پیام خوزستان

آخرين مطالب

چرا پایگاه‌های هوایی اسرائیل هدف مشروع مقاومت است؟ / میراث انگلیسی که تبدیل به پایگاه بچه کش‌ها شد + جزییات سیاسی

چرا پایگاه‌های هوایی اسرائیل هدف مشروع مقاومت است؟ / میراث انگلیسی که تبدیل به پایگاه بچه کش‌ها شد + جزییات
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - با نگاهی به تاریخ منازعات، نیروی هوایی اسراییل به عنوان ماشین کشتار رژیم ده‌ها هزار غیرنظامی را به تیغ مرگ کشانده است، عمده پایگاه‌های هوایی مورد استفاده این نیرو در عصر استعمار توسط انگلیس ساخته شده اند به دلیل محوریت داشتن نیروی هوایی اسراییل در کشتار مردم، این پایگاه‌ها جزو اولین اهداف در ضربه متقابل به رژیم محسوب می‌شوند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، با آغاز جنگ جهانی اول، سایه سیاه استعمار بار دیگر در منطقه خاورمیانه دیده شد. با فتنه انگیزی و اختلاف افکنی‌های انگلیس و حضور مستقیم واحد‌های اطلاعاتی و نظامی در منطقه، امپراطوری عثمانی از هم پاشید و مناطق مختلف آن به کشور‌های کوچک‌تر بین استعمارگران اروپایی تقسیم شدند.
این منناطق تا سال‌های سال بعد جنگ جهانی دوم تحت اشغال استعمارگران قرار داشتند و در طول جنگ جهانی دوم هم پایگاه‌های پرتعداد ارتش انگلیس در خاک این کشور‌ها به مرکز آموزش و پشتیبانی از خطوط جنگ تبدیل شده بود. در واقع ارتش انگستان با کنترل منطقه خاورمیانه تلاش میکرد مانع شکل گیری یک اتحاد ذیل اشتراکات منطقه شود و سیاست گذاری امنیتی و نظامی انگلیس حول اخلتلاف افکنی در قالب شکل دهی به جریانات پان عربی به منظور جایگزینی افتراق قومی با اتحاد مذهبی بود. پس از پایان جنگ جهانی دوم، سیاست استقرار نیرو برای کنترل این مناطق به سیاست دولت‌های مستقل تبدیل شد. ایده جدید در واقع همان نتیجه را با هزینه‌های به مراتب پایین‌تر میداد. دولت‌های به ظاهر مستقل که سیاست‌های انگلستان را پیش میبردند اما فتنه انگیزی انگلیسی‌ها محدود به افتراق بین بومیان نبود و برنامه‌های شیطانی دیگری را برای سرزمین فلسطین در نظر داشت.
شکل گیری دولت اشغالگر و ارتش اسراییل دوم نوامبر سال 1917، آرتور جیمز بالفور، وزیر امور خارجه انگلستان اقدام به صدور بیانیه‌ای موسوم به بالفور راجع به اقدام دولت انگلستان برای سامان دادن به یهودیان و انتقال آن‌ها به کشور فلسطین تحت اشغال بریتانیا صحبت کرد.
اصولا ایده تشکیل یک دولت یهودی در سرزمین فلسطین توسط تئودور هرتسل، نویسنده و فعال سیاسی یهودی در کتابش موسوم به دولت یهود ارائه شد و پس از آن اندیشه صهیونیسم بنیان گذاری شد. بسیاری از اندیشمندان هسته اولیه ایجاد یک دولت مدرن با توجه به آموزه‌های یهودی (سفر خروج) را نظریه دولت یهود وی میدانند.
پس از اعمال قدرت انگلستان و درگیری طولانی و با سیاست‌های کثیف و استعمارگرایانه و البته قتل و خونریزی، بنیان یک دولت یهودی را در بخشی از فلسطین گذاشتند و بخشی از یهودیان صهیونیست را به این منطقه کوچاندند. مهمان‌های ناخوانده‌ای که اهداف شومی در سر داشتند. در 14 می‌سال 1948 منشور استقلال اسراییل توسط اشغالگران نوشته شد و اسراییل اعلام موجودیت کرد و انگلیسی‌ها بخش کوچکی از مناطق تحت اشغال را اسراییل نامیدند و بالتبع آن فلسطین از قیمومیت انگلیسی‌ها خارج شد. تشکیل اسراییل مطلوب مردم فلسطین نبود. هر چند انگلستان نیرو‌های خود را از فلسطین خارج کرد ولی بخش اعظمی از تسلیحات و پادگان‌های نظامی در اختیار صهیونیست‌ها قرار گرفت. در واقع، انگلیسی‌ها پایگاه‌های نظامی را ترک نکردند بلکه آن را در اختیار صهیونیست‌ها قرار دادند تا به واسطه آن زیرساخت‌ها بتوانند خاک بیشتری از فلسطین را غصب کنند. پایگاه‌هایی که البته بعدا با کمک فرانسوی‌ها و آمریکایی‌ها بار‌ها مورد تقویت و تسلیح قرار گرفتند تا ماشین کشتار صهیونیست‌ها بدون نگرانی حملات بیشتری را به غیرنظامیان انجام دهد. البته بعد از شکل گیری رسمی رژیم اشغالگر، آمریکایی‌ها کمک‌های بسیاری برای تاسیس پایگاه‌های جدید انجام دادند و مراکز استقرار تسلیحات کشتار جمعی مانند نواتیم ساخته شده آمریکایی‌ها هستند.
امروزه نیروی هوایی، بازوی بلند رژیم برای عملیات‌های نظامی در منطقه محسوب می‌شود. به دلیل وسعت کم اراضی اشغالی، دکترین امنیتی اسراییل حول نابودی تهدید در خارج از مرز‌های اسراییل است و در سطح نظامی، نیروی هوایی این وظیفه را بر عهده دارد. با نگاهی به درگیری‌های نظامی اسراییل از زمان شکل گیری، در می‌یابیم که نیروی هوایی رکن ثابت شاکله نظامی رژیم است و ارزش استراتژیک دارد. به دلیل در مرکز بودن پایگاه‌های هوایی رژیم در نقض حاکمیت ملی تمامی کشور‌های منطقه، امروزه پایگاه‌های هوایی رژیم هدف مشروع تمامی گروه‌های محور مقاومت محسوب می‌شود.
پایگاه‌های هوایی رژیم صهیونیستی نیروی هوایی اسراییل از 10 تا 14 پایگاه هوایی بهره میبرد که ادوات این نیرو در این پایگاه‌ها مستقر هستند. دلیل قطعی نبودن آمار نبود گزارش فعالیت از یکسری پایگاه‌ها است که احتمالا به دلیل ضعف در پدافند غیر عامل از حالت عملیاتی خارج شدند و پایگاه رزرو هستند. همچنین فرودگاه‌های غیر نظامی هم در شرایط جنگی تحت امر ارتش هستند.
پایگاه هوایی عین شمر: این پایگاه میراث انگلیسی‌ها است و در دوران اشغال فلسطین از آن بهره میبردند. در زمان استعمار بزرگ‌ترین پایگاه هوایی انگلیس بود. هم اکنون دپوی پهپاد‌های رژیم محسوب می‌شود و در کنار پهپاد مرکز استقرار پدافند پیکان است. این پایگاه از مرز لبنان و فلسطین 72 تا 73 کیلومتر فاصله دارد و چندین بار مورد حمله حزب الله قرار گرفته است.

