از نوآوری تا نفوذ کلام؛ راز ماندگاری جشنواره بین المللی سعدی
اجتماعی
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - آخرین خبر / چهاردهمین جشنوارهی بینالمللی سعدی (جشنواره مجریان و سخنوران ایران) برگزار شد.
سید علی بلادیان/ باسابقهترین و اولین جشنوارهی رقابتی مجریان، هنرمندان و سخنوران صحنه در ایران از نونهالان تا بزرگسالان از 31 استان به گسترهی ایران، همچنین با حضور شرکت کنندگانی از چندین کشور، پنجم اردیبهشتماه در مرکز همایشهای بینالمللی هتل پارسیان آزادی تهران برگزار شد.
بازار ![]()
جشنوارهی بینالمللی سعدی یک جشنواره مستقل رقابتی کاملاً ایرانی از سال 1392 همراه با نوآوریهای بینظیر ادبی و کلامی، مدیریت صحنه و اجرا، هوش هیجانی، قدرت و نفوذ کلام، آراستگیهای ظاهری، خلق صحنههای بدیع اجرایی و شیوههای جدید سخنوری است که تاکنون توانسته بهعنوان پرافتخارترین جشنوارهی بینالمللی و رقابتی ایرانی میان علاقمندان هنر اجرا و سخن از مبتدی تا حرفهای بدرخشد و هرسال شرکتکنندگانی از استانهای ایران را در دل خود جای دهد. این جشنواره فرصتی برای شکوفایی و ارتقاء آگاهی برای بهتر دیده شدن در عرصههای ملی و بینالمللی برای مجریان و سخنوران ایران میباشد.
شرکت کنندگان فهیم از مبتدی تا حرفهای و از کودکان تا بزرگسالان میدانند که حضور در جشنوارههای ملی و بینالمللی، یعنی پذیرش مواجهه با سلیقههای امتیازدهی فردی داوران، نوع نگاه محتوایی و اجرایی داوران به اجرایشان، دریافت انتقادات و پیشنهادات متفاوت از سوی داوران، پذیرش اشکالات، نقصانها و ایرادات، امتیاز نگرفتن، دیده نشدن، موردقبول واقع نشدن، برگزیده نشدن و موردتوجه داوران قرار نگرفتن.
شاید موارد بسیاری است که مربیان، مشاوران و والدین شرکت کنندگان موظف هستند قبل از آغاز جشنواره، انتخاب این مسیر هنری و شرکت در هر رویداد رقابتی این موارد را به هنرجویان خود یاد آور شوند تا شرکتکننده محترم به سطحی از انتظارات صحیح و واقعبینانه از خود و اجرایش، توانایی و اشکالاتش و همچنین از شکل و فرم و محتوای اجرایش دست یابد و بداند که در جشنواره رقابتی همهچیز ممکن است در نگاه داوران بهترین یا بدترین باشد. خاصیت رقابت جشنوارههای ملی و بینالمللی همین است که نمیتوان هیچ نتیجهای را از قبل پیشبینی کرد.
اینموارد، نقطهضعف یک جشنواره نیست. در همهی جشنوارههای رقابتی ممکن است نوع نگاه و انتخاب داوران با سلیقه و خواستهی ما یکی نباشد و این مزیتهای رقابتی را ایجاد میکند تا شرکتکننده بتواند با مطالعهی فراوان، کسب تجربه و دانش، مشورت با نخبگان و آموزش در محضر بزرگان بتواند به حرکتهای سازنده و شکوفاییهای بالنده در اجرا دست یابد که در نگاه هر داور سختگیر و سختپسندی هم که باشد، مورد قبول واقع شود.
همین چالشها باعث میشود این رویداد، جذابیتی بینظیر را به ارمغان آورد و انگیزهی اصلی برای حضور همگان باشد؛ رویدادی که در گسترهی ملی از 31 استان و همچنین شرکتکنندگانی از کشورهای همسایه در یک جمع دوستانه زیر سقفی به نام “چهاردهمین جشنواره بینالمللی سعدی، جشنواره مجریان و سخنوران ایران” شکل میگیرد.
بیشک امسال، کسب دانش و مهارت در محضر پیشکسوتان با حضور نومجریان و سخنوران جوان به زیبایی این رویداد افزود؛ چرا که همه باید برای بهتر شدن همواره بیاموزیم.
اجراهای امسال از قبل، توسط مربیان و مشاوران پایش گردیده بودند و این امر موجب امیدی فراتر و اعتمادبهنفس بیشتر برای شرکتکنندگان شد.
شادباش به برگزیدگان این جشنواره و خداقوت به آنان که حائز رتبه نشدند. اکنون، پایان مسیر هنری برای آنان نیست که مدالآور شدند، بلکه فصل جدیدی برای بالندگی بیشتر آنهاست. آنان که حائز مقام نشدند، دلیل عدم توانایی و استعدادهایشان نیست، بلکه نوع نگاه و سلیقه داوران این دوره با موضوع، سبک یا فرم اجرای آنها همخوانی نداشته است. درواقع هدف از شرکت در جشنوارهها آموختن رفتار صحیح و اجرای هوشمندانه براساس مدل فردیست تا به اجرایی برسند که بعد از کنار رفتن از مقابل تریبون، امضایشان پای کار بماند. بااینحال، شما در مقابل آنان که علاقهمندیهایشان هنوز فقط در حد یک رویا باقی مانده برندهتر هستید.
همگان باید آگاه باشند که جشنواره، صحنهی نمایش بهترینهاست.
جشنوارهها برای شناخت نقشمان در هنر و میزان استعداد تاثیر بهسزایی دارند.
جشنواره یعنی فصلی برای سازندگی و درخشندگی در مسیر توسعه فردی و بهروزرسانی هنر، استعداد و رویاهای دستیافتنی زندگیمان.
جشنوارهی رقابتی جایگاهیست برای سنجیدن میزان توانایی در نگاه داوران، پیشکسوتان، هنرجویان، کارآموزان، استادان، شرکتکنندگان و بینندگان است.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1090993/