پیام خوزستان

آخرين مطالب

ملاقات نزدیک فضاپیمای «لوسی» ناسا با یک سیارک جدید علمي

ملاقات نزدیک فضاپیمای «لوسی» ناسا با یک سیارک جدید
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا / فضاپیمای «لوسی» ناسا به زودی از کنار یک سیارک کوچک عبور خواهد کرد. هدف این فضاپیما شناسایی انبوه سیارک‌های ناشناخته در نزدیکی سیاره مشتری است.
این دومین رویارویی لوسی با سیارک‌ها خواهد بود. این فضاپیما در سال 2021 برای ماموریتی جهت نزدیک شدن به 11 جرم فضایی، پرتاب شد. این مشاهدات می‌تواند به دانشمندان کمک کند تا منظومه شمسی اولیه ما را هنگام شکل‌گیری سیارات بهتر درک کنند. گفتنی است که سیارک‌ها بقایای باستانی منظومه شمسی اولیه هستند.
بازار
این فضاپیما روز یکشنبه با فعال کردن سه ابزار علمی خود، سیارک بی‌خطری به نام «دونالدجوهانسون»(Donaldjohanson) را رصد خواهد کرد. این رویارویی در فاصله 139 میلیون مایلی (223 میلیون کیلومتری) از زمین در کمربند اصلی سیارک‌ها بین سیارات مریخ و مشتری رخ خواهد داد.
«دونالدجوهانسون» نام دیرینه‌شناسی است که این سیارک را به یاد او نام‌گذاری کرده‌اند. قرار است این سیارک در تمام طول این ماموریت در مرکز کنترل ماموریت «شرکت لاکهید مارتین»(Lockheed Martin)، سازنده و اپراتور فضاپیمای «لوسی» حضور داشته باشد.
فضاپیمای «لوسی» ناسا تا فاصله 960 کیلومتری به این سیارک نزدیک خواهد شد. طول این سیارک حدود 4 کیلومتر و عرض آن بسیار کمتر است.
در حالی که این فضاپیما با سرعت بیش از 48 هزار کیلومتر در ساعت از کنار این سیارک عبور خواهد کرد، دانشمندان پس از این ملاقات کوتاه می‌توانند درک بهتری از اندازه و شکل آن بدست بیاورند.
این سیارک از اجرام بی‌شماری است که گمان می‌رود در نتیجه یک برخورد بزرگ در 150 میلیون سال پیش ایجاد شده باشد.
«هال لویسون»(Hal Levison)، دانشمند ارشد مؤسسه تحقیقات جنوب غربی می‌گوید: این سیارک ممکن است شبیه به یک مهره بولینگ یا حتی یک آدم برفی باشد. احتمال دیگر این است که دو سیارک بلند و باریک، اما جداگانه وجود داشته باشند که از هم فاصله زیادی دارند.
وی افزود: ما نمی‌دانیم چه انتظاری می‌توانیم داشته باشیم. این موضوعی است که این ماموریت را بسیار جالب می‌کند.
در طول پرواز، هیچ ارتباطی با «لوسی» وجود نخواهد داشت، زیرا این فضاپیما آنتن خود را از سمت زمین برمی‌گرداند تا بتواند سیارک را ردیابی کند. «لویسون» انتظار دارد که بیشتر داده‌های علمی را ظرف یک روز پس از این ملاقات دریافت کنند.
هدف بعدی «لوسی» یا «رویداد اصلی» به گفته «لویسون»، «سیارک‌های تروجان» خواهند بود که دارای مداری مشترک به دور خورشید با سیاره مشتری هستند. گروه‌هایی از این سیارک‌ها، بزرگترین سیاره منظومه شمسی را در حین چرخش به دور خورشید دنبال می‌کنند. «لوسی» از سال 2027 تا 2033، هشت مورد از آنها را ملاقات خواهد کرد که برخی از آنها به صورت جفت‌های دوتایی هستند.
اولین گذر «لوسی» از کنار یک سیارک در سال 2023 رخ داد که از کنار سیارک «دینکینش»(Dinkinesh) عبور کرد. این سیارک در کمربند اصلی سیارک‌ها قرار دارد و این فضاپیما یک قمر کوچک در اطراف آن را کشف کرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1085359/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

