پیام خوزستان

آخرين مطالب

تأکید اعضای گروه بریکس بر پیشبرد سیاست‌های اقلیمی برای کاهش کربن وزارت نفت

تأکید اعضای گروه بریکس بر پیشبرد سیاست‌های اقلیمی برای کاهش کربن
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - اعضای گروه بریکس در اجلاس «دستورکار اقلیمی» که در سطح وزارتی و مقامات عالی‌رتبه اعضا در مسکو برگزار شد، بر اهمیت تجارت کربن در گذار انرژی و پیشبرد سیاست‌های اقلیمی تأکید کردند.

به گزارش شانا، پس از نشست اجلاس «دستورکار اقلیمی» که در سطح وزارتی و مقامات عالی‌رتبه اعضا در 29 و 30 اوت (8 و 9 شهریور) در مسکو برگزار شد، در بیانیه‌ای کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی اعلام کردند که در مورد مشارکتی به توافق رسیدند تا «همگام‌سازی رویکردها برای تجارت گواهی انتشار کربن را تسهیل کند».
این در حالی است که بازار کربن در کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تاکنون ظهور و رشد کمی داشته است، اما انتظار می‌رود طی چند سال آینده تحولات زیادی را شاهد باشد.
از نظر کارشناسان، طرح‌های قیمت‌گذاری کربن، مانند نظام تجارت انتشار اتحادیه اروپا (EU ETS)، راهی مؤثر و اقتصادی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در جهان است. ماکسیم رشتنیکوف (Maxim Reshetnikov)، وزیر توسعه اقتصادی روسیه، گفت: ازجمله اولویت‌های ما افزایش جذابیت پروژه‌های اقلیمی به‌ویژه برای سرمایه‌گذاران خارجی است. برای مثال، اکنون شرکت‌های خارجی می‌توانند روی ثبت واحدهای انتشار کربن در روسیه حساب باز کنند و برای کاهش ردپای کربن خود اقدام کنند.
به‌تازگی چند کشور دارای اقتصادهای نوظهور به نقش اساسی قیمت‌گذاری کربن در اجرای سیاست‌های اقلیمی و انرژی خود توجه کرده و شروع به تدوین و اجرای طرح‌های توسعه بازار کربن کرده‌اند. در بین اعضای بریکس، چین توسعه‌یافته‌ترین بازار کربن را دارد و دارای نظام ملی تجارت انتشار است. این نظام هم‌اکنون فقط تولید برق را پوشش می‌دهد و وزارت محیط‌زیست چین انتظار دارد که انتشار هفت بخش دیگر شامل تولید آهن و فولاد، فلزات غیرآهنی، مصالح ساختمانی، پالایش و پتروشیمی، مواد شیمیایی، کاغذسازی و هوانوردی غیرنظامی تا سال 2030 زیر پوشش این طرح قرار گیرد.
این کشور همچنین از مرکز مبادلات کربن منطقه‌ای خود به‌عنوان بستر آزمایشی برای گسترش بوم‌سازگان (اکوسیستم) کربن خود، ازجمله عرضه محصولات سازگار با محیط‌زیست، آزمایش چارچوب‌های کربن در بخش‌های جدید اقتصاد و آماده‌سازی برای تجارت جهانی کربن فرامرزی و مالیات کربن استفاده می‌کند. هشت مرکز مبادله آزمایشی کربن در پکن، تیانجین، شانگهای، هوبی، چونگ‌کینگ، شنژن، گوانگژو و فوجیان برای اجرای نظام تجارت انتشار منطقه‌ای و فراهم‌کردن بسترهای تجاری برای مبادله اعتبارات داوطلبانه داخلی با عنوان «کاهش انتشار گواهی‌شده چین» ایجاد شده است.
