ضرورت ارائه الگو و برنامه کشت برای کشاورزی استان
شهرستان ها
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه خوزستان محصولات کشاورزی چند استان را همانند یک پدر تامین میکند، گفت: عدم برنامهریزی و نبود الگوی کشت کشاورزی در خوزستان یک مشکل زیرساختی است و تا کنون هیچ برنامهای برای طراحی یک مدل جهت کشت در خوزستان ارائه نشده است.
سید محمد مولوی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا از خوزستان اظهار کرد: استان خوزستان در تأمین امینت غذایی مردم کشورمان نقش اساسی ایفا میکند به گونهای که سالانه 17 الی 20 درصد محصولات کشاورزی در خوزستان تولید میشود.
وی با عنوان اینکه بیش از 110 نوع محصول در خوزستان کشت میشود، افزود: خوزستان در تنوع کشت جز استانهای برتر کشور محسوب میشود.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی با عنوان اینکه هفت استان کشور عمده محصولات کشاورزی را بر عهده دارند، ادامه داد: این هفت استان حدود 50 درصد محصولات کشاورزی را بر عهده دارند که در این بین کشاورزان خوزستانی در بین استانهای برتر، رتبه اول تولیدات را برعهده دارند.
مولوی با اشاره به اینکه خوزستان پدر نانآور چند استان کشور و تأمین کننده بخش عمده محصولات کشاورزی است، اضافه کرد: خوزستان با تولید سالانه 1 میلیون و 720 هزار تن گندم، رکورددار تولید گندم در کشور است.
وی با عنوان اینکه شورای برنامهریزی استان، فاقد برنامه علمی جهت عملیاتی نمودن برنامه کشت در استان است، ادامه داد: استانی که فاقد الگوی کشت و تقویم زارعی است، چگونه توانسته است در کسب رکوردهای کشوری موفق عمل کند.
نایب رئیس کمیسیون آموزش تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با عنوان اینکه بررسیهای میدانی، تحقیقاتی و پژوهشی نشان دهنده روند افزایش تخریب خاک در خوزستان است، افزود: افزایش دما و کاهش نذورات آسمانی تغییرات اقلیمی از نیمه خشک به خشک، عدم مهندسی آب و عدم تخصیص سوخت مناسب، عدم تخصیص کود مناسب، نشان دهنده این است که کشاورزان خوزستانی معجزهگر هستند.
مولوی با بیان اینکه استان خوزستان از ضریب مکانیزاسیون کشاورزی پایینتری نسبت به کشور برخوردار است، عنوان کرد: تأثیر مستقیم مکانیزاسیون کشاورزی در کاهش هزینههای تولید، کاهش سختی کار، جذابیت در فعالیتهای کشاورزی، افزایش کمی و کیفی محصولات نقشی مستقیم دارد، پس چگونه با عدم وجود مکانیزاسیون توانسته است جایگاه نخست کشور باشد.
وی با تاکید بر اینکه، کشاورزان خوزستانی آنچه نشدنی است را انجام داده، ادامه داد: متأسفانه برنامه ریزان استان تاکنون هیچ برنامهای برای طراحی یک مدل جهت کشت در خوزستان ارائه نکردهاند.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه عدم برنامهریزی دقیق مدل کشاورزی یک مشکل زیرساختی است، گفت: مسئولان و برنامه ریزان استان، کشاورزان سختکوش را در لایههای متعدد ابهام قرار دادهاند.
مولوی، افزایش دما را باعث کاهش میزان محصولات دانست و تصریح کرد: برنامه ریزان و مسئولان استانی در سوخت ابزار آلات کشاورزی ماندهاند و این مسئله که موجب آزردگی کشاورزان است باید توسط مسئولان سریعاً رفع شود.
وی با عنوان اینکه هرچند در طول سالهای گذشته طرحهای ملی و استانی متناوبی طراحی و تصویب شده است، افزود: اما به دلیل ضعف ساختارهای حمایتی و مدیریتی نه تنها کمکی به رونق کشاورزی ننموده است بلکه گاهاً موجبات نگرانی و تکدر خاطر کشاورزان را نیز فراهم نموده است.
مولوی ادامه داد: عدم توانایی درگرفتن حق آبه کشاورزی و ایجاد محدویتهای کشتی سالانه به دلیل کمبود آب باعث از بین رفتن زمینهای حاصلخیز شده است.
کد خبر 786961
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/936722/