پیام خوزستان

آخرين مطالب

فولاد خوزستان؛ طلایه‌دار صادرات ایران زیر ضرب تحریم مستقیم آمریکا شهرستان ها

فولاد خوزستان؛ طلایه‌دار صادرات ایران زیر ضرب تحریم مستقیم آمریکا
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - به گزارش می‌متالز، این موفقیت در شرایطی به‌دست آمد که محدودیت‌های شدید انرژی در سال‌های 1400 تا 1403 موجب از دست رفتن 2.5 میلیون تن تولید در این شرکت شد؛ عددی که در هر کشوری می‌توانست به رکود سنگین صنعتی منجر شود.
تحلیل عملکرد فولاد خوزستان در این چهار سال، تصویری روشن از اهمیت این شرکت در معادلات اقتصادی کشور ترسیم می‌کند.
در سال 1400 با وجود شرایط سخت تحریم، 2 میلیون و 92 هزار تن صادرات ثبت شد. در سال 1401 با وجود مصوبه‌های محدودکننده صادرات و رکود شدید بازار جهانی فولاد، این شرکت همچنان بیش از 1.4 میلیون تن محصول صادر کرد. در سال‌های 1402 و 1403 نیز، با وجود بحران بی‌سابقه قطع برق و گاز و افت شدید قیمت‌های جهانی، فولاد خوزستان با تکیه بر مدیریت منابع، بهینه‌سازی تولید و سیاست‌های چابک صادراتی، نزدیک به 2.3 میلیون تن صادرات را محقق ساخت. این کارنامه درخشان، نشان‌دهنده درک عمیق شرکت از اصول مدیریت استراتژیک، تاب‌آوری صنعتی و سازگاری با شرایط متغیر محیطی است. بر اهمیت این دستاورد زمانی افزوده می‌شود که بدانیم فولاد خوزستان طی این سال‌ها نه‌تنها در معرض تحریم‌های عمومی علیه اقتصاد ایران قرار داشت، بلکه دوبار به طور خاص و مستقیم از سوی وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا در فهرست تحریم‌ها قرار گرفت؛ امری که محدودیت‌های بانکی، حمل‌ونقل و بیمه‌ای شدیدی را بر این شرکت تحمیل کرد. با این وجود، فولاد خوزستان با تکیه بر دیپلماسی تجاری، تنوع بازار‌های هدف و بهبود فرآیند‌های صادراتی، موفق شد مسیر ارتباطی خود با بازار جهانی را حفظ کند و از این مسیر، به تأمین ارز کشور یاری رساند.
از منظر اقتصاد ملی، عملکرد فولاد خوزستان نه صرفاً یک موفقیت تجاری، بلکه یک دستاورد راهبردی محسوب می‌شود. در سال‌هایی که تأمین ارز برای کشور از مسیر‌های سنتی با دشواری همراه بود، صادرات پایدار فولاد خوزستان کمک موثری به ثبات نسبی منابع ارزی کشور کرد. این شرکت توانست با گسترش بازار‌های خود به 28 کشور، از ریسک تمرکز صادرات بر چند بازار محدود بکاهد و مدل پایداری از حضور بین‌المللی برای صنعت فولاد ایران ارائه دهد.
از زاویه توسعه صنعتی، فولاد خوزستان نشان داد که حتی در اوج بحران‌های زیرساختی، امکان پیشروی در بازار‌های جهانی وجود دارد؛ مشروط بر آنکه سیاست‌های مدیریتی بر چابکی، تنوع بازار، و بهینه‌سازی زنجیره تولید استوار باشد. این تجربه گواه آن است که چالش‌هایی همچون تحریم و بحران انرژی، اگرچه آسیب‌زا هستند، اما با اتخاذ رویکرد‌های حرفه‌ای می‌توان از آنها فرصتی برای بازآرایی استراتژیک ساخت.
امروز فولاد خوزستان تنها یک شرکت تولیدی نیست؛ بلکه نمادی از ظرفیت‌های پنهان صنعتی ایران و الگویی برای مدیریت در شرایط پر ریسک است. تداوم موفقیت‌های این شرکت مستلزم آن است که در سیاست‌های کلان اقتصادی کشور، به الزامات واقعی رشد تولید توجه شود. تضمین تأمین پایدار انرژی برای صنایع مادر، رفع موانع صادراتی، تقویت زیرساخت‌های لجستیک و حمایت هوشمندانه از زنجیره ارزش فولاد، پیش‌نیاز‌هایی است که بدون آنها تکرار این دستاورد‌ها ممکن نخواهد بود.
فولاد خوزستان در چهار سال اخیر ثابت کرد که حتی در بدترین شرایط، با مدیریت علمی و روحیه مقاومتی، می‌توان پیشتاز ماند. حال نوبت سیاست‌گذاران است که با درک اهمیت این سرمایه ملی، زیرساخت‌های لازم برای تداوم این مسیر را فراهم آورند. چرا که آینده تولید ملی، از دل تجربه‌هایی، چون فولاد خوزستان ساخته خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1090417/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تکمیل نیمه‌نهایی جام شگفتی‌ها؛ امید ضعفا به فتح جام حذفی

