پیام خوزستان

آخرين مطالب

معاون راهبردی رئیس‌جمهور: نهادهای حقوق بشری ناکارآمدند سیاسی

معاون راهبردی رئیس‌جمهور: نهادهای حقوق بشری ناکارآمدند
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - پایگاه اطلاع رسانی دولت / معاون راهبردی رئیس‌جمهور، در اجلاس بین‌المللی حقوق بشر با اشاره به حادثه انفجار بندر شهید رجایی، ضمن ابراز همدردی با آسیب‌دیدگان، ناکارآمدی نهادهای حقوق بشری را مورد انتقاد قرار داد.
محسن اسماعیلی در اجلاس بین المللی حقوق بشر در رهیافت شرقی که با حضور 40 مهمان خارجی از 22 کشور جهان برگزار شد، گفت: نهاد حقوق بشر به طور رسمی بعد از دو جنگ جهانی و با این امید متولد شد که با یک گفتمان مشترک از بروز مجدد جنگ و خونریزی ها بین کشورها جلوگیری بکند.
او ادامه داد: به دلیل همین امیدها بود که شکل گیری سازمان حقوق بشر جهانی مورد استقبال قرار گرفت و با سرعتی که در تدوین اسناد بین المللی مرسوم نیست، این اسناد تدوین و سازمان شکل گرفت.
بازار
معاون راهبردی رئیس‌جمهور با بیان اینکه در حال حاضر به اثبات رسیده که این نهاد ناکارآمد است، گفت: البته در مواردی سودمند هم بوده است اما در تامین اهداف خود از مسیر اصلی دور افتاده است.
اسماعیلی اضافه کرد: نیم نگاهی به آنچه که امروز در غزه شاهد آن هستیم، محکم ترین دلیل برای ناکارامدی شعارهای حقوق بشری است، فجایع رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم و بی دفاع غزه، هر علاقمند به صلح جهانی را به فکر فرو می‌برد که با نهاد ناکارآمد حقوق بشر چه باید بکنیم؟
او خاطرنشان کرد: سکوت‌های تشویق آمیز نسبت به جنایت‌های غزه و سایر نقاط جهان، متفکران را برمی‌انگیزد که باید طرح نو در اندازند.
معاون راهبردی و امور مجلس رئیس جمهور اضافه کرد: در جنگ تحمیلی هشت ساله علیه کشور ما، سکوت نهادهای حقوق بشر در مقابل فجایعی چون بمباران شیمیایی بارز و آشکار بود، در حال حاضر نیز در سایه همین سکوت، با تحریم‌های گسترده ضد حقوق بشری حتی در بخش دارو و درمان مواجه هستیم.
اسماعیلی با طرح این سوال که چرا حقوق بشر مرسوم ناکارآمد است، گفت: برای ما مهمترین دلیل برای ناکارآمدی آن ، تسلط یک گفتمان و اندیشه ناقص بر این اسناد و نهادهای کنترل کننده جهان است.
او اضافه کرد: غربی‌ها به بشر به عنوان ذات دارای کرامت نگاه نمی‌کنند و این باعث شده که این فجایع در عرصه عالم دیده بشود. اما در مقابل شرق فرهنگی هم از نظر تقدم زمانی و هم از نظر محتوا، این ظرفیت را دارد که نواقص حقوق بشر را جبران کند و به بشریت طرح نو ارائه کند.
معاون امور مجلس رئیس جمهور گفت: این نگاه و هم نوع دوستی و مهرپروری که در سرتاسر شرق فرهنگی حاکم است، می‌تواند پیشنهاد جدیدی برای حقوق بشر در دنیای کنونی ارائه کند چرا که اساساً نخستین کوشش‌ها برای تدوین مفاهیم حقوق بشر در ایران و شرق صورت گرفت که نمونه آن را در منشور کوروش می‌بینیم و تعالیم اسلامی سراسر بر کرامت انسانی و شرافت بشر تاکید دارد.
اسماعیلی با اشاره به شعر «بنی آدم اعضا یگدیگرند که در آفرینش ز یک گوهرند» گفت: این یک پیام از شرق فرهنگی است و آنقدر این پیام زیباست که همین شعر در سازمان ملل مورد توجه قرار می‌گیرد.
او در ادامه تصریح کرد: در دامنه شرق فرهنگی، اسلام کارامدترین مباحث حقوق بشری را در خود دارد. به طوری که در آیه 32 سوره مائده ذکر شده است که اگر انسانی را بی دلیل از بین ببری انگار همه بشریت را از بین برده ای و اگر کسی را نجات دهی گویی جامعه را احیا کرده‌ای.
معاون راهبردی رئیس‌جمهور با اشاره به حدیثی از امام علی (ع) گفت: هرکس حقی از حقوق انسانی را نادیده بگیرد، او با خدا جنگیده است و پیش از اینکه ستم دیده به دفاع از حقوق خود برخیزد، خدا به دفاع از او برمی خیزد. از نظر مولای اول شیعیان، تصییع حقوق بشر به هیچ عنوانی پذیرفته شده نیست.
اسماعیلی با ابراز امیدواری برای بسترسازی اجلاس بین المللی حقوق بشر در رهیافت شرقی برای مطالعات بیشتر گفت: معاونت راهبردی و امور مجلس ریاست جمهوری آمادگی دارد برای به ثمر نشستن تلاش ها در این راستا ، اقدامات لازم را به کار بگیرد و ضرورت دارد با توجه به وضعیت بحرانی حقوق بشر هرچه زودتر سند نوینی در این زمینه تدوین و به جهانیان عرضه شود.
معاون رئیس جمهور در ابتدای سخنرانی خود با اشاره به حادثه تلخ انفجار در بندر شهید رجایی گفت: کشور ما در سوگ عمومی برای این حادثه جانگداز قرار دارد، برای قربانیان آرامش و مغفرت و برای مصدومین صحت و سلامتی آرزومندیم.
او افزود: به دنبال حادثه تلخ بندر شهید رجایی ، صحنه‌های طویل برای اهدای خون در بندر عباس دیگر شهرهای کشور نشان از عمق نوع دوستی مردم این سرزمین دارد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1091302/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیام استاندار خوزستان به مناسبت فرا رسیدن دهه کرامت

