پیام خوزستان

آخرين مطالب

پیشنهاد سه‌گانه برای جذب غول‌های نفتی؛ اصلاح، بازنگری، دیپلماسی سیاسی

پیشنهاد سه‌گانه برای جذب غول‌های نفتی؛ اصلاح، بازنگری، دیپلماسی
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - معاون اسبق بین‌الملل وزیر نفت با اعلام اینکه منابع داخلی به‌تنهایی پاسخگوی نیاز توسعه‌ای صنعت نفت نیست، گفت: اصلاح ساختار تصمیم‌گیری، بازنگری در مدل‌های قراردادی و بازگشت هوشمندانه به تعاملات دیپلماتیک می‌تواند مسیر ورود شرکت‌های بزرگ نفتی جهان را به صنعت نفت ایران هموار کند.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی نفت ایران، سیدمهدی حسینی با یادآوری اینکه ضریب برداشت کنونی نفت ایران حدود 25 درصد است، در حالی که کشورهای نفت‌خیز مانند عربستان، عمان و نروژ با تکیه بر فناوری و سرمایه‌گذاری مستمر، ضریب بازیافت را به 45 تا 50 درصد رسانده‌اند، اظهار کرد: بیش از دوسوم نفت ایران همچنان در زیر زمین باقی مانده و این در حالی است که اقتصاد ایران همچنان نفت‌محور است و بدون توسعه صنعت نفت نمی‌توان انتظار تحول اقتصادی داشت.
وی تأکید کرد که افزایش ضریب بازیافت، نه یک انتخاب، بلکه ضرورتی راهبردی برای تولید ثروت ملی و حفظ جایگاه ایران در بازار جهانی انرژی به‌شمار می‌آید.
سرمایه‌گذاری، حلقه مفقوده توسعه نفت
کارشناس ارشد انرژی مهم‌ترین چالش صنعت نفت را کمبود سرمایه اعلام کرد و گفت: برای تولید هر بشکه نفت، بسته به نوع میدان (اکتشافی یا توسعه‌یافته)، نیاز به سرمایه‌گذاری هدفمند وجود دارد. میدان‌های توسعه‌یافته مانند اهواز، مارون و آغاجاری که نیازمند نوسازی و استفاده از فناوری‌های مدرن هستند، باید در اولویت سرمایه‌گذاری قرار گیرند و به نظر می‌رسد این میدان‌ها نیازمند مشوق‌های مالی و قراردادی قوی‌تری باشند. در مقابل، سرمایه‌گذاری در میدان‌های اکتشافی یا نیمه‌توسعه‌یافته (Greenfield) به‌دلیل جذابیت بیشتر و سرمایه‌گذاری پایین مورد توجه شرکت‌های سرمایه‌گذار است.
حسینی با بیان اینکه در حال حاضر به‌دلیل تحریم‌ها به سرمایه‌های داخلی وابسته شده‌ایم، اما این منابع محدودند و باید به‌درستی ساماندهی شوند، بیان کرد: برای عبور از چالش محدودیت منابع داخلی، سه مسیر پیشنهادی ارائه می‌کند که شامل مشارکت پتروشیمی‌ها، سرمایه‌های مردمی و حمایت از سرمایه‌گذاران داخلی غیرنفتی است.
وی در مورد مشارکت پتروشیمی‌ها گفت: این شرکت‌ها برای تأمین پایدار خوراک خود به گاز نیاز دارند. دولت می‌تواند با ارائه تضمین انتقال پایدار گاز حاصل از پروژه‌های سرمایه‌گذاری‌شده، آنها را به سرمایه‌گذاری در بالادست ترغیب کند.
حمایت از سرمایه‌گذاران داخلی غیرنفتی
قائم مقام اسبق مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به استفاده از سرمایه‌های مردمی ادامه داد: با توجه به کاهش اعتماد عمومی به بورس، انتشار اوراق فروش نفت با قابلیت نقدشوندگی بالا و سود مشخص می‌تواند راهکار مناسبی باشد، البته مشارکت مردمی بدون رفع نگرانی نسبت به بازده و امنیت سرمایه، ممکن نخواهد بود.
