پیام خوزستان

آخرين مطالب

جذب کربن با استفاده از گرمای تولیدشده از مراکز داده علمي

جذب کربن با استفاده از گرمای تولیدشده از مراکز داده
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا / یک فناوری مجهز به هوش مصنوعی که در نوع خود اولین است، کربن را با استفاده از گرمای مراکز داده جذب می‌کند.
گسترش سریع هوش مصنوعی به دلیل مصرف انرژی قابل توجه و انتشار کربن مرتبط با آن، نگرانی‌های زیست محیطی قابل توجهی را ایجاد کرده است.
به نقل از آی‌ای، آموزش مدل‌های بزرگ هوش مصنوعی نیازمند قدرت محاسباتی قابل توجهی است که منجر به افزایش مصرف برق و انتشار گازهای گلخانه‌ای می‌شود. اما یک استارتاپ جدید فکر می‌کند مراکز داده می‌توانند بخشی از راه حل باشند.
شرکت اوربیتال متریالز (Orbital Material) که توسط یک محقق سابق شرکت دیپ‌مایند (DeepMind) تاسیس شده است، اولین برنامه آزمایشی در نوع خود را برای جذب کربن دی‌اکسید با استفاده از گرمای هدر رفته از سرورها راه‌اندازی کرده است.
برای این کار، استارتاپ قصد دارد از مواد طراحی شده با هوش مصنوعی استفاده کند که می‌تواند در شرایط مراکز داده کارآمدتر عمل کند.
جذب گرما، کاهش کربن
جذب مستقیم از هوا که هوا را از طریق موادی به نام «جاذب» فیلتر می‌کند، یک روش پرهزینه است که هزینه‌های آن تا 1000 دلار در هر تُن کربن جذب شده می‌رسد.
جاناتان گادوین (Jonathan Godwin) یکی از بنیانگذاران و مدیر عامل اوربیتال می‌گوید که آزمایشات اولیه نشان می‌دهد هزینه در تاسیسات بریتانیا می‌تواند به حدود 200 دلار در هر تُن کاهش یابد.
به گفته وی، کلید اصلی این کار، یک مولکول جدید است. یک پودر بنفش که در دماهای متفاوتی نسبت به جاذب‌های معمولی عمل می‌کند و آن را برای محیط‌های گرم و فشرده‌ مراکز داده مناسب‌تر می‌کند.
در طی فرآیند جذب کربن، فن‌ها هوا را به داخل می‌کشند و آن را از یک ماده جاذب عبور می‌دهند که کربن دی‌ اکسید را به دام می‌اندازد. پس از گرم شدن، جاذب کربن دی‌ اکسید را آزاد می‌کند که در مخازن بزرگ جمع آوری شده و به مکان‌های ذخیره‌سازی منتقل می‌شود.
اوربیتال این سیستم را در کانتینرهای حمل و نقل قابل حمل قرار می‌دهد که می‌توانند مستقیما در مراکز داده مستقر شوند.
ایده دریافت مستقیم کربن از هوا سال‌هاست که مطرح شده است. با این حال، هرگز محقق نشد؛ زیرا مراکز داده هوای گرم منتشر می‌کنند، در حالی که جاذب‌های سنتی به هوای سرد نیاز دارند.
برای مقابله با این چالش، اوربیتال به مدل اختصاصی هوش مصنوعی خود روی آورد تا مولکولی را طراحی کند که بتواند کربن را با کارایی بیشتری در دماهای بالاتر جذب کند. سپس ماده به دست آمده که یک پودر بنفش بود، در آزمایشگاه شرکت مورد آزمایش قرار گرفت. این استارتاپ اکنون این محصول را به عنوان اولین محصول تجاری خود عرضه می‌کند.
چندین غول فناوری، از جمله آمازون و گوگل، به طور علنی ردپای کربن مراکز داده خود را تایید کرده‌اند، اما به طور کامل به تأثیر عملیات هوش مصنوعی خود توجه نکرده‌اند.
به گفته گادوین، ارائه‌دهندگان بزرگ هنوز فناوری‌های جذب کربن را در مقیاس بزرگ به کار نگرفته‌اند. او گفت: در هر فناوری جدیدی مشکلاتی وجود دارد. سیستم جذب کربن اوربیتال هنوز در مراحل اولیه خود است و باید دید که آیا می‌تواند کارآمد و مقیاس‌پذیر عمل کند یا خیر.
استفاده این شرکت از هوش مصنوعی برای طراحی مواد جدید، نشان‌دهنده روند گسترده‌تری در استفاده از یادگیری ماشینی برای تسریع در اکتشافات علمی است.
موفقیت یا شکست این برنامه ممکن است درک ارزشمندی در مورد فناوری‌های مرتبط با آب و هوا در آینده ارائه دهد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1079303/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آخرین تحولات روز بیست و ششم نقض آتش بس/ کمیته اسرای صهیونیست: تظاهرات تا آزادی تمام اسرا ادامه پیدا خواهد کرد/ هیئت حماس برای گفت‌وگو در خصوص آتش‌بس عازم قاهره شد/ حمله موشکی مقاومت فلسطین به شهرک‌های صهیونیستی

