پیام خوزستان

آخرين مطالب

نماینده جامعه کارگری: 96 درصد کارگران قرارداد موقت دارند اقتصادي

نماینده جامعه کارگری: 96 درصد کارگران قرارداد موقت دارند
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایرنا / رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور با اشاره به وضعیت نگران‌کننده کارگران اعلام کرد: بیش از 96 درصد کارگران ایران با قراردادهای موقت و پیمانی مشغول به کار هستند و معیشت و امنیت شغلی آنان با مخاطرات جدی مواجه است.
جامعه کارگری ایران، به‌ویژه کارگران قراردادی، با چالش‌های متعددی از جمله ناامنی شغلی، نبود تناسب دستمزدها با هزینه‌های زندگی، موانع ارتقاء مهارت و کمبود ایمنی در محیط کار دست و پنجه نرم می‌کنند.
به مناسبت هفته کار و کارگر، فتح الله بیات رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور مهمان ایرنا بود؛ وی در گفت‌وگویی که با خبرنگار اقتصادی ایرنا داشت، به بررسی این مسائل پرداخت و راهکارهایی برای بهبود وضعیت ارائه داد؛ او با انتقاد از عدم اجرای کامل قوانین حمایتی، خواستار توجه بیشتر دولت و کارفرمایان به مطالبات کارگران و ایجاد فضایی امن و باثبات برای فعالیت و تولید شد.
نیازمند همت جدی برای رفع تبعیض هستیم
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور در این گفت و گو از تبعات وضعیت قراردادی و معیشیی بر زندگی میلیون‌ها خانواده ایرانی سخن گفت و اصلاح جدی سیاست‌ها برای حمایت از کارگران را خواستار شد.
وی معتقد است که با وجود افزایش جمعیت جامعه کارگری کشور، مطالبات این قشر همچنان بر زمین مانده و نیاز است که به این خواستا که در صدر آنها بهبود معیشت و امنیت شغلی کارگران است، توجه ویژه شود.
بیات با تشریح ابعاد پیچیده مشکلات کارگران کشور، آن را حاصل سال‌ها اجرای ناقص قوانین کار و نبود همت جدی برای رفع تبعیض و ناامنی‌های شغلی در جامعه کارگری دانست.
وی با اشاره به گستردگی روزافزون قراردادهای موقت و پیمانی در بازار کار ایران، تاکید کرد: امروز بیشتر از 96 درصد کارگران کشور با قراردادهای موقت، کوتاه‌مدت و پیمانی کار می‌کنند. این یعنی بخش عمده‌ای از جمعیت کارگری فاقد امنیت شغلی هستند و هرساله مجبور به تمدید قراردادهایی هستند که آینده شغلی‌شان را نامطمئن و زندگی‌شان را پریشان کرده است.
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور بر این نکته اصرار داشت که رواج قراردادهای موقت، نه تنها یک مشکل صنفی، بلکه معضلی جدی برای جامعه است و تشریح کرد: وقتی یک کارگر با دغدغه تمدید قرارداد و اخراج ناگهانی، برای کمترین حق و حقوق خود باید بجنگد، دیگر فرصت، انرژی و انگیزه‌ای برای بهتر کار کردن و برنامه‌ریزی زندگی باقی نمی‌ماند. این وضعیت مستقیم روی سلامت روانی، امید اجتماعی و حتی روابط خانوادگی کارگران تأثیر می‌گذارد.
بازار
راه ‌برون‌رفت؛ اصلاح قانون و اراده جدی دولت
وی بر اراده جدی دولت، اصلاحات ساختاری و بازنگری در سیاست‌های فعلی تاکید و اضافه کرد: دولت باید در تدوین قوانین جدید و اصلاح قوانین فعلی، بیش از هر چیز امنیت شغلی و معیشتی کارگران را تضمین کند. هیچ جامعه‌ای بدون نیروی کار سالم، توانمند و باانگیزه، مسیر رشد و توسعه را طی نمی‌کند.
بیات حضور موثرتر دولت در بازرسی میدانی، حمایت عملی از تشکل‌های کارگری، برخورد قاطع با پیمانکاران متخلف و استفاده از ظرفیت رسانه‌ها برای آگاهی‌بخشی را از مهم‌ترین راهکارهای بهبود وضعیت کارگران برشمرد.
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی ابراز امیدواری کرد که این بار تصمیم‌گیرندگان شرایط کارگران را با عینک واقع‌بینانه ببینند و حداقل حقوق قانونی آن‌ها را در اولویت قرار دهند و اگر این معضل حل شود، قطعاً نه اقتصاد صدمه خواهد دید و نه جامعه درگیر آسیب‌های بیشتر خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1089747/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انقلاب اینزاگی بدون فکر کردن به بارسلونا

