پیام خوزستان

آخرين مطالب

رقابت تسلیحاتی مافوق صوت؛ کدام کشورها بیشترین موشک‌های هایپرسونیک را دارند؟ علمي

رقابت تسلیحاتی مافوق صوت؛ کدام کشورها بیشترین موشک‌های هایپرسونیک را دارند؟
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - فناوری موشک‌های هایپرسونیک به دلیل سرعت و قابلیت مانور بالا، به یک عرصه رقابت تسلیحاتی مهم در جهان تبدیل شده است. در حال حاضر 11 کشور در حال توسعه این نوع موشک‌ها هستند، اما کدام یک از آن‌ها در این زمینه پیشتاز است؟

اگر می‌خواهید بدانید کدام کشورها بیشترین تعداد موشک‌های هایپرسونیک را در اختیار دارند، در ادامه با ما همراه باشید. این موشک‌ها با سرعت و قابلیت مانور بسیار بالا، چالش‌های جدی برای سیستم‌های دفاعی ایجاد می‌کنند.
ایالات متحده به عنوان یک قدرت نظامی برتر در جهان شناخته می‌شود، اما در برخی زمینه‌ها، سایر کشورها از آن پیشی گرفته‌اند و مزیت قابل توجهی کسب کرده‌اند. فناوری موشک هایپرسونیک یا مافوق صوت یکی از آن‌هاست. سلاح‌های هایپرسونیک سرعتی پنج برابر سرعت صوت یا بیشتر دارند.
کدام کشورها بیشترین تعداد موشک‌های هایپرسونیک را دارند؟
در حال حاضر، یازده کشور در حال توسعه موشک‌های مافوق صوت هستند و در میان آن‌ها، چین فعال‌ترین کشور محسوب می‌شود. در سال 2023، چین موشک جدیدی را با سرعت 24 هزار کیلومتر در ساعت، یعنی 20 برابر سرعت صوت، به فضا پرتاب کرد و آن را به دور کره زمین چرخاند. این دستاورد، یک پیشرفت بزرگ بود و از فناوری ایالات متحده برتر است.

پیام خوزستان


ارتش چین تا سال 2023 پنج موشک هایپرسونیک را توسعه داده بود و ششمین موشک در مرحله نمونه‌سازی قرار دارد. در میان این تسلیحات، موشک سرشی بالستیک مافوق صوت DF-ZF که به عنوان کلاهک روی موشک DF-17 نصب می‌شود، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. موشک DF-17 در ارتفاعی نزدیک به 60000 پایی، قبل از رسیدن به هدف، کلاهک DF-ZF را رها می‌کند تا این کلاهک، باقی‌مانده مسیر را با سرعتی فراتر از 5 ماخ طی کند.
علاوه بر قدرت تخریب بالای مواد منفجره موجود در کلاهک، سرعت سرسام‌آور 1.6 کیلومتر در ثانیه و جرم قابل توجه DF-ZF، هر هدفی را با فاجعه‌ای جبران‌ناپذیر مواجه می کند. موشک نمونه اولیه، Starry Sky-2، یک موشک با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای است که می‌تواند از هر سیستم‌ دفاعی فرار کند. این موضوع می‌تواند جایگاه چین را در هر رقابت تسلیحاتی احتمالی، به طور چشمگیری ارتقا بخشد و این کشور را در موضعی برتر قرار دهد.

پیام خوزستان


رقابت برای ساخت موشک‌های مافوق صوت، تنها به چین محدود نمی‌شود. با وجود سرمایه‌گذاری‌های کلان ایالات متحده در این زمینه، از جمله اختصاص 5 میلیارد دلار در بودجه سال 2023، این کشور در توسعه این فناوری به اندازه کافی موفق نبوده است. به گزارش وال استریت ژورنال، جان هایتن، معاون پیشین ستاد مشترک ارتش، گفته است: «نگرانی من درباره کندی پیشرفت آمریکا در زمینه هایپرسونیک، روز‌به‌روز بیشتر می‌شود.» در حال حاضر، تنها موشک مافوق صوتی که ایالات متحده به طور کامل ساخته، سیستم پرتاب زمینی Operational Fires است و پنج موشک دیگر همچنان در دست ساخت هستند.
روسیه، تحقیق و توسعه فناوری هایپرسونیک خود را در دهه 1980 و در دوران جنگ سرد آغاز کرد و از آن زمان تاکنون به طور مداوم در این زمینه فعالیت داشته است. روسیه توانسته است چهار موشک مافوق صوت را به طور کامل بسازد و سه موشک دیگر نیز در حال توسعه هستند. Avangard، یک پرتابه سرشی هایپرسونیک است که به موشک‌های بالستیک قاره‌پیما متصل می‌شود و می‌تواند کلاهکی با قدرت دو مگاتن حمل کند. این کلاهک، قدرت تخریبی به مراتب بیشتر از بمب اتمی هیروشیما دارد. علاوه بر این، موشک Zircon، اولین موشک کروز مافوق صوت روسیه، با استفاده از موتور رم‌جت احتراق مافوق صوت (اسکرام‌جت) به سرعت نه برابر صوت می‌رسد. روسیه در جنگ اوکراین، از برخی از این موشک‌ها استفاده کرده است.
چهار کشور فرانسه، هند، کره‌شمالی و ایران نیز توانسته‌اند با موفقیت موشک‌های هایپرسونیک را طراحی و تولید کنند. کشورهایی مانند بریتانیا، ژاپن، کره‌جنوبی و برزیل نیز پروژه‌هایی در این زمینه را آغاز کرده‌اند و همچنان در حال توسعه و تکمیل این فناوری هستند.