سه معدن کشف شده در ارتفاعات کبیرکوه همان «ابیرادوش» در کتیبه بنیاد کاخ آپادانا هستند؟

آبادان صاحب کارخانه آسفالت و مخزن 2 هزار و 500 تنی شد

آمار عجیب گلزن صدرنشین در مسیر صعود

بحران در استقلال خوزستان؛ سه بازیکن خارجی در آستانه جدایی

تحولی تازه در خدمات شهری آبادان با بهره‌برداری از کارخانه آسفالت

پیولی: هواداران النصر رویای قهرمانی آسیا را می‌بینند

خلاصه بازی یوونتوس 2 - لچه 1

مولر: رفتنم به دورتموند یک شوخی است

عصبانیت مدیر بایرن؛ به خاطر اشتباه کیم گل خوردیم!

تاثیرگذاری نوراللهی در گل الوحده مقابل الوصل

دستبند پلیس اندیمشک بر دستان سارقان مسلح احشام

ادامه مواضع خصمانه جوزف عون در خصوص سلاح مقاومت

چگونه به رشد و آزادی اقتصادی برگردیم؟

تصادف مرگبار 3 خودرو در خوزستان؛ یک زن کشته و 4 مرد مصدوم شدند

روانشاد: هنر انقلاب اسلامی، از صفحات بسیار مهم هنر مقاومت در دنیا است

خبر مدیرمسئول کیهان از جزئیات مذاکرۀ عمان

ادعای وال استریت ژورنال از محتوای مذاکرات امروز ایران و آمریکا

شهرک صهیونیست‌نشین هدف حمله موشکی مقاومت قرار گرفت

استقلال خوزستان 2 میلیارد تومان جریمه شد

یک عضو مطرح حماس: هرگز درباره سلاح مقاومت مذاکره نخواهیم کرد

شهرک صهیونیست‌نشین «اشکول» هدف حمله موشکی مقاومت قرار گرفت

شروط حماس برای آزادی اسرای صهیونیست

جدول خاموشی برق اهواز یکشنبه 24فروردین/ 175 نقطه اهواز خاموش می‌شود

سقوط تیم جنجالی قطعی شد!

تراکتور: صدرنشین، بهترین حمله و کمترین گل خورده!

از ریاض تا النصر؛ Siuuuuuuuuu!

گل اول بارسلونا به لگانس توسط خورخه سائنس

سخنان ارزشمند دکتر انوشه

واکنش عربستان به مذاکرات عمان

استقبال کویت و قطر از مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط

تجلیل از سردار عراقی به‌دلیل حمایت‌های ویژه از موزه دفاع مقدس و مقاومت قزوین

بازگشت اسراییل به مذاکرات؛ هیئت حماس راهی قاهره شد

کلیه گردان‌ها توجه کنن: صیاد صحبت می‌کنه!

چهره ها/ پربازدیدترین تصویر از پشت صحنه «تاسیان»

خواستگاری رفتن حبیب توی بیمارستان

بانو سوسانو و همسر مشهورش در یک قاب عاشقانه

ربات انسان‌نمای اطلس فیلم‌بردار شد

گل اول النصر به الریاض توسط رونالدو

منچستریونایتد جود بلینگام بعدی را می‌خواهد!

سوپر گل رونالدو؛ دبل کریستیانو رونالدو در بازی امشب النصر مقابل الریاض

گل دوم یوونتوس توسط کنان ییلدیز در دقیقه 34

دو سناریو بازار دلار درباره مذاکرات

شعرخوانی دلنشین دکتر کاکاوند

در دور اول گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا چه گذشت؟

تصویری که سفارت عمان در تهران منتشر کرد

معاون اجرایی رئیس‌جمهور: روند مذاکرات امروز رضایت‌بخش بود

عباس آخوندی در واکنش به مذاکرات امروز: این تازه آغاز راه است

بازتاب گسترده مذاکرات مسقط ‏‌در رسانه‌های مطرح جهان

واکنش رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس به مذاکرات عمان