پیام خوزستان

پایگاه هوایی تل نوف: در جنوب شرقی تل اویو قرار دارد و مانند پایگاه شمر میراث انگلیسی‌ها است. این پایگاه در زمان سلطه انگلیس، عاقر نام داشت که نامش اقتباس شده از روستایی در فلسطین بود. انگلیسی‌ها از این پایگاه استفاده بسیاری انجام دادند.
امروزه این پایگاه محل استقرار اسکادران‌های 113 و 106 جنگنده‌های F15C و F15D میباشد. تعداد نامشخصی پهپاد هم در این پایگاه مستقر است. همچنین برآورد‌ها حاکی از استقرار بمب‌های اتمی و تسلیحات کشتار جمعی رژیم در این پایگاه است. در جریان عملیات وعده صادق 2 مورد حمله موشک‌های ایرانی قرار گرفت و برای مدتی از حالت عملیاتی خارج شد.
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی برخورد موشک های بالستیک ایران به پایگاه تل نوف
پایگاه هوایی (موشکی) اسدوت میچا این پایگاه در نزدیکی تل نوف واقع است و محل دپو و استقرار موشک‌های سرجنگی هسته‌ای سری جریکا می‌باشد. این پایگاه بعد عملیات طوفان الاقصی مورد حمله راکتی حماس از نوار غزه قرار گرفت. در کنار استقرار این پایگاه مرکز توسعه موشکی رژیم هم محسوب می‌شود و برای رژیم دارای اهمیت استراتژیک است.