همچنین موج جدیدی از ایجاد نظام‌های تجارت انتشار با سرپیچی از اصول نظام سنتی سقف و تجارت (Cap & Trade)، با تمرکز بر میزان شدت انتشار (چین) و قیمت‌گذاری مبتنی بر خروجی (کانادا) در حال شکل‌گیری است. این‌ طرح‌های تجارت انتشار از سوی اقتصادهای نوظهور مانند برزیل، آرژانتین، مکزیک، ترکیه، هند، شیلی، کلمبیا، اندونزی و ویتنام در حال توسعه است، اما باید در نظر داشت که قیمت کربن به‌دلیل دامنه متفاوت بخش‌های تحت پوشش نظام‌های تجارت انتشار در سطح جهان به‌طور قابل‌ توجهی براساس شرایط هر کشور متفاوت است.
طبق داده‌های وزارت محیط‌زیست و بورس انرژی شانگهای، قیمت کربن چین در تاریخ 23 اوت 89.60 یوان (12.56 دلار) به ازای هر تن معادل دی‌اکسیدکربن بود. گواهی کربن تحت نظام تجارت انتشار اتحادیه اروپا تقریباً شش برابر گران‌تر از قیمت‌ کربن در چین است. قیمت کربن در روز 30 اوت در بازار کربن اروپا برای تحویل در دسامبر 2024 حدود 77.46 دلار در هر تن بود.
گذار به انرژی سبز و چالش‌ها و تبعات آن
با وجود تبلیغات زیاد، گذار از سوخت‌های فسیلی به انرژی سبز یا عملی نمی‌شود یا به‌سادگی اتفاق نمی‌افتد. دستیابی به تغییر معنی‌دار در نظام انرژی با سیاست‌های کنونی به‌طور غیرقابل قبولی پرهزینه است. مگر اینکه جهت‌گیری سیاست‌ها به‌طور اساسی تغییر کند. در حال حاضر، سالانه حدود 2 تریلیون دلار در سطح جهان برای گذار انرژی هزینه می‌شود. طی یک دهه گذشته، استفاده از انرژی خورشیدی و بادی به بالاترین سطح خود افزایش یافته است، اما این روند به کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی منجر نشده و طی این‌ مدت حتی به مصرف آن‌ها اضافه شده است.
مطالعات بی‌شماری نشان می‌دهد که وقتی جوامع، انرژی‌های تجدیدپذیر بیشتری را به سبد مصرفی خود اضافه می‌کنند، بخش عمده‌ آن هرگز جایگزین زغال‌سنگ، گاز طبیعی یا نفت نمی‌شود، بلکه موجب افزایش مصرف انرژی آن‌ها می‌شود. تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که به ازای هر 6 واحد انرژی سبز جدید، کمتر از یک واحد جایگزین سوخت فسیلی می‌شود.
نکته مهم آن است که هیچ‌یک از گزاره‌ها و نتایج مطالعات نباید برای هیچ محققی تعجب‌آور باشد. در طول دوره‌ گذار از چوب به زغال‌سنگ در دهه 1800، حتی درحالی‌که زغال‌سنگ درصد بیشتری از نیاز انرژی را به خود اختصاص می‌داد، کل مصرف چوب افزایش یافت. همین امر زمانی که جهان از سوخت زغال‌سنگ به نفت تغییر مسیر داد، دوباره اتفاق افتاد. تا سال 1970 نفت، زغال‌سنگ، گاز و چوب همگی انرژی بیشتری از هر زمان دیگری تولید کردند.
در نیم‌قرن گذشته، تولید برق از نفت و زغال‌سنگ دوباره دو برابر شده است، برق‌آبی سه برابر شده و سهم گاز برای تولید برق چهار برابر شده است. همچنین انفجاری در مصرف انرژی‌های هسته‌ای، خورشیدی و بادی رخ داده است. کل جهان و افراد عادی هرگز در طول تاریخ انرژی بیشتری نسبت به زمان کنونی در دسترس نداشته‌اند. طرح بزرگی که زیربنای گذار انرژی سبز کنونی است، بیشتر اصرار دارد که با حمایت و پرداخت یارانه به انرژی‌های تجدیدپذیر در همه‌جا به‌طور جادویی باعث حذف سوخت‌های فسیلی ‌شود، اما یک مطالعه اخیر به این نتیجه رسیده است که صحبت از گذار «گمراه‌کننده» است. محرک اصلی برای گذار از سوخت‌های فسیلی همیشه این بوده است که خدمات انرژی جدید یا «بهتر» یا «ارزان‌تر» هستند.
