پیام خوزستان

آخرين مطالب

چرا ستاره‌شناسان به دنبال نشانه‌های حیات در سیارات دیگر هستند؟ علمي

چرا ستاره‌شناسان به دنبال نشانه‌های حیات در سیارات دیگر هستند؟
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - آخرین خبر / آیا تا به حال در مکانی جدید جهت اختفا، بازی کرده‌اید؟ خیلی سخت­تر از بازی در خانه خودتان است. شما فقط نقاط آشکار را می­شناسید: زیر تخت، در کمد، پشت کاناپه. ترفند اصلی و نهایی این است که به نقاط پنهانی آن مکان فکر کنید که حتی نمی­توانید تصورش کنید. چگونه در مکان­هایی جستجو می­کنید که هرگز فکر نمی‌کردید که ممکن است روزی نقاط مخفی برای شما باشند؟ این همان کاری است که دانشمندان وقتی به دنبال حیات بیگانه می­گردند، انجام می­دهند. آنها در تلاش هستند تا به راه­های جدیدی برای جستجوی زندگی، فکر کنند.
ماموریت وایکینگ 1 ناسا در سال 1976 گردش به دور همسایه زمین، یعنی مریخ بود. جستجوی حیات در مریخ یکی از مهم­ترین سوالات علمی برای این ماموریت بود. این فضاپیما شامل یک فرودگر بود که می­توانست به سطح سیاره برود تا ببیند آیا اشکال حیاتی در خاک وجود دارد یا خیر. دانشمندان می‌دانستند که زندگی در مریخ می‌تواند واقعاً متفاوت از حیات روی زمین باشد، بنابراین آنها به دنبال شکل‌های حیات یا مولکول‌های خاصی نبودند. در عوض، آنها سعی کردند آزمایش­هایی را طراحی کنند تا به دنبال آنچه زندگی می­کند، به جای آنچه که می­سازد، بگردند. به عنوان مثال، گیاهان و برخی دیگر از اشکال حیات روی زمین، فتوسنتز را انجام می­دهند، فرآیندی که از نور خورشید و کربن دی­اکسید موجود در هوا برای جمع­آوری انرژی و رشد استفاده می­کند. دانشمندان، وایکینگ 1 و کاوشگر آن را برای جستجوی نشانه‌هایی از فتوسنتز در مریخ طراحی کردند. برای انجام این کار، فرودگر مقداری خاک جمع­آوری کرد، نوری را بر روی آن تاباند و اندازه­گیری کرد تا ببیند آیا کربن دی­اکسید موجود در هوا به داخل خاک منتقل شده است یا خیر. این آزمایش هیچ نشانه­ای از فتوسنتز در خاک مریخ را نشان نداد. 
فرودگر دو آزمایش دیگر داشت که به دنبال شواهدی از رشد موجودات زنده در خاک روی مریخ بودند. یکی از گاز کربن دی­اکسید و دیگری از مولکول­های قند و اسید آمینه استفاده کرد که شکل­های حیات روی زمین دوست دارند، بخورند. ترکیبی از این سه آزمایش و اندازه‌گیری‌های دیگر باعث شد که اکثر دانشمندان به توافق برسند که احتمالاً زندگی در سطح مریخ وجود ندارد، ((حداقل حیاتی که کاری مانند فتوسنتز انجام دهد یا قند می‌خورد.))، اما هنوز نمی­دانیم که آیا نشانه‌هایی از اشکال حیات باستانی در مریخ و به ویژه در اعماق و سطح آن وجود دارد یا خیر. آزمایش‌های فرودگر وایکینگ، مستقیم‌ترین آزمایش برای حیات در سیارات دیگر بود. با این حال، از نظر یک بازی مخفی­کاری، این آزمایش‌ها اساساً مانند نگاه کردن به در کمد بودند: این یک مکان کاملاً آشکار است که مخفی‌شده است، اما در هر صورت باید آنجا را بررسی کنید. با این حال، دانشمندان زمان زیادی را صرف تفسیر نتایج کردند. جستجوی حیات در خارج از منظومه شمسی حتی سخت­تر از پروژه فعلی بوده و به تکنیک­های متفاوت­تری نیاز دارد. 

