پیام خوزستان

آخرين مطالب

پژوهشگران از آب دریا بتن ساختند علمي

پژوهشگران از آب دریا بتن ساختند
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا /پژوهشگران آمریکایی با افزودن دی‌اکسید کربن به یک ماده ماسه‌مانند توانستند آن را از آب دریا استخراج کنند و برای ساخت بتن پایدارتر مورد استفاده قرار دهند.
یک ماده الهام‌گرفته از صدف دریایی که دی‌اکسید کربن را از بین می‌برد، می‌تواند بتن را پایدارتر کند. فرآیند ساخت این ماده شامل شکافت آب دریا با استفاده از دی‌اکسید کربن و الکتریسیته است و می‌توان از آن به منظور تولید هیدروژن برای سوخت استفاده کرد تا مزیت بیشتری به این روش اضافه شود.
به نقل از ادونسد ساینس نیوز، «الساندرو روتا لوریا»(Alessandro Rotta Loria) دانشیار «دانشگاه نورث‌وسترن»(Northwestern University) و سرپرست این پژوهش گفت: این پژوهش یک روش جدید را برای جذب، تبدیل و ذخیره دی‌اکسید کربن به شکل مواد معدنی جامد معرفی می‌کند که می‌توان آنها را به عنوان مواد تکمیلی در بتن گنجاند. این روش یک جایگزین را برای ذخیره دی‌اکسید کربن در بستر اعماق اقیانوس یا سازندهای زمین‌شناسی فراهم می‌کند که در تلاش برای کربن‌زدایی صورت می‌گیرد.
فرآیندی که این ماده ساختمانی را ایجاد می‌کند، مشابه فرآیند کانی‌سازی طبیعی است که طی آن صدف‌های دریایی از کربنات کلسیم در اقیانوس‌ها ساخته می‌شوند. این کربنات کلسیم به طور طبیعی در محیط‌های دریایی تشکیل می‌شود. لوریا توضیح داد: این پژوهش از طریق تسهیل واکنش یون‌های آب دریا با دی‌اکسید کربن برای تولید مواد معدنی جامد، فرآیند مذکور را به صورت الکتروشیمیایی تکرار می‌کند.
در سال‌های اخیر، پژوهش‌های بسیاری بررسی کرده‌اند که آیا تا وقتی برق مورد استفاده از یک منبع تجدیدپذیر به دست بیاید، تقسیم مولکول‌های آب با استفاده از الکتریسیته می‌تواند منبع خوبی برای دست‌یابی به هیدروژن سبز باشد. اگرچه این کار با چالش‌های فنی بیشتری مانند مشکل خوردگی همراه است اما تقسیم آب دریا برای تولید هیدروژن اهمیت ویژه‌ای را به ویژه در مناطقی با منابع محدود آب شیرین به همراه دارد.
هنگامی که الکترولیز روی آب دریا انجام می‌شود، هم گاز هیدروژن و هم گاز اکسیژن یا کلر را تشکیل می‌دهد. هم‌زمان، رسوبات معدنی مانند کربنات کلسیم و هیدروکسید منیزیم درون محلول رسوب می‌کنند. لوریا و گروهش در مقاله پژوهش خود نوشتند: این رسوبات اغلب به عنوان محصولات جانبی انرژی نادیده گرفته می‌شوند. با وجود این، آنها پتانسیل استفاده‌نشده‌ای را به عنوان منابع ساخت‌وساز، تولید و اصلاح محیط زیست دارند.
اگر دی‌اکسید کربن بیشتری به فرآیند الکتروشیمیایی اضافه شود، حتی تعداد بیشتری از این مواد معدنی تولید می‌شود و در عین حال، امکان ذخیره دی‌اکسید کربن آلاینده را از جو فراهم می‌کند.
پژوهشگران دریافتند که تغییر عواملی مانند ولتاژ الکتریکی، سرعت جریان، زمان و مدت تزریق دی‌اکسید کربن به واکنش می‌تواند خواص مواد به‌دست‌آمده را تغییر دهد؛ اگرچه آنها هنوز ترکیب شیمیایی یکسانی دارند. به عنوان مثال، این کار می‌تواند مواد را متخلخل‌تر، پوسته‌پوسته‌تر یا متراکم‌تر کند.
لوریا توضیح داد: با افزایش پی‌اچ آب دریا به صورت الکتروشیمیایی، یون‌های محلول به شکل مواد معدنی جامد رسوب می‌کنند و دی‌اکسید کربن را به طور دائمی جدا می‌سازند.
ماسه و شن حدود 60 تا 70 درصد از ترکیب بتن را تشکیل می‌دهند. این مواد معمولا از منابع طبیعی مانند کوه‌ها، بستر رودخانه‌ها، سواحل و بستر اقیانوس‌ها گرفته می‌شوند که می‌تواند از راه‌های گوناگون به محیط زیست آسیب بزند. از جمله این آسیب‌ها می‌توان به از دست دادن تنوع زیستی و اکوسیستم - خواه در خشکی و خواه در دریا – اشاره کرد. همچنین، استخراج شن و ماسه می‌تواند به فرسایش سواحل و رودخانه‌ها و کاهش جریان رسوب در دلتاها و مصب‌ها منجر شود که احتمال وقوع سیل را افزایش می‌دهد.
اگر روش لوریا و همکارانش در مقیاس بزرگ‌تر با موفقیت اجرا شود، تولید مواد شن‌مانند و پایدار برای ساخت بتن را امکان‌پذیر خواهد کرد. لوریا گفت: افزایش مقیاس این فرآیند به لطف بهینه‌سازی شرایط واکنش، مصرف انرژی و طراحی رآکتور امکان‌پذیر است که همگی آنها محرک‌های کلیدی این نوآوری هستند.
با وجود این، لوریا اذعان داشت که کاهش هزینه‌ها می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. وی افزود: این فرآیند نسبت به روش‌های سنتی تامین مصالح، گران‌تر است اما می‌توان آن را به‌ عنوان یک راهبرد رقابتی جداسازی کربن در نظر گرفت که به طور هم‌زمان مواد ارزشمندی را تولید می‌کند.
این که آیا این روش الکتروشیمیایی برای تولید مواد مهم سازنده سیمان و بتن به طور گسترده مورد استفاده قرار خواهد گرفت یا خیر، هنوز نامشخص است اما لوریا و گروهش برای ارزیابی پتانسیل تجاری‌سازی این روش، با یک شرکت جهانی مصالح ساختمانی موسوم به «سمکس»(Cemex) کار می‌کنند که مقر آن در مکزیک است. لوریا در پایان گفت: در حال حاضر تلاش برای بهینه‌سازی بیشتر این فناوری با هدف نهایی افزایش مقیاس آن ادامه دارد.
این پژوهش در مجله «Advanced Sustainable Systems» به چاپ رسید.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1080151/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دو خط کتاب/ مرثیه برای راهب