اما انرژی خورشیدی و باد نمی‌توانند انتظارات را در هر دو مورد برآورده کنند. آن‌ها انرژی‌های بهتری نیستند، زیرا برخلاف سوخت‌های فسیلی که می‌توانند در موقع نیاز برق تولید کنند، آن‌ها فقط می‌توانند در صورت وجود باد و نور روز برق تولید کنند. این مشکل یعنی اینکه آن‌ها ارزان‌تر نیز نیستند. در بهترین حالت، آن‌ها فقط زمانی ارزان‌ترند که خورشید به‌اندازه کافی می‌تابد یا باد با سرعت مناسب می‌وزد.
وقتی هزینه‌های ذخیره‌سازی برق برای مدت چهار ساعت در نظر گرفته شود، راه‌حل‌های انرژی بادی و خورشیدی در مقایسه با سوخت‌های فسیلی غیررقابتی می‌شوند. دستیابی به گذار واقعی و پایدار به انرژی خورشیدی یا بادی به ظرفیت ذخیره‌سازی بیشتر نیاز دارد و این موضوع گزینه‌های تجدیدپذیر را به‌طور باورنکردنی غیرقابل‌ قبول می‌کند. افزون‌براین، انرژی خورشیدی و باد فقط بخش کوچکی از چالش بزرگ تأمین انرژی مورد نیاز جهان را برطرف می‌کنند. آن‌ها تقریباً به‌طور کامل در بخش برق مستقر هستند که فقط یک‌پنجم کل مصرف انرژی جهان را تشکیل می‌دهد.
درحالی‌که همچنان برای یافتن راه‌حل‌های سبز در بخش حمل‌ونقل تلاش می‌شود، هنوز شیوه‌های سبز برای تأمین نیازهای عظیم انرژی در بخش گرمایش، تولید صنعتی یا کشاورزی شروع نشده است. همگان، سخت‌ترین و حیاتی‌ترین بخش‌ها مانند فولاد، سیمان، پلاستیک و کود را نادیده می‌گیرند. پس جای تعجب نیست که با وجود تمام صحبت‌ها درباره گذار انرژی، حتی دولت بایدن که حامی چنین ایده‌ای است، به این واقعیت اذعان دارد که با وجود اینکه منابع انرژی تجدیدپذیر تا سال 2050 به‌طور چشمگیری در جهان افزایش خواهند یافت، مصرف نفت، گاز و زغال‌سنگ نیز افزایش می‌یابد.
بنابراین با ادامه‌دادن به مسیر کنونی، ما هرگز به گذار انرژی پاک و دورشدن از سوخت‌های فسیلی نخواهیم رسید. این امر مستلزم پرداخت یارانه‌های بسیار بیشتر برای توسعه انرژی خورشیدی و بادی، تولید باتری‌ها و هیدروژن است. به‌علاوه، گذار واقعی سیاستمداران را ملزم می‌کند مالیات‌های هنگفتی بر سوخت‌های فسیلی اعمال کنند تا مطلوبیت آن‌ها را کاهش دهند. شرکت مشاوره‌ای مک‌کینزی (McKinsey) هزینه مستقیم برای دستیابی به گذار واقعی را سالانه بیش از 5 تریلیون دلار تخمین می‌زند. این موضوع باعث کندی رشد اقتصادی می‌شود و ازاین‌رو هزینه واقعی گذار را پنج برابر بیشتر می‌کند. هزینه‌های سالانه برای افرادی که در کشورهای ثروتمند زندگی می‌کنند، می‌تواند بیشتر از 13 هزار دلار برای هر نفر در سال باشد. رأی‌دهندگان با این هزینه‌ها موافق نیستند.
تنها راه واقع‌بینانه برای دستیابی به گذار، بهبود گسترده انرژی‌های جایگزین‌ است. این به معنای سرمایه‌گذاری بیشتر در تحقیق و توسعه انرژی سبز است. نوآوری‌ها در انرژی باد و خورشید، همچنین در ذخیره‌سازی، انرژی هسته‌ای و بسیاری از راه‌حل‌های ممکن دیگر، مورد نیاز است. کاهش هزینه‌های انرژی جایگزین به زیر قیمت سوخت‌های فسیلی تنها راهی است که می‌توان راه‌حل‌های سبز را در سطح جهان و نه‌فقط در چند کشور ثروتمند و نگران اقلیم پیاده‌سازی کرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/942451/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برگزاری اعتکاف در 152 مسجد شهرستان اهواز

