پیام خوزستان

آخرين مطالب

راز تحرکات نظامی رژیم صهیونیستی در محور «موراگ» شهرستان ها

راز تحرکات نظامی رژیم صهیونیستی در محور «موراگ»
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ارتش رژیم صهیونیستی همزمان با تشدید حملات هوایی به نوار غزه بر دامنه حملات و عملیات زمینی خود در این منطقه به ویژه در محور موسوم به «موراگ» افزوده است.
، تحلیلی العربی الجدید امروز یکشنبه در گزارشی درباره جدیدترین تحرکات نظامی رژیم صهیونیستی در نوار غزه آورده است: از زمان ازسرگیری مجدد جنگ علیه نوار غزه در ماه مارس گذشته، ارتش اشغالگر اسرائیل با عملیات نظامی به دنبال ایجاد واقعیت میدانی جدیدی است و «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر این رژیم از سیطره بر محور «فیلادلفیا2 » یا همان محور موسوم به «موراگ» برای جدا کردن شهر خان یونس از شهر رفح در جنوب نوار غزه خبر پس از محور «صلاح الدین» در مرز میان نوار غزه و مصر خبر داده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
به نوشته این پایگاه، ارتش اشغالگر اسرائیل روز گذشته از سیطره خود بر محور «موراگ» و محاصره شهر رفح در جنوب نوار غزه از چند سمت خبر داد. محور موراگ که نام شهرکی صهیونیستی قبل از خروج رژیم اسرائیل از نوار غزه در سال 2005 بوده است، از کریدورهای حیاتی در جنوب نوار غزه به شمار می رود که از سمت دریا در غرب تا خیابان صلاح الدین در شرق کشیده شده است.
پایگاه العربی الجدید افزود: به نظر می رسد که اشغالگران به دنبال سیطره بر این منطقه هستند که مساحت آن بالغ بر 12 کیلومتر است تا شهر رفح در مرز نوار غزه با خاک مصر را به عنوان تنها دروازه ارتباطی این منطقه با جهان خارج را از دیگر بخش های نوار غزه به ویژه شمال و مرکز آن جدا کنند. این محور در زمره طرح جدید ارتش رژیم اسرائیل است. اگر اشغالگران بر محور موراگ مسلط شوند؛ مشابه آنچه در محور نتساریم رخ داد و نوار غزه را به دو نیم کرد؛ مجموع مساحت تحت اشغال آنها در قالب «منطقه حائل» به 74 کیلومتر مربع از کل مساحت نوار غزه خواهد رسید که 360 کیلومتر مربع می باشد.
از نظر میدانی تا این لحظه درگیری یا رویارویی نظامی شدیدی میان مقاومت فلسطین و ارتش رژیم اسرائیل رخ نداده است و به نظر می رسد که تغییراتی در تاکتیک نظامی رخ داده و گردانهای شهید عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش حماس تا این لحظه از درگیری در سایه پیشروی تدریجی و کند ارتش اشغالگر اسرائیل در داخل نوار غزه به ویژه مناطق شرقی پرهیز می کند. این امر نشان دهنده آن است که مقاومت همچنان به میز مذاکره برای رسیدن به توافق فرصت می دهد؛ اما ارتش اشغالگر به بمباران و حملات توپخانه ای و ایجاد محور جدیدی در نوار غزه روی آورده است. فرصت ماندن اشغالگران در محور «موراگ» مانند آن چیزی است که در محور نتساریم در مرکز نوار غزه رخ داد و آنها در مرحله اول توافق آتش بس نوار غزه از محور نتساریم عقب نشینی کردند اما و پس از سرگیری جنگ، دوباره آن را اشغال کردند.
«رامی ابوزبیده» تحلیلگر امور نظامی عرب در این باره گفت: تصمیم اشغالگران برای سیطره بر موراگ پس از یکسال و نیم از جنگ در راستای راهبردی است که هدفش بازنگری وضعیت امنیتی و سیاسی در نوار غزه است. یکی از اهداف رژیم اسرائیل فشار به مقاومت برای کم کردن توانش و وادار کردن آن به دادن امتیازهای بیشتری در توافق مبادله اسیران است.
ابوزبیده گفت: این محور نقطه راهبردی حیاتی است که شهرهای رفح و خان یونس را به هم مرتبط می کند که به اشغالگران توان نظارت و اعمال سیطره خود و از بین بردن هر اقدام میدانی مقاومت را می دهد. تصمیم سیطره بر این محور جدا از سیاست تشدید حملات اشغالگران نیست و با هدف مصرف داخلی در درون رژیم اسرائیل صورت می گیرد. اشغالگران به دنبال تحمیل واقعیت های جدید میدانی هستند تا نقشه جغرافیایی و مسکونی نوار غزه را تغییر دهند و جنوب نوار غزه را از شمال و مرکز آن جدا کنند.
وی افزود: ایجاد محور موراگ، پیامدهای خطرناکی دارد که بارزترین آن تلاش اشغالگران برای تقسیم نوار غزه به مناطق جدا از هم است که تردد فلسطینیان را با مانع روبرو کرده و ارتباط جغرافیای و اجتماعی را تضعیف و قدرت مانور مقاومت را از بین می‌برد و به اشغالگران ابزاری قوی برای سیطره می‌دهد.
از سوی دیگر، «ایاد القرا» دیگر تحلیلگر سیاسی عرب نیز به پایگاه العربی الجدید گفت: اشغالگران به محور موراگ به عنوان اهرم قوی میدانی می‌نگرند و این امر از اظهارات متعدد «ایال زامیر» رئیس ستاد و «یسرائیل کاتس» وزیر جنگ و حتی شخص نتانیاهو مشخص می شود. آنچه امروز رخ می دهد مشابه آن چیزی است که در محور نتساریم رخ داد که اشغالگران در جریان مرحل توافق مجبور به خروج کامل از این محور شدند و هدف از کنترل بر موراگ، فشار میدانی بر مقاومت فلسطین است.
القرا تاکید کرد: اشغالگران به دنبال اعمال واقعیت جدید میدانی هستند تا برگه های برنده ای در مذاکرات جدید در دست داشته باشند. مقاومت در راستای سیاست پرهیز از درگیری حرکت می کند و این تلاشی از سوی مقاومت برای گرفتن بهانه از دست اشغالگران در نوار غزه یا بیانگر تحول راهبردی در اداره نبرد از سوی مقاومت است.
منبع: ایرنا