نزدیک‌ترین سیاره فراخورشیدی به ما، پروکسیما قنطورس b است و بیش از 25 میلیون، میلیون مایل (یعنی 25 و به دنبال آن 12 صفر) از زمین فاصله دارد. این جهان­های دور دست، به قدری دور هستند که دانشمندان علاقه­ای ندارند برای مدت طولانی فرودگرهایی را برای انجام آزمایش، بر روی آنها بفرستند. جست‌وجوی زندگی در سیارات فراخورشیدی مانند تلاش برای مخفی‌کاری در خانه همسایه‌تان است، اما شما فقط می‌توانید از پنجره‌ها نگاه کنید و نمی‌توانید به داخل آن بروید. ممکن است خوش­شانس باشید و زاویه مناسبی برای تشخیص پنهان شدن کسی داشته باشید، اما نمی­توانید تمام نقاطی را که قادر به دیدن آنها نیستید، بشناسید. ابزارهایی مانند تلسکوپ فضایی جیمز وب می‌توانند اندازه سیارات فراخورشیدی، نزدیکی آن‌ها به ستاره‌هایشان و شاید گازهای موجود در اتمسفرشان را آشکار کنند. ستاره­شناسان به دنبال یافتن حیات در سیارات فراخورشیدی با جستجوی اکسیژن هستند. آنها با این استراتژی شروع کردند، زیرا در زمین، اشکال حیات بیشتر اکسیژن موجود در جو ما را می‌سازند. شاید اکسیژن در سیاره­ای دیگر توسط حیات بیگانه ساخته شده باشد. با این حال، ما آموخته‌ایم که راه‌های دیگری برای تولید اکسیژن وجود دارد که شامل زندگی نمی‌شود. بنابراین اکنون، اخترشناسان فقط به دنبال اکسیژن نیستند، بلکه در جستجوی سیاره‌ای هستند که دارای اکسیژن همراه با آب و گازهای دیگر مانند متان و کربن دی­اکسید باشد. این ترکیب‌ها ممکن است نشان‌دهنده حیات باشند، زیرا ما فکر نمی‌کنیم سیارات بدون حیات اینها را داشته باشند. اما ما هنوز در مورد آن نیز نامطمئن هستیم! جست‌وجوی زندگی با جست‌وجوی این گازها مانند نگاه کردن به پشت کاناپه در بازی مخفی‌کاری ماست. اما ما فقط می‌توانیم از پنجره‌ها نگاه کنیم، و می‌توانیم تصور کنیم که مردم پشت کاناپه‌ها پنهان شده‌اند.
اکثر دانشمندان فکر نمی­کنند که حیات بیگانه از ما پنهان شده باشد، فقط ما هنوز آنها را ندیده­ایم. ایده‌هایی وجود دارد که تمدن‌های پیشرفته‌تر ممکن است از کشف شدن اجتناب کنند، اما محققان فکر نمی‌کنند این اتفاق در منظومه شمسی ما رخ دهد.
بیشتر ستاره­ شناسان و اخترزیست­شناسان می­دانند که اگر فقط به دنبال حیاتی باشیم که مانند حیات زمینی است، ممکن است نشانه­های موجودات بیگانه را که واقعاً متفاوت هستند، از دست بدهیم. اما صادقانه بگوییم، ما قبلا هرگز بیگانگان را شناسایی نکرده بودیم، بنابراین سخت است که بدانیم از کجا شروع کنیم. جستجوی حیات با استفاده از آزمایش‌هایی مانند فرودگر وایکینگ یا جستجوی اکسیژن ممکن است کمکی نکند. اما ممکن است ما خوش­شانس باشیم. پس می‌توانیم روی سؤال سخت‌تر یعنی تصور چیزی که قبلاً به آن فکر نکرده‌ایم، تمرکز کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/892121/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تقسیم بندی جالب دوست ها و رفقای آدم ها توسط مولانا

