پیام خوزستان

آخرين مطالب

سایه‌روشن سعید روستایی؛ از ابد و یک روز تا برادران لیلا فرهنگی

سایه‌روشن سعید روستایی؛ از ابد و یک روز تا برادران لیلا
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - فرارو / حواشی «برادران لیلا» به قاچاق ختم نشد، روستایی به سبب ساخت این فیلم ممنوع الکار شد و پرونده قضایی برای او تشکیل شد. روستایی در حکمی به شش ماه حبس تعلیقی و ممنوعیت ملاقات با اهالی سینما محکوم شد. در عین حال او مکلف به گذراندن دوره 24 ساعته فیلمسازی در دانشکده صدا و سیما قم شده بود.
فیلم جدید سعید روستایی با عنوان «زن و بچه» با بازی پیمان معادی و فرشته صدر عرفایی، پریناز ایزدیار و حسن پور شیرازی یکی از آثار احتمالی حضور در جشنواره فیلم کن 2025 است.
به نظر می‌رسد داستان «زن و بچه» مانند سایر آثارسعید روستایی برگرفته از یک معضل یا آسیب اجتماعی باشد. این فیلم بهانه‌ای است تا در این مطلب به بررسی کارنامه این کارگردان بپردازیم.
از «ابد و یک روز» تا «برادران لیلا»
سعید روستایی بعد از اتمام تحصیل در دانشگاه سوره کار خود را با ساخت فیلم کوتاهی به نام «شنبه» آغاز کرد، اما آنچه نام او را به عنوان یک کارگردان در سطح جامعه و میان هنرمندان مطرح کرد، فیلم ابد و یک روز بود. این فیلم در سال 1394 بیشترین جوایز داخلی را از جشنواره‌ها از آن خود کرد و تیکه کلام‌های آن هنوز در میان مردم رواج دارد.
بعد از «ابد و یک روز» که به معضل اعتیاد در خانواده می‌پرداخت، روستایی در «متری شش و نیم» نیز به سراغ مواد مخدر رفت و اینبار از زاویه قانون به آن نگاه کرد. این فیلم با بازی پیمان معادی و نوید محمد زاده، داستان پلیسی را روایت می‌کند که به دنبال دستگیری و بازداشت بزرگترین قاچاقچی شیشه در تهران است.
بازار
جنجالی‌ترین فیلم سعید روستایی را باید برادران لیلا دانست. این فیلم داستان زندگی دختری به نام لیلا است که تلاش می‌کند خود و برادرانش را از زندگی سختی که دارند نجات دهد. «براردارن لیلا» به رغم داشتن پروانه ساخت موفق به دریافت پروانه نمایش نشد و بدون آن در جشنواره فیلم کن 2022 به نمایش در آمد. این نمایش فیلم در یک جشنواره خارجی و حواشی فرش قرمز و اکران کار دست سعید روستایی و برادران لیلا داد و این اثر در ایران توقیف شد. گروهی این فیلم را مناقشه برانگیزترین فیلم سال 1401 توصیف کردند و اکران آن در شرایط ملتهب سال به صلاح ندانستند.
«برادران لیلا» از قاچاق تا صدور حکم قضایی برای سعید روستایی
«برادران لیلا» آخرین حضور ترانه علیدوستی در سینما سرنوشت غم انگیزی پیدا کرد و در آخرین روز‌های 1401 به صورت قاچاق در اینترنت و کانال‌های تلگرامی منتشر شد. بعد از آن بود که سعید روستایی و تهیه کننده تلاش کردند فیلم را در سینما‌ها اکران کنند، اما موفق نشدند.
حواشی «برادران لیلا» به قاچاق ختم نشد، روستایی به سبب ساخت این فیلم ممنوع الکار شد و پرونده قضایی برای او تشکیل شد. روستایی در حکمی به شش ماه حبس تعلیقی و ممنوعیت ملاقات با اهالی سینما محکوم شد. در عین حال او مکلف به گذراندن دوره 24 ساعته فیلمسازی در دانشکده صدا و سیما قم شده بود.
به نظر می‌رسد با صدور پروانه ساخت فیلم «زن و بچه» احکام صادر شده برای سعید روستایی در حالت تعلیق قرار گرفته و او دوباره به عرصه سینما برگشته است.در نهایت باید گفت، سعید روستایی در آثار قبلی خود نشان داده است که با معضلات جامعه ایرانی آشناست و «زن و بچه» نیز مانند سایر فیلم‌های این کارگردان جوان با استقبال مواجه گردد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1077068/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

از خوش‌باشی‌های بیخودی تا ریاضت‌های تارک دنیایی

هشدار سفیر ایران در لبنان نسبت به پروژه خلع سلاح

وزیر خارجه ایتالیا: رم میزبان گفت‌وگوهای سطح بالا برای تسهیل یک راه‌حل مثبت خواهد بود

