

آخرين مطالب

باهنر: رئیس‌جمهور ما در فکر هشت سال است سیاسی

باهنر: رئیس‌جمهور ما در فکر هشت سال است
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - خبرآنلاین / عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: متاسفانه در کشور ما، یک دولت را تایید و دولت دیگر را رد می‌کنند. سیاسیون هم بیشتر به این صورت عمل می‌کنند. در حالی که ظرف این چهل سال خدماتی که نظام جمهوری اسلامی انجام داده است که بسیارشان به معجزه شبیه است و نمونه در دنیا ندارد.
محمدرضا باهنر در یک گفتگوی نوروزی، توضیحاتی درباره سیاسی کاری ها درباره بررسی لوایح مرتبط FATF و مذاکره با آمریکا ارائه کرد. بخشی از این گفت و گو را در ادامه می خوانید؛
بازار
*چقدر سیاسی کاری و سیاسی بازی‌های برخی از افراد به این مشکلات دامن می‌زند؟ مشخصا در ایام ریاست جمهوری آقای پورمحمدی در رابطه با FATF گفته بودند که آقای جلیلی گفته است FATF را قبول داریم، ولی اگر این آقایان – دولت روحانی- اجرا کند خیر . این اتفاقات در برجام و رفع تحریم‌ها هم به شکل‌های مختلف رخ داد.
بله این را قبول دارم. متاسفانه همانطور که گفتم در کشورمان، دولت‌ها و مجالس از هم منفصل هستند. یعنی در خارج از کشور حتی دو حزب رقیب هم که دولت را عوض می‌کنند، از تمام کارهای دولت گذشته عبور نمی‌کنند. فرض کنید یکی مالیاتش 15 درصد است، دیگری که می‌آید 13 درصد و یا 17 درصد می‌کند. اینطور نیست که یکی بگوید 100 درصد مالیات می‌گیرم و دیگری بگوید اصلا مالیات نمی‌گیرم. اینطور روال نیست.
متاسفانه در کشور ما، یک دولت را تایید و دولت دیگر را رد می‌کنند. سیاسیون هم بیشتر به این صورت عمل می‌کنند. در حالی که ظرف این چهل سال خدماتی که نظام جمهوری اسلامی انجام داده است که بسیارشان به معجزه شبیه است و نمونه در دنیا ندارد. من واقعا مدعی این هستم و حاضرم بحث کارشناسی کنم. این کارها کار 13 دولت گذشته است. دولت زمان جنگ ، آقای مهندس موسوی، آقای هاشمی، آقای خاتمی، آقای روحانی و آقای احمدی نژاد و آقای رئیسی هم بوده است. اشکالات هم تلنبار اشکالات گذشته بوده است.
این که دولتی ده تا کار خوب انجام داده و دو تا کار اشتباه انجام داده است، نمره اش می‌شود 18. دیگری نمره اش 17 یا 15 می‌شود. نمره 2 و صفر و چهار نداریم. من یک فرد سیاسی هستم و با برخی از دولت‌ها صد درصد رقیب بوده ایم. ولی با دولت‌ها همه کار کرده ام. الان هم که آقای پزشکیان آمده است، سه ماه است کار را شروع کرده است و می‌گویند چرا تورم را حل نکرده است. ما هفت سال است که تورم نزدیک 40 درصد داریم. آقای پزشکیان نمی تواند به تنهایی ظرف سه ماه تورم را حل کند و باید مجلس در کنارش باشد.
رئیس جمهور ما در فکر هشت سال است
* این را ناشی از چه می‌دانید؟
اولا در بحث‌های سیاسی رشد کافی نداشته ایم. بارها گفته ام مشکل سیاسی کشور، نداشتن سه الی چهار حزب فراگیر و قدرتمند و پاسخگو است. ما الان 50 حزب داریم. ولی همه شب امتحانی و کوچک هستند. برخی از آن‌ها در یک فولکس واگن جا می‌شود. شب انتخابات هم باهم جمع می‌شوند و جبهه ای درست می‌کنند و این طرف می‌گویند جبهه ایستادگی و یکی جبهه نشستگی و این می‌گوید شانا و آن یکی می‌گوید مانا. انتخاباتی برگزار می‌کنند و تا دوره بعدی می‌روند. به این دلیل است که مسئولین تصمیم گیر ما حداکثر در فکر چهار سال هستند. روسای جمهور ما هم که می‌آیند، فقط به فکر هشت سال خود هستند. اگر از هر رئیس جمهور بپرسید که کاری که انجام می‌دهید چهل سال دیگر نتیجه اش چه خواهد شد، می‌گویند آن زمان مملکت دارد و به نحوی حل خواهد شد.