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1079601/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نیاز به نصب دوربین در محل‌های تخلیه نخاله/ جمع‌آوری 6 هزار سرویس زباله در اهواز

دبل گیراسی؛ گل دوم دورتموند به بارسلونا

بخشی از کتاب/ ذهن بی انتها، جسم پردوام

شعرخوانی زیبا از مهران مدیری

تذکر رئیس‌جمهور درباره روشنایی بیش اندازه در جلسه با اعضای وزارت ارتباطات

پزشکیان رسما حکم داد؛ جایگزین ظریف و دبیری مشخص شد

عصبانیت نتانیاهو از گزارش منتشر شده در سایت رهبر انقلاب

شبی که گنبد آهنین جاماند

کار ظریف رسما با دولت تمام شد؛ پیام پزشکیان

کاخ سفید: ترامپ خواهان گفت‌وگو با ایران است

پزشکیان حُکم داد

رئیس جمهور به معاون برکنار شده‌اش نامه نوشت

خوزستان در چنبره گرد وخاک/ ‌مردم‌ به سختی نفس می‌کشند!

نوبت صبح مدارس خوزستان فردا تعطیل است

مدارس این استان‎ها فردا چهارشنبه تعطیل شد

تعطیلی مدارس اعلام شد (27 فروردین 1404)

ارتش جمهوری اسلامی ایران، نماد اقتدار و وفاداری به انقلاب است

تعطیلی مدارس به خوزستان رسید

مدارس کدام استانها روز چهارشنبه 27 فروردین تعطیل است؟

مراجعه 1252 بیمار به بیمارستان‌های‌ خوزستان/ اعلام آماده‌باش

اطلاعیه مهم درباره تعطیلی مدارس خوزستان/ نوبت صبح مدارس خوزستان فردا 27 فروردین تعطیل شد

اطلاعیه تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها فردا چهارشنبه 27 فروردین 1404 | لیست مدارس استان‌ها تعطیل

اطلاعیه تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها فردا چهارشنبه 27 فروردین 1404 | لیست مدارس استان‌های تعطیل

مدارس نوبت صبح مجازی شد

مدارس خوزستان در نوبت صبح فردا غیر حضوری شد

سکه های دوران اشکانیان در سنندج کشف شد

عضو جدید در کادر فنی نفت مسجدسلیمان

وقتی غبار در ریه‌ زندگی می‌نشیند، سرفه های بی امان خوزستان

نگاهی به سریال «پایتخت» از فصل اول تا هفتم

آیا سریال «وحشی» ارزش دیدن دارد؟

شهاب حسینی: به شان و شعور ایرانی جماعت نباید اهانت کرد

«محسن تنابنده» ویدئویی از همسر و فرزندانش منتشر کرد

ایده سریال «پایتخت» چطور لو رفت؟

بازیگران «خط قرمز» بعد از 24 سال چه تغییراتی کردند؟

گریم زخمی فرشته حسینی برای یک فیلم!

فریدون جیرانی: گفتند «مارمولک» جامعه را نابود کرده ولی اتفاقی نیفتاد!

چهره ها/ استایل شیک خانم بازیگر سریال «آوای باران»

روایت «شهاب حسینی» از دریافت جایزه بهترین بازیگر مرد در جشنواره کن 2016

نمونه آزمایشی "ماه‌نورد" ایرانی در 1404 ساخته می‌شود

کدام افراد مشهور تا کنون با بلواوریجین به فضا رفته‌اند؟

یارانه این افراد افزایش می‌یابد

هشدار پژوهشگر محیط زیست درباره اثرات ثانویه گرد و غبار در خوزستان

گردوخاک شدید در شوش؛ 82 نفر با عوارض تنفسی به بیمارستان مراجعه کردند

گل اول پاری‌سن‌ژرمن به استون ویلا توسط اشرف حکیمی

برد زنان بسکتبال ایران در اولین گام از مسابقات غرب آسیا با درخشش برهمن

مهندس اوحدی: خدمت‌رسانی به ایثارگران و خانواده‌های شهدا در دوره جدید پویاتر شده است

پیش بینی قیمت طلا و سکه 27 فروردین 1404

تحویل حدود 736 میلیون مترمکعب گاز به نیروگاه‌ها در سه روز

صحبت های شنیدنی دکتر انوشه

پژوهشی از نام‌های مناطقی در شرق آسیا در دوران اسلامی منتشر شد