پیام خوزستان

آخرين مطالب

فلاحت‌پیشه: توافق بر سر «مذاکرات فنی» بین ایران و آمریکا یعنی دوری از تنش سیاسی

فلاحت‌پیشه: توافق بر سر «مذاکرات فنی» بین ایران و آمریکا یعنی دوری از تنش
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - خبرآنلاین / حشمت الله فلاحت پیشه رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم اظهار داشت: قرار نیست ایران و آمریکا بعد از مذاکرات مسقط و رم به دو دوست تبدیل شوند، بلکه قرار بر این است که این دوکشور وارد جنگ نشوند و همین مورد دستاوردی مهم است.
دومین دور مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در رم و با میانجی گری عمان برگزار شد. پس از این مذاکره، سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه این دور از مذاکرات را رو به جلو خواند و تاکید کرد: موفق شدیم درخصوص یک سری اصول و اهداف به یک تفاهم بهتری برسیم و نهایتا قرار شد مذاکرات ادامه پیدا کند و وارد مرحله بعدی شود، به این ترتیب که جلسات کارشناسی شروع شود.
وی تاکید کرد: از چهارشنبه این هفته مذاکرات فنی در سطح کارشناسان در عمان آغاز خواهد شد. طبیعی است که کارشناسان فرصت بیشتری برای ورود به جزئیات و طراحی یک چارچوب برای توفق شوند و بعد ما شنبه آینده در عمان ملاقات خواهیم کرد تا نتیجه کار کارشناسان را بررسی می‌کنیم تا ببینیم چقدر به اصول یک توافق نزدیک هستیم. آمریکایی‌ها تاکنون هیچ بحث غیرمرتبط با موضوع هسته‌ای را مطرح نکردند. ما گفته‌ایم که مذاکره‌ ما مرتبط با مسائل هسته‌ای است و موضوع دیگری را نمی‌پذیریم.
بازار
دو اتفاق در سوق دادن ایران و آمریکا به سمت دیپلماسی از نگاه فلاحت پیشه
در همین راستا، حشمت الله فلاحت پیشه، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم، در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین، درخصوص سخنان عراقچی پس از مذاکرات ایران و آمریکا، تاکید کرد: در مذاکرات رم، طرفین درخصوص مذاکرات فنی به توافق رسیدند، هرگاه یک چالش سیاسی منجر به شکل گیری کارگروه های فنی شود، بدان معنا است که طرفین از تنش دور و به دیپلماسی نزدیک شده اند.
وی اظهار داشت: به همان اندازه ای که موضوع هسته ای در شرایط طبیعی خود قرار بگیرد، می توان گفت که از تنش دور و به سمت دیپلماسی نزدیک خواهیم شد. بنده معتقدم وارد کردن آقای گروسی به موضوع مذاکرات امری مثبت بود، زیرا ایرانی ها چیزی فراتر از NPT در موضوع هسته‌ای نخواستند. حتی این موضوع در برجام نیز قابل مشاهده بود، یعنی ایرانی ها مانند هرکشور عضو NPT می توانند چرخه و زیرساخت های سوخت هسته ای خود را حفظ کنند و سوخت را در غالب مسالمت آمیز تولید کنند.
وی افزود: هرچند در آمریکا چند موضع متناقض شکل گرفت ولی دو اتفاق ایران و آمریکا را به سمت دیپلماسی سوق داده است. اتفاق اولی که برای ایران افتاد، مصاحبه سفیر روسیه در بغداد بود که در پاسخ به سوال یک خبرنگار که پرسیده بود؛ واکنش روسیه هنگام جنگ ایران چه خواهد بود؟ اظهار داشت که مردم روسیه برای مردم ایران دعا خواهند کرد. این مورد نشان دهنده این بود که ایران باید بدون ملاحظه دیگران تنش های خود با دیگران را حل کند.
در مسقط طرفین پذیرفتند که هیولا نیستند و می توانند با همدیگر مذاکره کنند
فلاحت پیشه تاکید کرد: در سمت دیگر، کشور های مختلف بی میل نیستند که انرژی دوران ترامپ در جنگ خاورمیانه‌ای بکار گرفته شود. زیرا ترامپ زخم های بسیاری مانند جنگ تعرفه ها را باز کرده است. برخلاف سیاست اسرائیل برای کشاندن آمریکا در جنگ، آمریکایی ها بر این موضوع که مدیریت نتایج جنگ، بسیار دشوارتر از نتایج دیپلماسی است، آگاهند.