من تنها کسی که دیده ام و به فکر 15 سال تا 40 سال آینده نظام باشد، شخص مقام رهبری بوده است. هیچ کسی دیگر در فکر این که چشم انداز 20 ساله و برنامه 40 ساله ما چه می‌شود {نبوده است}. در بیانیه گام دوم انقلاب، مقام معظم رهبری بحث چهل سال آینده را داشته اند. ولی رئیس جمهور ما در فکر هشت سال است. جالب است که هر رئیس جمهوری که می‌آید می‌خواهد کار رئیس جمهور قبلی را خنثی کند. وقتی این‌ها از هم منفصل باشند، این زیگزاگ‌ها بوجود می‌آید و بهره وری را به شدت کاهش می‌دهد.
حزب هم باید در فکر نان امشب مردم و هم در فکر برنامه میان مدت مردم و هم در فکر درازمدت باشد. چون این حزب می‌خواهد پنجاه سال بماند. رئیس جمهور و نماینده مجلس نمی‌خواهد پنجاه سال بماند. ولی حزب می‌خواهد چهل سال در قدرت بماند. بنابراین باید هم در فکر امشب و هم فکر پنج سال و چهل سال آینده باشد و تصمیمات بگیرد. نگوید امشب مشکل مردم را حل می‌کنم، فردا به جهنم هرچه شد. این رویه حکمرانی مطلوب نیست. اشکال قضیه اینجا است.
دولت آقای رئیسی یک سری اتفاقات خوبی را راه انداخت
* الان این را شاهد هستیم. مثلا درمورد برجام یا FATF و خیلی مسائل کلیدی دیگر، رقابت‌های سیاسی می‌بینیم که انگار شخصی می‌شوند.
حتی مورد داریم که فرد می‌گوید با آمریکا حاضریم مذاکره کنیم. ولی اگر دولت رقیب باشد نمی‌گذاریم.
* چرا مذاکره در دولت سیزدهم که دولت متبوع آقای جلیلی بود رخ نداد؟
دولت آقای رئیس یک سری اتفاقات خوبی را راه انداخت و کارهای خوبی کرد. اشکال دیگری هم وجود داشت که قبلا هم آقای ظریف در دوره آقای روحانی برخی جاها که برای مذاکره می‌رفت و با برخی متخاصمین و دشمنان و رفقا و 5+1 مذاکره می‌کرد، برخی اوقات این واژه را به کار می‌بردند که برو رئیست را بفرست. 
می‌دانستند وزیر خارجه سخنگوی کل حاکمیت نیست. ولی با آقای امیرعبدالهیان و آقای رئیسی زمانی که مذاکره می‌کردند می‌دانستند که سخنگوی حاکمیت اند. یعنی برخی اوقات چون خارجی‌ها رزومه‌های ما را درست در می‌آورند. اگر بگویید باهنر، می‌دانند چه کسی است و چه کاری می‌کند. به همین دلیل، کارها به خوبی جلو رفت. 
شما در زمان مسئله شهادت آقای رئیسی دیدید که چه پیام‌هایی که برای کشور ما فرستادند و چه کسانی که در تشییع و مراسم شرکت کردند. در همان زمان آقای رئیسی مسئله شانگهای و بریکس مطرح شد. کارها به خوبی جلو می‌رفت. کارها به خوبی جلو رفته بود. در عمان بحث‌هایی با دست دوهای آمریکا و واسطه‌ها می‌شد. الان هم این بحث‌ها هست. همین آقای شیخ تمیم امیر قطر که تشریف اورده بودند، مقام معظم رهبری به خوبی فرمودند. اولا آمده بودند که احتمالا پیغامی بدهند. حضرت آقا فرمودند آن پولی که کره به شما داده است پول ما است. پول ما را بدهید تا ببینیم می‌توانیم مذاکره کنیم یا نه. ترجمه عامیانه آن را می‌گویم.
ترامپ می‌خواهد از سر تسلیم و گرفتاری و بدبختی شروع به مذاکره کنیم
* همان پولی که در دولت آقای رئیسی سه چهار بار آزاد شده بود.
بله، پاسخ‌ها به این صورت بود. الان هم وقتی بحث مذاکره می‌شود و حضرت آقا می‌گویند مذاکره نه؛ کاملا روشن است و می‌گویند ما این مسیر را رفته ایم و تجربه کرده ایم. طرف مذاکره ما متعهد به بحث نیست. باید این بار خودتان را برای ما ثابت کنید که بدانیم اهل گفتگو و پایبندی به تعهد هستید. وگرنه الان نقشه راه ترامپ یکی است. می‌خواهد از سر تسلیم و گرفتاری و بدبختی شروع به مذاکره کنیم.
ما می‌گوییم که این مذاکره را قبلا کرده ایم و تعهد و امضا کرده ایم. شما زیر امضا زده اید. این کلاه سر ما نمی‌رود. شما – سیاستمداران غرب – باید خودتان را ثابت کنید که اهل گفتگو و متعهد و پایبند به تعهداتتان هستید. این بار هم اگر خواستیم، قدم به قدم خواهیم رفت. یک قدم شما می‌آیید و یک قدم ما خواهیم آمد. مانند آن دفعه نیست که به همه تعهداتمان عمل کنیم و شما قرارداد را پاره کنید.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1074386/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دو خط کتاب/ سه‌شنبه‌ها با موری

داستانک/ جهانی که من نبودم!

