پیام خوزستان

آخرين مطالب

نارضایتی مردم خوزستان از کیفیت پایین نان / لزوم تشدید نظارت‌ها بر نانوایی‌ها شهرستان ها

  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - نارضایتی مردم خوزستان از کیفیت پایین نان / لزوم تشدید نظارت‌ها بر نانوایی‌ها
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان با اشاره به نارضایتی هم استانی‌ها از کیفیت پایین نان گفت: تشدید نظارت بر نانوایی‌ها الزامیست.

پیام خوزستان

به گزارش، محمد راضی جلالی با اشاره به فعالیت 3 هزار و 352 واحد نانوایی در خوزستان زیر نظر اتحادیه نانوایی‌ها، گفت: مردم استان در برخی مناطق همچنان از کیفیت پخت نان رضایت ندارند و اتحادیه‌ها و دیگر دستگاه‌های نظارتی مربوط باید کیفیت و بهداشت در فرآیند پخت نان در استان را با دقت بررسی کنند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی پایین بودن کیفیت نان برخی خبازی‌ها را غیر قابل قبول دانست و آموزش کارگران را به عنوان یکی از راهکار‌های بالا بردن کیفیت نان بیان کرد، افزود: علاوه بر بالا بردن سطح کیفی نان، موضوع بهداشت نانوایی‌ها و سلامت نان باید به صورت جدی مورد پیگیری قرار گیرد.
سیدمحمود طبیب غفاری، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول با اشاره به تحقیقات انجام شده پیرامون چرایی کیفیت پایین نان در خوزستان گفت: کیفیت پایین نان در استان به دلیل پخت نامناسب است که با رعایت 3 نکته امکان تحول در کیفیت آن وجود دارد. گندم و نان در امنیت غذایی کشور‌ها نقش دارند و سهم خوزستان از تولید گندم در 12 سال گذشته حدود 16 درصد کل تولید کشور بوده است.
وی افزود: حدنضا خرید یک میلیون و 800 هزار تن گندم در سال 1402 در استان خوزستان به ثبت رسید که با این حجم از تولید، این استان نان 60 روز کشور را تامین کرد.
طبیب غفاری مهمترین دلیل کیفیت پایین پخت نان در خوزستان را طبق بررسی‌های انجام شده استاندارد نبودن فرآیند پخت نان عنوان کرد و ادامه داد: سه عامل مهم در فرآیند پخت شناسایی شد که این عوامل نقش تعیین کننده در کاهش کیفیت نان دارند. شرایط دمایی نانوایی‌ها یکی از دلایل اثرگذار بر کیفیت نان دارد و برخی آنزیم‌های موجود در آرد که نقش کلیدی در کیفیت نان پخته شده دارند بر اثر دمای نگهداری کیسه‌های آرد در نانوایی‌ها از بین می‌روند و همین عامل موجب می‌شود که نان پخت شده در تابستان کیفیت کمتری نسبت به زمستان داشته باشد.