او بیان کرد: مذاکرات مسقط، توافق بر سر مذاکره بود، یعنی طرفین پذیرفتند که هیولا نیستند و می توانند با همدیگر مذاکره کنند. بنده معتقدم واسطه های برجامی، ایران و آمریکا را برای همدیگر هیولا نشان دادند ولی درحال حاضر، ایران و آمریکا در مسقط به این نتیجه رسیدند که می توانند با همدیگر مذاکره کنند. همچنین، عمان برخلاف اعضای شرقی و غربی برجام بازیگری بدون منفعت است. درخصوص شکل مذاکرات نیز گفته های زیادی موجود است، اما واقعیت این است که همانطور که عنوان کردم باتوجه به اینکه عمانی ها به عنوان واسطه هیچ منفعتی ندارند، ایران و آمریکا عملا به صورت مستقیم درحال مذاکره هستند.
فلاحت پیشه درخصوص توافق طرفین بر سر مذاکرات فنی تاکید کرد: خبر تشکیل نشست های کارشناسانه و فنی درخصوص تحریم ها به معنی توافق در اصل مذاکرات است و باید منتظر پیش‌روی درحوزه فنی باشیم. تجربه نیز نشان داده است که حاضرترین متون قابل امضا، درحوزه فنی وجود دارد.
ایران و آمریکا باید در این مدت عوامل آشوب ساز را مدیریت کنند
وی افزود: طرفین باید در این مدت نقش عوامل آشوب ساز را مدیریت کنند، به عنوان مثال اسرائیل برای آمریکایی ها و تندرو ها برای ایرانی ها. این افراد کسانی هستند که مخالف مذاکره هستند و هرچه ایران و آمریکا در روند مذاکره و توافقات بیشتر پیش می‌روند، شبهه افکنی های بیشتری را صورت خواهند داد. ترفند دیگر این عوامل آشوب ساز، علاوه بر شبهه سازی، شلوغ کردن دستورکار است. به عنوان مثال در سمت آمریکا کسانی حضور دارند که می‌خواهند مسائل غیرهسته ای را مطرح کنند و در سمت ایران نیز افرادی حضور دارند که وقتی هنوز بحث هسته ای صورت نگرفته، مسائل دیگری را مطرح می‌کنند.
قرار نیست ایران و آمریکا به دو دوست تبدیل شوند!
او در ادامه تصریح کرد: قرار نیست ایران و آمریکا بعد از مذاکرات مسقط و رم به دو دوست تبدیل شوند، بلکه قرار بر این است که این دوکشور وارد جنگ نشوند و همین مورد دستاوردی مهم است. اگر توافق صورت بگیرد و در عین حال به سرنوشت برجام نیز دچار نشود، طرفین می توانند در غالب سازوکار امنیت منطقه ای و حتی شکل گیری مناسبات اقتصادی توافقات دیگر را پیش ببرند.
فلاحت پیشه درخصوص اثرات این مذاکرات در روند بازار بیان کرد: بازار قوی ترین تحلیل گر مسائل سیاسی در ایران است. ما بارها شاهد این بودیم که افراد سعی کردند با مواضع مثبت و منفی بر بازار تاثیر بگذارند ولی بازار می‌داند در چه زمانی کدام واکنش را نشان بدهد. بازار ایران نیز سیاسی ترین بازار منطقه است. نکته مهم این است که محصولات تولیدی در طول این یک هفته افزایش قیمت پیدا نکرده است، درصورتی که درگذشته هر محصول تولیدی با یک نرخ جدید عرضه می شد، اما در طول این یک هفته چنین اتفاقی رخ نداده است.
وی در پایان تاکید کرد: قرار نیست مردم در دوران تحریم رنج بکشند ولی در ایام کاهش تحریم ها سودی نصیب آنها نشود. متاسفانه در طول دورانی که منافع کشور تشنه دیپلماسی بود، یکسری جریانات افراطی که از پول ملت هزینه می کنند، بیشترین تلاش را برای کارشکنی در این مسیر کردند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1085898/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت طلا، سکه و ارز امروز؛ 1 اردیبهشت| تمام سکه 75 میلیون و 300 هزار تومان

