وداع واتیکان با پاپ فرانسیس/ رازهای زندگی پاپی که جهان را تحت تأثیر قرار داد
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - پاپ فرانسیس، با نام اصلی خورخه ماریو برگولیو، در 17 دسامبر 1936 در بوئنوس آیرس، آرژانتین متولد شد. او نخستین پاپ از قارهی آمریکا و اولین عضو فرقهی یسوعی است که به مقام پاپی رسیده است. مسیر زندگی او از یک جوان عاشق رقص تانگو و فوتبال به یکی از تأثیرگذارترین رهبران مذهبی جهان تغییر کرد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
پاپ فرانسیس شهروند قانونی سه کشور آرژانتین، ایتالیا و واتیکان است. او در آرژانتین متولد و بزرگ شد، والدین ایتالیایی دارد و از زمان پاپ شدن هم شهروند واتیکان محسوب میشود. مجله تایم پاپ فرانسیس را بهعنوان شخص سال انتخاب کرد و عکس او را بر جلد مجله سال 2013 قرار داد.
این لقب به کسی اهدا میشود که تأثیرگذار باشد. او در تاریخ کاتولیک تأثیر بسزایی گذاشته و بهکلی با پاپهای گذشته فرق دارد. او به دلیل محبوبیت اش توسط فوربس بهعنوان چهارمین شخص قدرتمند جهان در سال 2014 انتخاب شد.
دوران کودکی و جوانی پاپ فرانسیس در یک خانواده مهاجر ایتالیایی بزرگ شد. پدرش کارگر راهآهن و مادرش خانهدار بود. او در جوانی به تحصیل در رشتهی شیمی پرداخت و مدتی به عنوان تکنسین آزمایشگاه غذا کار کرد. در 21 سالگی به دلیل ابتلا به ذاتالریهی شدید، بخشی از یک ریهی خود را از دست داد، تجربهای که تأثیر عمیقی بر زندگی او گذاشت و باعث شد به سمت زندگی معنوی گرایش پیدا کند.
ورود به مسیر مذهبی در 1958، او به جامعهی یسوعیها پیوست و مسیر زندگی خود را به سوی کشیشی تغییر داد. در 1969 به عنوان کشیش منصوب شد و بعدها به تدریس ادبیات و روانشناسی پرداخت. در 1992 به عنوان اسقف کمکی بوئنوس آیرس برگزیده شد و در 1998 به مقام سراسقفی این شهر رسید. در 2001، پاپ ژان پل دوم او را به مقام کاردینالی منصوب کرد.
انتخاب به عنوان پاپ پس از استعفای پاپ بندیکت شانزدهم در 2013، خورخه ماریو برگولیو به عنوان دویست و شصت و ششمین پاپ کلیسای کاتولیک انتخاب شد. او لقب فرانسیس را به افتخار سنت فرانسیس آسیزی، قدیس حامی فقرا، برای خود برگزید. از همان ابتدا، او با رویکردی ساده و مردمی توجه جهانیان را به خود جلب کرد و به جای اقامت در کاخ پاپی، در خانهای ساده در واتیکان ساکن شد.
دیدگاهها و اصلاحات
پاپ فرانسیس به دلیل فروتنی، تأکید بر عدالت اجتماعی و تعامل با جوامع مختلف شناخته شده است. او بر حمایت از فقرا، گفتگوی میانادیانی و اصلاحات در کلیسای کاتولیک تأکید دارد. او منتقد سرمایهداری افسارگسیخته و مصرفگرایی بیش از حد است و بر اقدام برای تغییرات اقلیمی تأکید دارد.
فعالیتهای بینالمللی پاپ فرانسیس در عرصه دیپلماسی بینالمللی نقش مهمی ایفا کرده است. او به بازسازی روابط دیپلماتیک بین ایالات متحده و کوبا کمک کرد، با چین توافقی برای تعیین میزان نفوذ حزب کمونیست در انتصاب اسقفهای چینی مذاکره کرد و از حقوق پناهندگان حمایت کرده است.
دیدار تاریخی با آیت الله سیستانی حدود 5 سال پیش سفری که بسیاری در انتظارش بودند سرانجام رخ داد، “زائر صلح” به نجف رسید و در کنار مرجع بزرگ شیعیان نشست، دیداری ساده و به دور از تشریفات و بدون زدن ماسکی بر صورت. پاپ در این دیدار در محضر آیت الله سیستانی از خداوند متعال خواست که صلح و برادری در سرزمین عراق و خاورمیانه و دنیا مسلط شود. این سفر بازتاب های گسترده ای در محافل خبری، دینی و افکار عمومی جهان داشت.

آخرین سخنرانی پاپ آخرین سخنرانی پاپ فرانسیس به مناسبت عید پاک در 20 آوریل 2025، با درخواستی جهانی برای صلح، خلع سلاح و آزادی زندانیان بود. پاپ در سخنان خود آتشبس در غزه، آزادی زندانیان و دسترسی بشردوستانه، صلح در اوکراین، قفقاز جنوبی و بالکان غربی، خلع سلاح و آزادی مذهبی در آفریقا، از جمله سودان، کنگو، و ساحل و آشتی در میانمار را خواستار شد.

مرگ او آغاز روند رسمی برای انتخاب پاپ جدید است، که با تدفین پاپ در روزهای آینده آغاز میشود و با دود سفیدی که از کلیسای سیستین به نشانه انتخاب پاپ جدید بیرون میآید، پایان مییابد.
311311
منبع:+
«دبلنا» بازی مبتنی بر شانس، قمار با چاشنی توهین به شعور مخاطب! طرح دریا در فقدان ساز و کار باید ها و نبایدها سریال «پایتخت»: سرگرمی ملی یا پروژه تخریب فرهنگی؟ صداوسیما؛ همراه یا مخالف پویشهای ملی؟ تلفات جادهای؛ ضرورت آموزش و رعایت قوانین برای حفظ جمعیت فعال
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1086369/