دختران ایران اسلامی سنگرسازان توانمند در برابر جنگ شناختی دشمن هستند

تصویر؛ تندیس آزادی در روز‌های پایان ساخت

بغض تلخ مجری تلویزیون برای تازه‌داماد حادثه بندرعباس

اشکان از همه بیشتر درد کشیده

ویدئوی دردآور مونا فرجاد در این ساعات پربازدید شد

وقتی رحمت اعصاب نداره!

پژمان جمشیدی در محل فیلمبرداری سریال «محکوم»

وقتی هوتن شکیبا و رضا عطاران همبازی بودند

تصویر جدیدی از سحابی عقابِ

پرداخت 716 هزار تومان به حداقل‌بگیران تامین اجتماعی تمدید نمی شود؟

تشییع پیکر یکی از جان‌باختگان بندر شهید رجایی در خرمشهر

میزبان چلسی از زمین خودش شاکی است!

تقدیر فدراسیون جهانی ورزش‌های آبی از پیشکسوت شیرجه ایران

کارت سوخت حذف میشود ؟

پیش بینی قیمت دلار 9 اردیبهشت 1404

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

داستانک/ قرض و خدا

خبر باهنر درباره سرنوشت لایحه پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت

قالیباف: هرگونه سهل‌انگاری یا تعمد در حادثه انفجار بندر شهید رجایی به مردم اعلام می‌شود

ایران حملات هوایی آمریکا به مناطق مختلف یمن را محکوم کرد

توافق ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ادامه گفت‌وگوهای فنی

سهم یک درصدی محصولات فولاد خوزستان در تولید ناخالص ملی/ رکوردشکنی 40 ساله با وجود محدودیت‌های انرژی

فهرست بزرگ‌ترین صادرکنندگان فولاد ایران؛ فولاد خوزستان در صدر

خوزستان نیاز فراوانی به موضوع مستندسازی دارد

ابتکار تبلیغات اسلامی خوزستان در نکوداشت هنرمندان متعهد جای تقدیر دارد

مستند ساز مطرح خوزستانی تقدیر شد

راه‌اندازی 40 استودیوی تولید معارف در مساجد خوزستان

تاریخچه رقابت های کشتی فرنگی قهرمانی کشور از 1380 تا 1389

استقلال و پرسپولیس برای خرید این ستاره به جان هم افتادند

آبروی خواهرش رو جلوی در و همسایه برد

وقتی نقی میفهمه داور مسابقات کشتی بانوان شده

حبیب عاشق خواهر دوستش شد

خواهرشوهر نیومده چه فتنه ای به پا کرد!

مهیار شعر رو نابود کرد!

چشم‌ها از ADHD خبر می‌دهند

آیا پرچم آمریکا هنوز روی ماه است و می‌توان با تلسکوپ آن را دید؟

مستندساز مطرح خوزستانی تقدیر شد

پیش‌بینی رگبار پراکنده و خاک همرفتی در خوزستان

پیام تسلیت مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در پی حادثه تلخ بندر شهید رجایی بندرعباس

رشفورد به یونایتد نرسید؛ انتقام فعلا منتفی است

دلایل جباری برای تعطیلی تمرین استقلال

شادی لیورپول کامل شد؛ کلوپ پیام تبریک فرستاد

توئیت مهم تاجرنیا؛ برنامه سه ساله برای استقلال

راغفر: اقتصاد ایران در اختیار رفقا و قوم و خویش مسئولان است

خسارات وارده در بندر رجایی بیشتر در چه کالاهایی بوده است؟

افزایش هزینه حج 1404؛ 250 تا 290 میلیون تومان

حربه جدید طلافروش‌ها؛ پیش‌خرید از مردم با چک شهریور!

خواب تو را میبینم!

شعرخوانی رئیس‌جمهور به زبان ترکی در همایش تجاری ایران و آذربایجان