پیام خوزستان

آخرين مطالب

بزرگ‌ترین نقشه از مغز پستانداران ثبت شد علمي

بزرگ‌ترین نقشه از مغز پستانداران ثبت شد
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا / نقشه بخشی از مغز موش که انتظار می‌رود قابل تعمیم به انسان‌ها نیز باشد، می‌تواند به دانشمندان در درک رفتارها، آگاهی و حتی معنای انسان بودن کمک کند.
بزرگترین و جامع‌ترین نقشه سه بُعدی از مغز پستانداران تا به امروز درکی بی‌سابقه از نحوه اتصال و عملکرد نورون‌ها ارائه می‌دهد. این نقشه جدید که یک میلی‌متر مکعب از قشر بینایی موش را ثبت کرده است، به دانشمندان این امکان را می‌دهد تا عملکرد مغز را با جزئیات فوق‌العاده مطالعه کنند و به طور بالقوه درک مهمی را در مورد اینکه چگونه فعالیت عصبی، رفتار را شکل می‌دهد، چگونه ویژگی‌های پیچیده‌ای مانند هوشیاری به وجود می‌آیند و حتی معنای انسان بودن را به دست آورند.
به نقل از نیچر، فارست کولمن (Forrest Collman)، عضو گروه محققان در مؤسسه علوم مغز آلن در سیاتل، می‌گوید: رفتارهای ما در نهایت از فعالیت در مغز ناشی می‌شوند، و بافت مغز خواص بسیار مشابهی در همه پستانداران دارد. این یکی از دلایلی است که ما معتقدیم درک در مورد قشر مغز موش می‌تواند به انسان تعمیم یابد.
هفت سال طول کشید تا این دستاورد که زیست شناس فرانسیس کریک در سال 1979 آن را «غیرممکن» نامید، تکمیل شود و 150 محقق از سه موسسه در آن شرکت داشتند. این مطالعه با گروهی شروع شد که فعالیت عصبی را از قسمتی از قشر بینایی مغز موش، که به اندازه یک دانه شن بود، هنگام تماشای فیلم‌ها و کلیپ‌های یوتیوب ثبت کردند.
سپس، گروه دوم همان ناحیه مغز را تشریح کردند و آن را به لایه‌هایی به اندازه عرض یک تار موی انسان تقسیم کردند و از هر برش عکس گرفتند. به دلیل ماهیت ظریف سازه، فرآیند برش را نمی‌توان برای مدت طولانی متوقف کرد، بنابراین تیم تغییراتی را انجام داد. نونو دا کاستا (Nuno da Costa)، عضو تیم و همچنین محقق در مؤسسه آلن می‌گوید: ما 12 روز و 12 شب را صرف تقسیم این مکعب میلی‌متری بافت به تقریبا 30 هزار لایه کردیم.
از آنجا، یک تیم سوم از هوش مصنوعی برای ردیابی تمام سلول‌ها و بازسازی هر برش در یک نقشه سه بعدی استفاده کردند. کولمن می‌گوید: مثل این بود که از هوش مصنوعی بخواهیم سخت‌ترین کتاب رنگ آمیزی جهان را تکمیل کند. شما 100 میلیون تصویر در سه بُعد دارید و هر سلول باید با مداد رنگی متفاوتی رنگ شود. هوش مصنوعی باید تصمیم بگیرد که یک سلول از کجا شروع شود و سلول بعدی در کجا متوقف شود.
این داده‌ها در نهایت با فعالیت عملکردی ثبت شده در شروع پروژه ترکیب شدند تا آنچه که موش مشاهده می‌کرد با فعالیت مربوطه در مغز ارتباط دهیم. نقشه به دست آمده پیچیدگی خیره کننده مغز را نشان می‌دهد. علیرغم اندازه کوچک آن، بیش از 200 هزار سلول با چهار کیلومتر انشعاب بین آنها و 523 میلیون سیناپس که سلول‌ها را به هم پیوند می‌زند، داشت.
داده‌ها در حال حاضر مفروضات مربوط به نحوه ارتباط نورون‌ها را به چالش می‌کشند و نشان می‌دهند که آنها نه تنها سلول‌های مجاور را هدف قرار می‌دهند، بلکه به طور فعال سلول‌های دیگری را که برای پردازش همان محرک‌های بصری اختصاص داده شده‌اند، تحت تاثیر قرار می‌دهند.
محققان امیدوارند نقشه آنها برخی از شکاف‌های علمی بین فعالیت‌های عصبی و رفتارها را پر کند و در نهایت به کشف ویژگی‌های پیچیده‌ای مانند هوش کمک کند. ناتالی روشفورت از دانشگاه ادینبورگ بریتانیا می‌گوید: این کار نوآورانه‌ای است که برای جامعه علمی ارزشمند خواهد بود.
فراتر از کاربردهای فوری آن، حتی ممکن است بتوانیم نظریه‌های آگاهی را آزمایش کنیم. اگر کسی نظریه‌ای درباره آگاهی داشته باشد، ممکن است بتواند از این داده‌ها بپرسد، که آیا می‌توان نظریه او را تأیید کرد یا رد می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1078426/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ما چون ز دری پای کشیدیم کشیدیم

