پیام خوزستان

آخرين مطالب

حیدری: درس «علوم دفاع مقدس و مقاومت» متناسب با هر دانشگاه و رشته تدوین شود گفتگو

حیدری: درس «علوم دفاع مقدس و مقاومت» متناسب با هر دانشگاه و رشته تدوین شود
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از همدان، جلسه هم‌اندیشی رؤسا و معاونین دانشگاه‌های استان همدان با حضور سرهنگ «حمید حیدری» رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج پژوهش‌های دفاع مقدس و مقاومت برگزار شد.
حیدری در این جلسه با اشاره به سابقه تصویب و تدریس درس آشنایی با ارزش‌های دفاع مقدس گفت: مسیر نورانی آموزش دفاع مقدس از سال 1386 توسط شهید سوداگر، با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شد.
پس از دو سال، در سال 1388 درس آشنایی با ارزش‌های دفاع مقدس در جلسه 646 شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و به عنوان درس اختیاری وارد نظام آموزش عالی کشور شد. از سال 1395، با ابلاغیه‌ای از سوی وزارت علوم، این درس از معدل حذف شد که باعث بروز برخی چالش‌ها شد. وی افزود: با هم‌افزایی نهادهای مختلف، در جلسه 890 شورای عالی انقلاب فرهنگی، این درس به عنوان یک درس عمومی الزامی در جدول دروس عمومی وزارت علوم با سقف 22 واحد گنجانده شد.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج پژوهش‌های دفاع مقدس و مقاومت با تأکید بر اهمیت محتوای آموزشی و به‌روزرسانی آن بیان داشت: عنوان درس به "علوم و معارف دفاع مقدس و مقاومت" تغییر یافته و هم‌اکنون در حال تدوین سرفصل‌های جدید آن هستیم که تا پایان خرداد به تصویب و ابلاغ خواهد رسید.
وی با تاکید براینکه دفاع مقدس برش تاریخی پرافتخار است که باید به نسل‌های بعدی انتقال دهیم، افزود: افتخار دفاع مقدس را باید به هر روشی به نسل آینده معرفی کنیم.
حیدری با اشاره به تفاوت ساختار دانشگاه‌ها گفت: باید متن و محتوای درس علوم و معارف دفاع مقدس و مقاومت، متناسب با نیاز دانشجویان هر دانشگاه و رشته تحصیلی تنظیم شود. برای مثال، در دانشگاه‌های علوم پزشکی، پیام‌نور، فرهنگیان و دیگر مؤسسات آموزش عالی، متون آموزشی باید مطابق استانداردها و نیاز مخاطبین تدوین شود.
وی در ادامه اظهار داشت: ما آماده‌ایم همان‌گونه که با دانشگاه آزاد اسلامی همکاری داشتیم و کتاب 216 صفحه‌ای با 142 پیوست رسانه‌ای تهیه کردیم، آماده‌ایم برای تمامی دانشگاه‌ها نیز منابع مناسب تدوین کنیم.
رئیس سازمان تحقیقات دفاع مقدس همچنین از برنامه‌ریزی برای تألیف 7 کتاب جدید در سال جاری با مشارکت دانشگاه‌ها خبر داد و افزود: همکاری با دانشگاه‌های پیام نور، فرهنگیان و آزاد در این خصوص آغاز شده و برای سایر مراکز آموزش عالی نیز این آمادگی وجود دارد.
وی درباره آموزش اساتید نیز گفت: در حال حاضر، حدود 1800 استاد دارای مجوز در سراسر کشور در حال تدریس این درس هستند. اما به‌تدریج نیاز به جایگزینی با نیروهای علمی جوان داریم.
حیدری یادآور شد: بنابراین، از دانشگاه‌ها درخواست داریم اعضای هیئت علمی خود را برای طی فرآیند جذب معرفی کنند. همچنین، پیشکسوتان دفاع مقدس نیز می‌توانند در قالب استاد مدعو در کنار اساتید رسمی فعالیت کنند.
وی به اهمیت روایت صحیح دفاع مقدس با استفاده از ابزارهای نوین مانند هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: اگر ما روایت نکنیم، دشمن روایت می‌کند. پروژه بارگذاری اطلاعات دفاع مقدس در مدل‌های هوش مصنوعی از جمله ChatGPT آغاز شده است تا مرجع مطمئنی برای دانشجویان فراهم شود.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج پژوهش‌های دفاع مقدس و مقاومت در بخش دیگری از سخنانش به لزوم پیوند میان دروس مدرسه، دانشگاه و برنامه‌هایی مانند اردوی راهیان نور اشاره کرد و افزود: با برگزاری کلاس‌ها در موزه‌های دفاع مقدس، می‌توانیم دانشجویان را با فضای واقعی جنگ آشنا کنیم. همچنین، باید میان درس آمادگی دفاعی در مدارس، اردوی راهیان نور و درس علوم و معارف دفاع مقدس در دانشگاه‌ها ارتباط منطقی و محتوایی برقرار کنیم.
وی از برنامه‌های آینده برای گنجاندن مباحث دفاع مقدس در دروس تخصصی خبر داد و گفت: به عنوان مثال، در رشته حقوق بین‌الملل باید به نقض کنوانسیون‌ها توسط دشمن در جنگ تحمیلی پرداخته شود، یا در رشته مهندسی عمران، اصول پل‌سازی در عملیات‌های نظامی مورد بررسی قرار گیرد.
حیدری گفت: برای ارتقای کیفیت درس، از دانشجویان ترم گذشته نظرسنجی خواهیم کرد و بر اساس نتایج، نسبت به بهبود محتوا و آموزش اساتید اقدام خواهیم کرد. 
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج پژوهش‌های دفاع مقدس و مقاومت متذکر شد: ما اکنون دارای دو رشته کارشناسی ارشد مرتبط با دفاع مقدس (جغرافیای دفاع مقدس و ادبیات پایداری) و یک رشته دکتری (مطالعات راهبردی دفاع مقدس) هستیم و آماده‌ایم در صورت تمایل دانشگاه‌ها، نسبت به راه‌اندازی این رشته‌ها اقدام کنیم.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1083121/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روایتی از کلاس‌های درس «آیت‌الله»