نماینده اهواز: مسئولان درباره آلودگی شدید هوای خوزستان گزارش شفاف بدهند

بیفوما: جاه‌طلب هستم و می‌خواهم در آسیا بازی کنم

القسام شهادت 4 تن از مبارزان خود را تبریک و تسلیت گفت

پیش بینی آب و هوای ایران امروز 26 دی / وضعیت هوای اصفهان، تهران، مشهد، اهواز + دمای دقیق

حضور مدیرعامل استقلال در ورزشگاه آزادی

آزادی 3 زندانیِ «پدر» در «روز پدر» توسط هواداران نساجی

جزئیات پیشرفت 65 درصدی بیمارستان نیایش خرم‌آباد

حضور نظری جویباری در ورزشگاه آزادی

رییس جمهور لایحه ای برای اصلاح قانون عوارض آلایندگی به مجلس بفرستد

بازدید نظری جویباری از ورزشگاه آزادی/ افتتاحیه با استقلال - شمس‌آذر تایید شد

یک سال شکست آمریکا و انگلیس/ یمن قوانین مقاومت را دوباره تعریف می‌کند

«کتاب شناسی اختصاصی غزه» رونمایی می‌شود

گزارش مهر از نشستی با حضور خواهر دبیرکل شهید حزب‌الله لبنان؛ مقاومت قطعا ادامه دارد

سقوط 31 درصدی حباب سکه

مشخص شدن مقصد دو سفر استانی رئیس جمهور/ نظر پزشکیان درباره استقبال مردم در سفرهای استانی

رسمی؛ استقلال در ورزشگاه آزادی بازی می‌کند

کالبد شکافی جهان پیشامدرن | یادداشت‌های روزانه آهنگساز فیلم حکومت نظامی

اعزام کاروان راهیان نور پایگاه‌های مقاومت بسیج بیرجند به مناطق عملیاتی دفاع مقدس

آزادی میزبان استقلال شد

گمانه زنی پرسپولیسی شدن گزینه استقلال؛ باشگاه اماراتی به آبی های پایتخت اولتیماتوم داد

بازدید مدیرعامل باشگاه استقلال از ورزشگاه آزادی

بازدید نمایندگان AFC از آزادی در آستانه بازگشایی

استقلال آماده بازگشت به ورزشگاه آزادی

آزادی میزبان اولین بازی استقلال در نیم فصل دوم

درهای ورزشگاه آزادی به روی استقلال باز شد

آزادی میزبان استقلال - شمس آذر شد

هفته‌ی آینده رئیس‌جمهور به خوزستان می رود

آزادی میزبان استقلال – شمس آذر شد

استقلال در آزادی از شمس آذر میزبانی می‌کند

پیروزی به سبک عروسک «ازازیل» که همه را عصبانی کرد!

ماجرای یک تبلیغ دهه شصتی که اشک همه را درآورد

سوتی جشنواره فجر در مقایسه با جشنواره های فیلم خارجی!

ستاره پسیانی دوباره به ایرانشهر می‌رود

تیکه سلمان به نورالدین شب عروسی شیرین

ادامه حضور بین المللی انیمیشن سوره؛ «بیا آشتی کنیم» راهی سوئیس شد

عشق نداریم, فقط یک قرارداد

2 فیلم جشنواره فجر تست فنی شدند

ویدیویی واقعی از تعمیرِ تلسکوپ هابل

تبدیل زباله‌های هسته‌ای به ماده‌ای ارزشمند و کمیاب

حقوق کارگران و بازنشستگان، فقط برای ده روز کافی است/ پزشکان هنوز زیرمیزی می‌گیرند

واریز حقوق بازنشستگان؛ حساب خود را چک کنید

کشف محموله سلاح‌ غیرمجاز در بندر ماهشهر

تعلیق 6 نفر از خاطیان در درگیری مسابقات کشتی

نزاع فامیلی مانع اعزام فرنگی‌ کار ایران به کرواسی

حمایت کمیته ملی المپیک از برنامه‌های انجمن بیس‌بال

کاهش 550 هزارتومانی نرخ سکه

رئیس سازمان امور اراضی‏ کشور: ارائه تسهیلات ویژه به سرمایه‌گذاران انرژی‌های تجدیدپذیر

افزایش تورم تولید خدمات در مقایسه با سال قبل

وز تو جهان پر است و جهان از تو بی خبر