حسینی با بیان اینکه حمایت از سرمایه‌گذاران داخلی غیرنفتی یکی دیگر از راهکارها در جذب منابع خواهد بود، افزود: این دسته با ابزارهای مالیاتی و حقوقی می‌توانند به بازار نفت ورود کنند، مشروط به اینکه مدل‌های قراردادی با سطح مناسبی از بازگشت سرمایه و پوشش ریسک همراه باشند.
وی با تأکید بر اینکه منابع داخلی به‌تنهایی پاسخگوی نیاز توسعه‌ای صنعت نفت نیست، خواستار بازگشت به ابزارهای تأمین مالی بین‌المللی ازجمله فاینانس بانکی شد و گفت: بانک‌های خارجی برای بخش پایین‌دستی مانند پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها فاینانس می‌کنند، اما برای بخش بالادست باید شرایط جذاب‌تری فراهم شود.
حضور غول‌های نفتی در صف سرمایه‌گذاری
معاون اسبق بین‌الملل وزیر نفت با ابراز خوش‌بینی محتاطانه نسبت به مذاکرات جاری تأکید کرد: در دوران تحریم‌ها نیز سابقه جذب ده‌ها میلیارد دلار سرمایه را داریم، حتی در دوره برجام، شرکت‌های آمریکایی برای سرمایه‌گذاری در نفت ایران اعلام آمادگی کردند، چراکه هزینه تولید نفت در ایالات متحده (شیل، آلاسکا و خلیج مکزیک) بالاست و ایران می‌تواند گزینه‌ای بسیار اقتصادی برای آنها باشد.
حسینی با اشاره به تجربه شخصی‌اش در کنفرانسی در لندن گفت: واکنش مدیرعامل اکسون پس از سخنرانی من درباره قراردادهای سروش و نوروز این بود که هر قراردادی که ایران امضا می‌کند، مثل میخی است بر تابوت تحریم‌ها.
وی از علاقه‌مندی شرکت‌های بزرگی چون شل، توتال، اینپکس و دیگر شرکت‌های نفتی بین‌المللی به حضور در صنعت نفت ایران خبر داد و گفت: آمریکایی‌ها فناوری‌های برجسته‌ای دارند و علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در نفت ایران هستند.
لزوم شفافیت در معرفی فرصت‌ها
معاون اسبق بین‌الملل وزیر نفت همچنین فرآیندهای کُند تصمیم‌گیری در نهادهایی چون شورای اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه را از عوامل مهم کاهش جذابیت ایران برای سرمایه‌گذاران خواند و ادامه داد: پروژه‌های نفتی به‌صورت شفاف و قابل سنجش به بازار معرفی شوند تا سرمایه‌گذار بداند با چه حجم از سرمایه‌گذاری مواجه است؛ برای مثال در گذشته 22 پروژه اکتشافی با ظرفیت تولید روزانه 1.6 میلیون بشکه نفت و 1.8 میلیارد فوت‌مکعب گاز تعریف کردیم که اعلام عدد سرمایه‌گذاری مورد نیاز، سبب درک درست مسئولان و مردم از حجم تحول مورد نیاز در اقتصاد کشور ‌شد.
حسینی برگزاری رویداد تحول در سرمایه‌گذاری بالادستی نفت و گاز را همزمان با ازسرگیری مذاکرات بین‌المللی، فرصتی راهبردی خواند و تأکید کرد: باید تیمی چندبخشی متشکل از متخصصان وزارت نفت، خارجه، انرژی اتمی و دفاع از آغاز مذاکرات در کنار وزارت امور خارجه حضورداشته باشند تا منافع ملی در قالب توافق‌های اقتصادی مؤثر پیگیری شود.
وی تصریح کرد: حتی در دوران تحریم نیز کشورهایی همچون ژاپن با وجود محدودیت‌ها، اقدام به امضای قرارداد میلیاردی کردند. از این رو اگر فضای دیپلماتیک مناسب ایجاد شود، شرکت‌های بزرگ بین‌المللی دوباره به بازار نفت ایران بازخواهند گشت.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1079817/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