وی با بیان اینکه دمای مناسب زمان پخت، انبار و تهیه خمیر نان زیر 30 درجه است، اضافه کرد: بررسی‌ها نشان داد، کیفیت نان در نانوایی‌هایی که دمای انبار آرد و مراحل تهیه خمیر در شرایط استاندارد قرار دارد کیفیبت نان بهتری داشتند. نحوه تهیه خمیر نان را از دیگر عوامل مهم کیفیت نان در خوزستان است و خمیر نان در نانوایی‌هایی که فرآیند تخمیر در آنها به خوبی انجام شده و به اصطلاح خمیر رسیده باشد، دارای کیفیت بسیار بیشتری نسبت به خمیر‌های نرسیده دارد.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول می‌گوید: تنور‌های قدیمی دارای جداره عمودی بود و در چنین تنور‌هایی در صورتی که خمیر نرسیده باشد، نان به جداره داخلی تنور نمی‌چسبد به همین دلیل در تنور‌های قدیمی برای جلوگیری از افتادن نان از بدنه تنور دقت لازم برای رسیدن خمیر انجام می‌شد که در تنور‌های جدید با سطح افقی امکان پخت خمیر‌های نرسیده نیز میسر است و این یکی از عوامل اصلی کیفیت پایین نان به شمار می‌رود.
وی با بیان اینکه رسیدن خمیر نان دلیل اصلی کیفیت و ماندگاری بسیار بیشتر نان‌های خانگی نسبت به نان‌های تولیدی نانوایی‌ها است، گفت: نحوه پهن کردن خمیر نان را سومین عامل در کاهش کیفیت نان در نانوایی‌ها دانست و افزود: نانوایی‌های جدید برای پهن کردن خمیر نان از غلطک استفاده می‌کنند که به دلیل فاصله کم فاصله بین 2 غلتک بخشی از گاز مفید موجود در خمیر خارج و این موضوع در کاهش کیفیت نان تاثیر مستقیم دارد.
لزوم مهارت آموزی به نانوایان
وی با اشاره به لزوم مهارت آموزی به نانوایان، افزود: باید به تمام کسانی که در فرآیند پخت نان در نانوایی‌ها دخیل هستند آموزش‌های لازم ارائه و برای آنها گواهینامه صادر شود.
او با اعلام آمادگی مرکز تحقیقات صفی آباد برای برگزاری دوره‌های آموزشی و صدور گواهینامه معتبر برای آموزش نانوایان شهرستان، ادامه داد: تامین اعتبار و نوسازی واحد نانوایی مرکز تحقیقات به منطور ترویج و ارتقای استاندارد‌های تهیه نان از جمله مواردی است که در صورت همراهی مسوولان می‌تواند نقش تعیین کننده‌ای در بهبود شرایط نانوایی‌ها ایفا کند.
گندم و نان نقش موثری در تامین امنیت غذایی و کاهش سوء تغذیه در کشور دارند به همین دلیل دولت نسبت به توسعه کشت گندم در کشور توجه ویژه دارد.
بر اساس داده‌های جهانی میزان تامین انرژی از محل غذا در ایران در سال 1963 بسیار پایین‌تر از میانگین جهانی بود که با اقدام‌های انجام شده ایران از سال 1974 میلادی تاکنون همواره در این شاخص بالاتر از میانگین جهانی قرار گرفته است؛ همچنین این شاخص در ایران بیش از سه هزار کیلوکالری برای هر فرد در روز است.
سهم گندم در تامین انرژی مورد نیاز هر نفر در ایران، کشور‌های غرب آسیا، آسیای میانه و آفریقا و بسیاری از کشور‌های جهان بیش از 40 درصد است که نشان می‌دهد گندم و فرآورده‌های آن شامل نان، ماکارونی و رشته قوت غالب مردم در این مناطق است