پیام خوزستان


طبق یک گزارش که در سال 2021 منتشر شد، موشک‌های مافوق صوت انقلابی در فناوری موشکی به شمار می‌روند و مهم‌ترین پیشرفت در این حوزه از زمان ظهور موشک‌های بالستیک قاره‌پیما هستند. اگرچه موشک‌های بالستیک نیز به دلیل اوج گرفتن در ارتفاعات جوی با مقاومت هوای کمتر، قادر به دستیابی به سرعت‌های بسیار بالا هستند، اما مسیر پرواز قابل پیش‌بینی آن‌ها، این موشک‌ها را به هدفی آسان برای سامانه‌های دفاعی تبدیل می‌کند.
موشک‌های هایپرسونیک، با ترکیب ایده‌آل از سرعت بسیار بالا، قابلیت مانور غیرقابل پیش‌بینی و پرواز در ارتفاعات پایین، به سلاح‌هایی بسیار خطرناک تبدیل شده‌اند. این ویژگی‌ها، آنها را به تهدیدی جدی برای کشورها در سراسر جهان تبدیل کرده است. سرعت فراتر از ماخ 5، این موشک‌ها را قادر می‌سازد تا نه تنها در کوتاه‌ترین زمان ممکن به اهداف خود برسند، بلکه از سد اکثر سیستم‌های دفاع هوایی نیز عبور کنند. با وجود این تهدید، ایالات متحده و ژاپن در حال همکاری برای طراحی و توسعه سیستم‌های دفاعی پیشرفته‌ای هستند که قادر به شناسایی و انهدام موشک‌های مافوق صوت باشند. البته این سیستم‌های دفاعی، حداقل تا یک دهه آینده، آماده بهره‌برداری نخواهند شد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1075111/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

داستانک/ ثروتمند زندگی کن!

سخنان ارزشمند دکتر قمشه ای

گزارش صداوسیما از برکناری شهرام دبیری، معاونت امور مجلس ریاست جمهوری

بیانیه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به مناسبت «روز جهانی کودک فلسطینی»

روبیو: تحت نظر ترامپ، ایران مسلح به سلاح هسته‌ای‌ وجود نخواهد داشت

نخستین مقصد سفرهای استانی پزشکیان در سال جدید مشخص شد

سنایی: باید فضایی شکل گیرد که مردم با دیدن فرودگاه‌های کشور‌های همسایه احساس حقارت نکنند

نایب رئیس مجلس: کشورهای اسلامی در مقابل اقدامات وحشیانه رژیم صهیونیستی بایستند

مایک پنس: ترامپ آماده است در صورت لزوم به ایران حمله کند

سردار سلامی: شروع کننده جنگ نخواهیم بود اما برای هر جنگی آماده‌ایم

اولین بیانیه کروبی پس از پایان حصر

فاطمه مهاجرانی: سال آسانی در پیش نداریم

تأکید کارگروه نظارتی اوپک‌پلاس بر پایبندی به تعهدهای تولید

اولین بیانیه‌ مهدی کروبی پس از رفع حصر

ریزش لحظه ای قیمت سکه و طلا

شوک به کارتال/ سه بازیکن پرسپولیس در یک قدمی محرومیت

پرسپولیس امروز طلسم شکنی می‌کند؟

چرا دو بازیکن پرسپولیس خط خوردند؟

نخستین بیانیه مهدی کروبی بعد از رفع حصر/ همچون گذشته خود را متعهد می‌دانم در دفاع از حقوق مردم زبان در کام نگیرم

دعوت پرسپولیس از هواداران زن

شاگرد سابق کارتال مأمور مهار سردار دورسون!

این بار سرماخوردگی علیه مرتضی پورعلی‌گنجی

بازدید 100 هزار گردشگر و زائر از موزه دفاع مقدس مازندران

پرسپولیس در بهترین فرم بازی های خانگی

جزییات جدیدترین لایحه در کنگره آمریکا علیه ایران و گروه های مقاومت

منتظر طلسم شکنی پرسپولیس باشید

شناخت بالای کارتال از ستاره استقلال خوزستان

ریزش ناگهانی قیمت طلا و سکه در بازار / سکه 10 میلیون ارزان شد!

4 غایب قطعی پرسپولیس مقابل استقلال خوزستان

برج آزادی در ایام نوروز 30 هزار بازدیدکننده داشت

پوستر باشگاه پرسپولیس برای بازی با استقلال خوزستان: ستاره، عکس اول شد!

شهادت 19000 کودک در غزه

نخستین بیانیه‌ی مهدی کروبی پس از رفع حصر

بهترین های پرسپولیس مقابل استقلال خوزستان

ویدیوی وحشتناک از تخریب محور سردشت مهاباد بعد از وقوع سیل

حضور گل محمدی در منزل پیشکسوت فقید فوتسال

فرق سیب‌زمینی با شهاب سنگ

2 فیلم کوتاه ایرانی در جشنواره مورد تائید اسکار

فرشته نجاتش خودکشی کرد!

مریل استریپ بازیگر فیلم جدید «نارنیا» می‌شود

یک پرنسس همه فن حریف

حضور ناگهانی استاد جواد انصافی به همراه پسرشون در صداتو

«نوجوانی» معمایی پیچیده‌تر از یک جنایت

زندگی سخت و عجیب میرسعید مولویان همراه با همسرش شیوا در اوایل مهاجرتشان به تهران

عطارد در حالت بازگشت؛ یک توهم نجومی

کشف شگفت‌انگیز دانشمندان؛ ستارگان آواز می‌خوانند!

چه کسانی مشمول حذف یارانه نقدی هستند؟

هوادار با غلبه بر ملوان به رختکن رفت

ترکیب پرسپولیس و استقلال خوزستان اعلام شد

شروع کار قاسم‌پور برای جانشینی حسن یزدانی از جام تختی