دانشگاهها؛ بازوان فرهنگی در ترویج ارزشهای دفاع مقدس
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - مواردی چون رفع ابهامات در واحدها و سرفصلهای درس علوم دفاع مقدس و مقاومت، نقش موثر دانشگاه ها در انتقال این میراث، لزوم ترغیب دانشجویان به پژوهش در این حوزه، آموزش و پرورش اساتید و غیره در جلسه هماندیشی رؤسا و معاونین دانشگاههای استان مطرح شد. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، جلسه هماندیشی رؤسا و معاونین دانشگاههای استان همدان با حضور سرهنگ حمید حیدری، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج پژوهشهای دفاع مقدس و مقاومت برگزار شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، در این نشست اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی ابتدا درس دفاع مقدس را به صورت اختیاری ارائه میکرد و در سال 1398 با همکاری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، این درس با بهرهگیری از اساتید مجرب به صورت رسمی در برنامه درسی گنجانده شد.
غلامرضا خاکساری افزود: ما در تلاش هستیم تا با تحول در ساختار آموزشی، از شیوههای سنتی فاصله بگیریم و با استفاده از روشهای نوین، تأثیرگذاری این دروس را افزایش دهیم. در همین راستا، برنامههایی مانند اعزام دانشجویان به مناطق عملیاتی دفاع مقدس و استفاده از اساتید با سابقه حضور در جبههها، در دستور کار قرار گرفته است.
وی بیان کرد: با حمایت سازمان مرکزی، بودجهای ویژه برای توسعه فعالیتهای مرتبط با دفاع مقدس در نظر گرفته شده است. هدف ما این است که دانشجویان نه تنها از طریق مباحث تئوری، بلکه با حضور در عرصههای عملی، با ارزشهای دفاع مقدس آشنا شوند.
ابهامات در واحدها و سرفصلهای درس علوم دفاع مقدس و مقاومت رفع شود
در ادامه مدیر امور آموزشی دانشگاه بوعلیسینا، به بیان چالشهای اجرایی درس " علوم و معارف دفاع مقدس و مقاومت" پرداخت و گفت: متأسفانه ابهامات زیادی در خصوص نوع درس، سقف واحدها و الزامات آن وجود دارد که مانع گسترش کیفی این درس در دانشگاهها شده است.
اصغر سیف افزود: اگر تکلیف نوع درس و سقف واحدها به صورت شفاف مشخص شود، امکان ارائه منسجمتر و گستردهتر این درس فراهم خواهد شد.
مدیر امور آموزشی دانشگاه بوعلیسینا، همچنین بر ضرورت بهبود کیفیت محتوای آموزشی و همکاری بیشتر دانشگاهها در این زمینه تأکید کرد.
دانشگاهها نقش موثری در انتقال میراث دفاع مقدس دارند
رئیس دانشگاه علمیکاربردی همدان، در این نشست با اشاره به اهمیت نقش دانشگاهها در ترویج فرهنگ دفاع مقدس، عنوان کرد: دفاع مقدس، درس بزرگی از ایستادگی در برابر تجاوز و اثبات حقانیت ملت ایران بود.
سعید نظری افزود: امروز نیز دشمن در تلاش است تا با ایجاد ناامیدی، افکار عمومی را منحرف کند، اما دانشگاهها با تغییر نگرش و ترویج ارزشهای دفاع مقدس، میتوانند روحیه اعتماد به نفس و مقاومت را تقویت کنند.
وی تأکید کرد: اکنون مسئولیت بزرگی بر دوش دانشگاههاست و اساتید میتوانند با تدریس و پژوهش در حوزه دفاع مقدس، نقش مؤثری در انتقال این میراث به نسل جوان ایفا کنند.
300 دانشجوی پیام نور همدان درس علوم دفاع مقدس و مقاومت را گذراندهاند
مدیرکل آموزش دانشگاه پیام نور همدان در این جلسه اظهار داشت: خوشبختانه در ترم اول اجرای این طرح، بیش از 300 دانشجوی جدیدالورود دانشگاه این دروس را با موفقیت گذراندهاند.
مجید مرادی همچنین به چالشهای پیشرو اشاره کرد و افزود: برای ترمهای آینده نیازمند تسریع در فرآیند گزینش و تربیت اساتید مجرب هستیم تا بتوانیم این دروس را به صورت کیفی ارائه دهیم.
وی پیشنهاد کرد تا دورههای آموزشی ویژهای برای اساتید، بهویژه ایثارگران، در نظر گرفته شود تا این طرح با کیفیت بالاتری اجرا شود.
لزوم ترغیب دانشجویان به پژوهش در حوزه دفاع مقدس
معاون آموزشی دانشگاه ملی مهارت استان همدان، با اشاره به اقدامات انجامشده در حوزه آموزش درس «علوم و معارف دفاع مقدس و مقاومت»، اظهار داشت: دانشگاه ملی مهارت استان برخورد خوبی از سوی دانشجویان با این درس شاهد بوده است. هرچند الزامی شدن ارائه این درس از سوی ستاد مرکزی دانشگاه هنوز بهصورت رسمی به ما ابلاغ نشده، اما ما تابع سیاستهای کلان ستاد مرکزی دانشگاه هستیم.
امیر خالدیان افزود: در حال حاضر، این درس در سطح دانشگاه بهصورت اختیاری ارائه میشود، ولی با اطلاعرسانی انجامشده در استان و همکاری اساتید شاخص و برجسته، این درس با کیفیت خوبی تدریس شده و مورد استقبال دانشجویان قرار گرفته است.
انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1083257/