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/944445/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بوکر عربی 2025 نامزدهایش را شناخت

در سوگ رضا قلاجوری؛ شاعری که ستاینده زندگی و عشق بود

نسخه صوتی «حماسه سرآغاز» منتشر شد

پاسخ پزشکیان به سوال مجری آمریکایی: چرا تصمیم گرفتید رئیس جمهور شوید؟

هدف مذاکره با اروپایی‌ها از زبان وزیر خارجه ایران

فرمانده نداجا: ناو «زاگرس» چشم بیدار نیروی دریایی ارتش خواهد بود

روایت رئیس کمیسیون شوراها از دو پیشنهاد برای تعویق انتخابات شوراها

خاطرات آملی‌لاریجانی از روزهای پایانی حیات پدرشان

حاجی‌دلیگانی: به ملت ایران تضمین می‌دهیم اگر همتی استیضاح شود، اوضاع ارز بهتر خواهد شد

سرلشکر باقری: وابستگی به قدرت‌های بزرگ سرنوشتی جز ذلت و خواری به همراه ندارد

سخنگوی کرملین: روابط ایران و روسیه به سطح مشارکت راهبردی ارتقا می‌یابد

پزشکیان: اگر ترامپ ثابت کند که به حرف‌هایش عمل می‌کند با او گفتگو خواهیم کرد

ظهره‌وند: بنده با مذاکره مخالف نیستم اما نباید ساده وارد میز مذاکره شویم‌

آخرین تحولات محور مقاومت در 24 ساعت گذشته

کاهش 44 درصدی سود شرکت حمل‌ونقل آبادان

پیش بینی هواشناسی هرمزگان روز چهارشنبه 26 دی

جدول خاموشی برق اهواز چهارشنبه 26 دی 1403

پیش‌بینی قیمت طلای 18 عیار: رشد یا اصلاح؟

اعتکاف خلوتگاه دل‌ها؛ دانش‌آموزان خوزستانی در آغوش مسجد

"مکتب سلیمانی"، دامنه‌ی تحقق عملی تمدن نوین اسلامی / "حکمرانی مقاومت" مهمترین بعد مکتب شهید سلیمانی است

مثل من در فوتبال خوزستان نمی‌آید/مهدی طارمی با من قابل مقایسه نیست؛ استعداد من یک چیز خدادادی بود! – خبرگزاری ورزش ایران

521 تن از پدران طعم آزادی را چشیدند

لفاظی‌های غیر واقعی بایدن در مورد شکست ایران و محور مقاومت

درهای ورزشگاه آزادی به روی هواداران استقلال بسته شد

ورزشگاه آزادی پذیرای هواداران استقلال نیست

نظام جمهوری اسلامی بر پایه روحیه مقاومت و ایثار شهدا و جانبازان استوار و پابرجا مانده است

خروج کوبا از فهرست تروریسم آمریکا

حجت الاسلام حسینی نیشابوری: پیاده‌روی اربعین تجلی‌گاه مقاومت در برابر مستکبران است+فیلم

راز عجله آمریکا برای آتش‌بس در غزه

کارون زیبا با طعم تلخ پسماند و بوی گند فاضلاب

حماس: کشتار در «جنین» عزم و اراده مقاومت را در هم نخواهد شکست

جزئیات آلودگی هوای شهرهای خوزستان

آموزش در فلسطین: سنگر مقاومت در برابر اشغال و نابودی

همکاری و هم‌افزایی؛ کلید موفقیت اجرای برنامه هفتم پیشرفت

کاربردهای ورق آجدار

آتش‌بس در غزه؛ چه چیزی رژیم صهیونیستی را به عقب نشینی وا داشت؟

خبر فوری تعطیلی ادارات خوزستان فردا پنجشنبه 27 دی 1403

پنجمین جلسه کمیته عالی HSE شرکت فولاد خوزستان برگزار شد

هوش مصنوعی سکوی پرتاب گردشگری آبادان به سوی آینده است

تعطیلی ادارات اهواز فردا پنجشنبه 27 دی 1403 به دلیل آلودگی هوا شدید

کشتار در «جنین» عزم و اراده مقاومت را در هم نخواهد شکست

از اعتکاف نوعروسان تا اعتکاف‌های مادر دختری؛ میزبانی 600 مسجد تهران از معتکفین

کوثری: غرب به‌دنبال محدود کردن برنامه موشکی ایران و قطع حمایت از جبهه مقاومت است/ FATF ابزار غرب برای فشار به ایران است

کاهش 44 درصدی سود شرکت حمل‌ و نقل آبادان

دومین نشست «مکتب مقاومت و ریشه‌های آن در باور‌های منطقه» برگزار می‌شود +جزئیات

اسم برنامه «هزار و یک» واسه جناب خان سوال شد!

تغییر مود عجیب جناب خان!

خاطراتی از حضور در «هامون» و همکاری با مسعود کیمیایی

چه خبر از نازنین بیاتی و حامد آهنگی؟

تولید قرص کلسیم نانویی برای پیشگیری از پوکی استخوان