سردار مرادحاجتی: سپاه پاسداران در اصل یک ساختار انقلابی مردم نهاد است

جزئیات خدمات‌رسانی شرکت واحد به تماشاگران مسابقه فوتبال

مقاومت، رکن اصلی استراتژی دفاعی است

آخرین قیمت طلا، سکه و ارز امروز؛ 1 اردیبهشت 1404 | نرخ تمام سکه 75 میلیون و 300 هزار تومان

3 ارز دیجیتالی که نهنگ‌ها روی آن‌ها شرط بسته‌اند

حمله مسلحانه خونین 5 مرد به یک خانه در شوش / همه را به رگبار بستند + جزییات

هشدار درباره وضعیت ایمنی سرای آزادی بازار بزرگ تهران

علیرضا خمسه: برای من بازیگری فریاد نداشته‌ها بود

شوخی عالی «امیرحسین قیاسی» با شوآف محمدرضا گلزار

آوازخوانی جالب علیرضا خمسه با یاد و خاطرات جاده چالوس

«اندرو گارفیلد» بازیگر نقش اسپایدرمن از ظلم و رنج مردم غزه می گوید

علیرضا خمسه: «پنجعلی» در پایتخت تجسمی از بازی زبان بدن بود

تقدیر ویژه زینب سلیمانی از «کارن همایونفر»

کارگردان سریال «آبان»: شبیه‌ شدن این سریال به آثار دیگر اهمیت ندارد!

ویدئویی کمتر دیده‌شده از اولین حضور «صابر ابر» در سینما

توانایی بازیگری «علیرضا خمسه» با خنده‌های متفاوت

هوش مصنوعی در خدمت علم دندانپزشکی

درمان بیماری «کووید مزمن» کشف شد

تشخیص سلول‌های سرطانی و سالم از طریق تحلیل حرکت آنها

سی‌ودومین ماموریت باری «دراگون» به ایستگاه فضایی بین‌المللی پرتاب شد

خبر جدید مجلس درباره تعطیلی پنجشنبه ها

مهلت استفاده از کالابرگ مادران تمدید شد

معاون استاندار خوزستان: نخبگان سیاسی برای تقویت وفاق ملی تلاش کنند

بازدید میدانی معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد کیش از پروژه‌های سرمایه‌گذاری با کاربری هتلی و صنعتی

به زودی؛ اجرای طرح اصلاح خط برق‌رسانی بندر تجاری شادگان

پیش بینی برداشت بیش از 90 هزار تن گندم در حمیدیه

تعیین تکلیف 32 پرونده در کمیسیون تبصره یک ماده یک قانون حفظ کاربری خوزستان

احتمال بارش ضعیف باران و وقوع گردوخاک در خوزستان

اطلاعیه قطع گاز در کوی دولتی و مهدیس اهواز

فلیک: از رفتار برخی بازیکنان خوشم نیامد

مرگ 2 ورزشکار در دوی نیمه ماراتن قزاقستان

پیاتزا از الان به لس‌آنجلس فکر می‌کند!

کارگاه آموزشی هوش مصنوعی برای کارکنان بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار می‌شود

مهندس اوحدی: بزرگداشت شهدای خدمت از 24 اردیبهشت در کشور آغاز می‌شود/ باید به منظومه فکری شهید رئیسی بپردازیم

به هر چیزی که آسیبی کنی، آن چیز جان گیرد

نامه سهراب به نلی

زمان سفر رئیس جمهور به جمهوری آذربایجان مشخص شد

واکنش سخنگوی وزارت خارجه به خبر درگذشت پاپ

ادعای آسوشیتدپرس: «ویتکاف» و «عراقچی» در رم مستقیم دیدار کردند

روایت چهره کلیدی کانال محرمانه با آمریکا در اواسط دهه 60 از حضور در اتاق بیضی کاخ سفید

پیش‌بینی علی مطهری از مذاکره ایران و آمریکا

معرفی برترین‌های رقابت‌های قهرمانی شطرنج خوزستان

چرا «آبان» راه درستی را برای دیده‌شدن پیدا نکرد؟

عمو پورنگ بر فراز ابرهای رامیان

خاطره بازی با عکس‌های قدیمی علیرضا خمسه

مرضیه برومند: خربزه و عسل با هم ساختند و بابای سینما را درآوردند!

چرا بهاره افشاری به «جوکر» بانوان نیامد؟

تیر خلاص به چاقی؛ تبدیل سلول‌های چربی به ماشین‌های کالری‌سوز

درمان چندوجهی سرطان با ترکیب باکتری و نانوذرات