ای دهنده ی عقل ها فریادرس

در جست‌وجوی زندگی

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسروشکیبایی

درد، بخشی از زندگیه...

نگاهی به ازدواج جلال‌ و سیمین و حاشیه‌هایش

بخشی از کتاب/ آخرین انار دنیا

صداوسیما: خبر مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا جعلی است

«پزشکیان» رئیس ستاد بزرگداشت سالگرد شهدای خدمت را منصوب کرد

گزارش خبرنگار اعزامی صداوسیما از آخرین اخبار دور دوم گفتگوهای ایران و آمریکا

حضور سیاستمدار سابق ایتالیایی با شلوارک در برابر محل مذاکرات!

جزئیات دور دوم مذاکرات از زبان سخنگوی وزارت خارجه؛ دو هیئت در دو سالن جدا حضور دارند

محسن میردامادی: اجماعی که در داخل کشور در باره مذاکره ایران و آمریکا به وجود آمده،کم سابقه است

اسلامی: باید مسیر را با اقتدار و ظرفیت بالا ادامه داد

فرشاد مومنی: آقای پزشکیان! گوش و وقتتان را در اختیار هرکسی قرار ندهید

خبر تعلیق در مذاکرات ایران و آمریکا تکذیب شد

آخرین خبرها از گفتگوهای ایران و آمریکا؛ خبر تعلیق در مذاکرات تکذیب شد

بلایی که سپاهان سَرِ پرسپولیس آورد/ گرفتن 3 جام از سرخ‌پوشان در یک فصل

باخت پرسپولیس کار فولاد را آسان کرد؛ خلاصه بازی فولاد خوزستان 1 - 0 شمس آذر + فیلم

همدردی با هم نشینان همیشگی گرد و غبار

راه‌اندازی مجدد قطار دوم خرمشهر به مشهد محقق می‌شود

سردار مرادحاجتی: «ارتش فدای ملت» به یک باور برای این نیروی عظیم ولایی تبدیل شده است

دره توبیرون دزفول؛‌ معجزه خارق العاده طبیعت

96 ساعت تعطیلی ترسناک در پرسپولیس

دروازه آزادی برای نیازمند کوچک است

چهره‌های هنر انقلاب معرفی شدند

در مسیر توسعه و‌پیشرفت/دیدار مدیرعامل شرکت فولاد اکسین با استاندار خوزستان

پیک بهاری «وبا»؛ این توصیه‌ها را جدی بگیرید

قیمت سکه و طلا در بازار آزاد 30 فروردین 1404

این بیماری خطرناک در فصل بهار در کمین است

نخلستان‌های شادگان با آب آشامیدنی آبیاری نشود

اسفندیاری: هفتمین جشنواره فعالان دفاع مقدس و مقاومت در فضای مجازی برگزار می‌شود

با عرضه کنندگان کشتار غیر مجاز دام زنده در گتوند برخورد می شود

زمان جدید قطعی برق خوزستان فردا یکشنبه 31 فروردین 1404 + جدول خاموشی برق اهواز 24 ساعت آینده

تأکید بر همگرایی نهاد‌ها و ارتقای کیفی برنامه‌ها/ استفاده حداکثری از ظرفیت‌های نهاد‌های علمی و اجرایی

معاینه و درمان بیش از 2600 راس دام توسط گروه جهادی دامپزشکی انجام شد

قیمت طلا، سکه و ارز امروز؛ 30 فروردین| تمام سکه 78 میلیون و 905 هزار تومان

برگزاری هفتمین جشنواره فعالان دفاع مقدس و مقاومت در فضای مجازی

سکه یک کانال دیگر عقب نشست؛ قیمت جدید طلا و سکه 30 فروردین 1404

هشدار؛ پیک بهاری «وبا» + این توصیه‌ها را جدی بگیرید

برخورد با عرضه کنندگان کشتار غیر مجاز دام زنده در شهرستان گتوند

چهار عمل موفق TAVI (آنژیوگرافی) در بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز انجام شد

تجلیل از جانباز «آشنافر» در آیین رونمایی یار آشنا در لرستان

خرید گندم در خوزستان به 74 هزار تن رسید

حکم 13 تا 66 سال زندان علیه مخالفان نظام تونس

فرماندار خرمشهر: سالروز سوم خرداد باید در سطح ملی برگزار شود

چایخانه حضرتی امام رضا(ع) در دزفول افتتاح شد

الگوی سه‌گانه و سیگنال TD، نوید یک صعود انفجاری برای DOT

وحدت اقوام، از راهبردهای محوری توسعه خوزستان است

تجهیز تالاب برم الوان بهمئی به سیستم مدیریت هوشمند