تمجید مطهری از یمن: تنها کشوری که به وظیفه اسلامی خود عمل کرد، بقیه فقط شهدا را شمارش می‌کنند

تحلیل معاون سیاسی رئیس‌جمهور درباره راهبرد پزشکیان

ناگفته‌هایی از آیت‌الله رئیسی به روایت دخترش

سردار علایی: نباید احتمال اقدام نظامی آمریکا را نادیده گرفت

واکنش به پیام نوروزی خاص رییس ستاد مشترک نیروهای مسلح با هشتگ عقلانیت

«خیابان غذا» در آبادان راه‌اندازی می‌شود

اسماعیل کارتال در نشست خبری پیش از دیدار مقابل استقلال خوزستان: تراکتور من را می‌خواست

9 مصدوم در تصادف 2 پراید در محور ایذه - دهدز

تساوی بی‌ثمر فولاد و یحیی با گل‌گهر و تارتار در فولادآرنا + فیلم

گل‌محمدی از کورس قهرمانی جا ماند

خداحافظی یحیی با کورس قهرمانی؛ نبرد پرسپولیسی‌ها در اهواز برنده نداشت

نظام بانکی در خوزستان باید تقویت شود

برشی از زندگی‌نامه و وصیت‌نامه شهید «سید حمزه قریشی»

تساوی فولاد و گل‌گهر در اهواز

حواشی پرسپولیس پیش از بازی با استقلال خوزستان/ از بیماری تا محرومیت تماشاگران

فولاد 1-1 گل گهر؛ تقسیم امتیازات در اهواز

گل‌محمدی و تارتار امتیازات را تقسیم کردند

تقسیم امتیاز بین دو دوست قدیمی

1000 متر از تونل دوم آزادی ایلام حفاری شد

پرسپولیس با دو غایب به اردو رفت

جدول لیگ برتر؛ تثبیت صدرنشینی تراکتور؛ استقلال دهم شد

پرسپولیس - استقلال خوزستان؛ هنوز اندک امیدی باقی مانده پس کم نیاورید! | پیش بازی

پرسپولیس – استقلال خوزستان؛ هنوز اندک امیدی باقی مانده پس کم نیاورید! | پیش بازی

جدول لیگ برتر| تثبیت صدرنشینی تراکتور؛ استقلال در رده دهم

عملیات حفاری تونل دوم آزادی به طول 3300 متر در دست اجرا است

پوشش متفاوت «سارا» سریال پایتخت جلب‌توجه کرد

تیپ نوجوان‌پسند عمو پورنگ در سن 52 سالگی

عیادت آشا محرابی از مادر عمو پورنگ

مگه تو بزی ؟

عزیز برگشته به دوران جوانی! عاشق شده

بازخوانی آهنگ ازم نخواه با تو بمونم توسط سپندامیرسلیمانی

نقد سبک زندگی بلاگری و اینستاگرامی در سکانس دیشب پایتخت

ادب پسرِ امیرحسین مدرس رو ببینید چقدر از نامادریش خوب گفت

قدرت بازیگری بابک حمیدیان

امیر آقایی: اگر این انتخاب تنهایی، انزواست، بلی من منزویم

اختراعات هوشمندانه برای نامرئی‌سازی افراد، هواپیماها و شهرها؛ رویای دیرینه بشر به واقعیت می‌پیوندد؟

چین با بزرگترین صفحه نمایش پرنده، رکورد جهانی را شکست

راز دیدن نور سفید در تجربه مرگ و خروج از بدن فاش شد

پیش بینی قیمت دلار 16 فروردین 1404

سفیران خنده را بشناسید؛ راهنمای نوشتن داستان برای فیلم‌های کمدی

رئیس دفتر روحانی: [در اعتراضات سال 96] در ابتدا، تیپ‌های شناخته شده و حزب‌اللهی بودند

وزیر خارجه رژیم صهیونیستی: به توافق آمریکا و ایران خوش‌بین نیستم

ماجرای سفر جنجالی دیکتاتور رومانی به ایران در سال 68 که در بازگشت به کشورش اعدام شد

دفاع «مایک پنس» از اظهارات جنگ‌طلبانه ترامپ علیه ایران

سورپرایز گل‌محمدی در 11 نفر در جدال 6 امتیازی

همه تیم‌ها بیفوما را می‌خواهند!

خلیفه اصل: می‌خواهیم با دست پر تهران را ترک کنیم

انقلاب در ترکیب گل‌گهر با خروج 5 نفر!