پیام خوزستان

پایگاه هوایی رامون: این پایگاه در جنوب اسراییل و مشرف به مرز مصر است. رامون با کمک و پشتیبانی آمریکا ساخته شده است و محل استقرار اسکادران‌های 119، 253 و 201 جنگنده‌های F16I ملقب به سوفا می‌باشند. این پایگاه در جریان عملیات وعده صادق 1 مورد هدف موشک‌های ایرانی قرار گرفت.
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی
پایگاه هوایی پالماخیم: این پایگاه در جنوب تل آویو قرار دارد و با کمک آمریکایی‌ها ساخته شد. در این پایگاه پهپاد‌های سری هرمس و سامانه پدافندی پیکان 2 مستقر است. همچنین تعدادی جنگنده اف 35 هم در این پایگاه مستقر هستند. این پایگاه محور حملات هوایی علیه نوار غزه است.
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی
پایگاه اوودا: پایگاه آموزشی نیروی هوایی رژیم که میزبان اسکادران 115 جنگنده‌های F16 C و F16 D است. این پایگاه هرساله محل برگزاری رزمایش پرچم آبی بین رژیم و متحدانش برای دفاع از اسراییل است.

پیام خوزستان

پایگاه نواتیم: نواتیم با سرمایه گذاری آمریکا ساخته شده است و پایگاه اصلی نیروی هوایی رژیم است. در این پایگاه آواکس‌ها و سوخترسان‌ها مستقر هستند و نواتیم پایگاه اصلی اف 35‌های رژیم است و اسکادران‌های 116، 117 و 140 لایتینگ (اف 35) در این پایگاه مستقر است. در کنار اف 35‌ها تعدادی جنگنده F16 C و F16D هم در نواتیم مستقر است. همچنین نواتیم رسماً محل دپوی بمب‌های اتم رژیم است و اجازه سرکشی به هیچ نهاد بین المللی نظیر آژانس بین المللی انرژی اتمی داده نشده است. نواتیم تا حالا دو بار مورد حمله موشکی ایران قرار گرفته است و ادوات مستقر از جمله جنگنده‌های اف 35 متحمل خسارت و یا انهدام کامل شده اند.

پیام خوزستان

برخورد موشک‌ها به نواتیم، بیش از 30 نقطه برخورد مشهود است
پایگاه لود: ساخته انگلیسی‌ها در عصر اشغال است و سال 1934 ساخته شده است. امروزه گزارش عملیاتی از آن وجود ندارد و احتمالا رزرو شرایط جنگی است؛ پایگاه لود که پایگاه ذخیره است و جنگنده‌ای در آن مستقر نیست.

پیام خوزستان

پایگاه هوایی هاتزر: مانند اکثر پایگاه‌های هوایی رژیم میراث دوران اشغال انگلیس است و به دلیل ضعف‌های زیرساختی و موقعیت نامناسب جغرافیایی چندین بار از حالت عملیاتی خارج شده است (آبگرفتگی) وبه همین دلیل فعلا فقط محل استقرار پدافندی است و پس از 2020 گزارشی از فعالیت باند‌های پروازی در دست نیست.