خلیج فارس امروز متلاطم است

وی‌ای‌آر مانع از تکمیل شب بی‌نظیر ستاره استقلال

اقتدار نظامی در پایتخت مقاومت/ رژه باشکوه نیروهای مسلح کرمان

یونسی رستمی: نیرو‌های مسلح پشتوانه استوار برای مقاومت و پیشرفت کشور هستند

در چنین روزی؛ پیروزی تیم ملی ولز برابر ایران به میزبانی استادیوم آزادی در فروردین 1357

اعلام آمادگی حماس برای آزادی همه اسرای اسرائیلی در ازای پایان جنگ غزه

بغض و احساساتی شدن عوامل سریال «پایتخت»

این داستان میتونه سناریو یک فیلم کمدی باشه!

نوید محمدزاده از انتقاد همکارش هم در امان نماند

ریما رامین‌فر: گریه‌ من در سریال «پایتخت» واقعی بود

چرا ازازیل شکست خورد؟

یک دستگاه نوری جدید برای شبیه‌سازی سیاه‌چاله و سفیدچاله

30 درصد از سفرهای ایرانیان کم شد

چرا نباید به هوش مصنوعی گفت، ممنونم

علی خدیور قهرمان مسابقات دو 400 متر سلیمانیه عراق شد

لزوم تمرکز دانشگاه‌های جزیره کیش بر نیازهای منطقه‌ای و بین‌المللی

اشتباه و تعبیر عجیب پیمان یوسفی از استقلال و اسراییل

تساوی نه به سود سپاهان است نه پرسپولیس

انتقاد ساره جوانمردی از توجه به فوتبال در برنامه قهرمان ایران

افزایش جوایز رولان‌ گاروس 2025 به 57 میلیون دلار

کمانداران اعزامی به یونیورسیاد جهانی مشخص شدند

ژاپن از امروز ستاره‌ باران می‌شود

ارتباط تلفنی با حسن رنگرز و برترین مربی ایران در سال 1403

رژه روز ارتش در سراسر ایران برگزار شد

هلاکت سرتیم عملیاتی گروهک تروریستی جیش‌الظلم

رژه باشکوه ارتش در اهواز/ نمایش اقتدار و توان دفاعی ایران

ساناز سعیدی و علی نصیریان در اکران مردمی فیلم هفت بهار نارنج

خاطره مهران غفوریان از حواس پرتی رضا شفیعی جم !

پشت‌پرده خانواده پنهانی ایلان ماسک

پیش‌بینی وضعیت جوی و دریایی استان هرمزگان برای روز جمعه 29 فروردین 1404

جزیره کیش می تواند پایگاه دیپلماسی فرهنگی کشور باشد

ادعای لینه‌کر: یونایتد بازیکن مدنظر آموریم را فروخت

بررسی علل عدم نتیجه‌گیری تیم ملی نوجوانان

حسینی، نوری در روزهای تاریک استقلال

افشاگری جنجالی پیمان یوسفی از تیم ملی نوجوانان

عطایی خبر داد: انفجار بمب بزرگ والیبال ایران

کامبک منچستریونایتد تاریخی شد

مومنی: به بنگاه‌های تولیدی علاوه بر ظلم تعطیلی اجباری، ده ظلم دیگر هم می‌شود!

ضرورت تعهد بیشتر استان‌های معین در خدمت‌رسانی به زائران اربعین

مجموعه داستان «شرّ درونش» منتشر شد

عراقچی: رم میزبان مذاکرات نیست، بلکه محل مذاکرات است

عراقچی: پیام رهبر انقلاب به پوتین حاوی نکات مهمی بود

پیام تبریک مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان گلستان به مناسبت روز ارتش

برشی از قسمت دهم سریال تاسیان

پیش‌بینی دیابت با کمک وضعیت دندان‌ها!

روایت شیاطین سرخ از کامبک تاریخی در اولدترافورد

گل‌های برتر هفته 29 لیگ برتر پرتغال

استفاده از آفساید نیمه‌ خودکار در لیگ نخبگان آسیا

بلان: این بدترین بازی الاتحاد در دوران من بود