روایت شنیده‌نشده از عقد اخوت سردار حجازی با سردار سلیمانی و سیدحسن نصرالله

تقویم نجوم 1404 (بخش پنجم) + دانلود جدول رصد

غزه؛ نماد ایستادگی در برابر ظالم

5 نکته از «پایتخت» که احتمالا برایتان غریب باشد

بنظر شما لاله مرزبان به آقای خواننده شباهت دارد؟

یادگیری چگونه در مغز شکل می‌گیرد؟

تغییر جدی در فهرست یارانه بگیران؛ با این معیارها، یارانه 18 میلیون نفر حذف می شود

تنها شهر با وضعیت قرمز آلودگی هوا در خوزستان

سخنگوی وزارت خارجه درخصوص دومین دور مذاکرات: مسیر پیش رو هموار نیست

عراقچی وارد رم شد

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه درخصوص انتخاب محل و محتوای مذاکرات

عراقچی: در اوج همکاری با روسیه در تاریخ روابط 500 ساله خود هستیم

سپاهان کابوس پرسپولیس/ شکست‌های مکرر در برابر حریف سرسخت

ویدیو/ حمایت گزارشگر بازی پرسپولیس و سپاهان از تماشاگران خانم در ورزشگاه آزادی

حمایت اخبار سیاسی در برابر مقاومت 3 میلیون واحدی!/ پیش‌بینی بازار سهام امروز 30 فروردین 1404+ نمودار

پشت‌پرده طرح آتش‌بس مصر برای خلع سلاح حماس/ چگونگی نقش‌آفرینی بین‌المللی برای پایان جنگ غزه

عکس پرسپولیس روی خرابه‌های آزادی پربازدید شد

برادران تاچیبانا در آزادی مقابل پرسپولیس!

شیخ نعیم قاسم: مشکل اصلی لبنان، سلاح مقاومت نیست، بلکه اخراج اشغالگران اسرائیلی است

شیخ نعیم قاسم: خلع سلاح حزب‌الله توهم است

غزه نماد پایداری مردم فلسطین

برد خانگی فولاد مقابل شمس آذر/نزدیک تر از همیشه به پرسپولیس

علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال: بهترین بازی برای من دربی 3-2 نبود، بازی السد بود که با ژاوی آن ها را حذف کردیم

واکنش علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال به عکسی مشترک با فرهاد مجیدی

واکنش علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال به فحاشی ها علیه علیرضا بیرانوند

کارشناسی داوری دیدار هوادار - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار گل گهر - استقلال

کارشناسی داوری دیدار تراکتور - ملوان

کارشناسی داوری دیدار پرسپولیس - سپاهان

تأکید ائمه جمعه اهل سنت گلستان بر جهاد با صهیونیست های غاصب

نجات زن 36 ساله پس از 13 ساعت عملیات بی وقفه جستو در صیدون

علیرضا منصوریان : باید بقیه بازیکنان خودمان را از نظر بدنی به سطح ستاره‌های تیم ملی برسانیم

ستاره النصر مقابل استقلال حالا گل خالی نمی‌زند! ‏

علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال: موسیمانه واقعا من را سورپرایز کرد

علیرضا منصوریان : به نظرم تراکتور قهرمان می‌شود اما در فوتبال هیچ چیزی بعید نیست

توسعه زیرساخت های ورزشی اندیمشک و حمایت شغلی از قهرمانان ورزشی باید در اولویت باشد

دبیرکل حزب الله لبنان: به هیچکس اجازه خلع سلاح مقاومت را نمی دهیم/ رژیم اسرائیل می خواهد بزرگ ترین قسمت لبنان را اشغال کند/ به بخش دیپلماسی فرصت می دهیم، اما فرصت حدی دارد

علیرضا منصوریان: مجتبی جباری را به عنوان یک سرمایه بزرگ نباید الان بسوزانیم

دفاعیه یحیی درباره وقت‌کُشی: بلد نیستیم

پایان مسابقات کشتی فرنگی بین‌المللی در اندیمشک

پایان رقابت های بین المللی کشتی فرنگی جوانان جام شاهد – اندیمشک/نفرات و تیم برتر مشخص شدند

آیا ایران مقاومت عراق و یمن را معامله می‌کند؟

شادی بازیکنان و کادر فنی فولاد با هواداران پس از برتری مقابل شمس آذر

حمایت علیرضا منصوریان از بازیکنان استقلال و کاپیتان های تیم

علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال: اصلا قبول ندارم که می‌گویند برخی بازیکنان در حد تیم نیستند

علیرضا منصوریان: 700 هزار دلار در زمان سعادتمند طلبکار بودم، که به باشگاه بخشیدم

وزیر خارجه عمان وارد رم شد