پیام خوزستان

اف 16 سی نیروی هوایی اسراییل که در پایگاه باراک در آبگرفتگی قرار گرفت
پایگاه سدوم: میراث انگلیس است و امروزه غیر عملیاتی (رزرو) است.
پایگاه رامات دیوید: این پایگاه در شمال اسراییل قرار دارد و محل آموزش سربازان انگلیسی در دوران اشغال و جنگ جهانی دوم بوده است. امروزه از پرکارترین پایگاه‌ها است و محل استقرار اسکادران 101 جنگنده‌های F16C و اسکادران‌های 105 و 109 جنگنده‌های F16D می‌باشد. تعدادی پهپاد و بالگرد هم در این پایگاه مستقر است. این پایگاه مجهز به یکسری تاسیسات زیرزمینی برای حفظ جنگنده‌ها در مقابل حملات موشکی و بمباران است. با توجه به موقعیت جغرافیایی و نزدیکی به مرز‌های شمالی اسرائیل، این پایگاه نقش اساسی در عملیات‌های نظارتی، دفاعی و هجومی نیروی هوایی اسرائیل دارد. همچنین، به دلیل نزدیکی به دریای مدیترانه، این پایگاه به انجام مأموریت‌های هوایی در آب‌های بین‌المللی نیز استفاده می‌شود. رامات دیوید بار‌ها توسط موشک‌های حزب الله مورد حمله قرار گرفته است.
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی گزارش خبرگزاری NEWS9 از حمله راکتی حزب الله به رامات دیوید
پایگاه هاتزریم: این پایگاه هم نقش مهمی در ساختار رزم رژیم ایفا میکند و در جنوب سرزمین‌های اشغالی واقع است. در سال 1960 با سرمایه گذاری آمریکایی‌ها ساخته شد و در آن دپوی موشک‌ها و تسلیحات اتمی رژیم مستقر است. اسکادران‌های 69 جنگنده‌های F15I و 107 جنگنده‌های F16I در این پایگاه مستقر هستند. همچنین این پایگاه در آموزش دانشجویان خلبانی هم ایفای نقش میکند. در جریان وعده صادق 2 تعدادی موشک به این پایگاه هم اصابت کرد.
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی
کلیپ برخورد با هاتزریم
از سال 1948 که انگلیسی‌ها صهیونیست‌ها را در قسمتی از فلسطین اشغالی ساکن کردند، هسته جنگ و غده سرطانی منطقه بنیان گذاری شد. هر چند امروزه آمریکا به عنوان بزرگ‌ترین حامی رژیم شمرده می‌شود، اما رد پای خونین روباه از خرابه‌های بمباران‌های رژیم مشهود است. خانه و پایگاه جنگنده‌هایی که کودکان غزه را بمباران میکنند عموماً ساخت عصر استعمار انگلیس است؛ در کنار برخی اظهار نظر‌های مقامات انگلیسی راجع به لزوم پایان جنگ به واسطه راه حل سیاسی و اتهام جنگ افروزی زدن به ایران و محور مقاومت، بد نیست انگشت ننگ بنیان گذاری این غده سرطانی را به سمت باکینگهام بچرخانند. به واسطه حمله رسمی اسراییل به کشور‌های مقاومت و حق پاسخ متقابل، تمامی پایگاه‌های این نیرو زیر آتش مقاومت قرار میگیرند. پایگاه‌های هوایی اسراییل با تکنولوژی‌های روز مهندسی مقاوم سازی شده اند و بروز‌ترین جنگنده‌های آمریکایی در آن‌ها مستقر هستند. امید است این پایگاه‌های غصبی انگلیسی‌ها که به ارث صهیونیسم رسیدند روزی به صاحبان حقیقی خود، یعنی مردم فلسطین برگردند. نوشته: سیدنویدرضا موسوی

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/986259/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شرح نسبت ایرانی‌ها با غزه

امیرالمؤمنین در شعر طالب آملی؛ گل سرخِ گلستانِ شهادت، حیدر صفدر

انتشار کتاب «زندگی با آیه‌ها» ویژه فاطمیه 1403

راننده‌ای که ماهی 2 تا 3 میلیون تومان کتاب می‌خرد

نماینده ادوار مجلس: اگر ابتکار اقتصادی روی میز بیاید ترامپ برای ایران به یک فرصت تبدیل می‌شود

گزارش سرلشکر باقری به اعضای کمیسیون امنیت ملی درباره آمادگی‌ نیروهای مسلح

زمان بررسی جزئیات لایحه بودجه در مجلس اعلام شد

روایت فلاحت‌پیشه از پیام غیرمستقیم دولت پزشکیان به آمریکایِ ترامپ

سخنگوی وزارت خارجه پاسخ داد؛ آیا ایران بعد از انتخاب ترامپ از انجام «عملیات وعده صادق3» منصرف شده است؟