به هر چیزی که آسیبی کنی، آن چیز جان گیرد

نامه سهراب به نلی

زمان سفر رئیس جمهور به جمهوری آذربایجان مشخص شد

واکنش سخنگوی وزارت خارجه به خبر درگذشت پاپ

ادعای آسوشیتدپرس: «ویتکاف» و «عراقچی» در رم مستقیم دیدار کردند

روایت چهره کلیدی کانال محرمانه با آمریکا در اواسط دهه 60 از حضور در اتاق بیضی کاخ سفید

پیش‌بینی علی مطهری از مذاکره ایران و آمریکا

معرفی برترین‌های رقابت‌های قهرمانی شطرنج خوزستان

چرا «آبان» راه درستی را برای دیده‌شدن پیدا نکرد؟

عمو پورنگ بر فراز ابرهای رامیان

خاطره بازی با عکس‌های قدیمی علیرضا خمسه

مرضیه برومند: خربزه و عسل با هم ساختند و بابای سینما را درآوردند!

چرا بهاره افشاری به «جوکر» بانوان نیامد؟

تیر خلاص به چاقی؛ تبدیل سلول‌های چربی به ماشین‌های کالری‌سوز

درمان چندوجهی سرطان با ترکیب باکتری و نانوذرات

هوش مصنوعی سیاراتی را که‌ می‌توانند میزبان حیات باشند، پیدا می‌کند

فناوری رآکتور هسته‌ای چین از آمریکا جلو زد

رکورد تولید ماهیانه پس از 2 سال در شرکت فولاد خوزستان شکسته شد

ایمن سازی دام‌های سنگین مناطق مرزی هویزه علیه تب برفکی سویه

برداشت گل محمدی در شهرستان کارون

تولید بیش از هزار تن گوشت مرغ در امیدیه

لایروبی و شُست و شوی خطوط شبکه فاضلاب در بندر امام خمینی

حمله تند به رای سنگین کمیته انضباطی والیبال

سیوهای برتر لیگ یک فرانسه در هفته 30

آرای کمیته انضباطی درباره اتفاقات فینال لیگ برتر والیبال اعلام شد

مشکلات لیگ برتر، بوکس را از حاشیه به متن کشاند!

مرگ 2 ورزشگار در دوی نیمه ماراتن قزاقستان

مذاکره با سرو قامتان ملی‌پوش ممنوع شد

امضای تفاهمنامه برگزاری رویداد ملی نوآوری اجتماعی در استان قم

سعدی چهره‌ای یگانه در تاریخ ادبیات فارسی است

رئیس اتاق بازرگانی ایران: مجمع گام نهایی برای پیوستن به FATF را بردارد

عطریانفر: موضع رهبری در قبال مذاکرات کاملا هوشمندانه و عاقلانه است

ترقی: در مذاکره غیرمستقیم مفهوم این است که هنوز اعتماد ایجاد نشده است

تشییع پیکر پدر انرژی هسته‌ای ایران در دانشگاه بوعلی سینا

باشگاه لیگ برتری دنبال خرید دستگاه VAR از فدراسیون

کری سپاهان برای پرسپولیس: محبوب نیازمند

داور بازی تراکتور مقابل فولاد تغییر کرد؛ تارخ جایگزین عرب براقی شد

شاعر آزادی و وطن؛ بعد از عنصری، مثل ملک‌الشعرا بهار در شعر فارسی نیامد

سکوت در برابر حذف صدای فلسطینی‌ها نقض آزادی بیان است

تصادف مرگبار در محور اندیمشک – خرم‌آباد با یک فوتی

پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان در گذشت

اسماعیلی: بزرگداشت شهدای جمهور تجدید بیعت با انقلاب و ولایت است

ابلاغ حکم فرمانده بسیج شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون

آزادی اسرای اسرائیلی هدف اصلی کابینه نتانیاهو نیست

رکورد تولید ماهیانه پس از دو سال در شرکت فولاد خوزستان شکسته شد

نشست تخصصی معاون فناوری شرکت فولاد خوزستان با شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان خراسان رضوی انجام شد

تخصیص 42 هزار قطعه زمین مسکونی در خوزستان؛ پایان بحران زمین‌های مسکونی

جزئیات خدمات‌رسانی شرکت واحد به تماشاگران مسابقه فوتبال بین تیم‌های استقلال و هوادار

ساعات سعد و نحس امروز دوشنبه 1 اردیبهشت + جدول

تخصیص 42 هزار قطعه زمین مسکونی در خوزستان