«بوستان سعدی» برگزیده جایزه بهترین اثر ترجمه شده ادبیات جهان شد

سخنگوی قوه قضائیه: حکم اعدام تتلو صادر شده ولی هنوز قطعیت آن اعلام نشده است

اظهارات سخنگوی قوه قضائیه درخصوص پرونده چای دبش: حکم در مرحله اجراست

عراقچی: اصل غنی سازی قابل مذاکره نیست

تذکر سخنگوی دولت به خبرنگاران: چمن هارو لگد نکنید!

خروج بیش از 15 میلیون تن کالای اساسی از بندر امام خمینی

انتقاد شدید مفتی عمان از سران عرب: مردانگی‌تان کجا رفته است؟

ریزگرد‌ها و مرگِ بی‏صدا

روایت زندگی شهید در مستند «حر زمان»

برای نابودی رژیم صهیونیستی دعا کنید

در انتظار این غبار بی‏‌سوار؛ شدت گردوغبار 8 استان را تعطیل و هزاران نفر را راهی مراکز درمانی کرد

مطالبات فعالان گردشگری و صنایع‌ دستی آبادان پیگیری شد

مراسم پایانی هفته هنر انقلاب اسلامی در اهواز برگزار می‌شود

چهره و هسته برتر حوزه هنر انقلاب اسلامی خوزستان معرفی می‌شوند

خروش خیابانی در سرزمین‌های اشغالی؛ بیش از 110 هزار اسرائیلی علیه نتانیاهو دست به اعتراض زدند

روش های مقاوم سازی سقف تیرچه بلوک

حباب سکه فضایی شد! ( 27 فروردین 1404 )

بازار ارز در دو راهی امید و تردید/ تکاپوی قیمت دلار در میان مرز مقاومت و حمایت؛ رفتار پینگ‌پنگی ادامه دارد؟/ پیش بینی قیمت دلار امروز 27 فروردین 1404

تجمع حماسی مردم ولایت مدار میانه در حمایت از مردم مظلوم غزه

چالش بزرگ کارترون؛ سپاهان بدون 4 بازیکن مقابل پرسپولیس!

قحطی آنتن به خاطر سریال «پایتخت7»!

حضور نوید محمدزاده در خانه بلاگر پرحاشیه صدای منتقد سینما را درآورد!

مسئولیت‌های وزارت ارشاد، روی هوا!

بازی رویا میرعلمی، گیتی قاسمی و نسیم ادبی در یک نمایش

به ریش نیست به ریشه‌ست!

فرزانه کابلی: من عاشق این سرزمینم

پسر «اوس‌موسی» با لباس روحانیت در صدر اظهارنظرهای مردم!

بیوگرافی «محمدجواد» پسر اوس موسی/ او واقعا یک طلبه است

آسمان در انتظار بارش شهابی «شلیاقی» و هم‌نشینی «ماه و قلب العقرب»

خداحافظی نجارها با مداد پشت گوش!

4 ساعت قبل خواب ورزش سنگین نکنید

تشخیص نارسایی دریچه قلب با گوشی پزشکی ممکن می‌شود

دو مرحله واریز یارانه تا پایان فروردین 1404 در راه است

پیگیری برخورد با عوامل توهین و ضرب‌‌وشتم 2 پزشک در ایذه و شوش

تصویب نرخ کرایه تاکسی‌های اهواز در هفته آینده

آلودگی هوا در خوزستان به وضعیت قرمز رسید

مراجعه بیش از 2 هزار خوزستانی با عارضه تنفسی به مراکز درمانی

بیش از 40 هزار خانوار عشایری خوزستان به ییلاق می‌روند

اطلاعیه قطعی گاز در برخی از مناطق شهرک برق اهواز

احتمال برخاستن گرد و غبار محلی و موقتی در خوزستان

انتقال آب و سدسازی، تهدیدی برای اکوسیستم خوزستان

تداوم ارائه خدمات پستی در خوزستان در روزهای آلوده به گرد و خاک

مقابله با تغییر کاربری غیر مجاز در حمیدیه

تولید هزار و 500 تن توت فرنگی در خوزستان

انتقاد شدید از ستاره یونایتد: او حتی نمی‌تواند بدود

محمد دایی: اگر تراکتور قهرمان شود، حق به حقدار می‌رسد

جلسه با تقوی برای حل چالش پیاتزا و بازیکنان فولاد سیرجان

روز برنزی دوومیدانی ایران در قهرمانی آسیا

دومین خط‌ خورده بزرگ والیبال لهستان مشخص شد

غیبت 3 + 1 بازیکن سپاهان در دیدار مقابل پرسپولیس