وزنه‌برداران اعزامی به مسابقات جهانی مشخص شدند

فدراسیون شمشیربازی مهمترین مسابقه لیگ را لغو کرد

رقابت مثلثی فرنگی‌کاران سنگین‌ وزن برای قهرمانی جهان

رشت میزبان رقابت‌های دوومیدانی قهرمانی کشور

پیروزی میلی متری دنور برابر لس‌آنجلس کلیپرز

پایان رقابت‌های دوچرخه‌سواری کوهستان بدون مدال برای ایران

آیین معارفه رئیس دفتر نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان برگزار شد

اشاعه فرهنگ ایثار و شهادت با روایتگری توسط مادران شهدا در جامعه نهادینه شده است

شعری از رضا رحیمی عنبران، شرکت‌کنندۀ فصل چهارم سرزمین شعر

سارا فلاحی: ثبات امنیت در مرزهای شرقی کشور حاکم است

مهمانپرست: دستیابی به توافق تنها حدود 30 درصد به رشد اقتصادی کشور کمک می‌کند

پنج‌شنبه ساعت 19:15؛ پرسپولیس میهمان مس در رفسنجان

جزئیات نبرد مقاومت و ارتش اسرائیل در شرق غزه از زبان رسانه‌های عبری

طرح ترافیک به شیوه قبل اجرا می شود

تمرین ویژه استقلالی‌ها برای کسب جام

صدور آرای جدید کمیته وضعیت بازیکنان فوتبال/ هوادار، سپیدرود و نفت مسجدسلیمان محکوم شدند

بررسی حرکت‌های صعودی WorldCoin: آیا WLD آماده است تا مقاومت 1.25 دلار را بشکند؟

اجرای طرح ترافیک در پایتخت امسال چگونه است؟

اعزام تیم 30 نفره آتش‌نشانی تهران به بندرعباس/ چمران: به چینی‌ها گله کردم

5 میم کوین محبوب تحلیلگران

اعزام 30 متخصص و اطفاگر به بندرعباس/ گلایه اعضای شورای شهر به چینی‌ها درباره واگن‌های مترو

آغاز بسیج ملی 6800 مسجد در مالزی برای دفاع از مسجدالاقصی

همراهی نفت برای کمک به پایداری شبکه برق/ نخستین واحد بخار نیروگاه بعثت وارد مدار تولید شد

چهره ها/ واکنش سلبریتی‌های مشهور به حادثه تلخ بندرعباس

برادران کارامازوف به صحنه بازمی‌گردند

بچه نداشتی حال منو بفهمی

سنجاقک ناسا یک مانع مهم را پشت سر گذاشت

عکس روز ناسا؛ سحابی اسپیروگراف

زمان واریز یارانه نقدی و کالابرگ اردیبهشت 1404

اطلاعیه شماره 4 سازمان مدیریت بحران کشور برای حادثه بندر شهید رجایی

عدم قطعی آب و برق در کیش، حاصل برنامه‌ریزی دقیق و تلاش شبانه‌روزی تیم مدیریتی منطقه آزاد کیش است

حذف تمام نفرات ایران در مسابقات جودو قهرمانی آسیا

از سرگیری عملیات اجرایی مگاپروژه آبرسانی فدک با هدف تأمین آب 730 هزار نفر

مریم مویدپور درگذشت

پیوندی فراتر از یک ازدواج

بیانیه طالبان درپی حادثه انفجار در بندر شهید رجایی بندر عباس

اظهارات پزشکیان درباره حادثه بندر شهید رجایی: دستورات لازم داده شده؛ مشکلات را پیگیری و حل خواهیم کرد

روحانی: بهانه در اختیار ترامپ و نتانیاهو قرار ندهیم

به شوهرش شک داره

ذوق بی‌حدِ هدیه تهرانی از دیدار با علی نصیریان

ابداع یک داروی ضد سرطان با «قارچ هیمالیا»

همدردی باشگاه‌های خوزستان با حادثه‌دیدگان بندرعباس

ناپایداری جوی و دریایی هرمزگان در یکشنبه 7 اردیبهشت

تقویت ماده 65 و احیای قانون نحوه چگونگی اداره مناطق آزاد، کمک به مناطق آزاد است

یامال: رئال هر کاری کند نمی‌تواند ما را شکست دهد

توهین زشت کاپیتان رئال مادرید به داور ال‌کلاسیکو

محکومیت سنگین استقلال با شکایت کیوسفسکی

رکورد درخشان هانسی فلیک

پرداخت 15 درصد از قیمت برق فقط با رعایت الگوی مصرف