واکنش رئیس فدراسیون به حواشی فینال لیگ و‌ خوزستان

رقابت سعید عزت‌اللهی با هافبک سابق آرسنال!

یاغی پرسپولیس فقط برای دربی آمده بود!

شعرخوانی زیبا از دکتر مشایخی

معاون قوه قضائیه برای شرکت در نشست کمیته مشترک مقابله با تروریسم وارد بغداد شد

ادعایی درباره پُست جدید همتی

توئیت سخنگوی دولت اصلاحات درباره ارسال پیامک حجاب

هدف‌گذاری 102 همتی فروش محصولات فولاد خوزستان در سال 1404/ تمرکز بر بازار شمال آفریقا در سال جاری

شدت آلودگی هوا استان خوزستان را به تعطیلی کشاند

تیوی بیفوما پرسپولیسی شد

ساخت طولانی‌ترین پل معلق کشور در آذربایجان‌شرقی

دورهمی لاله مرزبان و شهاب حسینی معجزه‌لازم شد!

چهره ها/ مژده لواسانی با این تصویر گلزار را خجالت‌زده کرد!

سکانس سینمایی به مناسبت روز دختر

چهره ها/ سلفی 3 بازیگر معروف در خارج از کشور

استفاده معلمان چینی از هوش مصنوعی برای نمره دادن به تست‌های دانش‌آموزان

ماسکرانو: کامبک بارسا-پی‌اس‌جی را تکرار می‌کنیم!

اهتمام دولت چهاردهم بر بزرگداشت هرچه باشکوه‌تر مراسم سالگرد شهدای دولت

افزایش حقوق بازنشستگان به حساب‌هایشان نشست

«از شاهنامه تا خداینامه» منتشر شد

بی‌تو به سامان نرسم، ای سر و سامان همه تو

تحریم‌های تازه آمریکا علیه برنامه موشکی ایران

سخنگوی کمیسیون عمران: اکثر نمایندگان مجلس از پاسخ‌های وزیر راه قانع شدند

عراقچی همتای الجزایری را از روند گفت‌وگوها با آمریکا مطلع کرد

فرار دسته جمعی صهیونیست‌ها برای هیچ!

این ستاره استقلالی می شود؟/ تماس گزینه نقل و انتقالاتی پرسپولیس با ستاره استقلال سوژه شد

تعطیلی مدارس و دانشگاه‌های نوبت صبح در 12 شهرستان خوزستان

گام‌های استوار صادرکننده نمونه کشور در مسیر خودکفایی و توسعه بازار‌های جهانی

اظهارنظر کنت برانا درباره «تام کروز»: او هنوز هم دست کم گرفته می‌شود

رونمایی از اولین پوستر رسمی فیلم توقیفی «خانه ارواح»

از تجربه «پایتخت» عبرت بگیرید آقای جبلی!

لحظه‌ شگفت‌انگیزی که 101 سگ خالدار خلق شدند!

هشدار محققان: داروهای رایجی که کودکان را مستعد آسم و آلرژی می‌کند

تصویر روز ناسا؛ حلقه‌های سیاره زحل ناپدید شدند

هدف‌گذاری 102 همتی فروش محصولات فولاد خوزستان در سال 1404؛ تمرکز بر بازار شمال آفریقا در سال جاری

اینزاگی: تورام هم نرسد، طارمی و آرناتوویچ را دارم!

بیفوما، اولین خرید رسمی پرسپولیس

پیش بینی بورس چهارشنبه 10 اردیبهشت 1404؛ بازار سهام روی خوش نشان می‌دهد؟

زرپاد از کارت‌های هدیه خود رونمایی کرد زرپاد کارت؛ انتخابی متمایز برای هر مناسبت

رمان «ناخلف» به چاپ رسید

دو خط کتاب/ ملت عشق

مشاور امنیت ملی کاخ سفید باز هم از «گزینه‌های روی میز» علیه ایران گفت

سپاه، شناور حامل سوخت قاچاق در آب‌های خلیج فارس را توقیف کرد

وزارت خزانه‌داری آمریکا ایران را تحریم کرد

رئیس ستاد انتخابات کشور: انتخابات دوره هفتم شوراها 11 اردیبهشت 1405 برگزار می‌شود

الله‌کرم: هدف آمریکا از مذاکره، «تضعیف مقاومت» است/ زیدآبادی: مذاکرات مسقط برای هر دو طرف گریزناپذیر است

بقائی: روشنگری درباره نقش تجهیزکنندگان صدام به سلاح شیمیایی در دستورکار وزارت خارجه است

تأکید تخت‌روانچی بر تسریع در اجرایی شدن توافقات بین ایران و عراق

آمادگی تیم‌های روانشناختی خوزستان برای کمک به مردم هرمزگان