به آرزو نرسیدیم و دیر دانستیم

بهزاد نبوی: تنها راه برای تغییر از وضع موجود به وضع مطلوب، رای دادن است

ورود جلیلی به صداوسیما برای شرکت در مناظره

جزئیات و تغییرات اولین مناظره دور دوم انتخابات ریاست جمهوری

واکنش پزشکیان به خبر گران کردن بنزین: ما بدون رضایت مردم گران نخواهیم کرد

پزشکیان: به دروغ گفته‌اند پسر من به مولوی عبدالحمید و اهل سنت توهین کرده است

جلیلی: هنوز انتخابات نتیجه‌اش مشخص نشده به 10 میلیون جمعیت ایران می‌گویند «طالبان»

پزشکیان: وقتی رفته بودم زیارت برخی‌ها به من می‌گفتند «مرگ بر منافق»

جلیلی: گفتم ببینید چه کسی گفته مرگ بر منافق/ پزشکیان: با شوکر به حامی من حمله کردند!

پاسخ طیب‌نیا به شایعه‌ها درباره اختلافش با ظریف

اولین مناظره دور دوم انتخابات؛ سوال سوم مجری با موضوع اعتراضات اجتماعی

پزشکیان: معلم اعتراض می‌کند با باتوم برخورد می‌کنند، بازنشسته می‌آید او را زندانی می‌کنند

واکنش ظریف به فایل صوتی منتشر شده از طیب‌نیا

چهره ها/ تغییر قیافه زن اوس موسی در سریال «پایتخت»

دوست دارم برای تو با همه فرق کنم!

"سوگند" بازداشت شد

طرف حسابت خدا باشه

چهره ها/ استوری همسر بهرام رادان از نمایش «سی صد»

پشت صحنه دعوای امیر و رضا در «وضعیت سفید»

شروع «مختصر گزارشی از یک تئوری» با رضا کیانیان و رامبد جوان

سمانه پاکدل: من با هادی خیلی خندیدم!

مریخ زیبا را ببینید

واژگونی تریلر و مسدودی جاده ترانزیتی ایذه-دهدز

دویچه بانک پارک آماده دیدار پرتغال و اسلوونی

دی‌بروینه: ناراحتم که هرگز قهرمان اروپا نمی‌شویم

برترین لحظات مدافع خشن در رئال مادرید

آواز خروس‌ها در گوش شیاطین سرخ؛ مدافع بلژیک ناجی فرانسه شد

شعری زیبا از عطار

حالی خوش باش و عمر بر باد مکن

داستان عجیب از مثل گربه رقصونی کردن

محسن برهانی: پیام 15 تیر روشن خواهد بود و غیرقابل تفسیر

مشاور اقتصادی ستاد جلیلی، بنزین 35 هزار تومانی را دروغ و شایعه خواند

نامه پزشکیان به وزیر بهداشت دولت رئیسی درباره 8 دانشجوی تعلیق شده

عکسی از پسران رهبر انقلاب در یک مراسم مربوط به حدادعادل

فرمانده نیروی هوافضای سپاه: خیلی شرایط اقدام مستقیم علیه رژیم صهیونیستی برای ما فراهم نیست

مشاور اقتصادی پزشکیان: قیمت بنزین تغییر نخواهد کرد

مخبر، استوارنامه سفرای جدید 9 کشور را دریافت کرد

ورود پزشکیان به صداوسیما برای حضور در مناظره

استقبال مردم اراک از ظریف

زاکانی: روحانی گفت بدون زنگنه دو ماه نمی‌توانم کشور را اداره کنم

دانشگاه آزاد آماده همکاری با آموزش عالی عراق، برای ایجاد جبهه فکری مقاومت

4 فوتی و 2 مصدوم در پی تصادف دو دستگاه پژو

نگاه تحول گرایانه کمیسیون آموزش در مجلس دوازدهم

حمله موشکی مقاومت فلسطین به پایگاه‌های نظامی صهیونیستی

عملیات‌های گروه‌های مقاومت در نوار غزه در دویست و شصت و نهمین روز نبرد طوفان الاقصی

شمارش معکوس برای معرفی سرمربی آبی‌های لیگ

مراسم گرامیداشت روز ملی مبارزه با سلاح‌های شیمیایی (+عکس)

«کمین‌های پیچیده و جنگ‌ چریکی»؛ شگرد مقاومت برای آچمز کردن اشغالگران در غزه

وزیر فرهنگ و خانواده آیت الله رییسی وارد خوزستان شدند