نظر مشاور مرحوم هاشمی درباره نقش دولت در مذاکرات

ظریفیان: موفقیت مذاکرات می‌تواند اعتماد عمومی به دولت را احیا کند

پرسپولیس محبوب نیازمند!

هوای اهواز و بهبهان در وضعیت قرمز

«نغمه ماندگار مقاومت» کارن همایونفر چطور خلق شد؟

اجرای طرح برخورد با تخلفات حادثه‌ساز در خوزستان

پیشرفت 35 درصدی ساخت بزرگترین هتل ایران در تبریز

نظامیان صهیونیست در کمین مقاومت/ وارد کردن ضربات دقیق به نیروهای صهیونیست/ معاریو: جنگ با حماس در بلند مدت پیچیده و شکننده است/ تحلیلگر صهیونیست: شبکه تونل‌های مقاومت همچنان گسترده باقی مانده است

دو هزار کیلومتر رکاب‌زنی برای دفاع از مردم غزه

گذرِ خواننده معروف هم به مرکز ناخن آقایان افتاد!

درمان نوین زخم‌های مزمن با کمک سلول‌های بدن

یارانه بیش از 400 هزار نفر قطع شد

برخورد قضایی در انتظار متخلفان تخلیه زباله در محل‌های غیرمجاز آبادان

VAR نبود رئال به جای بارسا قهرمان لالیگا می‌شد!

داور بازی فولاد - تراکتور تغییر کرد

آلکاراس: خانواده مهم است نه فشار افکار عمومی

روزانه 8 تن برنج در سفره مردم دورریز می‌شود!

مروری بر آثار شاعر عطرفروش

جزئیات سفر رئیس قوه قضاییه به چین؛/ اژه‌ای عازم هانگژو شد

آمریکا طرح گسترش حفاری‌های فراساحلی را آغاز کرد

برداشت گندم و کلزا در شادگان

سپاه افتخارات بزرگی را برای نظام و ملت ایران رقم زده است

ماجرای آزادی پس از 21 سال در 70 سالگی

استقلالی‌های محبوب گل‌محمدی در فولاد؟ | بازسازی تیم با چهره‌های آشنا

هوادار؛ آبی پوشان به دنبال برپایی جشن بقا در آزادی

جنگ نقل‌وانتقالاتی آغاز شد | پای بازیکن سرشناس فولاد خوزستان به میدان آمد

تکرارناپذیریِ یک معمولی در فصل هفتم پایتخت

حضور همسران در تلویزیون

نخستین بارش شهابی سال در راه آسمان ایران

مناسبت روز/ دوشنبه، 1 ادیبهشت‌ماه

خبیری: رها کردن فولاد و رفتنم به پرسپولیس ناجوانمردانه است

حسین وفایی به جمع 16 بازیکن برتر جهان رسید

پاسخ بانک مرکزی به ابهام آماری تراز پرداخت‌ها

زیان 16هزار میلیارد تومانی صندوق‌های طلا در 1 هفته

زنانی که می‌جنگند

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی: آمریکا زیاده‌خواهی نکند، امکان توافق وجود دارد

هشدار الویری درباره غفلت از اروپا؛ در تابستان باید نگران مکانیسم ماشه بود

سردار شاهوارپور: شورای فرهنگ عمومی باید نقش محوری در نهادینه کردن شعار سال داشته باشد

آغاز پروژه اصلاح خط برق‌رسانی بندر تجاری شادگان

قیمت طلا 24 عیار و قیمت سکه بهار آزادی؛ ( امروز دوشنبه 1 اردیبهشت ماه 1404 )

نماینده ولی فقیه در خوزستان: فرهنگ‌سازی تنها با شعار محقق نمی‌شود

استقلال – هوادار؛ آبی پوشان به دنبال برپایی جشن بقا در آزادی

آزادی زندانی پس از 21 سال حبس در زندان قزلحصار

مرتضی عاشق شد!

نویسنده و کارگردان سینما و تئاتر درگذشت

کیهان به «پایتخت» گیر داد/ بی‌حیایی و پاسور بازی ترویج شد!

افزایش سرعت تصمیم‌گیری با تحریک مغز

بهبهان آلوده‌ترین شهر خوزستان

سردار آزمون: وضعیتم خوب است