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور: رژیم صهیونیستی مانع کاهش تحریم‌ها است

الیاس حضرتی در موضوع شکایت مهدی خانعلی‌زاده مجرم شناخته شد

واکنش عراقچی به فضاسازی‌ها درباره شایعه دیدار ایروانی و ایلان ماسک

سردار حسن‌زاده: بسیج بزرگترین شبکه اجتماعی و مردمی جهان است

رهبر انقلاب به آوارگان لبنانی پیام دادند

شروط ترامپ برای ایران آب رفت

رسانه در غرب اسیر اندیشه‌های استعماریست

جوشش خون رهبران و فرماندهان مقاومت موجب نابودی اسرائیل غاصب و کودک‌کش می‌شود

مقاومت میکروبی تهدیدی جدی است/ لزوم تلاش همگانی برای آینده‌ای سالم‌تر

واکنش سپاه به شهادت محمد عفیف مقام ارشد حزب الله

خبرنگار المیادین: با وجود بمباران‌های سنگین به رسالت خود ادامه می‌دهیم

راه‌اندازی انجمن نویسندگان دفاع مقدس در خوزستان

سفر گروسی به ایران ارتباطی به تهدیدات رژیم صهیونیستی ندارد

کمک 140 میلیارد ریالی مردم خراسان رضوی به جبهه مقاومت

نفرت اروپایی‌ها از جنایات رژیم اسرائیل: شعار‌های آزادی فلسطین در قلب ورزشگاه ومبلی

کاهش 70 درصدی سوختن گازهای مشعل در پالایشگاه فجر جم

سازش در یک پرونده قصاص نفس در کرخه

سلاح خبرنگاران به اندازه سلاح‌های مقاومت برای رژیم صهیونیستی خطرناک است

تعطیلی مدارس اهواز فردا سه شنبه 29 آبان 1403 به دلیل آلودگی هوا و گرد و غبار

آغاز نابودی اسرائیل با عملیات طوفان الاقصی/ با رژیمی که به قوانین بین‌المللی پایبند نیست مذاکره‌ای نمی‌کنیم‌

آیا جنایات اسرائیل در غزه کمتر از هولوکاست است؟

تماس مدیران استقلال با این ستاره خارجی

برپایی مراسم گلریزان و بزرگداشت شهدای جبهه مقاومت در حسینیه ارشاد

رویداد ملی «قهرمان» در خرم‌آباد برگزار می‌شود

توضیحات سخنگوی وزارت خارجه درباره سفر لاریجانی به دمشق و بیروت

جمع‌آوری کمک‌های مردمی در تهران برای جنگ‌زدگان غزه و لبنان

بسیج، نماد مقاومت و پیشگام تمدن‌سازی اسلامی

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه 28 آبان‌ماه 1403

چند دلیل گسترش تلفات مرگبار ارتش اسرائیل در شمال نوار غزه

آزادی‌خواه: معنی رد لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس پشت‌پازدن به وفاق نیست

قیمت سکه بهار آزادی 28 آبان

لابی صهیونیست‌ها جریان رسانه‌ را در دست گرفته است

اجرای 308 عنوان برنامه بسیج سازندگی استان قزوین

سردبیر العالم: جهاد تبیین در جنگ غزه و لبنان ضروری است

مردم خراسان رضوی 14 میلیارد تومان به جبهه مقاومت کمک کردند

قمی:ایستادگی زهرای مرضیه (س) به فرزندانش ارث رسیده است

بیانیه سپاه به مناسبت شهادت مسئول رسانه‌ای حزب الله

ترور فعالان رسانه‌ای مقاومت؛ جنایتی دیگر از سوی رژیم صهیونیستی

اجتماع بسیجیان بدون مرز با حضور نمایندگان گروه های مقاومت و خانواده شهید امیرعبداللهیان برگزار می شود

برگزاری 2500 برنامه در هفته بسیج استان مرکزی

بیش از دو هزار عنوان برنامه هفته بسیج در قم اجرا خواهد شد